Aihe: uusin Golfliiton lehti - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

uusin Golfliiton lehti

Etusivu Foorumit Yleistä uusin Golfliiton lehti

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182991 Ilmoita asiaton viesti

  aloitetaan hyvällä. kauden uudet tuotteet oli ihan kivasti esillä mutta se niistä hyvistä puolista… jatketaan muilla. Lassi Tilander taas on avannut verbaalisen varastonsa! Mielestäni on mielenkiintoista että hra Tilander haukkuu Ruotsin golfscenen aivan maanrakoon (, vaikka Ruotsilla Suomeen verrattuna on juuri muutama tour pelaaja enemmän…) puhuessaan kapteenista ja sen roolista. Vaikkakin kaikki kunnia Suomen klubien kapteeneille, itse en koe kapteenia klubin ’sieluksi’ vaan ihmiset ja asenteet tekevät tunnelman ja viihtyvyyden, ei joku yksittäinen tekijä. Hauska mies tuo Tilander… käännetään sivulle 8. Jos joku sai tästä ’Pen Houkanin’ jutusta jotain tolkkua niin ihmettelen suuresti. ei oikein tiedä että oliko se liian pitkä vitsi vai jonkun toive uni tulevaisuudesta… paha sanoa. Onko Golfliitolla tosiaan niin paljon muuta tekemistä tai kireä budjetti ettei saa tuotettua oikeasti mielenkiintoista lehteä jäsenilleen? Vertailupohjana ProGolf Magazine. Toki lehtiä tehdään hieman eri lähtökohdista mutta lehtien journalistinenkin taso on valtava.. uutta lehteä odotellessa… over and out!

  #357357 Ilmoita asiaton viesti

  Kukahan oikesti uneksii maksavansa 4 e/kuppi kahvista + lisähinta maidosta ja sokerista.:-). Penin kirjoitelma oli hyvä, tilanderin kirjoituksia en aikoihin ole jaksanut ajatuksella lukea.

  #357358 Ilmoita asiaton viesti

  Juuri viimeisestä numerosta en osaa tarkkaa analyysiä tehdä, mutta olen jo useamman vuoden miettinyt, että jotakin ko. lehdelle pitäisi tehdä. Jotenkin se junnaa paikallaan: samat jutut vuodesta toiseen.

  Toki tiedän, että sellaista lehteä ei ole tehtykään, johon kaikki olisivat tyytyväisiä. On Golflehdessä paljon hyvääkin: meikäläinen tykkää etenkin eri puolilta Suomea tehdyistä, mielenkiintoisista jutuista (ei vain kenttäesittelyjä, vaikka nekin ovat OK).

  Nuorisogolfia lehden toivoisin palvelevan paljon, paljon paremmin. Nyt junnujutut rajoittuvat muutamasta harvasta huippugolfarista kertoviin juttuihin. Pienellä kaivamisella sieltäkin löytyisi varmaan kerrottavaa, kunhan vain viitsisi kysellä.

  En tiedä, kuinka hanakasti lehti ottaa vastaan kritiikkiä ja siihen reagoi, mutta eiköhän meillä jäsenistöllä sellaisen antamiseen ole oikeus.

  Joten annetaan palautetta!

  #357359 Ilmoita asiaton viesti

  Lassi on mun mielestä aina ollut kovin ammattigolf vastainen. Tästä lähtökohdasta Ruotsin ammattilaismenestys ei Lassiin tee positiivista vaikutusta. Älä vaan kysy mistä se vastaisuus johtuu – beats me.

  #357360 Ilmoita asiaton viesti

  just. aika outoa että Suomi jonka golf saa varmasti vuodessa paljon harrastajia ja kiinnostusta lajia kohtaan Minnin, Mikon ja Roopen (muita tietty unohtamatta…) kilpa uran takia. se ihmetyttää vielä enemmän että Golfliitto menee painamaan tällaista p’#skaa jäsenlehteensä…

  #357361 Ilmoita asiaton viesti

  Kun tuon koko lehden luki, niin taisi olla paras lehti vähään aikaan. Oli mm. hienoa huomata, että junnut suuntaavat golfoppiin jenkkeihin ja Lahden sekä Hämeenlinnan seudulla on viritelty yhteistyökuvioita, ainakin matkailun alalla.

  Tilastot oli myös ihan kivaa luettavaa. Taidampa mennä kotiin driverikaupan kautta ja ensi kesän harjoitukset koostuvat driveista, lähestymisestä (raffista) ja puteista. Työmoraalista oli myös hyvä palautekirjoitus. Välineinfo oli ok, vaikka keskittyi vain suuriin brandeihin.

  Selvästi on toimituksessa keskutelupalstoja luettu ja lehden suunta hieman muuttunut.

  Mielenkiinnolla odotan seuraava lehteä, joko taas moititaan kaukoa, maksavaa asiakasta :-).

  Kenttäesitettelyt ovat muuten ihan mukavaa luettavaa, niitä lisää.

  #357362 Ilmoita asiaton viesti

  Luinkohan sen artikkelin huolimattomasti kun en huomannut, että Tilander olisi haukkunut Ruotsin golfscenen maanrakoon, kuten kirjoitit. Hän ihmetteli vain, miksei Ruotsissa kapteeni-instituutio ole saanut tuulta purjeidensa alle, vaikka maa on muuten niin merkittävä golfmaa. Lassi tykkää korostaa tavallisten klubituuppareiden keskinäistä klubihenkeä, onko se sitten ’kilpagolfvastaista’?

  #357363 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tuli pitkästä aikaa luettua melkein kaikki jutut ja oli minusta ainakin hyvä painos. Aina ei ole näin ollut. Pen Houkani taitaa viihtyä näillä keskustelupalstoilla.

  #357364 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mihin tahansa lehteen yleensä jossain vaiheessa leipiintyy vuosikausia sitä luettuaan. Minulle ko. julkaisu on suht uusi tuttavuus ja niin mieleinen, että menin ja tilasin sen itselleni. Toistaiseksi kun en vielä kuulu mihinkään golfliiton jäsenseuroista joka sen kotiin toimittaisi kuin manulle illallisen.

  Saattaapi olla että jonkun vuoden kuluttua en ehkä itse maksaisi latiakaan, kuka tietää : )

  #357365 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Minusta golflehti on ihan hyvä julkaisu, eikä ansaitse megaluokan kritiikkiä.

  Jotkut teistä näkee aikaa ja vaivaa haukkua golflehteä täällä. Sen ajan voisitte käyttää kehittävämmin. Kirjoittakaa itse mielenkiintoinen golfkolumni tarkkoine taustatutkimuksineen ja lähettäkää juttunne Golflehteen. Varmasti lehti julkaisee kirjoituksenne, jos se tuo jotain uutta ilmettä ja näkökantaa lehden sisältöön. Golflehti ei varmasti torju hyviä ammattitaitoisia free-lancer kirjoittajia, jotka osaavat pureutua golfin saloihin.

  Lehden päätoimittajaan kannattaa olla yhteydessä juttuideoiden kehittämisessä.

  #357366 Ilmoita asiaton viesti

  olen kyllä sitä mieltä, että pääosin Golflehti on hyvää luettavaa. Varsinkin Pen Houkan, joka kaikista tietämistäni kolumneista kyllä verbaali-ilotulitukseltaan ykkönen, yleensä suorastaan hykerryttävä.

  Tosin yksi seikka pisti silmään. Pääkirjoituksessa Leppävuori kehui markkinatutkimuksen mukaan golf.fi-sivuston olevan pääkilpailijaa parempi. Hmm…Ehkä otoksella 5 henkeä ja paikka SLU:n toimitalo. Vaikka onhan golf.fi nyt paremmin ajantasainen kuin ennen.

  Kaikissa lehdissä on omat hyvät ja huonot puolensa ja liiton lehden painotuksen on mielestäni hyvä olla hiukan erilainen kuin kaupallisten lehtien. Ja niissä Tilanderinkin patavanhoollisissa artikkeleissakin on joskus ideaa. Joskus.

  #357367 Ilmoita asiaton viesti

  itse kiinnitin samaan asiaan huomiota. Olisi kiva tietää millä mittarilla ollaan mitattu sitä että golf.fi:tä voisi kutsua Suomen tyytyväisimmät kävijät omaavaksi saitiksi!

  Kaikella kunnioituksella http://www.golf.fi:tä kohtaan, mutta omasta mielestäni se on kyllä erittäin tökerö saitti, ainakin tähän verrattuna!

  #357368 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Vaikkei sillä mitään merkitystä olisikaan niin todettakoon, että Penin kirjoitukset ovat pakinoita, ei kolumneja.

  #357369 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Muuten tuosta golf.fi -sivustosta: avautuvatko sivut teillä nopeasti? Mä en viitsi edes käydä ko. sivuilla, kun ne avautuvat niin hitaasti, vaikka on nopeat yhteydet niin töissä kuin kotonakin.

  #357370 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jaahas. Kävinkin sitten tarkistamassa asian ja ilokseni totesin, että golf.fi -sivustot aukenivat ihan normaalisti. Äkkiä ne näköjään reagoivat mun kirjoitukseeni.

  #357371 Ilmoita asiaton viesti
  JJP

  Ei hjyvä tämä lehti…joskus hjyvä joskus ei. Eli laatu vaihtelee niin paljon että huh huh.

  Lehti tarttis uusia ’voimia’. Joku oimraT kiertää jossakin ja tekee jutun, jonkun oimraT:n toimittamaan lehteen. Ja liitto laittaa siihen metin rahaa ;-). Lisäksi yritetään elvyttää www-sivusta henkiin kovalla lobbauksella, joka oooooooooooooon hiiiiiiiiiiiiiiidas ja sekava. Toki kilpailu on hyvästä, mutta mutta kenen rahoilla ;-). No mitä pitäisi mielestäni parantaa. Enemmän juttuja kotimaisista kentistä…

  Voisi aloittaa vaikka juttusarjan mailojen rakentamisesta (itse en rakentele). Välineiden testausta (vaatteet, pallot ym…) tai joku vertailu.

  Minulla ei ole mitään oimraT:ita vastaan vaan kysynkin että mikä on golfliiton tehtävä. Jos olen oikein ymmärtänyt niin tämä www-palvelu EI saa sieltä mitään tukea vaan toimii itsenäiseti (korjatkaa jos olen väärässä). Eikö liitto voisi käyttää hyväkseen juttujen osalta tätä palvelua ja pitäisi liitolle kuuluvat asiat ’omilla’ sivuilla.

  Ymmärrän myös sen, koska kyseessä on kuitenkin laji jonka ei kuulu isoihin lajeihin niin liiton pitää ’buustata’. Mutta tonkin voi tehdä tasapuolisesti eikä hassata vähiä rahoja kilpailun ylläpitämiseksi. Nekin rahat voisi käyttää juniorityöhön….

  Olen ’huolestunut’ erään ko. lehden toimittajan (kutsutaan häntä vaikka Erkiksi) kirjoituksesta. Että nyt Liiton pitää oikein tutkia sitä että käykö sivuilla ihmisiä ja että tutkimus ’osoittaa’ sen on vähintään yhtä hyvä (60% mielestä) tai peräti parempi kuin muut kotimaiset www-palvelut. Hienoa että liiton rahoilla on saatu edes ton verran aikaan. Seuraavaksi varmaan kannattaa tehdä selvitys lehden levikistä golfpelaajien keskuudessa ;-).

  #357372 Ilmoita asiaton viesti

  Golf.fi:n ’paremmuus’ perustuu varmaankin kyselyyn, johon meikäläinenkin vastasi (en enää muista mitä). Mielestäni kyseisen ja tämän saitin vertaaminen on kaiken kaikkiaan hedelmätöntä. Käyn molemmissa säännöllisesti, löydän ’virallisilta’ sivuilta helposti tarvitsemani, ei siinä mitään. Parantamisen varaa siellä on toki paljon mm. sivujen päivityksen osalta.

  Täällä on taas paljon sellaista, jota siellä ei ole, eikä tarvitsekaan.

  Golflehdestä tuli jo jotain kirjoitettuakin. Kannatan lämpimästi ajatusta, että ammattitaitoiset kirjoittajat tekisivät free-pohjalta juttuja lehteen. Mutta mahtaako lehdellä olla varaa maksaa siitä?

  #357373 Ilmoita asiaton viesti

  Lehdessä oli mm. juttu Englannissa pidetystä golf-kamppanjasta. Kamppanja oli menestys mm. useita seuroja perustettiin. Tietääkö joku, onko englannissa seura per kenttä pakkoa?

  #357374 Ilmoita asiaton viesti

  En tiedä tuosta pakosta, mutta tietääkseni siellä on kenttiä, joilla on useampi seura. Myös golfliittoja on useampia, korjatkoon joku jos olen väärässä. En tiedä miten hommat siellä toimii, mutta olisi aiheellista miettiä josko useamman liiton tapa toimisi meilläkin. Olisi ainakin vara valita, kun yhdellä liitolla ei olisi monopoliasemaa

  #357375 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Suosittelen lukemaan sivun 124 mielestäni liitto alkaa löytämään tällaisilla asioilla oikeaa suuntaa kehittääkseen Suomalaista golffia.

  #357376 Ilmoita asiaton viesti

  Pitänee meidän suomalaisten tukia ja selvittää, miten homman Englannissa toimii. Useiden liittojen (lue lisää väliportaita = kuluja) kannalla ole, mutta seurapuolella voisi olla opittavaa.

  Esimerkiksi alueen/kentän kilpa- tai junioritoiminnan voisi eriyttää omaksi seuraksi. Kilpaseura hommaisi yhteistyökumppaninsa ym. ja tukisi esim. muutamien amatöörihuippujen leiritystä. Ei olisi kilparyhmä taakaksi vanhalle seuralle eikä vanha seura taakaksi huippuamatööreille.

  Muissa lajeissa on huippujen keräämistä samaan seuraan harrastettu pitkään. Taisipa olla jo 80-luvulla Karppisen Pertin saksalaisella kilpakumppanilla yhden hengen soutuseura, jolla kierrettiin sen aikaiset ammatilaissäädökset.

  #357377 Ilmoita asiaton viesti

  esim. St. Andrewsin Old Coursen omistaa Links Trust, joka on ns. julkisoikeudellinen säätiö, (=sen perustamisesta on säädetty laki, joka vastaa kentän hoidosta)

  Kentällä toimii useita klubeja. Niiden taso vaihtelee, joillakin niistä on oma klubirakennus, joillakin ei.

  Tilanne on siis se, että joku muu omistaa kentän ja klubit ovat siellä periaatteessa kaikki vuokralla. Kentällä pelataan omistajan sanelemilla ehdoilla tai sitten ei ollenkaan.

  #357378 Ilmoita asiaton viesti

  Mielestäni Tilander ei haukkunut Ruotsin ’golfsceneä’ maanrakoon, ainoastaan tämän kapteenikuvion. Tilander oli oikeassa, koko kolumnin sisältö oli täyttä asiaa.

  Brittein saarilla, jossa lajilla on hieman Ruotsia vanhemmat perinteet ( ovat tainneet keksiä koko pelin) kapteeni-instituutio on aivan oikeutetusti voimissaan. Miksi meillä tässä nimenomaisessa asiassa pitäisi seurata Ruotsin esimerkkiä. Tämä taitaa olla pistebogeymiesten hommia.

  Välineosio sensijaan oli takavuosiin verrattuna surkea, keskittyen muutamien hallitsevien brandien esilletuomiseen aiemman laajan esityksen sijaan.

  Näin sitä voi olla asioista täysin erimieltä avauksen suorittaneen kanssa, joka mielestäni meni Out of Bounds.

  #357379 Ilmoita asiaton viesti

  On pakko yhtyä Suomen Golfleden arvostelijoihin. Näinkin laajalevikkisen lehden tulisi olla edes suhteellisen luotettava ja asiantunteva. Varsinkin tuotepuolella asian- ja markkinoden tuntemattomuus paistaa läpi.

  Esimerkki: Golflehti 1/05 juttu ’Bridgestone tähtää Yhdysvaltain markkinoille’ sivu 74.

  Tottahan alan asiantuntijat tietävät, mistä tällaiset ’uutistiedot’ ovat peräisin, mutta luulisi,että toimituksen etiikka kunnoittaisi edes hieman lukijoita.

  Mitä lukijat ajattelisivat, jos Helsingin Sanomat uutisoisi esim. Nokia on maailman 50. kännykkämarkkinoilla, uskoisivatko kaikki lukijat ?

  Kyseisessä jutussa väitetään, Bridgestonen olevan golfpallomarkkinoden ykkönen Japanissa. Japani on kyllä maailman toiseksi suurin golfmarkkina alue, mutta Bridgestone on kyllä kaukana ykkösijasta.

  Japanissa on kyllä yksi maailman neljästä suurimasta golfvälinevamistajasta (näkyy myös Toureilla, Bridgestone on enimmäkseen Formula 1 kisoissa)

  Tuotepuolella tällainen ’kaveri kommentointi’ paistaa läpi. Ei siinä sinällään mitään, paitsi että Golflehden lukijoissa on monia, jotka uskovat juttujen luotettavuuteen ja ammattimaisuuteen.

  Lue lisää: Golfpiste

  #357380 Ilmoita asiaton viesti

  Täällä oli jotain kommenttia golf.fi sivuista ja olen ihmetellyt kun sivut eivät aukea koneellani millään. Vasempaan reunaan tulee vihreä kaistale mutta ei sen enempää. Olen joskus jättänyt tiimalasin ruutuun ja käynyt kahvillakin. Googlella olen päässyt alasivuille mutta etusivua en saa auki. Työkoneessa kyllä aukeaa joten onkohan tämä joku palomuurijuttu.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä uusin Golfliiton lehti