Aihe: Uudet välineet hakusessa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Uudet välineet hakusessa

Etusivu Foorumit Välineet Uudet välineet hakusessa

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #339542 Ilmoita asiaton viesti

  Iltaa, tulee jenkkireissu tässä eteen ja ajattelin samalla uusia golfkaluston kun golfkärpänen iski jälleen. Yritän pysyä budjetissa silti aisoissa eikä ole tarkoitus hankkia uusia hightech-vehkeitä. Tasoituksena 25 ja viimisen viiden vuoden aikana kierrokset laskettavissa yhdellä kädellä (poislukien viime syksy jolloin innostus taas heräsi). Vanhat mailat ovat dinosaurusten ajalta. Katselin tuossa hieman netistä ja olin pää pyörällä 5 minuutissa koska tarjonta on aivan uskomattoman laaja. Ajuri – en ole oikeastaan ikinä treenannut/pelannut draiverilla joten ajattelin lähteä suhtkoht huokea hintaisella/vanhemmalla mallilla liikkeelle/treenaamaan. Tätähän on sitten helppo päivittää jälkikäteen. Nopeasti katsottuna halpoja löytyi seuraavia : Cleveland Hi-Bore XL, Nike Dymo tai Dymo STR8-FIT. Oliskos näistä apua ’aloittelijalle?’ Milläs loftilla kannattais lähteä liikkeelle? Entä varren jäykkyys? Ajattelin ostaa myös puu-3sen tuohon tueksi. Raudat – vanhoilla raudoilla lyöntipituudet suunnileen luokkaa 5-155, 6-145. 7-135 jne. Muutama vuosi sitten muistaakseni mailanpään nopeudeksi mitattiin 135 km/h ja silloin mittaaja suositteli nippa nappa stiffejä. Milläs jäykkyydellä kannattais lähteä liikkeelle? Toinen kysymys että kannattaisko hybridit? Rauta-4 toimii ihan hyvin mutta pituuseroa ei vitoseen verrattuna ole kuin varmaan se 5 metriä. Rauta-3 onkin sitten jo aika epävarma laite käsissäni… Eli muutama ’alennussetti’ mitä olen katsellut : Adams Idea A7 (3 ja 5 hybrid, 5-pw raudat), Callaway X-20, Nike Slingshot (3 hybrid, 4-pw raudat), Ping G5 tai TaylorMade Burner plus. Eli olisin kiitollinen mainitsemieni mailojen palautteesta tai ehdotuksista mitä kannattaisi hankkia tai yleensäkin kaikista neuvoista. Kiitos jo etukäteen jos joku jaksaa neuvoa

  #304719 Ilmoita asiaton viesti

  Välineostosten suhteen en osaa oikein neuvoa, mutta älä nyt hyvä mies edes harkitse mitään stiffejä varsia, teet vain elämäsi golfkentällä hankalammaksi. Ja ehdottomasti hankit sen draiverin, yksi helpoimmista mailoistahan se on lyödä.

  #304720 Ilmoita asiaton viesti

  osta pingit. k15 tai g15.

  #304721 Ilmoita asiaton viesti

  Ota yhteyttä Golf Balance Vantaa tai Peltomäki Golf. Varmasti saat apua ja missään nimessä älä kuuntele naapureiden, kavereidenja työkavereiden neuvoja vaan mieluummin Pron neuvoja. Olisiko joku Pro kenties ’erikoistunut’ välinepuoleen kauppojen ulkopuolelta ? Talman seudulta myös löytynee oikea alan ammattimies joka tekenee työkseen tätä ?

  #304723 Ilmoita asiaton viesti

  Ajurin loftia en osaa neuvoa koska se on aika henkilökohtainen mutta luultavasti 12 asteinen voisi olla sopiva. Itselläni on juurikin tuo 12 astetta. 10,5 olen kokeillut mutta ei ole niin toimiva mulla. raudoista sen verran että mulla oli entiset mailat callawayn x-18 ja toimivat loistavasti sekä olivat helpot mailat joten voin suositella noita keppejä. Eikä hinta varmaan ole kovin kallis. Mutta sitten päästään itse asiaan ja mennään vähän Laviksen tontille… eli mailojen pitää NÄYTTÄÄ hyvältä! =) Siitä pelkästään tulee metrejä lisää…. Mutta vakavasti puhuen jos pelaat ensi kesänä paljon kierroksia voi olla että rupeat haikailemaan jo vähän vaativampia mailoja kun taidot kehittyy nopeasti. el olikohan tästä mun viestistä mitään apua?

  #304724 Ilmoita asiaton viesti

  Vaikea uskoa, että draiverin alle 90 mph:n mailanpäännopeudella kannattaisi harkita kovin jäykkiä varsia… Toki fittausta kannattaa harkita, jos ei tahdo arvailla.

  #304725 Ilmoita asiaton viesti

  Noh, kyse ei ehkä ollut draiverin nopeuksista, mutta rautojen mitat kyllä viittaavat melko rauhalliseen svingiin.

  #304726 Ilmoita asiaton viesti

  Khelde kirjoitti: (13.3.2011 12:07:11)
  Noh, kyse ei ehkä ollut draiverin nopeuksista, mutta rautojen mitat kyllä viittaavat melko rauhalliseen svingiin.

  Aika hyvin kyllä, jos lyöntien pituuksista saat swingin tempon selville.

  #304727 Ilmoita asiaton viesti

  Silkka valistunut arvaus, että reippaasti alle 200m draivaava ei tarvitse jäykkiä varsia.

  #304728 Ilmoita asiaton viesti

  Khelde kirjoitti: (14.3.2011 10:16:05)
  Silkka valistunut arvaus, että reippaasti alle 200m draivaava ei tarvitse jäykkiä varsia.

  http://www.golfsmith.com/cm/display_page.php?page_num=learn_how5
  Tuon mukaan ainakin rautojen pituuksien mukaan varteenotettavin vaihtoehto olisi S.
  Tosin jos draiverilla mailanpäännopeus tosiaankin on n. 84 mph, niin se viittaisi reguun.
  Ja missään en ole huomannut kerrottavan, että ko. henkilö löisi reippaasti alle 200m draiveja.
  En ole sanomassa, että tulisi välttämättä S valita, enkä usko että tuota päätöstä pystyy ketään noilla spekseillä aukottomasti täällä tekemäänkään lyöntiä sen kummemmin näkemättä. Mutta se on ainakin varma, ettei S mailoiloilla peli ainakaan hankaloidu, jos se vain oikea jäykkyys sattuu olemaan.
  Voi tietenkin miettiä, että jos aikaisemmin on nippa nappa suositeltu stiffejä, niin mihin suuntaan tuosta uskoo kehittyneensä.

  #304729 Ilmoita asiaton viesti

  Hämmentäviä lukemia kyllä tuossa linkissä. Liekö juuri se syynä siihen, että moni pelaa liian jäykillä varsilla. Minulle on aikoinaan opetettu, että alle 100 mph:n vauhdeilla ei todellakaan harkita kovin jäykkiä varsia. No, kaipa monen valmistajan regu on monen valmistajan stiffiä jäykempi.

  Alle 200 metristä ei kirjoitettu, mutta tein taas kertan valistuneen arvauksen ilmoitettujen nopeuksien perusteella 🙂

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Uudet välineet hakusessa