5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

Uudet Par 3:set

Etusivu Foorumit Yleistä Uudet Par 3:set

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Olen juuri aloittanut lajin harrastamisen ja ole tällä hetkellä par 3 kenttiä kiertelevä tuleva ammattilainen ; ). Kävin tuossa pelaamassa Hillsiden uudella par 3:lla. Olin odottanut kentän aukeamista malttamattomana jo usean viikon ajan ja kun pääsin pelaamaan oli pettymykseni VALTAVA. Väylien pituudet oli naurettavan lyhyitä ja muutenkin tuntui että laitetaan tuo tuohon kun ei tuolle läntille muutakaan keksitä. Jos 1.5 kk harrastanut ei tarvitse muita mailoja kuin sand wedgen ja putterin niin jossain on menty metsään. Enkä puhu pelkästään omista avauksistani. Tuntuu ihmeelliseltä että näihin par 3:siin ei ilmeisesti kiinnitetä hirveästi huomiota kenttiä suunniteltaessa, vaikka juuri siellä se golfkärpänen pistää varmimmin, kun pääsee hyvän ystävän seurassa ’hieman kokeilemaan’. Fakta on että niillä kentillä niitä jäseniä ja harrastajia saadaan parhaiten. Hienosti kirjoitellaan että meidän tavoitteena on etäjäsenten saaminen jäseniksi ja kuitenkin suuriosa etäjäsenistä on tietääkseni juuri meitä par 3 kenttien mestareita. Mitä mieltä olette te jotka olette pelanneet kauemmin kuin 1.5 kk ja erityisesti te jotka suunnittelette ja toteutatte kenttä hankkeita. Olemmeko me pikkukenttien kuninkaat jaloissa pyöriviä rakkeja vai kannattaisiko meidän ensiaskeleisiin lajin parissa kiinnittää hieman enemmän huomiota.

  HillSiden sivuilta:

  – Pekka Sivula, arkkitehti SAFA

  Sinne vaan palautetta. Aika lyhyeltä vaikuttaa, jos 50-100m väylät on, kuten mainostetaan. Mene Löfkullaan, siellä saa jo lyödä rauta4:lläkin. Ilon kautta (c) Kobo

  Uutena harrastajana sinulle (ja toki muillekin) olisi varmaan kaikkein hyödyllisintä harjoitella juuri SW:n ja putterin kanssa. Kuulostaa hyvältä treenikentältä.

  Pitkiä lyöntejä treenataan sitten muualla.

  KL

  Eikös tuohon sitten riittäisi yksi väylä?!?!? Kyllä par3-kentällä pitää olla useita väyläpituuksia, ei alle satametriset jaksa innostaa ketään kovin pitkään. SW + putteriharjoittelua voi tehdä vaikka lähipeliharjoitusalueella, ei siihen mitään kenttää tarvita.

  Hyviä par3-kenttiä ovat mielestäni Nurmijärvi ja Vierumäki. Talman kenttä on turhan lättänä, ei kiehdo pidemmälle ehtinyttä, joskin aloittelijalle on aika hyvä, kun pallot löytyvät varsin mukavasti.

  Parhaat par 3 kentät (tai sanotaanko vaihtelevimmat), joissa olen pelannut löytyvät Vierumäeltä ja Nurmijärveltä. Suosittelen myös vähän enemmän pelanneille, ei pelkkää peltoa niin kuin esim. Peuramaalla.

  Nurmijärveä en ole testannut, mutta Vierumäkeä voin suositella, tosin hinta 20 e on kipukynnyksellä. Hyvä par3 rata on kenttä, minne keskiverto osakas voi hyvillä mielin mennä pelaamaan, jos täysimittainen kenttä on täynnä.

  Myös lyhyitä par3 kenttiä tarvitaan aloittelijoille, mutta ne on enemmän harjoituskenttiä. Pitäisiköhän ryhtyä puhumaan erikseen par3- kentistä ja harjoituskentistä?

  Ehkä Par3 on turhan juhlallinen nimitys Hillsiden pitch&putt kentästä, mutta toimii meidän 8 vuotiaasta ihan hyvin. Monen enemmän pelaneen mielestä juuri nuo 50-90 m etäisyydet kaipavaat eniten treeniä. Usein ns. par3 kentillä ongelmana liian pienet greenit ja hoitamattomat raffit, jotka ei palvele lähipeliharjoittelua. Mihin muuten olisit Hillsidessä rakentanut sen kunnon par3 kentän?

  Hyvä kysymys. En tiedä. Tosin jos olisin ollut alan ammattilainen ja suunnitellut kentän johon tulee par3:nen, niin tod.näk. olisin hakenut vaikutteita ja ideoita käyttäjiltä ja muilta kentiltä jolloin olisin voinut ehkä sijoittaa sen mukavammin silloin kun alue oli pelkkää metsää ja peltoa. Tätä ennakointi ajattelua minä hieman perään kuulutin tuossa loppukappaleessa.

  Kehä kolmosen tuntumasta löytyvät hyväkuntoiset Hiekkaharju ja Paloheinä (par 32 ja 31). Kierroshinnoista (25-33 e/18 r) voi sitten olla montaa mieltä.

  Nurmijärven Par3 on ehdottomasti paras lähellä Stadia. Ainoa haittapuoli on, että sinne ei voi varata aikoja, ja jono on joskus aika pitkä. Näin siis ainakin useampi vuosi sitten..

  Par kolmoset on ihan kivoja. Sain kaverin koukkuun kun käytiin Salossa pelaamassa ne vaivaiset kolme lyhyttä reikää mitä siellä on (muistaakseni kaikki punaiset alle 100m ja keltaiset eivät paljon pidempiä). Seuraavaksi olisi tarkoitus pelata läpi Meri-Teijon 6 reikää.

  Naantaliin aukeaa tietääkseni elokuussa 9-reikäinen par 3 rata. Huonona puolena lienee ruuhkaisuus jo klubin omien jäsenten puolesta, koska varsinainen kenttä ei siellä vielä ole valmis. Rangekin aukesi webbisivujen mukaan vasta alkukesästä.

  Yleisesti ottaen on mahtavaa, että näitä mahdollisuuksia kuitenkin on. Eli Par 3:sille vaan kaikki kokeilemaan!

  Joo, yhdyn mielipiteeseen Nurmijärvestä. Se on esimerkillinen par 3 kenttä. Väylissä on vaihtelua sekä pituudessa että esteissä ja profiilissa. Hinta on tosin reilu 20 euroa, mutta sillä saa muistaakseni pelata koko päivän. Kovin ruuhkainen se ei ole ollut. Itse olen ainakin päässyt joka kerta melkein heti kentälle.

  Nimetön

  Itse olen jo huomannut että juuri tuollaisella kentällä pitäisi käydä harjoittelemassa. Juuri greenille lähestyminen ja sen ympärillä harjoittelu ainakin omalla kohdallani vaatii harjoittelua. Alkaakohan tulevaisuudessa käydä näin että sitten kunnon kentille päästyään voi kahdesta pelaajasta huomata kumpi on harjoitellut par3 kentillä (lyhyet mutta tarkat lyönnit. hyvä lähipelaaminen) ja kumpi harjoitellut enimmäkseen rangella (teeltä lähtee pitkä ja suora lyönti mutta lähipelaaminen tuhoaa tuloksen)? Oikea tulos varmaan löytyy tasaisesta harjoittelusta molemmissa paikoissa. Jää nähtäväksi

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Uudet Par 3:set

Etusivu Foorumit Yleistä Uudet Par 3:set