23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Uudet ’ Hikkorimailat’

Etusivu Foorumit Välineet Uudet ’ Hikkorimailat’

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Tarvitsisin hyviä neuvoja ,kun olin ajatellut hankkia itselleni ensi kesäksi tuunatut hikkorimailat. Selailin vanhoja keskusteluita asian tiimoilta ja löysin mm. kebaxin tekemän hugo-setin. Itselläni oli vähän samankaltaisia suunnitelmia mailojen suhteen. Runsas puoli-setti mihin kuuluisi, draiveri, väyläpuut, ehkä rescue/ hybridi, raudat 5,7,9,pw,gap/sandwedge ja putteri tietenkin. Yritin kovasti netistä etsiä rautoihin samantyyppisiä varsia kuin em. hugo-setissä oli,mutta ei tullut millään vastaan. Tässä varmaan palstan mailanikkarit osaavat auttaa mistä kannattais etsiä. Ihan kaikkea en viitsi apinoida muitten hienosti rakennetuista seteistä, mutta rautojen varret on vaan niin pirun päheät.! Koska kyseessä olisi 2000-luvun ns. hikkorimailat.Kasaisin niistä myös suht hyvin pelattavat,mitä voisi ulkoiluttaa 2-5 kertaa vuodessa. Komponentit mitä käyttäisin tulisi olla uusia tai mahdollisimman hyvä kuntoisia, koska ulkonäölläkin olisi iso merkitys. Onko muita varteenotettavia uusien puumailojen rakentavia ko. kategoriassa kuin Louisvillegolf? Löysin yhden toisenkin, mutta siellä hinnat oli sitten ihan toisella tasolla! Tarkoitus olisi hankkia rautoihini, jotkut klassisen näköiset lavat missä olisi mahdollisimman vähän tekstiä ja ei juurikaan mitään värejä. Ja koska kyseessä olisi vajaa setti rautoja niin fiksuin tapa on varmaan ostaa lavat joltain komponenttivalmistajalta. esim Snake eyes tai Maltby. Tähän saa laittaa hyviä ehdotuksia raudoista, varsista, mailanrakentajista, puumailoista ja kaikesta asiaan liittyvästä. Kaikki apu on tarpeen. Kiitos etukäteen.

    http://www.golfantiikki.fi/ ja siellä varsinkin ’tietoa-www sivuja’ ja noiden sivujen linkkilistojen kautta eteenpäin. Kerro täällä sitten mitä (jos mitään) löytyi.

    Noita hikkoriviiluvarsia ei ymmärtääkseni enään valmisteta. Hekkaselle niitä jäi vissiin muutama mutta tuskin niitä puolisetiksi asti on.

    Hugosta kun nyt tuli puhe niin siellähän on koristeena yksi setti jossa teräsvarret ovat verhotut hikkorin värisellä filmillä tai mitä lie teippiä on. Tuon tyyppinen ratkaisu toimisi kenties sekin, miten hankala lie sitten toteuttaa?

    Hikkorivarsista siirryttiin teräsvarsiin 30-luvulla. Ensimmäiset teräsvarret feikattiin hikkorivarsien näköisiksi niin, että varren päällimmäinen kerros oli hikkoria muistuttavaa maalia tai muovia. Tosin aika pian siirryttiin ruskeasta esimerkiksi mustaan väriin. Tällaisia mailoja liikkuu jonkin verran esimerkiksi ebayssä ja hyvin vähän oikeissa huutokaupoissa.

    Hinnat eivät päätä huimaa, muutamalla kympillä voi saada setin mailoja. Kuljetuskustannukset ovat sitten suuremmat kuin hankintakulut. Laadusta ei sitten tiedäkään yhtään mitään näkemättä ostetuista käytetyistä kuten arvaat.

    Itselle on sattunut muutama tällainen vanha maila. Tosin ruskeavartisia ei löydy mutta mustavartisia kyllä. Niistä ehkä voisi jotain rakennella talvi-iltojen ratoksi.

    Kaikesta huolimatta suosittelen aitoja hikkorimailoja. Niissä varren tunnokkuus on moninkertainen verrattuna puhuttuihin teräsvarsiin. Aitoja hikkorimailoja löydät täältä

    kebax kirjoitti: (3.1.2011 6:34:57)
    Noita hikkoriviiluvarsia ei ymmärtääkseni enään valmisteta.

    Viilutettuja ei varmaan, mutta hikkorivarsia ja hikkorivartisia mailojakin kyllä vielä tehdään. (!) Varret ei edes ole kallita, $19.95 kpl. Louisville Golf Valmiitakin mailoja saa tuolta, mutta ne on jo aika kalliita.

    Hikkorimailoilla pelaaminen on aika kivaa, ainakin vaihteluksi. Nykymailoilla oletus kun on edes joten kuten onnistuneesta lyönnistä, niin kierros koostuu monesta harmistuksesta, monesta ’no, noinhan sen pitikin mennä’ neutraalista ja vain muutamasta ’vau!’ onnistumisen tunteesta. Hikkorimailoilla oletusarvo lyönnistä ei niin kovin hyvä ole, niin kierros koostuu monesta ’no, noinhan sen pitikin mennä (ja mitäs seuraavaksi)’ neutraalista (tai jopa mielenkiintoisesta) ja monesta ’vau, tulipa melko hyvä lyönti!’ onnistumisen kokemuksesta.

    Muistaakkeni noi viiluvarret ovat Louisvillestä kotoisin. Varmaksi en arvaa sanoa kun kepulat on klubilla. =)

    Kiitoksia kaikille vastauksista. Olen aika paljon etsiskellyt netistä kaiken näköisiä hikkorivarsia,mutta vielä ei ole löytynyt näitä puuviilutettuja titaanivahvisteisia grafiittivarsia.Louisvillen sivuilta löytyy noita mustia grafittivarsia rautoihin ja puihin.Niistä vaan puuttuu se jokin. Ihastuin aikoinaan noihin kebaxin puuviilutettuihin varsiin niin kovasti, että sellaiset ne melkein pitäisi olla.
    Laittelen Hekkaselle viestiä kun kiireiltäni kerkeän jos sillä vielä niitä pari jossain pajan uumenissa olisi, ja jos miestä pieni projekti mahdollisesti kinnostaisi.

    Varsinaisesti hikkorimailoista kait ei voi oikein puhua,jos meinaa käyttää lavoissa uusinta välineteknologiaa ja varsissa grafiittia.Mutta ne olisikin suurimmaksi osaksi itselle silmäniloa ja oishan se kiva välillä vetää pussihousut jalkaan ja fiilistellä kentällä,ettei aina tartte pelata niin rustuset punasena.
    Puumailojen osalta varmaan kannattaisi kääntyä ton Louisvillen puoleen ja valita mutu tuntumalla ajuri ja puumaila tai mailat. Erehdyin tonne Sweet Wood:n sivuille eilen,mutta känsät alko kasvamaan heti käsiin kun pääsi hinnastoon asti.
    Rautamailojen lapojen valinta onkin sitten paljon hankalampi kun tarjontaa on yllin kyllin.
    Sitten käsitykseni mukaan silläkin taitaa olla jokin merkitys että mitkä niihin varsiin sitten sopii.
    Olen kuitenkin päättänyt laitattaa bladet lavat kunhan varret vaan jostain löytyy.Saapahan sitten jonkinlaisen tuntuman sormiin kun sattuu niitä huonoja osumia.
    Tässä olisi joitain suosikkeja mitä olin ajatellut.
    Wishon 555M, Macgregor 1025M, Maltby MMB tai Tricept F2, Snake Eyes 600B/675B.
    Klassisen tyylikkäitä ja ajattoman tuntuisia tekeleitä, jotka ei näytä niin tältä vuosituhannelta.Osa näyttää löytyvän ihan valmistajan jälleenmyyjiltä ja osaa voi joutua etsiskelemään esim. ebaysta.

    Tulipas Skotlanissa käytyä viikko pyörimässä ja pari kenttääkin pelattua( Carrick ja Old Course) unohtamatta viskipanimoa

    .
    Mutta asiaan, ostimme paikallisesta antiikki liikkeestä hikkorimailoja(joku puu, putteri ja 2 rautaa) noin 45e.
    Osaisko kukaan neuvoa kun ne gripit vaihdetaan ja mikä materiaali. samalla vois ottaa jotain hoito vihjeitä vastaan myös.

    Elmo

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
Vastaa aiheeseen: Uudet ’ Hikkorimailat’

Etusivu Foorumit Välineet Uudet ’ Hikkorimailat’