23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

US PGA Nelosella :-(

Etusivu Foorumit Yleistä US PGA Nelosella :-(

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Vilkaisin juuri viikonlopun televisio-ohjelman ja näyttää siltä, että Nelonen ei todellakaan jaksa panostaa kunnolla major-turnausten näyttämiseen. Torstailta ei näytetä mitään. Perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina tulee sitten kunakin päivänä alle 2 h lähetys. Voihan se tietty olla, että esim. sunnuntain lähetystä jatketaan tarvittaessa, mutta kyllä alle 2 h on liian vähän golfin tapaisesta lajista. Urheilukanavan Eurooppa-tourin 3 h lähetykset ovat jo iso askel parempaan, silloin ehtii seurata kärjen etenemistä jo yli 9 reiän ajan ja pääsee kunnolla tunnelmaan. Kaipa se rahasta Nelosella kiikastaa, mutta golf ansaitsisi kyllä enemmän.

    Nimetön

    Kyllähän tuo 2 tuntiakin päivässä on jo melko hyvin. Ei viitsisi kitistä turhasta. Olen samaa kuitenkin mieltä, että 3 tuntia voisi olla sopivampi aika, mutta se voisi olla kohtuutonta. Onhan olemassa lajeja joilla on paljon suurempi katsojakunta.

    Mutta kun nuo lähetykset ovat järjestäen alle 2 h eli kun alkutrailerit ja -löpinät sekä mainokset saadaan alta pois, niin golfin seurannalle jäänee vain 1,5 h, jos sitäkään. Ottaen huomioon myös myöhäiset lähetysajat, niin luulisi, että pidemmätkin sessiot olisivat mahdollisia ilman, että Nelonen joutuisi raivaamaan alta pois normaaleja sarjaohjelmiansa.

    Tietysti voisi ajatella, että parempi vähän kuin ei ollenkaan, mutta rupean melkein olemaan eri mieltä, sillä on asioita, jotka on parempi jättää kokonaan tekemättä, jos niitä ei voi tehdä kunnolla. No, toivottavasti Nelonen yllättää iloisesti ja jatkaa ainakin sunnuntain lähetystä spontaanisti, jos peli on vielä käynnissä.

    major-läheyksillä on niin huonosti katsojia ja ennen kaikkea mainoksia, että eiköhän nuo tajua jo ensi vuonna lopettaa, pääsee täälläkin lukemasta valituksia huonoista selostajista

    Ihme valittaja äijä on. Äijä se luule olevan joku kaikki tietävä tietosanakirja.

    Niin, minusta(kin?) rupeaa tosiaan näyttämään siltä, että Nelonen on ajamassa alas golflähetyksiään. Käsittääkseni Nelonenhan on jossain määrin yrittänyt profiloitua golfkanavaksi (major-kisat, Ryder Cup ja Draivi), mutta ehkä siellä on tultu pikku hiljaa toisiin aatoksiin ja panostusta vähennetään hiljalleen, kunnes joku (armeliaasti) lopulta puhaltaa pelin poikki ennen kuin tarjonta on rajoittunut 10 min väläyksiin. Eikös Nelonen nytkin jo ole raportoinut joistain kotimaisista kisoista tuollaisilla lyhyillä pätkillä?

    Urheilukanavahan on nyt rynnännyt näkyvästi apajille ja ottanut myös golfin vahvasti siipiensä alle. Toivottavasti heillä rahat riittävät, sillä heidän lähetyksissään mainostajia on ollut toistaiseksi todella vähän eikä se näkyvyysaluekaan niin hulppea taida vielä olla. Kenties major-kisatkin joskus siirtyvät Urheilukanavalle. Lopputulos taitaisi kaikin puolin olla parempi, kun asialla olisi urheiluun erikoistunut kanava, joka voi todella keskittyä asiaan eikä British Openin ratkaisuhetkien välittämistä tarvitsisi keskeyttää kesäuusinnan (lue Yllytyshullut) takia. Taitaa vain major-kisojen lähetysoikeudet olla eri hinnoissa kuin Eurooppa-tourin rivikisojen.

    Niin, katsoikos kukaan kun Yle näytti olikohan nyt Talma finnish Challengesta. Yle osasi homman mielestäni yllättävän hyvin. Vaikka katseluaika oli melko lyhyt 1,5 tuntia, se tuli parhaaseen katseluaikaan.

    Olen edellisen kanssa samoilla linjoilla. Eli 2 tuntia on sama kuin pesukarhu nuolisi mummon takamusta. Luulisi että yksi eniten kasvavista yksilölajeista suomessa saisi enemmän eetteriaikaa kuin on luvassa. Pitää muistaa että Suomi on urheiluhullu kansa ja se kyllä jaksaa katsoa tätäkin lajia yö myöhään.

    Mutta niin kuin edelläkin kirjoitettiin, että asia on rahakysymys. Niin sitä se varmasti on. Jenkit tuntien nämä major kisat ei varmasti ole niitä halvimpia urheilutapahtumia mitä tuo viisas kansa myy ulkomaalaisille. Mutta niin kauan kuin Suomen TV-kanavat (paitsi urheilukanava) eivät tajua että golf on 18 reikää kasittävä peli, niin kauan me joudumme samallaisiin tilanteisiin, selostajan sanaa lainaten ’ tästä tulee sanomista’ tilanteisiin. Joka kerta lukuisat kuppikunnat ympäri suomen golfklubien terassien, saavat taas keskustelun aihetta. Onko se paha? Onko se hyvä? ken tietää.

    Ken tietää myös sanoa että rauhaa! Rakkautta! ja Golfia!

    Ainakin aikaisemmissa lähetyksissä nelonen on lopettanut lähetyksensä juuri kun kärkiporukat alkavat lähestystyä viimeisiä reikiä.

    Miksei nyt voisi ajoittaa lähetystä siten että saisi lähetyksen loppuun tulokset ja yhteistilanteen kyseiseltä päivältä. Kyllähän jokainen ymmärtää että siinä menee myöhään yöhön, jo aikaeronkin tähden, mutta silti.

    Jos kyse on rahasta, niin sitä suuremmalla syyllä pitäisi tehdä hyvä ohjelma. Jos taas on tarkoitus karkoittaa ne vähätkin katsojat, niin jatkakaa vaan nykyiseen malliin.

    Rahakysymyshän se on, (kierroksen)loppuhetket maksaa huomattavasti enemmän…

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: US PGA Nelosella :-(

Etusivu Foorumit Yleistä US PGA Nelosella :-(