11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

US Mastersissa vasureilla menestystä

Etusivu Foorumit Yleistä US Mastersissa vasureilla menestystä

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • kr

  US Mastersin tulosluettelon lukeminen vasurigolfariille on mieluisaa luettavaa: 1. Mike Weir 3. Phil Michelson Toivottavasti tämä tulos viimeistään muuttaa niiden ns. asiantuntijoiden käsitystä asiasta eli golfia voi pelata yhtä hyvin vasemmalta kuin oikealtakin puolelta! Aikoinaan aloittaessani lajin parissa hämmästelin muutaman pro:ksi itseään kutsuvan käsityksiä tässä asiassa. Käsitykset lienevät vuosien varrella (toivottavasti) muuttuneen?

  Mike ja Phil muuten molemmat kirjoittavat oikealla kädellä.

  Lisäksi kuulemma Len Mattiace on muutoin vasuri, mutta pelaa golfia vääränkätisesti.

  Go figure.

  (nimimerkillä oikeakätinen vasurigolfari)

  Hieno meininki, hyvä Mike! Kuten tälläkin foorumilla on joskus todettu, monien valmentajien mielestä ’väärältä’ puolelta lyövillä tulee nopeasti kehityksen raja vastaan. Jos raja on Masters-voitto, niin sopii minulle ; )

  Entistäkin kovempi hinku kentälle…

  Hyvä homma. Itse tahkosin ensimmäisen vuoden pron kehotuksesta oikealta. Homma ei kulkenut ja nyt kolme seuraavaa kesää olen pelannut vasemmalta, ja pelituntuma on koko ajan kasvanut.

  Itse olen myös muuten oikeakätinen kuten lienevät useimmat vasemmalta pelaavat. BTW, kolme kanadalaista serkkuani pelaavat myöskin kaikki vasurilta.

  Minä pelaan myös vasemmalta ja olen oikea kätinen!!! Hyvä Mike ja Phil niin sitä pitäää!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Oli miten oli niin tilastollisesti oikealta (eli vasemmalla puolella palloa seisovat) pärjäävät kuitenkin paremmin 🙂

  TO: olz

  Täytyy muistaa että vasenkätisyys oli tässäkin tasavallassa ’kiellettyä’ vielä 50 vuotta sitten. Silloin vielä yritettiin muuttaa lapsen kätisyys luovasta vasurista oikeakätiseksi.

  Historiasta muistat varmaankin kun vasureita hirtettiin ja poltettiin roviolla eikä niin kauan sitten.

  Tilastointi kannattaa aloittaa vasta sitten kun tasa-arvo tekniikkan, tuoteitten, opetuksen tasolla on olemassa.

  Jatkossa myös tässä lajissa vasurien esiinmarssi parhaimmistoon tapahtuu kuten se on tapahtunut jo tieteen ja taiteen lahjakkuuksien kohdalla. Siellä heidän suhteellinen osuutensa on suurempi kuin vasureiden tilastollinen väestöosuus 🙂 eli vasurit pärjäävät paremmin.

  Ei ole mitään fysiologista tai loogista perustetta, miksi vasemmalta golfia ei voisi pelata vähintäänkin yhtä hyvin kuin oikealta. Eräissä tapauksissa vasuri voi saada jopa hyötyä oikeakätiseen verrattuna. Monet esteethän (kuten väyläbunkkerit) on suunniteltu vaikeuttamaan oikealta lyöviä.

  Itse olen synnynnäinen vasuri. En edes harkinnut viime kesänä aloittaessani lyöväni oikealta. Treenattuani yli neljännesvuosisadan judoa ja nimenomaan oikealle kääntyvä kiertoa, oli tuo suunta niin ylivoimaisen vallitseva.

  Vasuri on siltikin vasuri, aina, vaikka voissa paistaisi.

  Mieluummin oikea kuin väärä 🙂

  Sekaisin tahtoo mennä vasenkätisyys ja vasemmalta pelaaminen. Iltasanomissakin tänään toimittajatäti jankutti koko ajan Mike Weiristä vasenkätisenä. Weir on siis kuten todettua oikeakätinen, mutta lyö golfia vasemmalta.

  Mies on pelannut pienen ikänsä myös lätkää, edelleen vasemmalta. Näin ollen kehon hallinta pelannee paremmin kierrossa vasemmalta oikealle. Oikeakätinen, joka on esimerkiksi läpsinyt tennistä oikealla kädellä, mutta ei ole pelannut mitään mailapeliä vasemmalta valitsee luonnollisesti golfin pelaamisen oikealta.

  Yhteenvetona siis monet lätkää leftiltä pelanneet lyövät myös golfia vasemmalta. Jenkeissä ja kaukoidässä, missä lätkä on marginaalinen harrastus, golfia pelataan lähes ainoastaan oikealta. Pelaamisen puolen valinnalla ei siis ole suoraa yhteyttä kätisyyden kanssa.

  Käydessäni Oulussa panin merkille, että rangella oli enemmän vasemmalta lyöviä kuin oikealta pelaavia. Taitavat pelata siellä lätkän lisäksi melkoisesti myös jääpalloa.

  Tuosta kentän helppoudesta vasureille olen täysin päinvastaista mieltä. Kentänsuunnittelijat rakentavat monesti tavan tuuppareita varten ’slaissitaskuja’ joillekin väylille, ettei joka väylällä tarvitsisi mehtään poiketa.

  Minulle tästä hukkia lyövänä vasurina ei ole tietenkään haittaa 😉

  No jaa, tuo lätkävertaus taitaa olla MUTUa sillä moni golfari kenet minä tunnen pelaa lätkää leftiltä mutta golfia siltä oikealta puolelta, kuten myös itsekin.

  Kun ensimmäistä kertaa sain golfmailan käteen, niin yritin lyödä siltä väärältä puolelta mutta onneksi kaveri joka pelasi jo kertoi miltä puolelta tosi golfari lyö palloa :-).

  Kyllä voin itsekin sanoa, että lätkää ja muita mailapelejä paljon harrastaneena ja nimenomaan leftiltä pelanneena oli golfia ensi kertaa testatessa vasemmalta lyöminen ehdottomasti luontevampaa. No tutulla oli ns. normaalit mailat, joten oikealta aloin pelaamaan. Vasemmalta olisi aluksi voinut kulkea paremmin, mutta oikeakätisellä tulee ainakin pro:iden mukaan vasemmalta pelatessa, useimissa tapauksissa, raja kehityymiselle aikaisemmin vastaan. Kai se vaan on helpompaa, kun vahva käsi hallitsee lyöntiä, itselläni olisin uskonut tulevan vaikeuksia varsinkin lähipelissä.

  Tietääkö joku, kuka on paras umpivasuri, joka pelaa oikealta??

  mä lähinnä tarkotin ton vitsinä .. siitä syystä toi hymiö, mutta taisin osua aika arkaan paikkaan. pyydän anteeksi.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: US Mastersissa vasureilla menestystä

Etusivu Foorumit Yleistä US Mastersissa vasureilla menestystä