-
JulkaisijaArtikkelit
-
Kalle Samoojasta oli tarina, kuinka hän tienasi 100 tonttua Dubain kisasta. Minusta on erikoista, että joissain urheilulajeissa (golf, Amerikassa pelaavat jääkiekkoilijat ja koripalloilijat) uutisointi keskittyy siihen, paljonko urheilija tienaa. Tästä järjestetään jopa listauksia.
Minusta siinä jää urheilulliset saavutukset sivurooliin, kun kaikkea yritetään mitata vain rahassa. Sitä paitsi ainakin jääkiekossa nämä rahasummat ovat lähinnä hämmentäviä, kun kirjoitetaan ”Barkov teki 80 miljoonan dollarin sopimuksen”, mutta tikulla saa kaivaa, että onko kyse vuosisopimuksesta vai jostain muusta.
Toivottavasti tienestien sijaan urheilutoimittajat kirjoittaisivat jatkossa enemmän urheilullisista saavutuksista.
Kysy toimittajilta ja saat vastaukseksi ”kansalla on oikeus saada tietää”!
Golfin osalta ymmärrettävämpää, kun kuitenkin seuraavan vuoden pelioikeus määräytyy sen mukaan oletko saanut riittävästi palkintorahaa.
edit: näköjään nykyään jaetaan pisteitä, mutta kyllä ne jossain määrin korreloi voitetun rahamäärän kanssa
Golfin osalta ymmärrettävämpää, kun kuitenkin seuraavan vuoden pelioikeus määräytyy sen mukaan oletko saanut riittävästi palkintorahaa.
Juurikin näin. Sama homma on esimerkiksi snookerissa ja varmasti muitakin lajeja löytyy.
Suomalainen kateus vaatii julkaisemaan miljoonapalkkiot
Golfissa suomalainen kateus näyttää vaativan julkaisemaan kymmenesosamiljoonankin palkkiot.
Jos rahasta pelataan niin eikö ole asiallista että siitä myös puhutaan avoimesti ?
Mitenkäs luulette,pelataanko viikonloppuna Saudi Arabiassa rahasta vai urheilullista meriiteistä ?Mielenkiintoinen kysymys tuo pelaavatko ammattiurheilijat pelkästään rahasta vai urheilullisista ambitioista? Oma arvio on, että jotain siltä väliltä, jos ajatellaan vaikkapa joukkueurheilua, niin miksi huonosti menestyvässä joukkueessa joku tähti viitsii pelata illasta toiseen kovalla intensiteetillä? Onko hävityn pelin jälkeen vain tilipussi mielessä?
Verrokkina voisi tuolta jääkiekon puolelta ottaa vaikka Edmonton Oilersin, joukkueessa pelaa summitaisesti sanoen kaksi maailman parasta kiekkoilijaa, mutta vuosi toisensa jälkeen joukkue alisuorittaa ja se kyllä näkyy tällä kaksikolla turhautumisena. Mutta nehän vaan pelaa rahasta ja turhautuminen häipyy, kun ajellaan Ferrarilla tai Hummerilla hallilta kotiin?Olisikin mielenkiintoista nähdä mikä olisi vaikutus jos joukkuelajeissa ansaintalogiikka olisi samanlainen kuin golfissa.
Hävitty peli- ei palkkaa…Miksei Iivon kohdalla lehdet kirjoita siitä, paljonko Iivo nyt voitollaan tienasi ja paljonko hänen uran aikaiset tienestit ovat olleet yhteensä. Tuloksista päätellen Iivokin on ammattiurheilija ja ihan täyspäiväinen sellainen ollut jo monta vuotta.
Mutta kun suomalainen golffari käärii TOP-10 sijoituksesta Iivon ansioita enemmän.
Mutta kun suomalainen golffari käärii TOP-10 sijoituksesta Iivon ansioita enemmän.
…ja ansaitusti näin. Toinen on marginaalilaji, toinen ei.
Hiihto on sentään ollut olympialajina melkein sata vuotta kauemmin kuin golf.
Golf oli olympialaisissa vuosina 1900 ja 1904. Hiihto tuli mukaan 1924. Golf oli ammattilaislaji jo 1900-luvun alussa, joten tämä vahvisti poistumista olympialaisten ohjelmasta, kun kisoihin saivat osallistua vain amatöörit. Nyttemminhän myös ammattilaiset saavat osallistua olympialaisiin, jopa nyrkkeilyssä.
Golf oli olympialaisissa vuosina 1900 ja 1904.
Paino sanalla oli.
Hiihto tuli mukaan 1924.
Ja on siitä lähtien ollut mukana. Siis melkein sata vuotta kauemmin kuin golf.
Hiihto on huono verrokki golfille. Viime vuosituhannen alkupuolella tuo amatööristatus oli yksi olympialiikkeen kantavista periaatteista ja mm. tuon vuoksi Paavo Nurmen osallistuminen v.1932 olympialaisiin kiellettiin. Hiitäjät ovat pitkään olleet amatöörejä, vasta viime vuosikymmeninä tuosta on tullut ammattitouhua. Samoin olympialiike on luopunut vaateista pelkkien amatöörien osallistumisesta, päinvastoin, nykyään ammattilaisia oikein houkutellaan noihin mammuttikisoihin.
Olympialaiset aatteellisena liikkeenä on kuollut.Olympialaiset aatteellisena liikkeenä on kuollut.
Nimenomaan. Lisäksi siitä on tullut täysin kaupallinen foorumi. Lätkämatseissakin pidetään taukoja, jotta voidaan lähettää tv-mainoksia. No joo, jostain ne rahat on nyhdettävä, mutta onko esimerkiksi aivan pakko käyttää 25-50 miljoonaa euroa/dollaria avajaisten järjestämiseen ja saman verran päättäjäisiin? Käyttäisivät senkin rahan ruokaan, jotta Mörkö saa kunnolla syödäkseen!
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)