5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

Tupakointi edelleen vähentynyt kentillä

Etusivu Foorumit Yleistä Tupakointi edelleen vähentynyt kentillä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Viittaan aiempien vuosien kirjoituksiini. Tänä vuonna en muista kuin pari kierrosta, jolloin joku vielä on tuprutellut. Rauha heille (vai oliko vain yksi?) Hyvään suuntaan ollaan menossa. P.S. Sikareita (kaikista pahin) ei ole näkynyt eikä tuoksunut yhtäkään kierroksen aikana. Klubitalon terassilla kylläkin, mutta olkoon.

  Uusimman tutkimuksen mukaan ryypiskely lisääntynyt kentillä. Lienee syynä välineiden/pallojen kehitys josta johtuen birdieitä on tullut huomattavasti enemmän kuin aikaseimpiin vuosiin verrattuna.

  Nimetön

  Ja nuuskakin maistuu…

  KL

  Keimolassa on pahimpien helteiden aikaan ollut tupakointikielto kentällä kuivuuden vuoksi, sekin on voinut vaikuttaa …. 😉

  Vaikea ymmärtää, että tupakointi kentällä häiritsisi ketään. Kohtaamani tupakoitsijat ovat kysyneet lupaa ja kävelevät poltellessaan erossa muusta porukasta.

  Sisätilat on sitten eri juttu.

  ’Vaikea ymmärtää, että tupakointi kentällä häiritsisi ketään.’

  Mun on vaikea ymmärtää, ettet sitä ymmärrä.

  Kerrankin joku oli pudottanu kytevän sikarinsa (tai vastaavan) tuhkakuppiin ykköstiin vieressä. Sieltä nousi sankka savu, jonka haistoin klubitalolle saakka… ja tietysti koko ykköstiialue oli savussa ja hajussa. Kaadoin tuhkakuppiin 1/2 litraa vettä ja kyllähän se savu siitä vähitellen sit hälveni. Piti vaan käydä klubilla uudestaan täyttämässä se juomapullo…. Ja sit mä haisin vielä parin väylän ajan itsekin…

  ’Kohtaamani tupakoitsijat ovat kysyneet lupaa ja kävelevät poltellessaan erossa muusta porukasta.’

  No silloinhan se on ok, jos ymmärtävät pysytellä tuulen alapuolella… näin onneksi useimmat tekevätkin. Ja mitä enemmän tuulee sitä vähemmän haisee.

  Ja vaikka tupakansavu haittaisikin, niin eihän ystävälliseen pyyntöön voi vastata kieltävästi, vaikka silloin joutuisikin valehtelemaan… 😉

  Voihan kieltolaki!

  Kyllä pitäisi mahtua savut herneiden sekaan…

  Nimetön

  Röökit sauhuaa kentällä, keskustelupalstalla mietitään sitä, saako golfautoa ajaa kännissä, ja birkkupullosta naukkaillaan, vaikkei sitä birkkua tuliskaan. Miksiköhän sitten on välillä niin vaikea yrittää selittää ei-golfareille, että tämä on terveellinen ja sporttinen(-kin) harrastus.

  Ei se mitään, jos joku polttaa kierroksen aikana, kunhan ei tule ihan nenän alle tupruttelemaan. Mutta ei se musta kieltämättä kovin ’urheilulliselta’ näytä. Vähän sama, jos vaikka lätkä- tai futispelaajat istuis vaihtoaitiossa sätkät suussa?

  Itse olen tehnyt saman havainnon, silmämääräisesti röökinpolttajia on vähemmän. Hyvä juttu sinänsä. Mutta en kyllä jaksa ymmärtää, ketä tuo röökin polttaminen ulkotiloissa häiritsee (jos ei kylvä tumppeja ympäriinsä) – yliherkkyyttä mielestäni. Sisätiloissa ihan eri juttu. Ja makuja on monia – itse en polta, mutta sikari mielestäni tuoksuu, ei haise.

  Ovat nuo röökaajat jo nyt niin heikoilla. Jotkut anteeksipyydellen kysyvät lupaa polttaa kierroksen aikana, niin lähes sääliksi käy. Ja liiton kisoissahan tupakointi on kielletty nykyään myös täysikäisiltä – en tiedä rikotaanko sääntöä, mutta aika raaka on.

  Sitten vielä kysyisin, että miksi pitää todistella, että golf on urheilua kieltämällä tupakointi? Seuraavaksi tietysti painorajat, koska onhan se kohtuutonta, että tässä pelissä runsaassa lihassa oleva voi voittaa ihannemittaisen.

  eiks se sitte oo hyvä, että ne jotka ei polta nii ei polta ja ne jotka polttaa nii polttaa ja kaikki keskittyy vaa siihen peliin eikä mihinkään sivuseikkaan niinku paidan väriin tahi muuhun epäolennaiseen? mun on aika vaikee uskoa että toi satunnainen röökinhaju ulkona häiritsis noin paljon.

  hei mites toi pelikaverin pahanhajuinen hengitys häiritsee? mitä jos dödövalikointi onkin mennyt metsään annostelusta lähtien? entäs klubin parkkiksella satunnainen wunderbaumin lehahdus? miten takapihan grillibileet? onko grilli kilsan päässä takapihasta ettei haju tartu? mites noi tupakoivat vieraat? saakos ne hengailla siellä laisinkaan jne jne?

  turhaa pilkunnussimista sanon mä. ja tässei ny mitään lätkää olla pelaamassa missään sm- tai maajoukkuetasolla, jossa se on suht ymmärrettävää että röökit ei suupielessä röyhyä.

  mulle golf on tapa viettää vapaa-aikaa ja vasta siinä vaiheessa kun mulle ruvetaan iskemään fyffee pelaamisesta kouraan, voin harkita tupakoinnin vähentämistä imagosyistä. mut en just tasan yhtään ennen.

  KL

  Kyllä minua tupakansavu häiritsee myös ulkosalla, jos se tunkee sisään hengitykseeni. Kutsuttakoon sitä sitten vaikka yliherkkyydeksi, mutta tupakansavu saa minulle pahanolon tunteen aikaiseksi, ei mahda mitään. En silti ole koskaan evännyt tupakoitsijalta mahdollisuutta tupakoida kierroksen aikana, pyrin itse olemaan tuulen yläpuolella aina kun se on mahdollista.

  Tänä päivänä kieltämättä useimmat tupakoitsijat itsekin pyrkivät olemaan huomaavaisia ja sopivalla suvaitsevaisuudella homma toimii oikein hyvin.

  Vähän kävi sääliksi yhtä pelikaveria viime viikolla, kun on kova tupakkamies ja kentällä oli tupakointi kielletty palovaaran vuoksi. Ysien välillä tauolla menikin sitten 5-6 pötkylää melkein peräperää…

  Täsmälleen samaa mieltä.

  Mäki taas tänään poljin savuavaa tumppia 12. tiialueella ruohikoossa. Onneks oli just satanu…

  Poltelkoon tupruttajat ihan rauhassa, jos vain osaavat ottaa muutkin huomioon. Täytyyhän heille suoda nautinto, joka niinkin helposti on toteutettavissa.

  Maailmassa on paljon muitakin asioita, mistä en välittäis kärsiä. Ei se elämä aina ole helppoa… eikä golf! 😉

  Tarkoituksenani ei kyllä ollut tällä kertaa aloittaa mitään isompaa keskustelua tästä tupakoinnista kentällä, mutta pakko kertoa esimerkki siitä mitä usein tapahtuu: Tiiauksen jälkeen – en ollut taaskaan honourissa – edellekävelevästä ryhmästä yksi sytyttää savukkeen. Tietysti kaikki savu tulee perässäkävelijän silmille, joka tietysti on ihan oikein?, koska olin edellisellä reiällä huono.

  Tässä, hyvät huomaavaiset tupakoitsijat, on teillä parantamisen varaa. Jos poltatte, jääkää sitten vähän jälkeen. Kiitos ja hyviä pelejä kaikille!

  Valitettavasti vain muutamia kertoja on tällä kaudella sattunut samaan ryhmään sikarinpolttaja. Voi kiesus, että siitä lähtee hyvä aromikas tuoksu, joka ulkoilmassa on sopivan mieto…

  Ps. En polta.

  tajuton nipo, hyvä että mainitsit itsekin olevasi tupakoitsija, en olisi sitä millään muuten arvannut

  minua ei muistaakseni ole tupakka golf-kentällä koskaan häirinnyt (vaikka herkkähipiäinen olenkin), paitsi joskus klubilla, sielläkin siitä pääsee eroon siirtämällä tuolia tai vaihtamalla paikkaa, joskus tupakoitsijat sitä joutuvat pahoittelemaan mutta mitä suotta, (oma) elämä on valintamahdollisuuksia täynnä, valinnoilla tekee oman elämänsä helpommaksi tai vaikeammaksi, periaatteilla yleensä vaikeammaksi

  sitten mielenkiintoinen teoreettinen pohdinnan aihe, useinhan tupakoitsijat tosiaan kysyvät ’luvan’ pelikavereilta tyyliin ’sopiiko että polttelen?’. Mitä jos vastaisikin, että ’ei sovi’. Mitähän sitten tapahtuisi? Onko kukaan kokeillut? 🙂

  Meinaan vaan että aika muodollinen tuollainen luvanpyyntö on. Itse jos polttaisin niin en siksi mitään lupia kysyisikään, polttaisin jos en pystyisi olla ilman ja pyytäisin vain pelikavereilta etteivät kerro vanhemmilleni.

  Itseäni hieman ihmetyttää mikä ulkona tapahtuvassa tupankapoltossa voisi ketään häiritä?

  Itse en polta tupakkaa, mutta en tosiaankaan muista että kenenkään polttamisista olisi ollut mitään haittaa.

  Paljon hankalampia tapauksia ovat vaikkapa samassa ryhmässä pelaavan henkilön tolkuttomasti aikaa vievät maneerit, tarpeettomat harjoitussvingit ja esimerkiksi yli puolen minuutin liikkumattomaksi jämähtäminen lyöntiasennossa, jne.

  Itseasiassa sikarista tulee varsin miellyttävä tuoksu. Joskus saatan sopivassa seurassa pössytellä itsekin. En tosin kentällä, mutta klubilla hyvän kierroksen ja aterian jälkeen nautittavan birdiekonjakin keralla.

  Nam, sikari, tosin vaan silloin tällöin ja minusta sen kanssa sopii parhaiten hyvälaatuinen brandy.

  KL

  Mikä sinua siinä niin kovasti ihmetyttää? Jos tupakansavu saa aikaan jollekin pahanolon tunteen niin ei sille mitään mahda. Se vain on fakta, jonka kanssa pitä elää. Ja kun monet tupakoitsijatkin tietävät sen, niin miksi tehdä asiasta numeroa, vaan yksinkertaisesti toimia kaikkia osapuolia parhaiten palvelevalla tavalla, eli olemalla huomaavainen. Ei se ole niin vaikeaa, eihän?

  ’Itseäni hieman ihmetyttää mikä ulkona tapahtuvassa tupankapoltossa voisi ketään häiritä?’

  No mitä eroa sisällä tapahtuvassa tupakanpoltossa on ulkona tapahtuvaan verrattuna? En mä ainakaan keksi mitään merkittävää syytä. Eikös se tapahdu ihan samalla tavalla?? Pienen pieni ero on siinä, että ulkona se savu harvemmin jää paikoilleeen leijumaan. Mut ihan saman verran sitä silti tulee…

  Kerran aikoja sitten pelasin vanhempien herrasmiesten kanssa. Oltiin eräällä tiillä ja toinen pisti röökiksi kun toinen valmistautui lyöntiinsä. Mä siirryin sit tuulen yläpuolelle, mutta se oli paikka josta en sit nähny minne herran lyönti meni.

  Kumpikaan herroista ei myöskään nähny ja ne tivas sit multa, että miksen mä en, nuorempana ja parempinäköisenä, ollu tarkkaavainen?

  En viitsiny sanoa, että en sitä palloa ois kuitenkaan nähny, vaikka oisin seisonu paremmalla paikalla, koska röökinsavusta tulee aika usein silmiin kirvelyä ja ne alkaa vuotamaan. Ja sitä kestää sit vähä pitemmän hetken…

  Kyllähän tupakansavu ulkoilmassa katoaa taivaantuuliin ellet aivan vieressä ole.

  Miten voit liikkua kaupunkien keskustoissa kun

  liikenteen päästöt siellä ovat aivan omaa luokkaa.

  P.S Tupakoin itse ja golfkentillä kuljen oman tuhkakupin kanssa. Yhtään natsaa ei jää minulta kentälle.

  Vaimo polttaa ja polttaa 2-3 savuketta kierrosten aikana. Itse en vaikka joskus kotiterassilla saatan sikarin savutella.

  Kun jokin asia ei itseä vaivaa, ei tule aina ajatelleeksi, että joku toinen siitä kärsii.

  Tupakka ei minua häiritse, mutta koirat ja kissat (lievästi allerginen) kyllä. Se taas ihmetyttää/närkästyttää kun siirryyn mahdollisimman kauas elukoista.

  Oliskohan jopa niin ettei sen savun tai hajun erityisesti tarvitse häiritä, riittää jo se että näkee jonkun polttelevat tupakkiaan.

  Samanlaiseen asiaan törmää joskus esim. ampumaradan osalta. On ihmisiä joita laukauksen ääri häiritsee vaikkei itse äänilähdettä pystytä millään akustisella mittalaitteella havaitsemaan. Hyvä esimerkki on/oli joskus Turusta, jossa lentokentän vieressä olevan ampumaradan laukausmelua koetettiin todentaa mittalaitteilla. Lentokoneiden suihkumoottoreiden sekä läheiseltä moottorieltä kantautunut yleismelu oli niin suuri ettei mittalaitteilla ollut mahdollista havaita ampumaradan ääniä. Siitä huolimatta juuri vaivoin kuultavissa olleet ’paukahdukset’ koettiin valituksissa häiriönä.

  Ihmiset on niin erilaisia. Jotain voi häiritä suunnattomasti sekin että joku toinen väylää oikein sydämmensä kyllyydestä purukumia.

  Minkähänlaista häiriötä klubin terassilla aiheutuisikaan jos Viivi Avellán saapuisi sovittelemaan peräpäätään ykköstiin driverilyöntiä varten.

  No joo, onhan näitä nähty..

  oon ny tässä muutaman vuoden röökiä vetäny, enkä vielä kertaakaan oo nähny sellasta savuketta josta lähtisi täällä niin monen mainitsema ilmeisen tajuton savuvana.

  saa olla meinaan aikamoinen rovio, ennenkuin ulkoilmassa savu rupeaa esim. viiden metrin päästä häiritsemään. enemmän skeidaa tulee ilmaan siitä tyhjäkäynnillä jurnuttavasta autosta, siis juuri siitä, jota te useimmat kuskit ette jaksa sammuttaa jonkun pikaisen kioskikäynnin tai viiden minuutin sosiaalisen tuokion vuoksi.

  toisaalta, jos valittajana on joku tyyppi, joka on koko ikänsä asunut jossain korvessa eikä oo kaupungista kuullutkaan, polkee kesät ja talvet fillarilla ja duunaa sapuskansa ruumiinlämmöllä, nii sitte ehkä ymmärrän.

  Nyt, kun olet saanut tupakoinnin vähenemään kentillä, voisit keskittyä seuraavaksi esim. lihaviin, rumiin tai vaikka tyhmiin pelaajiin. Ehdottomasti edellämainitut ryhmät pelaamaan keskenään ja mieluummin aringonlaskun jälkeen, jottei ringon kierros häiriinny.

  Tervehdys syöpäkääryleitä vetävät ystäväni!

  Olen ollut 23-vuoden tupakoinnin jälkeen 13 päivää polttamatta, ja nyt muutaman bissen jälkeen vieroitusoireet ovat valtavat. Onneksi asun maalla ja tupakkaa ei ole lähelläkään joten tämä älyttömän vedonlyönnin seurauksena alkanut tupakkalakko jatkukoon.

  Toivottavasti kukaan ei kysy huomisaamun kierroksen alussa tupakointilupaa, nimittäin takaan, että tämä typerä kysymys täyttää kaikki itsemurhayrityksen tunnusmerkit.

  Pilatkaa vaan röökin polttajat keukonne, minä odotan että omani palautuu edes jotenkin.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 27)
Vastaa aiheeseen: Tupakointi edelleen vähentynyt kentillä

Etusivu Foorumit Yleistä Tupakointi edelleen vähentynyt kentillä