Aihe: Tupakka,sikarit,nuuska… - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Tupakka,sikarit,nuuska…

Etusivu Foorumit Yleistä Tupakka,sikarit,nuuska…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190638 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ainoa paheeni golfin ohella on tupakka.Kentällä polttelen muutaman reiän välein savukkeen, yleensä hyvin huomaamattomasti.Mukana kannan aina omaa ’tuhkista’ eikä stumpit päädy koskaan kentälle! Kuitenkin viime viikolla sain kuulla piiiitkän saarnan vanhemmalta rouvalta koskien tupakointiani kentällä.Saarnan pointti taisi olla se ettei tupakka kuulu kentälle.Hymyssä suin kuuntelin saarnaa ja seurasin kuinka rouvat naukkailivat lähes jokaiselle onnistuneelle lyönnille jotain alkomahoolia… Ottakaa kantaa!!!

  #522241 Ilmoita asiaton viesti

  Itse en siedä tupakanpolttoa kovinkaan paljon lähelläni, mutta ei minua häiritse jos ulkona poltetaan, kunhan vaan ei syliin tulla polttamaan (no. jos oikein mukava neiti sattuu olemaan, niin sitten ehkä sylissäkin).

  Ainakin Pickalassa on asennettu kiinteästi tuhkakupit lainattaviin kärryihin, joten eiköhän se ole melko selkeä kannanotto tupakanpoltosta kentällä. Näin ainakin tumpit päätyy roskiin eikä kentälle ja ehkä maastopalot jää syttymättä.

  #522242 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Hyväksyn tupakoinnin golfkentällä, kunhan siitä ei ole muille haittaa. Esim. tupakan savu häiritsee joitakin ihmisiä, joten pyri välttämään aivan lähellä tupakoimista. JOskus aina löytyy tumppeja kentältä, ei mukavaa, pistetään ne tumpit niihin omiin purkiin mitä melkein jokainen kenttä edellyttää pelaajalla olevan mukana.

  Sikarit taas kesken kierroksen, ei kiitos. Tai no pienet kahvisikarit menee siinä missä tupakkakin, mutta hieman isommat jätetään sitten kierroksen jälkeisiin maininkeihin klubilla.

  Nuuskaa saa myös vetää mielestäni, tosin tässä pätee samat säännöt kuin muissakin eli hillitysti ja muita häiritsemättä. Tosin aika moni ihminen kokee nuuskan aika ällöttäväksi ja ehkä olisi parempi sittenkin että jätettäisiin kierroksen aikana se nuuskan käyttö väliin jos nyt ei satu pelaamaan kavereitten kanssa ja pystyy olemaan aivan hyvin kierroksen ajan ilman nuuskaa.

  Minua ei myöskään häiritsi ’birdie-huikat’, vaikka itse en tälläistä harrasta, kukin tyylillään kunhan muille ei ole haittaa ja se ei herätä pahennusta.

  Paras vaihtoehto tietenkin on jättää kaikki päihteet pois kierroksen aikana, mutta ymmärrän että tupakoijan on hieman vaikea olla reilun neljän tunnin ajan ilman niksaa, siinähän kärsii jo peli.

  Ja vielä tupakoiville, jaksaako kerätä ne tumpit asiaankuuluvaan paikkaan, eli ei kentälle. Kiitos.

  #522243 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mun puolesta saa vapaasti vetää röökii, sikarii ja nuskaa kentällä. Itsekin poltan muutaman röökin kierroksen aikan.
  Napanderia en kierroksen aikana ota. Kun tarkemmin katsoo EPGA ja USPGA touria telkkarista niin voi todeta että aika moni pelimies röökaa.
  Esim. Darren Clark, John Daly, Eduardo Romero jne. Mutta ei ne napsua ota! Tai enhän mä tiedä mitä siellä vesipullossa on!
  Minullekin on kentällä muutaman kerran saarnattu, ja aina se on ollut vanhempi lady. Mistäköhän se johtuu….’saamattomuudesta’?
  Saarnaajia ja nalkuttajia tulee aina eteen. Pitää vain sytyttää uusi rööki ja todeta että..’niinpä’.

  #522244 Ilmoita asiaton viesti

  Koska pidän golfia urheiluna ja tärkeänä sitä, että nuorisolle välitetään oikeita roolimalleja, en pidä tupakan ja alkoholin nauttimista urheilusuorituksen aikana suotavana. En näitä iloja halua kuitenkaan kieltämäänkään lähteä.

  #522245 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ainakin ennen daly pelasi aika hyvässä kondiksessa, eli jotain vettä vahvempaa oli tullut otettua. Nykyään en tiedä mitä mies juo kierroksella.

  #522246 Ilmoita asiaton viesti

  British Open 2002 lähetyksessä Darren Clark pössytteli antaumuksella tupakkia miljoonien katsojien edessä. Eipä näyttänyt kovin urheilulliselta.

  Pubissa tapahtuvaa dartsiin sopii tissuttelu ja pössyttely, mutta ei mielestäni golfiin.

  #522247 Ilmoita asiaton viesti

  Nämä tupakokoitsijat onneksi itse harventavat omia rivejään luontaisen poistuman kautta. Kun toinen keuhko poistetaan, on aika siirtyä ratagolfin pariin… Hähhähhäää…

  #522248 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Täällä on valiteltu, että naispelaajien kanssa pelatessa ei saa polttaa savukkeita tai nuuskata.

  Itse en polta, mutta enpä ole moisiin rajoituksiin koskaan törmännyt ryhmissä joissa olen pelannut.

  Eiköhän nämä ongelmat ratkea järkevillä ryhmäjaoilla.

  Skotlannissa ja Irlannissa naiset pelaavat yleensä keskenään. En ole missään maailmassa törmännyt tällaisiin hullutuksiin ryhmäjaoissa mitä Suomessa.

  #522249 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kyllä jotkut urheilijat polttaa, muutkin kuin golfarit,

  esim. Fabien Barthez(mutta ei tosin pelin aikana).

  Onhan tää golf aika erikoinen, kyllä se urheilua on, mutta kuntoa se ei vaadi juuri yhtään eikä kasvata kuntoa ollenkaan.

  #522250 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Fabien Barthez onkin huono maalivahti.. Eikä sen tarvitse liikkua siellä maalilla paljoa, joten ei se niillä keuhkoilla mitään tee. Toisaalta joskus se liikkuu liian paljon eikä ehdi takaisin maalille 🙂

  #522251 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  No kai golfia voi pelata kohottamatta kuntoaan (kärryt tai vaikkapa auto avuksi) mutta väittäisin kyllä jos kierrät kentän kantobägin kanssa reippaasti kävellen niin ei se ainakaan kuntoa laske…

  #522252 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Itse olen aina käyttänyt kantobägiä.

  No ei se kunto laske, mutta ei mulla kohoakaan, koska mulla on kuitenkin aika hyvä kunto. Urheilen muutenkin aika paljon.

  #522253 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  suurin osa menestyvist ammattilaisista esim. Major kilpailuissa ovat erittäin hyvä kuntoisia.. hyväkuntoisuus tulee esille siinä, että he pystyvät pitämään neljän päivän ajan hyvän tulostason heillä ei ole siinä suuria heittoja (ellei ole huono sää).. Vaikka katsot esim colin montgomeryä hän on parantanut kuntoaan ja nostanut tulostasoaan.. tai esim tiger woods.. hän käy salilla pitääkseen lihaskuntonsa ja yleis kuntonsa ylhäällä.. pistäppä joku suomalainen mies pelaamaan esim 54 reikkää yhtenä päivänä ja 36 reikää seuraavana ja vertaa tuloksia.. on lähes varma. että jos tällä henkilöllä ei ole hyvä lihaskunto ja yleiskunto hänen tulos tasonsa heittelehtii jopa kymmenen lyönnin eroilla.. että siinä miettimään miksi tiger woods on yksi huippu pelaajista tourilla..!?

  #522254 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mutta tuolla ei ole mitään osaa siihen, että kasvattaako golf kuntoa. Ei kasvata, mutta aivan huippu-pelaajat ovat hyvä kuntoisia, mutta eivät ole kuntoaan hankkinut golfia pelaamalla, vaan kuten sanoit esim. salilla.

  #522255 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Siis 18-reikää joka päivä viitenä tai kuutena päivänä peräkkäin ei vaadi mitään suurta lihas tai yleiskuntoa, varsinkaan jos caddie kantaa mailat. 54-reikää yhtenä päivänä kisassa on ihan tyhmää, koska siihen tarvitsee paljon aikaa ja keskittymiskyky heikentyy kun pelaa 12 tuntia putkeen. 36-reikääkin yhtenä päivänä kisassa on aivan liikaa. Kyllähän kellä tahansa suomalaisella miehellä heittelehtii tulostaso kymmenellä lyönnillä, koska suomessa ei ole yhtään tasaisen varmaa pelaajaa (jos klubipelaajia ei lasketa) joka pystyisi pelaamaan tasaisesti pariin ja alle. Kansainväliset huiputhan pystyisivät vetämään tasaisia kierroksia vaikka pelaisivatkin 54 reikää ja sitten 36, koska eihän maailman huipulle pääse jos ei ole jokseenkin tasainen pelaaja.

  Eivät ne huippuammattilaiset mitään huippukuntoisia ole. Pari poikkeusta tosin on. Mutta ne pari poikkeusta pärjäävätkin kisoissa. Tämän vuoksi golfia ei voi mieltää urheiluksi, koska siinä ei tarvitse olla huippu fyysisessäkunnossa pärjätäkseen maailmanhuipulla.

  #522256 Ilmoita asiaton viesti

  Eihän kaikissa urheilulajeissa tarvita ns. huippukuntoa fysiikkamielessä. Ainakaan siten että pelaajan pitäisi pärjätä mahdollisimman hyvin esim. jossain Cooperin-testissä.

  Itse harrastan mm. skeet- ja trap-ammuntaa. Ne ovat varsin samankaltaisia lajeina kuin golf. Yhteistä on säännöllisesti toistuva, muutaman sekunnin keskittyminen varsinaiseen suoritukseen. Eikä siinä kysytä mitään maratonjuoksijan yleiskuntoa.

  Samalla lailla arvostan esim. biljardin, jota olen myös pelannut, aikoinaan jopa SM-tasolla. Ratkaisut eivät löydy fyysisen kunnon kestävyydestä, vaan siitä kenen ’pää kestää’ kilpalutilanteen jännityksen. Näissä lajeissa normaalikuntoinen ihminen pystyy hyviin suorituksiin, ilman mitään erityistä voimaharjoittelua.

  Lieneekin jokaisen oma asia, polttaako pelatessaan tupakkaa, sikareita tai nuuskaa. Minun puolestani voi vapaasti nauttia näistä ’herkuista’ pelin aikana. Itse en polta, muttei minua häiritse pelikumppanin tupakointi.

  P.S. ilman että erityisemmin harjoittaisin yleiskuntoa – pelaan myös shakkia.

  #522257 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Joo on bilis ihan kivaa ja haulikolla ampuminenkin, mutta mainitsemasi lajit eivät olekkaan urheilulajeja, kuten ei golfikaan vaikka moni tuntuu sitä täällä väittävän.

  #522258 Ilmoita asiaton viesti

  Urheilua on niin monenlaista. Kyllä nuo haulikkolajit ovat kilpaurheilua huipputasolla, jopa olympialaisissa. Muista ammuntalajeista puhumattakaan. Samoin on myös golf, itsekin olen menossa pelaamaan seuran mestaruuskisan finaalikierroksille muutaman tunnin päästä. Eikö se muka ole urheilua?

  Pelikentille mahtuvat kaikki, yhtälailla tupakoitsijat kuin birdiepullon korkaajatkin. Ehkä Suomen golfkulttuuri on vielä hieman nuorta, joidenkin on vaikeaa suvaita erilaisuutta. Ihmisethän hakevat erilaisia asiaoita mm. juuri golfista. Ei kaikkien tarvitse olla kuntoilijoita, kilpailijoita tai muuten terveisen elämäntapojen vaalijoita. Tehkööt ja pelatkoot jokainen niin kuin huvittaa, huomioiden toki muut pelaajat.

  #522259 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Siis golf eikä ammuntalajit ole urheilua. En sanonut että kaikkien pitäisi olla hyväkuntoisia, siis eihän harrastaakseen jotain tarvitse olla huippukunnossa, mutta kun mennään kansainvälisille areenoille pelaamaan rahasta muita huippuja vastaan niin pitäisi olla huippukunnossa pärjätäkseen.

  #522260 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Siis missä raamatussa sanotaan, että jokin toiminta on urheilua vasta sitten kun se vaatii kovaa fyysistä kuntoa? Mielestäni Golf on urheilua siinä missä muutkin mailapelit, ja alkoholi ei urheiluun sovi.

  #522261 Ilmoita asiaton viesti

  Jos tässä maailmassa jokaisen kärttyisän mummon saarnoista välittäisi,saisi kaiken aikaa miettiä tekemisiään.Itse en polta,mutta birdielle otan joka kerta,eikä kovin moni pelikaveri ole konjakista kieltäytynyt.Samoin vakioporukalla lyömme aina vedon oluiden maksajista 19 reiällä.Eikä se mummujen nypytyksen seuraaminen aina ole sen hermoja lepuuttavampaa kuin kanssapelaajan henkisavut tai birdielle ottaminen.Vetele savuja hyvällä omallatunnolla,kotkat kiitää,kanat kotkottaa.

  #522262 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  golf on urheilua niinkuin jalkapallo jo yleisurheilu… ei urheilu tarkoita että pitää olla hyvä kunto tai vatsaavaa.. urheilu on laaja käsite.. esim. ammunta ja jousiammunta on kumpikin olympia lajeja.. Niissä ei vaadita huippu kuntoa niin kuin esim 8oo m juoksussa.. mutta ovat silti urheilua.. tässä huomaa ettet ole urheilija.. urheilijat kunnioittavat toisija urheilijoita ja urheilulajeja.. moottoriurheilu on myös urheilua ja formulat ovat maailman seuratuinta urheilua.. vaikka menet bagi selässä klubille ja juot oluen ennen kierrosta niin olet silti eräänlainen urheilija, vaikka et seuraa kuntoasia silmä kovana.. itse pidän itseäni ja muita golfareita urheilijoina..

  golf on urheilua ja sitä kannattaa kutsua urheiluksi.. voit olla harrastelija tai kilpagolfari, mutta silti urheilija..

  #522263 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Urheilu on mielestäni sitä, että kilpailijoilla on tasapuoliset olosuhteet mittelöön. Esim. moottori’urheilu’ ei ole mielestäni vakavaa urheilua. Ainakin F1:ssa autot ovat pääosassa ja kuljettajan taidot eivät ole niin tärkeät.

  Golfkaan ei ole aina reilua, olosuhteet voivat olla toisilla erilaiset. Esim Pelaaja A lähtee aamulla kello 9.00 ja pelaa hyvän kierroksen hyvässä säässä. Pelaaja B lähtee kello 13.00 ja vettä tulee taivaalta reilusti ja tuuli yltyy. Reilua? Noin on käynyt monesti, mielestäni tässä tapauksessa peli pitäisi keskeyttää, ja jotkaa samoissa olosuhteissa tai miksi ei voisi pistää pelaajia yhtä aikaa pelaamaan, yksi ryhmä aloittaa 1 reiältä, toinen 2. kolmas kolmannelta jne.. Kaikki pelaisivat samaan aikaan.

  Minulle ei ole mitään väliä onko golf urheilua vai ei, pääasia että viihdyn sen parissa ja se on minulle kiva harrastus.

  Jokainen päättäköön itse golfin urheilullisuudesta.

  #522264 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jep jep.

  Ensiksikin suomen kieli on upea, mutta vaikea kieli. Yhdys sanat ja vali merkit kuuluvat olennaisesti tahan jaloon kieleen (kuten myos skandinaaviset merkit joita minun koneellani ei valitettavasti ole).

  Sitten urheilusta. Ammunta on urheilua, silla kaikki mita olympiakisoissa on on urheilua (enka nyt tarkoita taideolympialaisia). Formula 1 joka ei suinkaan ole maailman seuratuin urheilulaji, on todella kovaa urheilua silla 2 tuntia herpaantumatonta keskittymista on hylla urheilua.

  Onko golf urheilua onkin sitten jo hankalampi kysymys. Jos mieltaa biljardin urheiluksi niin Golfkin silloin on urheilua. Minulle golf on enemmankin peli kuin urheilulaji ja nain ollen en pida itseani urheilijana. Tosin en pida itseani urheilijana vaikka kamppailulajia harrastankin, kun en sita tee kilpailumielessa.

  Ikuisuuskysymyksia tuollaiset rajojen vedot Urheilu/ei urheilu, taidetta/taytta *******a kankaalla jne.

  Jos ottaa viela tohon tupakointiin kantaa, niin aika monihan Tourilla kuuluu polttavan. se vaan katketaan aika patevasti. houmasitteko openissa kun tama Stetsonpainen japanilainen yritti piilotella savukettaan selkansa takana. Tigerin avatessa ja kameroisen ollessa hanen takanaan. Itse lopettaneena nikotinistina en tupansavusta pida jotan olen aina mielissani jos joku polttaa niin tekee sen tuulen alapuolella.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 31)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Tupakka,sikarit,nuuska…