23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Tuloskorttisovellutus kännykälle

Etusivu Foorumit Yleistä Tuloskorttisovellutus kännykälle

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #188860 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Työnantajapa muisti sitten uudella symbian-käyttöjärjestelmällisellä kännykällä (Nokia 6600). Koskapa tähän saa ladattua omia sovellutuksia, kertokaahan mistä löytyy sellainen tuloskorttiohjelma, mihin saisi syötettyä myös (tilastonurkka-yhteensopivat) datat joka väylältä? Soneran mobileplazalla on yksi mutta taitaa olla vain ’perinteinen’ tuloskortti.

    #499605 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hmmm… itse itselleni vastaten: Tuo Soneran on näköjään väärälle puhelinmallille (7650) :-/. Google-hakukaan ei auttanut asiaa. Pitää vaan toivoa että joku ensi kesään mennessä porttaa jonkun asiallisen softan tällekin alustalle. Esim intelligolf löytyy vasta SonyErcissonille ja Palmeille etc.

    #499606 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön
    #499607 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön
    #499608 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kyllä ne kaikki Symbian Series60 softat taitaa toimia toisissa Series60 mallin puhelimissa. Eli Sonjeeran sivuille ei vaan välttämättä ole päivitetty muita S60 puhelimia.

    En mene täyteen takuuseen, mutta luulisin asian näin olevan.

    6600:lla sitä samaa softaa testasin ja toimi. Oli vaan aika huono softa mielestäni. Harrastelija touhua. Kunnon softia varmaan tulee lähiaikoina. Odottele.

    #499609 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kiitos linkeistä. Kokeilin tuota Leaderboardia 7250:lle mikä löytyy tuolta enoantsan linkistä. Toimi ok, mutta oli vähän liian basic tällaiselle tilastointifriikille. Ainoastaan putit sai eriteltyä.

    Oikeasti äärimmäisen hienoa olisi jonkinlainen mobiili-interface clubhousen tilastonurkkaan, kierroksen aikana reikä reiältä näpyteltään data talteen puhelimeen/PDA:han, ja kierroksen päätteeksi lähetetään koko roska GPRS:n yli clubhousen palvelimelle joka päivittää pelaajan tietoihin uuden kierroksen… ja sit mä heräsin. 😉

    Kuka täällä osaisi kirjoittaa mokoman? Tai ainakin clubhousen kanssa yhtenevän elektronisen tuloskorttisoftan?

    Nimim. Lyijykynättömän golfin puolesta 🙂

    #499610 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Uskon vakaasti, että täältä löytyy porukkaa, joka pystyisi vääntämään vaikkapa Symbian-alustalle tuollaisen mobiilipalvelun.

    Uskon myös, että täältä löytyy vielä henkilöitä, joilla olisi mielenkiintoa lähteä mukaan tuollaiseen projektiin. Se voisi olla minustakin mukavaa 🙂

    Löytyykö hommalle rahoittajaa mistään? Siinä vasta SE kysymys.

    #499611 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Aivan, täällä on käsittääkseni hyvinkin paljon softataitoista porukkaa.

    Itselläni olisi kyllä intoa, mutta kun tuo oma insinöröintiammattitaito menee tyystin tuonne elektroniikkahardwaren puolelle, niin ei taitaisi minusta olla projektissa apua. (Jollei siihen tarvita C-kielistä aliohjelmaa joka tulostaa ruudulle ’Hello World’, jonka ehkä vielä osaisin koodata. 🙂

    #499612 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Entä jos hommaa varten alettaisiin vääntää jotain aivan uutta low-cost rautaa, jolla voitaisiin toteuttaa kaikki ’tarpeellinen’ eli graafinen käyttöliittymä, tietoliikenneyhteydet ja vaikkapa GPS-paikannus? Jätettäisiin kokonaan pois puhelinominaisuudet golfetiketin mukaista käyttäytymistä häiritsevänä ja suunnattaisiin uusi tuote pelkästään golfareille?

    Softa voisi tosiaankin olla vaikka symbian-pohjaista ja sitäkin voitaisiin myydä erikseen alueilla, joilla kännykänkäyttö on jo yhtä häiritsevän yleistä kuin Suomessa.

    Tietysti softaan tarvittaisiin sellaisia koukkuja, jotka saisivat kännyllä asiaa kokeilevat ostamaan myös tuon oman raudan – GPS-paikannus olisi yksi tällainen.

    Hmm.

    Hmm.

    Ei taida syntyä parin henkilön harrastelulla 🙂

    #499613 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Haha. 🙂

    Niin, miksei. Tietoliikenneyhteys voisi olla vaikkapa vain bluetooth (täyttää ainakin tuon low-cost -vaatimuksen), koska eihän sitä dataa sieltä kentältä mihinkään tarvitse lähettää. Tosin tuo GPS, koska on säännöissä kielletty, saattaisi aiheuttaa joissakin suoranaisen hylkimisreaktion, ja minä ainakin kieltäytyisin käyttämästä sitä. 🙂

    Tosin, jos listastasi ottaa GPS:n pois, niin nykyiset PalmPC:t Intelligolfsoftalla kykenevät jo kaikkeen tuohon. 🙁

    Ja tosiaan, uutta rautaa ei synny ihan harrastepohjalta pienillä resursseilla.

    #499614 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Niin, kyllähän IntelliGolfilla saa kierroksen tilastoitua, mutta onko siinä:

    – Graafinen väyläkarta / tuloskortti?

    – Tilastoiko se lyönneille erikseen carryn ja rullin sekä slicen/hookin?

    – Shot replay, joka simuloi juuri tilastoidun lyönnin graafisesti kenttäkartallansa?

    – Virtuaalinen caddie, joka ei kanna mailoja mutta suosittelee tilanteeseen kuin tilanteeseen oikeaa mailaa?

    – Perustuen omaan pelihistoriaasi ja ennen kierrosta valittuun pelistrategiaan?

    – Golfpeli, jolla voi virtuaalisesti pelata ladattuja kenttiä?

    – Monen pelaajan pelinä?

    – Lämpömittari?

    – Tuulimittari?

    – Ilmanpaineen ja -kosteuden mittari?

    – Käyttääkö se edellisiä hyväkseen mailasuosituksissa?

    – Sykemittari (lisämaksusta)?

    – Kalorien polttomittari (vielä isommasta lisämaksusta)?

    – Näyttääkö se lyhimmän reitin klubille tai parkkipaikalle OB:ksi lyödyn draivin jälkeen? 🙂

    Kysyvä eksyi juuri tieltä.

    #499615 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vielä tuosta intelligolfista, vastasivat kyselyyni ja lupasivat että kevään/kesän -04 aikana kääntyy nokialaiseksi.

    #499616 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    No tuohan kuulostaa hyvältä. Toivottavasti se IntelliGolf Nokialaisella synkkaa sitten entisten Palmilla syötettyjen kanssa.

    Ja vielä parempi, jos jotenkin voisi vertailla kavereiden kanssa vaikka itse syöttää Palmilla ja kaveri Nokialaisella.

    Saisivat vielä synkkaamaan jonkin webpalvelun kanssa. GOLFPISTE O HOI!!! 🙂

    #499617 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Antakaa armoa! Olen törmännyt tämän uuden tekniikan väärinkäyttöön niin monessa asiassa että jättäkää edes golfkenttä näiltä ’bugilaatikoilta’ rauhaan 🙁

    Näen sieluni silmin kapulaan tuijottavan hermostuneen insinöörin, joka viivyttää huomaamattaan peliä kun ei saa tulostaan syötetyksi.

    #499618 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    dr

    Amen,

    työssäni joudun jatkuvasti tekemisiin noiden kännykkäsovellusten kanssa, ja enpä voisi enempää olla CH-1:sen kanssa samaa mieltä!

    sovitaanko keskenään että pidetään ne kännykät kokonaan piilossa kentällä ollessa, ja käytetään vanhaa kunnon kynä metodia tuloksen pitoon, kyllä ne ehtii sitten kotona syöttää koneellekin.

    Itse kysymykseen: 6600:ssa on eri käyttöjärjestelmä (symbian 7) kuin vanhemmissa nokian series 60 luureissa (symbian 6.x). Tämä tarkoittaa sitä että esim 7650:lle optimoitu sovellus VOI toimia 6600:ssa, mutta näin ei välttämättä ole.

    Palveluntarjoajat tietenkin joutuvat modifioimaan sovellukset 6600:lle sopiviksi ennenkuin niitä laitetaan valikoihin kaupallisesti tarjolle.

    jos kokeileminen kiinnostaa, niin toki voit aina tilata tekstiviestillä 7650:n softaa (siis laitat viestiin puhelimen malliksi 7650), wapissa sama ei onnistu, koska luuri tunnistetaan automaattisesti.

    #499619 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Viime kesänä testasin Palmilla ja ekella kerralla se oli hieno homma. Sai brutot ja netot jo kierrokselta kun vielä muut kaivoivat kyniään…

    Mutta siinä se suuri miinus olikin: Kierros pitää laskea omassa päässä tuloskorttiin samalla kun maistelee ohra pirtelöä.

    Tilastoinnin takia voi kyllä syötellä tulokset myöhemminkin.

    #499620 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olet tavallaan kyllä ihan oikeassa. Itsekin kyllä aion pysyä lyijykynässä siinä tapauksessa etten löydä oikeasti toimivaa ja ennen kaikkea nopeaa sovellutusta kännylle.

    Mutta silti, tulipa mieleen että ainakin kärryjä vetävän kierrosta kännyn käyttö nopeuttaa. Miksikö? No siksi että syöttäminen onnistuu yhdellä kädellä. Yritäpä vetää kärryä perässä samalla kun kirjoitat tulosta korttiin…

    #499621 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olen kanssasi eri mieltä tuosta oikean kortin ja kännyn käyttöhelppoudesta.

    Oikealla kynällä oikeaan korttiin raapaisee tarpeelliset tiedot (mulla reikätulos, frwy, gir, bunkkerilyönnit ja putit) hyvin nopeasti eikä korttia tarvitse käsitellä yhtä varovaisesti kuin kännyä.

    Kärryä vetäessäni en pysty kännyä käyttämään, oma tiiliskiven kokoinen ja mallinen commari (siis Nokia 9210) kun ei oikein taivu yksikätiseen käyttöön.

    #499622 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itsekin olen miettinyt kännykän apuna käyttöä tilastoinnissa. Itse olen ilmeisesti liian laiska, jotta koskaan jaksaisin siirtää tilastomerkinnät tuloskortista koneeseen. 7650:n saatuani ajattelin, että sen joystickin varaan voisi rakentaa käyttöliittymän. Uskoisin, että yhdellä kädellä ja napilla toimivan systeemin saisi aika helposti aikaiseksi. Tavoite olisi ettei tarvitsisi ’syöttää’ mitään arvoja vaan ohjelma edetessään kysyisi vain seuraavan mahdollisen tiedon. Arvo sitten valittaisiin listasta.

    Täytynee verestellä talvella vanhoja ohjelmointisoluja ja saattaa ne Java-aikaan.

    #499623 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    MH: Palmin kynä liittymä toimii kuten kortti –> mielestäni paremmin ja helposti (IntelliGolf). Muuta hyvää Palmissa –> voi laittaa minigrip pussiin ja tökkiä kaiken sateellakin, kun pahvikorttien kanssa porukat tuskailee, kun kortti murenee käsiin 🙂

    dr: WAPin kautta tilasin 6600:lla 7650:lle tehdyn softan ja testasin. Ei ollut kovin käytettävä –> en kuitenkaan veikkaa käyttiksen syyksi. Lisäksi 6600:ssa tais vaihtua myös S60 softa (1.x –> 2.x) eikä pelkkä Symbian. Nehän on kaksi eri asiaa.

    Kuitenkin ymmärsin että takaisin päin binary compability säilyi –> eli softat toimii. Optimointi on sitten aivan eri juttu.

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Vastaa aiheeseen: Tuloskorttisovellutus kännykälle

Etusivu Foorumit Yleistä Tuloskorttisovellutus kännykälle