Aihe: Tour-pelaajan pakolliset kulut - Golfpiste.com

7.1.–14.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][0]
KilpailuaSuomalaista

Tour-pelaajan pakolliset kulut

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Tour-pelaajan pakolliset kulut

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Voiko joku asiaa tunteva valottaa, mitkä ovat tour-pelaajan pakolliset menot hänen osallistuessaan tourin ohjelmaan kuuluvaan kilpailuun. Nämäkö?:
    – Kisan osanottomaksut
    – Maksut manageritoimistolle/tallille
    – Omat matka- ja majoittumiskulut
    – Caddien palkka (yleensäkö n. 10% pelaajan bruttopalkintosummasta?)
    – Caddien matka- ja majoittumiskulut (?)
    – Tuloverot nettotuloista asuinpaikkakunnalle
    – Muuta?

    Maksaako pelaaja caddielle jotain myös silloin, kun cut-raja ei ylity?
    Mitä suuruusluokkaa turnauskohtaiset pakolliset kulut ovat pelaajalle?

    Calex:
    ”– Caddien palkka (yleensäkö n. 10% pelaajan bruttopalkintosummasta?)”

    Ei. Ammatti-cadeilla on yleensa ns turnauskorvaus, jonka paalle tulee palkintorahoista tietty prossa, jonka pelaaja ja caddie on neuvotelleet etukateen. Kun cut:ista ei paase lapi, ei tule prossia. Turnauskorvauksesta caddie maksaa omat matka ym kulunsa. Ei siita mitaan juuri jaa sen viikon jalkeen. Itselleni osunut LPGA Tour caddievuosi (2007) olikin lahinna hyvantekevaisyyskeikka. Mukava sellainen, mutta ei todellakaan mikaan rahasampo (pelaaja taisi tehda baut $100.000 sina vuonna).

    Ma nakisin niin, etta jos pelaamalla haluaa rahaa/elannon tehda, niin kylla niita voittorahoja pitais tulla piiiitkalle sellanen kuusinumeroinen maara. Sen kun ottaa huomioon, niin eipa tuolla ammattigolfin parissa liiku muita rahaatekevia kun PGA Tour, ET ja osa LPGA Tourin seka Asian Tourin pelaajista. Muilla pienemmilla toureilla toki muutama top pelaaja tekee jonkun dollarin, mutta siinapa se. Toki elamiseen yms saa rahaa sponsoreiltakin jonkun verran. Ajatelkaapa esim Aasian kakkos-touria. Siella rahalistan karki on tehnyt 37 tuhatta koko vuonna. Kakkonen 36 tuhatta 12ssa turnauksessa. Siita matkakulut ym ym niin eihan tuo ole kun harrastus ja ehka toive siita, etta joskus paasisi urallaan eteenpain…

    Itse palkintosummasta lähtee vielä
    -kohdemaan lähdevero usein 10-30%
    -tourin levy noin 1-5% riippuen tourista

    Tietty valmentajalle maksetaan myös. Tämä voi olla kiinteä hintainen tai esim. %-osuus palkintosummasta.

    Jos ammattiurheilijan uralle lähtee, joukkuelajeissa on helpompi tienata leipänsä.

    No, onhan se ihan selvää tietysti jos ajattelee paljonko katsojia ja TV-aikaa sekä mainostuloja on maailmanlaajuisesti eri sarjoilla, joka viikonloppu.

    Joukkuelajeissa ammattilaisotteluita on paljon ja monessa maassa yhtä aikaa, jokaiseen riittää paikan päällä tuhansia katsojia (tai kymmeniä tuhansia), kotimaisten sarjojen matseja pyörii TV:ssä joka viikko jne.

    Golfissa vastaisi sitä että isoilla mailla olisi jokaisella omat golfkiertueensa, joissa jokaisella turnauksella TV-näkyvyys, mainosmyynti jne.
    Joka viikonloppu olisi ympäri maailmaa esim 20-50 isoa ammattilaisturnausta.
    Silloin maailmanrankingin 300-600 sijoillakin olevat tienaisivat miljoonia vuodessa.

    Isommilla kaupungeilla olisi “meidän kaupungin omat 10 tai 20 golfhuippua” joilta pyydettäisiin nimikirjoituksia kaupungilla. Kuten nyt on Euroopassa futis, jenkeissä koris, jenkkifutis, baseball.

    Jos menet vaikkapa Kuopion torille ja kysyt kolmea paikallista jääkiekon tai futiksen pelaajaa, moni saattaa tietää. Mutta kysypä ketkä ovat kaupungin parhaat golfarit?
    Sama juttu Göteborg, Hampuri, Chicago.

    Tosin golf on varmaan yksilölajeista kaikkein rahakkain, jos katsoo vaikkapa maailmanrankingin 300. pelaajan tuloja?
    Tenniksessäkään ei 300. paras vielä paljonkaan jää plussalle, golfissa kuitenkin voi saada satoja tonttuja vuodessa?

    300 joukkoon pääseminen missä tahansa paljon kilpaillussa lajissa vaatii jo suurta lahjakkuutta ja valtavasti työtä.

    Isoissa joukkuelajeissa maailman 300. parhaat tienaavat jo miljoonia.

    Koripallo, NBA palkkarankingin 300. pelaaja, 1.7 M vuodessa (ja muissakin sarjoissa on miljoonatuloilla pelaajia esim. Espanja, Italia, Venäjä, Ranska jne, ja vuosituloilla 0.1 – 1 M varmaankin maailmassa tuhansia koripalloilijoita)

    Jääkiekko, NHL palkkarankingin 300. pelaaja, 3 M vuodessa (lisäksi hyviä palkkoja KHL:ssä) ja vuosituloilla 0.1 – 1 M maailmalla tuhansia pelaajia)

    Jalkapalloammattilaisia lienee jopa satoja tuhansia, jos kaikki alasarjatkin lasketaan mukaan?
    Miljoonatuloillakin futareita lienee paljon, tuhansia varmasti. Pääsarjat esim 15 joukkuetta x 15 pelaajaa = 225 per maa, Englanti, Espanja, Italia, Ranska, Saksa, Venäjä, Brasilia? Hollanti? Portugali?

    Tietysti joukkuelajeissa on harrastajiakin tosi paljon ja karsinta kovaa, mutta rahallisesti plussan puolelle pääseminen on kyllä varmasti paljon helpompaa kuin golfissa.

    Iso etu on myös että joukkuelajeissa jo alasarjoissa, ”puoliammattilaisena”, joukkue maksaa valmennuksen, matkat, hallinnon ja järjestelyt, vakuutukset ym.

    Urheilija vain pelaa ja saa siitä palkkion.

    Ammatti-cadeilla on yleensa ns turnauskorvaus, jonka paalle tulee palkintorahoista tietty prossa, jonka pelaaja ja caddie on neuvotelleet etukateen.

    Kuka sen turnauskorvauksen maksaa? Entä jos pelaaja ei pääse cutista, saako caddie tuon korvauksen?

    KL1

    Pelaaja maksaa..?

    Calex

    Siis pitaa lahtea siita, etta jokainen pelaaja-caddie suhde on oma sopimuksensa. Ja etta tuolla on paria Touria lukuunottamatta kahdenlaisia caddeja: ammatticaddit ja paikalliset caddit eli laukunkantajat (eivat tee juuri muuta). Minun sopimus oli varmasti aika yleinen eli pelaaja (tai siis pelaajan manageri) maksoi turnauskorvauksen (se tuli jokaisesta turnauksesta, menestyksesta riippumatta), jolla mina lensin, liikuin ja asuin. Ehka vahan soinkin. Olin valinnut elamantyylin, etta asuin aika halvoissa motelleissa, mutta yksin. Minua ei kiinnostanut jakaa huonetta muiden (haisevien, alkoholisti ym ym) caddien kanssa. Sita kun teki pitkaa paivaa niin oli aika mukava menna suihkun kautta pedille ja olla vaan relax. Aamut kun oli aina aikaisia.

    Yhteistyomme aikana missasimme vain yhden cut:in, joten muutakin fyrkkaa tuli. Joskus vahemman, joskus enemman. Mutta niin kun sanoin, mina tein sita periaatteessa auttamisen halusta ja hyvantekevaisyysperiaatteella, joten se ei ollut mitenkaan tarkeaa mita siita sai. Kerran olen myos ollut ns paikallisena caddiena mukana (ei LPGA) ja silloin en saanut mitaan korvausta, paitsi palkintorahoista prossat, joten en usko, etta nama paikalliset caddiet saa muuta kun kavereille kerrottavaa…?

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: Tour-pelaajan pakolliset kulut

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Tour-pelaajan pakolliset kulut