23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

TM XR-03 kopio

Etusivu Foorumit Yleistä TM XR-03 kopio

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Moi! Tietäisikö kukaan onko otsikossa mainittua lapaa jostain saatavana ja mistä? esim. Dynacraft tms. Jos ei tuota ole näkynyt niin käy myös uudempi XR-05

    Joops, nyt pitäisi vääntää rautalangasta kun tuolla ei ole ilmoitettu minkä kopio on mikäkin. No joissakin se on itsestäänselvää mutta tätä en varmuudella osaa sanoa. Olisiko tämä Z II-3 Plus Titanium?

    Tuo Integran TF400 lapa on ainakin hyvin saman näköinen ja valmisettu vastaavista matriaaleista ja värityksistä kuin XR-03, lisäksi lavan koko, 400cc

    on lähellä oikeaa.

    Tuo Z-ii-3 + titanium on selvästikin kopio Pingin draiverilavasta.

    Nimetön

    Piraatti-kaman valmistaminen ja myynti on täysin rikollista puuhaa, johon ’eräät’ Kaukoidän maat katsovat olevansa oikeutettuja. Golfvälineet ovat vain pieni rikka rokassa.

    Ihmeellisiä sivistysvaltioita kun eivät keksi ja osaa tehdä mitään omaa.

    En minä vaan viitsisi kehuskella lapsi-orjatyövoimalla tehdyillä Callawayn mailaseteillä.

    Kopio ei ole sama kuin piraatti. Käsittääkseni tässä on puhuttu mailoista, jotka muistuttavat tiettyjä huippumailoja, mutta ovat kuitenkin eri nimisiä. Piraatti olisi kyseessä silloin, jos kopiota kaupattaisiin samalla nimellä kuin alkuperäistä.

    Tiettyyn rajaan asti muiden tuotteita saa kopioida. Rajan määrittelevät mm. patentit ja muut tuotteeseen liittyvät suojat. Toki kuluttajan kannattaa aina miettiä, onko kopio alkuperäisen veroinen.

    Nimetön

    Olen nähnyt monen monituiset ’ruudinkeksijämaassa’ väärennetyt golfmailat, jotka ovat logoja ja pienimpiäkin yksityiskohtia myöten aitojen näköisiä. Edellinen nimimerkki on ihan oikeassa siinä, että kyseessä on patenttirikos aivan samoin kuin Mustamäen torilta ostetuissa cd-levyissä tekijänoikeuden loukkaus.

    Kopiot ovat tietysti hyvin saman kaltaisia. Mutta mitään teknisiä hienouksia niissä EI OLE alkuperäisiin verrattuna. Joten patentti rikokseen tässä ei syyllistytä. Mikäli olisi kyseessä patentti rikos niin se oltaisiin jo puitu ja ISOILLA rahoilla.

    Mailojen valmistuksesta sen verran, että yhtälailla nämä kopiot ovat jenkeissä tehtyjä eikä kiinassa halvalla lapsityövoimalla.

    Kopiomailoilla ei ole mitään muuta tekemistä aitojen kanssa kuin ’sinnepäin’ oleva ulkonäkö. Joitakin wedgejä lukuunottamatta.

    P.S.

    TF 400 Spring Face on aika lähellä.

    Nimetön

    MIkä ihmeen kopio. Kopiomailan pitäisi olla täysin identtinen alkuperäisen mailan kanssa eli siis laiton tekele. Nämä niinsanotut kopiot ovat itse asiassa enemmän tai vähemmän alkuperäistä mailaa muistuttavia ulkonäöltään.

    Rautamailakopion yhtäläisyys on jotenkin nähtävissä lavan osalta. Tässäkään ei kaikkea pysty varmuudella tietämään. Esimerkkinä käy hyvin Ping i3 ja ilmiselvästi sitä matkiva Dynacraft PC3 (arvatenkin PC tulee sanoista Ping Clone). Pigillä on Custom Tuning Port sweet spotin kohdalla mailassa ja siinä on jokin insertti. Dynacraftilla on vastaava soikio myös, mutta mikä sen merkitys on mailan toimintaan, verrattuna Pingiin, on arvailujen varassa.

    Vielä hankalammaksi tilanne muuttuu kun aletaan puhua puumailojen ’tarkoista klooneista’. Ulkonäkö on helppo kloonata, mutta sekä materiaalit että pään sisäinen rakenne ja painotus voivat olla aivan hevon p*******ä. Lopputuloksena saattaa olla täysin pelikelvoton mutta hienon näköinen maila.

    Nimetön

    Mulla on Turner ZR-02. Maila on ulkomitoiltaan hyvin lähellä TM XR-03:a. Lapojen massoissa on heittoa toleranssin mukainen +/- 3 g. Maila on myös cor- arvoltaan yli .830. Tätäkin mailaa vastaan on käyty oikeusprosessia, mutta vielä ainakin tuloksetta. Tärkein asia ’ kopiomailan ’ kanssa on laittaa siihen laadukas varsi( itsellä Penley Tourlight X 47’). Ero alkup. malliin löytyy lyöjän korvien välistä. Hommahan toimii näin. Kopiovalmistaja hankkii aidon , paloittelee sen, pistää massaspektriin ( selvittää eri titaanilaatujen mittasuhteet ) ja valmistaa tietokoneen avulla mailanpään. Kallis kehitystyö jää hinnasta pois ( brändin lisäksi ). Maksaa muuten jenkkilässä 70 egua ja hintaa huippuvarren kanssa kertyy jopa 120 nykyrahaa.

    Nimetön

    Minä löysin aidostakin Taylor Made XR-03:sta, hinta 700 E, pienen pienen teipinpalan alkup.varren alaosasta, jossa rohkaisevasti luki tehtaan jäljiltä: ’MADE IN CHINA’. Montakohan euroa/taalaa meni jenkkeihin ja montako Kiinaan?

    Nimetön

    Ihan papallekin tiedoksi, että et tainnut ottaa ihan aidon XR-03:n varresta sitä teipin palaa, mutta lavasta sellasen kyllä löydät… 😉

    Tässä sulle faktaa aidosta TM XR-03 driverista – lavat tehdään Kiinassa, varret jenkeissä ja osat kootaan yhteen jenkeissä.

    Mutta toivottavasti peli kulkee kuitenkin sillä mailalla! Hyviä pelejä, sillä mies mailan varressa kuitenkin ratkaisee!

    -JH-

    Rod

    Mulla on 580 kopio. Olen kokellut montaa alku peräistä mailaa ja näillä taidoilla en ole huomannut eroja. Seniorille: tiedät kyllä miten tällä kopiolla lähtee ainakin sade päivänä. Kuinka pelit on mennyt? Olin eilen Hyvinkäällä kisoissa tulos 86 sateella 100.

    Nyt saa aitojakin mailoja 400 eurolla Suomenojan Intersportista. Paljon noi kopiot maksaa?

    Nimetön

    Tervehdys Rod,

    olet itse elävä esimerkki kuinka homma on 90 -prosenttisesti kiinni siitä kuka ja miten mailasta pitää lyödessä kiinni! Näin jo Hyvinkäällä, että oma pelisi on täyttä vauhtia ’tulollaan’. Pelit menevät kuten Sinullakin koko ajan parempaan suuntaan, kiusallisen hitaasti vain.

    Taidan ottaa tuollaisen XR-05:n ja siihen seniorivarren niin eiköhän ala täälläkin lyyti kirjoittaa. Tsemppiä ja hyvää kesää.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
Vastaa aiheeseen: TM XR-03 kopio

Etusivu Foorumit Yleistä TM XR-03 kopio