-
JulkaisijaArtikkelit
-
Olen hankkinut TM R) TP draiverin äskettäin. Mutta en löydä mistään järkevää säätöohjetta en painoille enkä myöskään varrelle. Voisiko joku ystävällisesti opastaa mistä tai miten… Kiitii
Tämän olen aiemmin meinannut itsekin ottaa esille. Aikaisemmin TaylorMaden sivuilta löytyi R9 -draiverista sellainen kohta, jossa pystyttiin konfiguroimaan ajuri eri säädöillä ja näyttöön piirtyi lentorata, joka osoitti, mitä vaikutusta eri säädöillä oli. Nyt tuota R9 -draiveria ei löydy koko sivuilta; uudemmat härpäkkeet ovat näyttäneet tulleen vanhojen tilalle (kuten TM:llä on tapana n. joka toinen viikko tehdä). Tuosta R11- draiverista näyttäisi nykyisinkin olevan samanlainen kofigurointijuttu (Linkki) Mutta tuosta siis ei paljon iloa ole, kun on erilaiset säätömahdollisuudet.
Painot nyt ovat kuitenkin selkeitä; eli enemmän painoa sille puolelle, jonne haluat pallon lähtevän (kantaan painoa –> draw, kärkeen painoa –> fade). Adapterinkin säätömahdollisuudet ovat selkeitä pääasetusten kohdalla. Eli vasemmalta oikealle järjestyksessä L, NU, N ja R. Itselläni ongelmana ovat nuo muut neljä säätöä, joiden kohdalla ei ole mitään selkeää merkintää, että mitä tarkoittavat. Enkä tuohon järjestykseenkään ole löytänyt mitään logiikkaa: Adapterissa joka toinen väli on tuollainen pääasetus (L, NU, N, R) ja joka toisen kohdalla ei ole mitään merkintää. Kaksi näistä nimeämättömistä pitäisi kuitenkin mennä välille L – Nu ja toiset kaksi välille N – R. Silmääni en haluaisi luottaa näitä säätöjä tehdessäni…
Itselleni tämän sivustun sepustuksista on ollut hyötyä:
*seagle* kirjoitti: (22.10.2011 8:19:22)
Itselleni tämän sivustun sepustuksista on ollut hyötyä:Joo, hyvin on tuolla selvitetty, miten eri säädöt vaikuttavat, mutta tietääkö joku, missä järjestyksessä nuo eri positiot ovat siinä adapterissa. Vaikea vaikka tuollaista asteen liekulman muutosta on pelkällä silmällä havaita :-/
garageaholic kirjoitti: (23.10.2011 1:21:18)
Joo, hyvin on tuolla selvitetty, miten eri säädöt vaikuttavat, mutta tietääkö joku, missä järjestyksessä nuo eri positiot ovat siinä adapterissa. Vaikea vaikka tuollaista asteen liekulman muutosta on pelkällä silmällä havaita :-/
Sulla ei ilmeisesti ole tän valmistajan tikkua, jossa varren hoselissa on selkeillä kirjaimilla maalattu nuo linkin takaa löytyvät kirjainyhdistelmät. Lisäksi lavasta löytyy onneksemme kohdistusmerkki.
On yhtä yksinkertainen kuin autotalliympäristöstä tuttu nokka-akselin ajoitusmerkintä. Tai jopa yksinkertaisempi itse asiassa.
Pekka Pelimies kirjoitti: (29.10.2011 7:29:10)
Sulla ei ilmeisesti ole tän valmistajan tikkua, jossa varren hoselissa on selkeillä kirjaimilla maalattu nuo linkin takaa löytyvät kirjainyhdistelmät. Lisäksi lavasta löytyy onneksemme kohdistusmerkki.
Joo, löytyy hyvin selkeillä merkinnöillä noiden pääasetusten merkinnät (R, N, NU, L). Eikä löydy muita linkin takaa löytyviä kirjainyhdistelmiä N-R, NU-R, NU-L ja N-L. Tai sitten on kyllä todella pienellä präntillä laitettu: kuva
Väli-ilmansuuntalogiikalla niitten maalattujen väliin sattuu ’pohjois-itä’, ’etelä-itä’, ’etelä-länsi’ ja ’pohjois-länsi’.
Pekka Pelimies kirjoitti: (30.10.2011 0:39:08)
Väli-ilmansuuntalogiikalla niitten maalattujen väliin sattuu ’pohjois-itä’, ’etelä-itä’, ’etelä-länsi’ ja ’pohjois-länsi’.Ei tuossa ole havaittavissa mitään logiikkaa. Jos olisi, niin nuo asetukset menisivät järjestyksessä L, N-L, NU-L, NU, N, NU-R, N-R ja R.
Nyt ne ovat järjestyksessä L, ?, N, ?, R, ?, NU, ?. Ehkä voisin noista ?-kohdista erotella N-L:n ja NU-L:n NU-R:stä ja N-R:stä, mutta N-L:n ja NU-L:n sekä NU-R:n ja N-R:n erottaminen toisistaan onkin sitten hankalampaa, kun molempien välillä on se pelkkä yhden asteen liekulman muutos.
Kerro ihmeessä, jos osaat varmuudella sanoa, mitkä kirjainyhdistelmät kuuluvat noiden kysymysmerkkien kohdille…
Talliholisti, käy optikolla ja kuutioi hyvän tukan päivänä seuraavalla kerralla.
Pekka Pelimies kirjoitti: (30.10.2011 5:22:32)
Talliholisti, käy optikolla ja kuutioi hyvän tukan päivänä seuraavalla kerralla.Kyllä sitä nyt pata kattilaa soimaa, kun ensin itse nähdään jotain harhoja merkinnöistä, joita ei edes ole.
Mutta joo, taisin nyt murtaa koodin. Oikea järjestys adapterissa lienee L, N-L, N, N-R, R, NU-R, NU, NU-L. Kiitos ja olen hyvä!
Eli nuo lisäasetukset katsotaan yhdistelemällä ne viereisten pääasetusten kirjaimet. Hyvin mielivaltaisena logiikkana pidän tätä edelleen: Miksei noita ole vain voitu laittaa siinä järjestyksessä, millaisesta lentoradasta on kyse järjestyksessä vasemmalta oikealle? Sitten olisi vain voinut laittaa yhden pykälän lisää vasemmalle, jos lyönnit lähtevät hieman oikealle. Mutta ei! Nyt pitää siirtää esim. kaksi pykälää oikealle, jos tehdä tuon samaisen muutoksen NU-L:stä N-L:ään.
Niin, miten sitä sun väli-ilmansuuntalogiikkaa tässä nyt hyödynnettiinkään?
En oo nähnyt vielä tarvetta Neutraalista poiketa. Mää ny vaan aattelin, että ensin valitaan navoista se sopivampi Nu/N ja sitten muu orientaatio.
Neutral upright kaiketi kääntää drawlle, jos stanssia ei muuteta.
N= neutral
NU= neutralupright, eli muuttaa lie- kulmaa pystymmäksi, ei loftia
Jokainen välin on 0,5 astetta. 10,5 saat siis joko 11; 11,5; 10; 9;5
Kun laitat sitä L:llä kohti suljet lapaa, mutta muutat loftia isommaksi. Ja toiseen suuntaan päinvastoin.
Tässä linkki. Toimii kuten R11, mutta uudessa mallissa vain tekstit ymmärettävämmin.
Painolla kannattaa pelata sitten noiden kierteiden kanssa enemmän.
Toivottavasti auttaaEn aluksi halunnut uhrata tuolle väli-ilmansuuntalogiikallesi edes ajatusta, kun se vaikutti niin provolta, mutta kyllähän tuokin taitaa toimia, jos asettaa N:n itseään kohti eli erittäin harhaanjohtavasti etelään. Silloin NU on pohjoinen. Eli suorimpaa menevät asetukset ovat vähän niinkuin suorassa linjassa. No nyt onkin sitten lounas, länsi ja luode, jotka näyttävät loogisesti vasemmalle menevät asetukset ja koillinen, itä ja kaakko oikealle menevät. Tässä täytyy toki muistaa se kaakkoasetuksella mennään enemmän idän suuntaan kuin koillisella ja lounaalla mennään enemmän länttä kohti kuin luoteella.
Miksen mää tätä heti näin ajatellut?? XD
Ja varmuuden vuoksi mainittakoon vielä, ettei tämäkään olisi alunperin tarjonnut ratkaisua ongelmaani, koska silloin en tiennyt mitä asetuksia nuo koillinen, kaakko, lounas ja luode olivat.garageaholic kirjoitti: (30.10.2011 13:55:47)
Eli nuo lisäasetukset katsotaan yhdistelemällä ne viereisten pääasetusten kirjaimet. Hyvin mielivaltaisena logiikkana pidän tätä edelleen: Miksei noita ole vain voitu laittaa siinä järjestyksessä, millaisesta lentoradasta on kyse järjestyksessä vasemmalta oikealle? Sitten olisi vain voinut laittaa yhden pykälän lisää vasemmalle, jos lyönnit lähtevät hieman oikealle.
Tähän probleemaan haluaisinkin nähdä käytännön ratkaisun. Aste asteelta mentäisiin yhteen suuntaan, kunnes lopulta taikavoimien avulla päästäisiin takaisin alkutilanteeseen.
Vrt.:
Ihmettelepäs mailaasi hetki ja tuumi, mikä ylipäänsä mahdollistaa nämä lavan asennon muutokset.
Saman hankinnan tein tuossa taannoin itsekin, ja googlettamalla löytyi ainakin oheinen sivu: http://taylormader9driver.com/taylormade-r9-driver-instructions-so-what-does-the-fct-and-mwt-technology-actual-do-to-the-club
Tuolla on mielestäni aika kattava paketti ko. po. mailasta.En jaksanut käydä läpi koko ketjua, eli jos linkki on jo postattu, pahoitteluni toistosta.
Sorsa kirjoitti: (31.10.2011 11:11:25)
garageaholic kirjoitti: (30.10.2011 13:55:47)
Eli nuo lisäasetukset katsotaan yhdistelemällä ne viereisten pääasetusten kirjaimet. Hyvin mielivaltaisena logiikkana pidän tätä edelleen: Miksei noita ole vain voitu laittaa siinä järjestyksessä, millaisesta lentoradasta on kyse järjestyksessä vasemmalta oikealle? Sitten olisi vain voinut laittaa yhden pykälän lisää vasemmalle, jos lyönnit lähtevät hieman oikealle.
Tähän probleemaan haluaisinkin nähdä käytännön ratkaisun. Aste asteelta mentäisiin yhteen suuntaan, kunnes lopulta taikavoimien avulla päästäisiin takaisin alkutilanteeseen.
Ihan molempiin suuntiin voidaan mennä kyllä joo. Otin esimerkin nyt vain mahdollisimman yksinkertaisesti. Ja jossakin kohtaa sen ympyrän on sulkeuduttavakin. Ellei säde ole ∞. Vai muistuttaako toi adapteri susta ennemminkin jotain spiraalia?
Mutta joo, nyt tuli tohonkin ratkasu sitten. Kun 360° on pyöritty niin ollaan takasin siinä lähtötilanteessa. Eikä tarvittu edes taikavoimia.
-
JulkaisijaArtikkelit
Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)