Aihe: Tip .350 - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][3]
KilpailuaSuomalaista

Tip .350

Etusivu Foorumit Yleistä Tip .350

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Sain hieman paksumman Blue varren ja nyt pitäisi löytää siihen nuppi. Etsinnöistä huolimatta en ole huomannut kuin yhdessä nupissa tämän paksun varren (Wilson powerfit). Pari kysymystä asiasta tietäville. Miten paksumman varret eroavat normaaleista? Missäköhän draivereissa on käytetty .350 tip vartta? Onko millään componenttivalmistajalla tarjota nuppia?

  Komponenttidraiverinuppeja? Golfsmith Hi-Cor+

  Taylor Maden R500-sarja käyttää .350 tippiä myös, noita löytynee käytettynä jo suht edukkaasti. Voin kokemuksesta sanoa että TM R540 9,5 ja stiff Blue (.350′) toimivat mainijosti ainakin minun swingilläni.

  Lisäystä vielä edelliseen viestiin:

  Ja ainakaan varsivalmistajat eivät ilmoita spekseissä minkäänlaista eroa .350 ja .335 tipillä varustettujen draivereiden välillä.

  TM R500 sarjaahan ei tietenkään pelkkänä lapana saa, mutta vakiovarrella niitä löytyy käytettynä nykyään joka paikasta. Sen vakiovarren voi repiä ihan surutta irti, Blue on ihan eri laatuluokkaa. Tarvitset R500-sarjan lapoihin tosin erikoisferrulen, joka uppoaa hoselin sisään runsaan sentin matkalta.

  Eivät ne pääsääntöisesti eroa mitenkään ominaisuuksiltaan. Joillain merkeillä on kyllä pieniä eroja.

  .350 on halvempi valmistaa, kun mm. kuituja ei tarvitse ’pakata’ niin tiukasti.

  Jos et löydä sopivaa .350 nuppia, niin .335 nupin voi porata.

  Kestääkö lapa oikeasti poraamista?

  Menin juuri myymään vanhan ajurini pois väärän informaation takia. Paikallinen mailarakentaja oli sitä mieltä että ei voi porata isommaksi ja käski hankkia uuden lavan… prkl…

  Jos normaali hoselin ulkomitta on jotain 13mm ja poraus 8.5mm (0.335′) tai 8.9mm (0.350′), niin seinämän vahvuudeksi tulee (13-8.5)/2=2.25mm tai (13-8.9)/2=2.05mm.

  Vajaa 10% siis lähtee seinämän paksuudesta. En jaksa uskoa, että se siitä hajoaisi. Takuu tietysti loppuu samantien kun borea rupeaa laajentamaan.

  Nyt olis sopiva taylori löytynyt, lofti vain vielä mietityttää.

  Otsikosta hieman poiketen kysyisin vielä voiko draiverin lofteja säätää samanlailla kuin wedgejen ja rautojen? esim. 8,5->10

  Ei.Tai ehkä VP:llä tai hörhöllä tai jollain muulla on tietoa,mutta ei mitenkään helposti ainakaan.

  En lähtisi puiden kulmia vääntelemään. Tour Vanissa niin tehdään päivittäin, mutta siellä saa uuden lavan, kun ojentaa käden kohti hyllyä. Murtumisen vaara on siis suuri.

  Juu, älä hyvä mies taivuttele puumailojen nupikoita, vähän turhan riskialtista hommaa…

  Jos ei löydy nuppia oikealla loftilla sopivaan hintaan, niin vaihda merkkiä tai mallia. Tai odota kärsivällisesti golfpörssissä 😉

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Tip .350

Etusivu Foorumit Yleistä Tip .350