Aihe: Tilanderin blogit - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

Tilanderin blogit

Etusivu Foorumit Yleistä Tilanderin blogit

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 52)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #187880 Ilmoita asiaton viesti

  Toimitus, halooo! Kenen idea oli julkaista ko. herruliinin artikkeli ”Hiekkaa divotin reikiin”? Jotkut lukijat voivat uskoa hänen olevan oikeassa, ja se ei tee kentillemme hyvää. Eihän tuollaista bulls hittiä pitäisi levitellä! Kohta LT keksii, että greeniosumat pitää paikata peukalonpään kokoisilla kivillä…

  #478296 Ilmoita asiaton viesti

  No juu ja varsinkin luettuani tuon ’ammattilaisen’ vastineen…nyt vois vaa tiedustella mr, blogilta että oliko tarkoitus saada juttua aikaan vai oliko tosissaan. Välillä nuo blogikirjotukset on hiukka ’raflaavii…’

  terv jälkiensä korjaaja…

  #478297 Ilmoita asiaton viesti

  Ettei vain olisi LT vetäissyt provon kehiin.

  #478298 Ilmoita asiaton viesti

  Tämä oli hyvä esimerkki suomalaisesta golfkeskustelusta. Vanhan polven suuri asiantuntija julistaa totuutta asiasta, josta hänellä ei selvästikään ole riittävää tietoa. (Mitenkähän Mukkulan kentän divotit aikanaan korjattiin?)

  Viime sunnuntainakin jouduin raivostuttavasti lyömään pari kertaa pahasta korjaamattomasta divotista. Paljon parempi ei tilanne olisi ollut, jos kuoppa olisi hiekallakin peitetty. Bunkkerilyönnit saisi minusta rajoittaa bunkkereihin.

  Vahalan kirjoitus oli upea. Ei mitään ’musta tuntuu’ -höpinää, vaan tiukkaa faktaa perusteluineen. Tällaisia professionaalisia kirjoituksia kaivattaisiin näille palstoille enemmänkin – muuhunkin kuin kentänhoitoon.

  #478299 Ilmoita asiaton viesti

  Eikös ainakin Thaimaassa caddie-tytöt käy heittämässä lusikalla hiekkaa (jonka seassa siemeniä?) divotin asettamisen sijaan? Muistaakseni myös joillakin Skotlannissa pelaamillani kentillä on sama tapa. No, ehkä se riippuu ilmastosta, ruohon laadusta tms…

  #478300 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Joo-o, voisi muutenkin lopettaa koko blogin puffaamisen – LT päästelee sellaisia sammakoita suustaan ettei aina tiedä itkeäkö vai nauraako. Eihän siinä sinällään mitään, mutta kun herra on Suomen golfkartellin elohopeakerhon ikijäsenyyden kautta noussut ns. ’golfvaikuttajaksi’ pitäisi kommenttien olla vastuullisempia ja ainakin oikeellisempia. 🙂

  Juu, kannellaan vaan turpeet paikoilleen.

  #478301 Ilmoita asiaton viesti

  Koko blogin voisi lopettaa tai ainakin poistaa internetistä. LT voisi vaikka postittaa sen aina OS:lle, toiselle suurelle asiantuntijalle.

  #478302 Ilmoita asiaton viesti

  Lady Golf kirjoitti: (15.5.2007 11:49:50)
  Eikös ainakin Thaimaassa caddie-tytöt käy heittämässä lusikalla hiekkaa (jonka seassa siemeniä?) divotin asettamisen sijaan? Muistaakseni myös joillakin Skotlannissa pelaamillani kentillä on sama tapa. No, ehkä se riippuu ilmastosta, ruohon laadusta tms…

  Se että Thaimaassa tehdään toisin johtunee monesta tekijästä.
  – ruohon laatu
  – aurinko paahtaa ja kuivattaa nopeammin ruohikon pintaa, kuivunut divotti ei lähde kunnolla kasvamaan
  – hiekkamultasiemenseos alkaa kasvamaan jo seuraavana päivänä.
  – lämpimässä ilmastossa ruoho kasvaa yleensäkin nopeammin
  – tarkempi hoito, leikkaus jolloin huonommin paikatut, huonosti juurtuneet divotit irtoilevat
  – hiekkamultasiemenseos ei irtoa leikkauksessa.
  – jossain kuulin että linnutkin ovat oppineet kääntelemään irronneita/korjattuja yms. divotteja ruokaa hakiessan.
  – halvemmilla työkustannuksillakin lienee tässä osansa
  – tai jotain muuta..

  Kokemuksesta tiedän että meillä kannattaa iskeä divotti takaisin paikoilleen, painella se hyvin kuoppaansa. Todennäköisesti paikkaus juurtuu hyvin meikäläisessä kosteassa ja viileämmässä ilmastossa.

  Todennäköisesto oli provo Tillanderilta, mutta hyvä että tuli keskustelua..

  #478303 Ilmoita asiaton viesti

  Tilanderin blogit voi poistaa Golfpisteen etusivulta. Ne voi siirtää jonnekin muualle, jos nyt joku on niistä kiinnostunut. Hyvästi LT.

  Ja sitten tästä paikkaamisesta. Ainakin ne henkilöt, jotka ovat pihamailleen laittaneet siirtonurmea, niin tietävät, että kyllä se kiinni tarttuu kun kunnolla muistaa poljeskella laatan reunoja myöten.

  Toivonkin, että kaikki unohtavat LT:n ’mahtavat’ neuvot ja jatkavat mitä runsaimmin määrin divottien paikalleen laittamista, ihan vaan vaikka kentän hoidollisista syistä.

  #478304 Ilmoita asiaton viesti

  Antaa Tillanderin kirjoitella blogejaan. Niitä on hauska lueskella ja keskustelua silloin tällöin syntyy.

  Turpeiden laitto takaisin ei liene parasta kentänhoitoa, muutoin mm. teepaikalla käskettäisiin pistää turpeet takaisin. Yhdyn Jylanin kommentteihin, että turpeiden takaisinlaitto lienee järkevin tapa hoitaa härmässä divotit kuntoon.

  Tainnut Tillander pistää pari provoa liikkeelle ja keskustelua syntyy. Kuka kehtaa tässä pyhässä harrastuksessa olla eri mieltä!

  #478305 Ilmoita asiaton viesti

  Fantti kirjoitti: (15.5.2007 13:55:39)
  Turpeiden laitto takaisin ei liene parasta kentänhoitoa, muutoin mm. teepaikalla käskettäisiin pistää turpeet takaisin.

  Teeboxissa asia on hyvin pitkälti turvallisuuskysymys. Irtoturpeet voivat helposti muljahtaa jalan alla ja aiheuttaa nivelvammoja. Muljahtelee ne tietenkin muuallakin kentällä, mutta siellä niitä on pinta-alaan nähden huomattavasti harvemmassa. Teeboxissa filen takaisinlaitto on siis kiellettyä ja ainakin meikäläisellä verenpaine nousee, kun näkee jonkun laittavan sen takaisin lyöntijälkeen.

  #478306 Ilmoita asiaton viesti

  Eiköhän se divotin paikalleenlaitto ole monelle kokeneemmalle pelajalle selkäytimestä tuleva juttu, sanoi Lassi tai joku muu mitä tahansa. Samoin kuin alastulojäljen korjaaminen. Tai käsien pyyhkiminen lähimmän ladyn tukkaan kusellakäynnin jälkeen. Ei voi seepra mitään juovilleen. (Meinasin kirjoittaa: juomilleen! Jokohan pitkä viikonloppu kummittelee alitajunnassa?)

  #478307 Ilmoita asiaton viesti

  Herää kysymys, pysyvätkö Tilanderit blogit etusivulla? Veikkaukseni on, että
  pysyy, ei pysy, pysyy, ei pysy, ei pysy… pysyy! (ja lisäksi hirveästi tuhinaa taustalle.)

  #478308 Ilmoita asiaton viesti

  Taisi tuon alkuperäisen blogiin vastaajan tärkein pointti olla muiden pelaajien huomioonottaminen, mistä olen myös ttäysin samaa mieltä, varmaan muutkin ko.agronomin esittämät väitteet paikkansa pitävät. Teeboxiin vertaus ei ole hyvä, koska siellä pallon saa asettaa mieleiseensä paikkaan sääntöjen mukaisesti ja jopa tiiata, jolloin divoteista ei käytännössä ole haittaa. Väylällä sen sijaan divoteista on haittaa pelaajalle, lähinnä tietysti vain jos pallo sellaiseen jää, itse lyontiasentoa tuskinpa divotit missään kohtaan kenttää haittaavat. Olihan tämä kuitenkin provo Lasselta olihan?

  #478309 Ilmoita asiaton viesti

  haamu kirjoitti: (15.5.2007 14:47:24)
  itse lyontiasentoa tuskinpa divotit missään kohtaan kenttää haittaavat.

  KYLLÄ HAITTAAVAT! Tiiboxissa kengän alla pyörivä divotti on persiistä!

  haamu kirjoitti: (15.5.2007 14:47:24)
  Olihan tämä kuitenkin provo Lasselta olihan?

  Kukas tämä Lasse on?

  #478310 Ilmoita asiaton viesti

  -BoaKyy- kirjoitti: (15.5.2007 14:50:20)
  Kukas tämä Lasse on?

  Olisiko tuota kultaseppä perhettä myös ?

  Miesten kultasormus 80 ekkua ja naisten 40 ekkua panttilainaamossa ja ainakin triplasti sen kun haet ns. kultasepänliikkeestä.

  Muistaakeseni jyvähiekkamultaseosta käytetään tiibokseissa ympäri Suomen.

  -Viran Omainen- kirjoitti:Kohta LT keksii, että greeniosumat pitää paikata peukalonpään kokoisilla kivillä…

  Sepeli ja kivimurska saisivat ainakin mailakauppiaat iloiseksi ! : )

  #478311 Ilmoita asiaton viesti

  Lasse olkoon Lassin uusi kutsumanimi, ei kukaan varmaan millään ymmärtänytkään kenestä oli kyse.

  Missä lie kentällä BoaKyy on törmännyt tiiboxissa ’persiistä’ kotoisin oleviin ja vieläpä kengän alla pyöriviin divotteihin? No, onhan niitä silloin tällöin irrallisia divotteja tiiboxeissa, mutta enpä ole tutkinut niiden alkuperää enkä pyörimisominaisuuksia sen tarkemmin, ja itse heitän moisen irtonaisen haittatekijän helkuttiin jos se häiritsee ja jos todellakaan muuta mieleistä paikkaa ei löydy boxista. Selvästi jo näkö- tai hajuhavainnon perusteella persiistä kotoisin todetut divotit jätän kyllä koskematta, edes kengän alle en laita, jätän sellaisen touhun asiaan paremmin vihkiytyneille (BoaKyy?).

  #478312 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  haamu kirjoitti: (15.5.2007 14:47:24)
  Väylällä sen sijaan divoteista on haittaa pelaajalle, lähinnä tietysti vain jos pallo sellaiseen jää, itse lyontiasentoa tuskinpa divotit missään kohtaan kenttää haittaavat.

  Minua ainakin haittaavat, koska seison mieluummin tasaisella kuin kuopassa. Tiiboksin ulkopuolella asialle ei voi mitään, mutta tiiboksissa etsin aina ja aina ja joka kerta tasaisen paikan seistä.

  Ja Hörhön kommentti turpeiden asettelusta tiiboksissa on juuri oikein, kyse on loukkaantumisriskistä. Boksissa on helppo laittaa siemen/multa/turveseosta divotteihin, koska sitä seoskannua ei tarvitse mukanaan kanniskella. Tosin näyttää tuokin toimenpide olevan tyystin mahdoton suorittaa useimmille pelaajille, sen verran on tullut Talmankin bokseja tänä keväänä tarkasteltua. On se perkele kumma, että ensin odotellaan muutama minuutti edellä menevän ryhmän poistumista avaussektorista, sitten vielä pari minuuttia turhan panttina toisten lyödessä, eikä silti riitä aikaa tuohon 15 sekunnin operaatioon, eli lyöntijäljen korjaamiseen!

  *** PIILOTETTU ***

  #478313 Ilmoita asiaton viesti

  double-eagle kirjoitti: (15.5.2007 15:42:44)

  -BoaKyy- kirjoitti: (15.5.2007 14:50:20)
  Kukas tämä Lasse on?

  Olisiko tuota kultaseppä perhettä myös ?

  Kulta seppä perheen nimi on Tillander. Golf perheen nimi on Tilander. Huomaatko eron? Ällistä on kysymys, siksi ehkä vaikeaa sinulle.

  #478314 Ilmoita asiaton viesti

  haamu kirjoitti: (15.5.2007 15:46:11)
  Missä lie kentällä BoaKyy on törmännyt tiiboxissa ’persiistä’ kotoisin oleviin ja vieläpä kengän alla pyöriviin divotteihin? … Selvästi jo näkö- tai hajuhavainnon perusteella persiistä kotoisin todetut divotit jätän kyllä koskematta, edes kengän alle en laita, jätän sellaisen touhun asiaan paremmin vihkiytyneille (BoaKyy?).

  Älä haamu nyt ittees ota, minua nyt tuppaa v*tuttamaan nykyään kaikki asiat, johtunee kai näistä YT-neuvoitteluista 🙂

  Muutan ilmaustani: Tiiboxissa kengän alla pyörivä divotti on ihan Ericssonista!

  #478315 Ilmoita asiaton viesti

  Fantti kirjoitti: (15.5.2007 13:55:39)
  Antaa Tillanderin kirjoitella blogejaan.

  Tainnut Tillander pistää pari provoa liikkeelle ja keskustelua syntyy. Kuka kehtaa tässä pyhässä harrastuksessa olla eri mieltä!

  Niinpä JOHTAJA XXL olisiko sitten everstejä suvussa ?

  #478316 Ilmoita asiaton viesti

  double-eagle kirjoitti: (15.5.2007 16:12:32)
  Niinpä JOHTAJA XXL olisiko sitten everstejä suvussa ?

  Tähän en osaa sanoa mitään, kun en tunne kumpaakaan sukua.

  #478317 Ilmoita asiaton viesti

  Johtaja XXL kirjoitti: (15.5.2007 16:17:03)

  double-eagle kirjoitti: (15.5.2007 16:12:32)
  Niinpä JOHTAJA XXL olisiko sitten everstejä suvussa ?

  Tähän en osaa sanoa mitään, kun en tunne kumpaakaan sukua.

  Katsoin Lassi Tilander googlessa ja 24 sivun jälkeen en enää jaksanut selata…sukua on ruotsissa ja yrittäjiä suomessa…ainakin yksi kadetti.

  #478318 Ilmoita asiaton viesti

  muttei yhtään rekordia, vai?

  #478319 Ilmoita asiaton viesti

  Lassi on keilailun Suurmestari 1979-1980 !

  http://www.helsinginbowlingliitto.fi/J_toiminta/suurmestarit.htm

  Itse pelasin noihin aikoihin lätkää 1. divisioonassa USA:ssa.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 52)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Tilanderin blogit