26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Tilaaminen TGW mallilta

Etusivu Foorumit Yleistä Tilaaminen TGW mallilta

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Onko kenelläkään kokemuksia paljonko kaikki rahdit yms. tulee maksamaan loppujen lopuksi jos tilaa tuolta jenkkilästä?

    Aikaisempia keskusteluja asiasta löytyy esim. hakusanalla ’tilaaminen’.

    Mutta yleisesti ottaen koko hoito maksaa:

    rahti yleensä n.40-100 usd riippuen tavaran määrästä ja toimittajasta. tulli (2,7%) ja alv (n.22%) maksetaan tuotteen ja rahdin summasta.

    Esim. maila 100 usd ja rahti 50 usd ->

    tulli 4,05 usd, alv 83 usd

    yhteensä 100+50+4,05+83= n.237 usd

    DFF

    Korjataan nyt toi Richien laskutoimitus tulleista ja muista laskuista. Oikea menee siis näin: mailasta ja rahdista lasketaan ensin tulli, joka on 2,7%. Tekee yhteensä 154,05. Tästä summasta lasketaan ALV 22%, jolloin ALV:ksi muodostuu 33.90. Yhteensä laskutoimitus tekee siis 154,05+33,90=187,95USD. Eikä tässä vielä kaikki. USD täytyy muuntaa Euroiksi, jolloin lopullinen hinta nykyisellä vaihtokursilla on hieman päälle 170 €. Eikä tässäkään vielä kaikki. Tulli ei noin vaan usko myyjien mailojen mukana lähettämiä alennettuja arvoja mailoista, vaan varautukaa lisäselvitysten antamiseen mailojen todellisista arvoista(VISA- laskut/tilausvahvistukset. Maltti on valttia myös mailojen tilauksessa

    Aivan näin kuin edellä.

    vetoan tilapäiseen mielenhäiriöön, eihän tuossa alv:n jälkeisessä luvussa ole edes mitään järkeä =)

    No aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.

    Ja sitten vielä päälle n. 8 e kuriiripalvelun käsittelykuluja. Näin ainakin UPS:llä.

    Ei mene upslle mitään, kun pyytää toimittamaan lähinnä itseä olevaan tulliin ja noutaa sieltä.

    UPS kusettaa, kun ei ilmoita tätä mahdollisuutta puhelimessa.

    Tilasin golfclonesets.comista HRG II draiverin ja Callawayn kloonisetin 3-P True Temperin varsilla. Hinta oli lähestyskuluineen sellaiset 250€, mutta mailat tulivat sitten ovelleni saakka. Mitä hämmästelin oli se, että mailoista ei mennyt veroa tai tullia lainkaan. Vai tuleeko se vero/tulli myöhemmin laskuna kotiin ? Mailat toimitti matkahuolto kotiovelle. Kuljetus jenkkilästä oli 53$ US Airmail Paracel Postin kautta.

    Ainoa hankaluus oli mielestäni se, että mailojen saaminen kesti yli 2 kk. Mailat ja draiveri olivat priimakunnossa laadultaan.

    Soittelin n. kk sitten hieman selvittääkseni asioita rahdin suhteen ja tässä tulos:

    USPS airmail parcel ja EMS tulevat Eurooppaan GPL firman hoidettaviksi. Alle 350e paketit (huom. sisältää myös rahdin) menevät Saksaan, jossa ne tullataan 13,5% alvilla (+tulli?) ja toimitetaan Suomeen. Suomesta lähtee asiakkaalle lasku alvista ja toimitusmaksusta (9.4e). Maksun jälkeen paketti lähtee GPL Finlandin toimipaikasta eteenpäin.

    Yli 350e paketit tulevat suoraan Suomeen ja joko GPL tullaa paketin (25e+alv+tulli) ja laskuttaa asiakasta tai sitten itse saa tullauttaa paketin.

    UPS ja FedEx toimivat samalla tavalla kuin GPL yli 350e paketin kanssa.

    Itselläni kävi samoin kuin Neggerillä, tilasin paketin USPS airmail parcelilla (Hireko). Ja yks päivä lähettipoika oli paketin kanssa ovella. Hintaa paketilla oli $260+$70 rahti (n. 300e, paino 7.5kg). Veroja en maksanut minäkään, tosin ei hirveästi harmita. 😉 Ja paketti tuli minulle reilussa viikossa.

    Juttu menee niin, että golfkamat tulee kyllä verovapaina ovelle kuljetettuna tiettyjen rahtarien toimittamana, mutta Tullille pitää täyttää lomake ja selvitys siitä mitä on EU-alueen ulkopuolelta tilannut. Tässä lomakkeessa pitää sitten tarkkaan selvittää paljonko kyseinen paketti on maksanut ja sen mukaan sitten tulli perii veroja ja tulleja… Tämä käytäntö on normaalia silloin, jos paketti tulee suoraan esim. USA:sta.

    Mahtaako jollain olla kokemusta siitä onko tulli ruvennut penäämään jälkikäteen näitä maksuja, kun on kotiinsa jotain tilannut?

    Lue lisää: Lisää tietoa tullista

    Noi kierrättää ainakin tullin kautta ja lasku tulee. Tilaukset tehty golf-components.comista ja pinemeadow.comista.

    Itse tilasin joulukuun alussa mailat TGW:ltä ja tässä koko ketju tilauksesta maksamiseen saakka:

    Tilaus käsitti raudat ja 2 wedgeä. Tilauksesta saatu vahvistus sisälsi seuraavat erät:

    Raudat 589,00

    Wedge1 99,00

    Wedge2 99,00

    Rahti 52,74

    Käsittely ja vakuutus 3,50

    Yhteensä 843,24

    Raudat olivat custom fitting ja wedget olivat varastossa joten ne varattiin lähetettäviksi ja laskutettiin eli Wedget olivat tammikuun luottokortti-laskulla ja raudat valmistuivat joulukuun lopussa ja olivat helmikuun laskulla. Muutama päivä toimituksesta kotiin saapui tullilaitokselta laskelma jossa tullauksen perusteena käytettiin €845,19. Tästä summasta tulli 2,7% €22,82 ja näin saadaan arvonlisäveron laskenta-arvo €868,01. Arvonlisävero on silloin 22%, €190,96. Yhteensä 213,78.

    Kahden viikon päästä saapui lasku UPSltä jonka loppusumma oli €213,78 joka vastasi centilleen tullin laskelmaa. Laskulla oli myös maksupalvelupalkkio €8,41 mutta vastaava summa oli vähennetty selityksellä lähettäjä maksaa.

    Mitä sitten veloitettiin luottokorttilaskulla. Tammikuun laskulla oli wedget 2 x $99 mutta laskulla oli $106,04 ja $106,03 ja yhteensä euroina 211,67 joka hieman hämmästytti.

    Helmikuun laskulla oli veloitus raudoista $631,17 ja vastaavasti euroina 614,22 joten rahti ja käsittelymaksut oli jaettu tuotteille hintojen suhteessa. Eli luottokorttilaskuilla USD määrä 843,24 eli sama kuin tilausvahvistuksessa.

    Joten koko lysti maksoi euroissa 1039,67. Vastaavat mailat olisi suomessa maksanut ~€1500 joten säästöä yli 450 euroa.

    Onko tietoa, mistä saa ko. mailan tänään halvimmalla?

    Kannattaakohan sitten alkaa tilaamaan kahta tai kolmea wedgeä tuolta TGW:lta??

    Oma kokemukseni TGW-tilaamisesta on myönteinen.

    Kustannukset jakaantuneet kuten JMH on edellä esittänyt.

    Minulle tuli UPS:n kotimaan maksupalv.palkkio maksettavaksi 8,41€.

    Hankintani arvo oli 334€.

    Jos haluaa tarkkaan arvioida hankinnan kokonaiskustannukset, tulee huomioida se, että luottokorttiyhtiön käyttämä dollarikurssi on kalliimpi kuin kaikki viralliset sanomalehdissä ilmoitettavat valuuttakurssit.

    Tavara kulki nopeasti. Paketti oli perillä viiden päivän päästä lähetyksesta. Paketin kulkua pystyi seuraamaan UPS:n kotisivujen kautta.

    Verojen jälkikäteen karhuamisesta kyseleville:

    Eikö ole kivempi pelata sellaisilla varusteilla, joista kaikki asiaankuuluvat maksut on maksettu?

    Kahden wedgen tilaaminen – esimerkki

    Oletetaan että eurotaala on 1.06

    Titleist Vokey 200 sarjan mailossa on poistotarjous TGWllä hintaan $89,95 ja vastaavan mailan saa Nevada Bobista hintaan €129 jolloin siellä kaksi mailaa maksaa €258.

    TGWltä hintaa mailoille kertyy rahteinee, tulleineen ja veroineen €255,42 tietenkin olettaen että valuuttakurssi on kuten edellä sanottu.

    Joten suora säästä on reilu €2 ja bensat päälle sillä mailathan saapuu kotiin.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Tilaaminen TGW mallilta

Etusivu Foorumit Yleistä Tilaaminen TGW mallilta