11.–18.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][10]
KilpailuaSuomalaista

Tietoa Slovenian kentistä

Etusivu Foorumit Matkailu Tietoa Slovenian kentistä

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1100636 Ilmoita asiaton viesti

  Monelle suomalaiselle tutuksi tullut Bledin King’s Course on ollut perusteellisen korjauksen kourissa. Kentältä saamani tiedon mukaan kenttä avataan kokonaan ja täysin uusittuna 1. kesäkuuta 2017. Vuoden alkukaudella on käytössä ainoastaan Lake’s Course ja sen yhteydessä oleva pieni klubitalo. King’s Course’lle on rakennettu mm. lampia ja puroja.

  Vuonna 2017 greenfee on King’s Course’lla 150 euroa ja Lake’s Course’lla 45 euroa. Hinnastossa ei ole tietoa seniorien alennuksista, mutta vähintään 12 pelaajan ryhmälle luvataan 10 prosentin alennus. Tieto alennuksesta on saatu kentältä sähköpostitse, sitä ei löydy hinnastosta. King’s Course’a myös kutsutaan nimellä The Championship Golf Course. Bledin kenttä haluaa ilmiselvästi profiloitua huippukenttänä. Kannattaa miettiä muitakin vaihtoehtoja Bledin lisäksi tai sen sijasta.

  Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Arboretum ja Diners Golf Club. Suosittelen lämpimästi Otočecin kenttää. Se on Novo Meston kaupungin ja Otočecin linnan lähellä oleva 18-reikäinen kenttä, joka on hyvin hoidettu, vaativa, polveileva ja vaihteleva. Hinta-laatu-suhde on erinomainen.
  Sen lähellä on myös Mokricen 18-reikäinen kenttä, joka kiertää linnan ympärillä. Sloveniassa on noin 70 linnaa, joten joku niistä on aina lähettyvillä.

  Idässä ovat Ptujn ja Moravske Toplicen (Livada) 18-reikäiset kentät. Nämä itäiset golf-kentät ovat tasaisia puistokenttiä.

  Lähellä Italian rajaa on Lipican 9-reikäinen kenttä. Kentällä on kahdet eri tiiauspaikat, ensimmäisiltä lyödään ensimmäisellä kierroksella ja toisilta seuraavalla. Kenttä on auki ympäri vuoden, jos sää sallii. Italian rajan tuntumassa on myös Bovec, jonka jylhissä maisemissa on kuvattu Narnia-elokuvan ulkokohtaukset. Bovecin kenttä on 9-reikäinen. Kentältä löytyy korkeuseroja, kapeita väyliä sekä useita kivisiä puroja, kentän vaativuutta ei kannata aliarvioida.

  Sloveniaan on Finnairin suorat lennot huhtikuun alkupuolelta lokakuun lopulle. Moottoritiet halkovat maata, muutkin tiet ovat hyväkuntoisia, välimatkat lyhyitä ja majoitusta löytyy jokaiseen makuun. Omatoimimatkailu on siellä helppoa.

  #1136008 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Muutama päivä sitten tuli matkailtua mm. noilla seuduilla ja ohi ajaessani piipahdin tuolla Bledin kentällä. Kuten jo yllä mainittiin, niin Kings Course oli vielä kiinni, mutta se mitä siinä lyhyen kävelyn aikana näin, niin kenttä oli todella hyvässä kunnossa ja parkkipaikan viereen rakennettiin uutta klubitaloa. Pelaajia en nähnyt ainuttakaan toisellakaan kentällä!
  Liikkuminen Sloveniassa oli vuokra-autolla helppoa ja edullista ja jos haluaa lisätä maailmankatsomusta, niin esimerkiksi Kroatiaan ja Italiaan on reilun tunnin ajomatka Ljubljanasta, samoin Itävaltaan. Italiaan kun ajeltiin, niin rajaa ei edes kunnolla huomannut, mutta Kroatian rajalla on ihan kunnon passitarkastukset.

  #1274737 Ilmoita asiaton viesti

  Tänä vuonna on hankittu lisää kokemuksia Slovenian ja myös Kroatian matkailusta.

  Jos Finnairin lennolle ei mahdu tms., kannattaa ottaa vaihtoehdoksi lento Zagrebiin, Croatian Airlinesin suorilla lennoilla Helsingistä.
  Kun Zagrebista vuokraa auton ja ajaa Slovenian puolelle, pitää ostaa moottoritievinjetti, joka maksaa 15 euroa viikoksi (2018).
  Välimatkat eivät ole pitkiä sieltäkään. Passi tarkistettiin rajalla, mutta suomalaiset pääsivät siitä helposti.

  Diners Golf on myös testattu. Alkuosassa väylät ovat tiukasti limittäin toisiensa ja maissipellon kanssa. Osa väylistä on tosi pitkiä. Loppupuoli on erilainen ja paljon vaihtelevampi. Aamupäivisin ma-to saa alennusta.
  Dinersiin ei ole pitkä matka Ljubljanasta tai Kranjista, joka on Slovenian 4. suurin kaupunki ja kulttuurihistoriallisesti arvokas, kuten niin moni paikka siinä maassa.

  Rannikolta, esim. Piranista, on helppo käydä pelaamassa Kroatian puolella Adriaticin kentällä, passi mukaan. Tai jos majoittuu ja pelaa Adriaticissa, voi hurauttaa illalliselle Piraniin tai Izolaan.

  Suosittelen omatoimimatkailua ja seuralaisille(kin), jotka eivät pelaa golfia, löytyy näkemistä ja kokemista kentällä ja/tai sen ulkopuolella.
  Kroatian rannikolla Sloveniasta etelään on monta viehättävää pientä kaupunkia, jotka eivät ole suuria turistirysiä (Umag, Porec, Rovinj, Zadar). Plitvicessa käyntiin kannattaa varata ainakin yksi päivä. Maalis-huhtikuun vaihde oli liian varhain, mutta vettä ainakin riitti lumien suliessa.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Matkailu Tietoa Slovenian kentistä