26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Thaimaan kentät

Etusivu Foorumit Matkailu Thaimaan kentät

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 82)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kävin pari vuotta sitten pelaamassa Hua Hinissä Springfieldin kentällä pelaamassa. Silloin tein varauksen jo Suomesta käsin hyvissä ajoin. Nyt on suuntana helmikuussa Cha Am. En pysty nyt varaamaan startteja etukäteen. Onnistuuko varaaminen vielä paikan päältä ja onko suosituksia kentästä?

    Hua Hinin ja Cha Amin välimatka on n.20km, joten samoja kenttiä pelataan molemmista. Spingfield on varmaan alueen hienoin kenttä. Lake View, Majestic Creek, Palm Hills, Royal Hua Hin ovat pelamisen arvoisia. Oheisen linkin takana on toimisto, josta voi varata teeaikoja myös netin kautta ja ne hoitaa myös kuljetukset. Muutaman vuoden vanhan kokemuksen perusteella ajat voi varata paikan päältä

    Lue lisää: Golfpalveluja

    Linkin takaa löytyy viime talven tietoa.

    Lue lisää: Hua Hinin lähikenttiä

    Itselläni Malesian matka vaihtuikin Thaimaaseen. Tällä kertaa Pattayalle. Viime talvena olimme Hua Hinissa. Ihan ok paikka, mutta siellä on jo käyty. Netistä löytyy runsaasti tietoa Thaigolfista, myös suomeksi. Kaipaisin kuitenkin tänne pientä rankinglistaa Patayan lukuisista kentistä, kun lomallakin aika on rajallinen ja kaikkia ei ehdi kiertää.

    Itse netistä onkimalla olen päätellyt seuraavan top-5:n.

    – Laemchabang, hintavin ja hienoin ?

    – St Andrews, kaunis ja haastava ?

    – Eastern Star, kumpuileva palmukenttä ?

    – Khaow Kheow, hyväkuntoinen ?

    – Bangphra International, yksi haastavimpia ?

    ja vielä yksi

    – Mountain Shadow, erittäin kaunis ?

    Kertokaa, jotka tietävät, onko lista oikea tai mitä ehdotatte lisättäväksi tai korjattavaksi ?

    Pattayalle minäkin marras-joulukuulla… Listasi on varsin kattava, lisäisin siihen ainoastaan vaihtoehtoina Buraphan, Green Valleyn ja Phoenixin. Phoenix on pikkunätti, hyväkuntoinen kenttä, jonka etuna muihin mainittuihin on sen läheisyys Pattayalta. Ajoaikaa 15-25 minuuttia siitä riippuen, millä puolella Pattayaa majoituksesi on. Muille listan kentille 45 – 60 min.

    Listasi on OK. Lisäisin Mountain Shadow’n sisarkentän Coral Bayn IHan vieressä. Eastern Star ei välttämättä kuulu tähän, mutta uusi kenttä Pattana on kiva. Kaikki alueen yli 20 kenttää on kuitenkin pelaamisen arvoisia.

    Oletko käynyt katsomassa Pattaya-sivujani?

    Lue lisää: Golfia Pattayalla

    Juu, Cleven lisäykset ovat OK! Phoenix on melko leppoisa 27 reiän kenttä ja tosiaankin lähellä.

    Kyllä kävin sinun sivusi aika tarkkaan läpi, ne olivat ansiokkaat. Sieltä sai hyviä vihjeitä.

    Siitä tulikin mieleen, että miten se paikallinen jäsenyys toimii käytännössä ? Saako siitä hyötyä eli hyviä alennuksia ja onko jotain rajoituksia, niin kuin tässä golfpisteen kortissa ?

    Hienot sivut left, Thanks. Favoritteihin laitoin koska marras-joulukuussa minäkin suuntaan kohti Pattayaa…

    Left mainitsi, ettei Eastern Star kuulu mainittujen varsin tasokkaiden kenttien joukkoon.

    Näin ne mieltymykset vaihtelevat. Minusta kuuluu. Ja jos otetaan huomioon hinta/laatu -suhde Eastern Star on pelaamistani ykkönen noilla seuduilla. Kaikista mainituista kentistä ei ole kokemusta, mutta joistakin kuten Laemchabangista etc.

    Oli miten oli, mutta se lienee selvää, että Pattayan seudun golftarjonta on aivan toista luokkaa kuin Hua Hinin niin tasoltaan kuin määrältäänkin.

    PSC:n jäsenyydellä saa alennusta melkein joka kentällä green feestä. Lisäksi joissakin ravintoloissa ja räätäleissä saa alennusta. Pattaya Sports Clubin sivulla golfosion etusivulla on linkki greenfeehinnastoon ja alempana tekstissä linkki kaikkiin alennuksiin.

    Lue lisää: Pattaya Sports Club

    Kyllä Eastern Star on myös hieno kenttä, mutta kolme kertaa olen käynyt, eikä kunto ole ollut silloin aivan priimaa. Kuten kerroin, kaikki ovat pelaamisen arvoisia.

    Parina viime keväänä on tullut pelattua pari viikkoa Hua Hinissä ja osa ajoista varattiin jo kotomaasta. Eipä meillä ainakaan ollut suurempia ongelmia varata loppuja aikoja paikanpäältä.. Kellonajasta voi joutua hieman tinkimään, mutta eipä mitään varsinaista ruuhkaa ollut. Ainoana poikkeuksena ovat Korealaiset turistit, jotka yleensä saapuvat paikanpäälle bussilasteittain ja ilmeisesti jättävät isomman kasan tippiä kuin härmän häijyt koska kerran ainakin jäimme etukäteen varastusta tiiajasta huolimatta kakkoseksi.

    Onko joulun ja uudenvuoden Pattayalla viettäviä golffareita täällä muitakin kuin minä ja Pitkä Pätkä ?

    Nimetön

    Ohoh! Kävin juuri sivuillasi lukemassa Pattayasta. Heti alkoi kiinnostamaan. Hinnat ovat todella alhaiset ja varmaan alkavat nousta kunhan tieto alkaa levitä maailmalla. Pari kysymystä: Millaista hintaluokkaa ovat reissut tuonne (1vko-3vko)? Onko clubeilla millaiset HCP vaatimukset? Onks kukaan keräämässä porukkaa talveks tuonne :)?

    Ei oo hinnat just viime vuosina nousseet. Ainoastaan lähimmillä kentillä on pikkasen ylöspäin menneet. Tasoituskortteja ei kysellä millään kentällä, ainakaan, jos näyttää PSC:n jäsenkortin, jossa tasoitusta ei ole.

    Kyllähän Pattaya on tosi edullinen paikka golfarille. Aurinkomatkoja ollaan käytetty ja 4 tähden hotellia ja hinta on n. 1400 € kahdelta viikolta. Halvempiakin hotelleja on tarjolla. Netin kautta saa varmaan tosi edullisesti. Minibussa Bangkokista Pattayalle (n. 160 km) maksaa 2000-2500 bahtia (40-50 €).

    Palasin juuri Bangkok/HuaHin reissusta. Bangkokissa oli myynnissä t-paitoja joissa teksti ’God guys go to Heaven – BAD BOYS GO TO PATTAYA!’ En ymmärtänyt mitä tarkoitti, joten jätin ostamatta….

    Nimetön

    Taitaa liittyä siihen ilta/yö meininkiin. Olisi muuten kiva saada sietoa minkälaista siellä on muutenkin kuin golf kentillä

    Siihe TA:n listaan vielä, että olen pelannut vain Bhangpran ja Laemchabangin ja molemmat ovat hienoja kenttiä joita voin suositella.

    Nimetön

    Vilzu kyseli Pattayan ’muustakin meiningistä’ kuin pelaamisesta. Sanoisin, että kaikkea mitä pystyt kuvittelemaan, myös löytyy – ja sitten löytyy lisäksi koko joukko juttuja mitä et pysty edes kuvittelemaan.

    Paikalliset neuvovat mielellään ja hymyillen. Voihan sinne tietysti vaimonkin kanssa mennä – kuten samovaarin kanssa Moskovaa

    Thaimaan St. Andrewsissa käyneet; mitäs piditte sen kentän kahdesta par 6:sta ?

    Ensimmäinen on melko mutkainen, jossa ei oikein voi oikoa radikaalisti. Vettä on aina välissä. Avaus veden yli vähintään 160 metriä. Tässä voi lyhentää matkaa, jos lyönti kantaa yli 200 metriä ilmassa. Seuraava lyönti taas veden yli. Hyvä mahis päästä jopa kolmella päälle. Toinen par-6 on suora ja helposti pääsee neljällä päälle. Birkku on muistona ja iigeliä putattiin.

    Ekalla par-6:lla avaus liikaa vasemmalta kun caddie ohjeisti sinne lyömään ja doglegin päästä varmaan 50 m outin puolelle pusikkoon. Olisi pitänyt oikaista veden yli mutta kun.. Loppuväylä meni sitten sadatellessa omaa (ja vähän caddienkin) hölmöyttä, tuloksena tupla. Toinen par-6 ei mitään muisteloita jättänyt, ihan normaali pitkä väylä.

    Luettuani lisää tietoja netistä eri lähteistä, useiden pelaajien kommentteja, matkakertomuksia ja arvosteluja alueen kentistä, voin täydentää aikaisempaa listaani seuraavasti:

    1. Laemchabang

    – Ylivoimainen ykkönen kalleudestaan huolimatta. Paljon kommentteja; paras pelaamani kenttä Thaimaassa. Rating (Thaigolfer.com) 4.29 of 5.00

    2. St Andrews Golf Club

    Monien mukaan kallis, mutta hyväkuntoinen ja vaikuttava kenttä, joka pitää kokea. Kommentteja; vaikea, fantastinen, wow ! Rating 3.21 of 5.00

    3. Phoenix Golf and Country Club

    Lähellä Pattayaa 23 km ja ei kallis.

    Kommentit; paras kenttä Thaimaassa, yksi parhaista, erittäin hyvä. Rating 3.68 of 5.00

    4. Legacy Crystal Bay

    Upea, loistava, yksi parhaista, vähän kallis. Rating 3.69

    5. Rayong Green Valley

    Kaunis, ikimuistettava, edullinen. Rating 3.72

    6. Eastern Star

    Hyväkuntoinen, mielenkiintoinen ja mukava pelata. Rating 3.46

    7. Khaow Kheow

    Hyvin hoidettu, hieno kenttä. Kallis. Vaikeahko, huom. saarigreenejä. Rating 3.56

    8. Pattana

    Haastava hieno uusi kenttä, paljon vettä. Vähän kallis. Rating 3.88

    9. Burapha

    Hyvässä kunnossa, nautittava pelata. Kallis. Rating 3.71

    10. Bangphra International

    Alueen vanhin kenttä (-58). Monien suosikkikenttä, toistenmielestä vaikeat greenit. Rating 3.52

    Nämä kaikki kentät ovat max. 50 km päässä Pattayalta (Paitsi Rayon 60 km).

    Luulen, että niillä, jotka ovat pelanneet siellä usein, lista voi olla toisenlainen. Tein listan itselleni, mutta kun sen tein ajattelin, että laitetaan muidenkin näkyville pohjaksi.

    Rayong Green Valley ja St. Andrews 2000 ovat samassa paikassa. Niillä on yhteinen klubitalo ja henkilökunta. Matkaa tosiaankin n. 50 km. Molemmat hyviä kenttiä, mutta St. Andrews poikkeaa korkeuserojensa vuoksi kaikista muista alueen kentistä.

    Oma listani on suurinpiirtein samanlainen. Khao Kheow on ehkä hiukan ylempänä: edullinen, kaunis, hyväkuntoinen ja todella haastava.

    36-reikäisiä kenttiä on 2, 27-reikäisiä 6 ja 18-reikäisiä 15. Lisäksi on muutama 9-reikäinen kenttä lähistöllä, joten valinnan varaa löytyy. Itse olen menossa sinne taas vuoden päästä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 82)
Vastaa aiheeseen: Thaimaan kentät

Etusivu Foorumit Matkailu Thaimaan kentät