16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Texas scramble-pelimuoto?

Etusivu Foorumit Yleistä Texas scramble-pelimuoto?

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Osaako joku sanoa, miten pelataan Texas scramblea? Miten eroaa scramblesta? Mistään ei löydy tietoa, koska on epävirallinen pelimuoto. Kuulin epämääräistä, että esim. nelimiehisin joukkuein pelatessa jokainen avaa omilla palloilla ja paras pallo putoaa pois ja sitten jatketaan jotenkin, mutta miten? pauli.

    Pelataan esim 3-henkisin joukkuein.

    Pelaajat A, B ja C.

    Kaikki lyövät avauslöynnit, jonka jälkeen valitaan paras pallo, esimerkiksi pelaaja B:n pallo.

    Tämän jälkeen muut pelaajat, paitsi se jonka pallo valittiin (siis A ja C), lyövät jatkolyönnit.

    Näistä kahdesta valitaan taas paras, esim A:n pallo.

    Seuraavaksi taas muut pelaajat, paitsi se jonka pallo valittiin (siis B ja C), lyövät seuraavan lyönnin jne…

    Tällä tavalla ’vastuu’ joukkueessa jakaantuu tasaisemmin, varsinkin jos joukkueessa on yksi huomattavasti parempi pelaaja kuin muut. (Tavallisessa scrambessä tämän pelaajan pallo valittaisiin melkein aina, texas scramblessa korkeintaan joka toinen kerta)

    Pelimuoto on myös jonkin verran nopeampi kuin tavallinen scramble kun lyöjien määrä on avauksia lukuunottamatta pienempi. Scramblekisathan tunnetusti kestävät muutenkin aivan tarpeeksi kauan…

    Jatkokysymys puuneloselle:

    Jos B putoaa ekan lyönnin jälkeen pois kolmikosta, niin droppaavatko A ja C pallonsa B:n pallon kohdalle vai jatkavatko toisen lyöntinsä omista paikoistaan? Mihin B droppaa pallonsa, kun aikanaan pääsee taas mukaan lyömään? Parhaan (pois pudonneen) lyöjän pallon kohdalle?

    Nimetön

    En ole puunelonen mutta saan kai vastata jatkokysymykseesi = )

    Siis, A ja C pelaajat droppaavat/asettavat pallonsa B:n pallon kohdalle (jompi kumpi voi toki myös pelata suoraan pelaajan B palloa). Sitten A ja C pelaavat pallonsa siitä mihin B:n avaus päätyi, parempii valitaan, esim. A:n pallo, ja pelaajat B ja C droppaavat/asettavat pallonsa A:n pallon kohdalle ja näin siis eteenpäin.

    Pelaajat siis pelaavat ikään kuin samaa reittiä aivan samalla tavalla kuin tavallisessa Scramblessä, eivätkä omia reittejään kuten normaalisti.

    Toivottavasti tämä nyt sinulle jotenkin tästä selviää.

    Muistelin, että tästä on ollut juttua joskus aikaisemminkin, ja löytyihän se ketju. Elikkä 29.8.2002 alkaneessa ketjussa ’Scramble’ selitettiin pelimuotoa yleensäkin ja vähän sen eri muunnoksistakin.

    Lue lisää: Scramblesta aikaisemmin:

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Texas scramble-pelimuoto?

Etusivu Foorumit Yleistä Texas scramble-pelimuoto?