23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Terveisiä Thaimaasta

Etusivu Foorumit Matkailu Terveisiä Thaimaasta

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Tuli sitten käytyä testaamassa Hua Hinin lähikenttiä. Tässä kokemuksia lyhyesti:

    Royal Hua Hin: greenfee 1200, caddie-maksu 220 THB. Leveät, pitkät, hyvin maastoon sijoitetut väylät, vakavia kuivuusongelmia; ei ollenkaan vesiesteitä; greenit varsin pienikokoisia, joista muutama hiekoitettu

    Palm Hills: 2000 + 200 THB. Leveät, helpohkot väylät, kohtalaisessa kunnossa, kuivuutta; greenit liukkaat ja konstikkaat

    Majestic Creek: 2000 + 200 THB. Kumpuilevat väylät hyvässä kunnossa, mutta kuivuusongelmia täälläkin; vesiesteitä, joista lähinnä haittaa vain vesikauhuisille toppereille; greenit kunnossa; pitkät siirtymät

    Springfield: 2500 + 200 THB. Väylät sijoitettu hyvin maastoon, hyvässä kunnossa; vesiesteitä ja suuria hiekkaesteitä; liukkaat viheriöt; hieno klubirakennus

    Imperial Lake View: 2000 + 200 THB. Kumpuilevia, keinotekoisilta vaikuttavia väyliä, hyvässä hunnossa; liukkaat pienehköt viheriöt.

    1 € = 50 THB

    Päälimmäisenä jäivät mieleen Royal ja Springfield. Edellämainitulla kentällä olin aistivinani jotain perusgolfiin liittyvää, jälkimmäinen on taitavan suunnittelun tulos. Kaikki varaukset hoidettiin paikan päällä: Royal itse, muut Hua Hin Golf Toursin kautta, jonka hintoihin sisältyy myös kuljetukset. Aamuaikojen varaaminen klo 8 – 9 väliin onnistui ongelmitta. Royal pelattiin vaimon kanssa pariin kertaan kaksistaan, muilla kentillä oli thaimaalaista, norjalaista suomalaista tai ruotsalaista peliseuraa. Kierrokset kestivät 3,5 – 4 tuntia, mukaan mahtui myös yksi viiden tunnin kierros. Päivälämpötila oli helmi-maaliskuun vaihteessa turhan korkea, n 35 astetta.

    Hua Hinissä on nykyaikainen range Pai Mai, joka oli auringonlaskun aikaan täynnä kadonneen svingin metsästäjiä. Palvelu oli erinomaista: pallot, kaljat ja pikkupurtava tulivat lyöntipaikan pöytään alta aikayksikön.

    Joo, naita parhaillaan kierrellaan, tanaan Royal, huomenna Majestic, ja sunnuntaina vuorossa Springfield jne..

    Griinit on ihan asiallisia ja jos pysyy vaylilla ei se kuivuuskaan niin paljoa haittaa. Jostain syysta nyt on kuitenkin vaylien kastelua vahennetty, onkohan vesimaksu noussut?

    Lamminta kuitenkin riittaa ja se on hyva, mukavaa pelailla rentoa lomagolfia, ei valittamista.

    Ensiviikolla kaydaan katselemassa muitakin kenttia..

    Joo, minäkin olin viime keväänä Hua Hinissä viikon vesijuhlien aikaan mutta omana mielipiteenäni voin sanoa että parhaimmat peliolosuhteet koko Thaimaassa ovat Pattayalla. Olen myös kuullut että monet muut ovat samaa mieltä.

    50 kierrosta/20 kenttää/tänä talvena pelanneena.

    Ei voi muuta sanoa kuin että kateeksi käy ja ehkä vielä joskus taas.

    Give my regards to Springfield!

    Ehdottomasti samaa mieltä, Pattaya on ehdoton mesta ainakin golfaajalle verrattuna Hua Hiniin! Kerta riitti HH:ssa, hinta-laatusuhde huono, kenttiä vähän ja ainoastaan kaksi huippukenttää. Kaupunki itsessään kiva viikon reissulla, kaksi viikkoa alkaa jo kyllästyttää. Vesijuhla eli Loy Kratong on muuten useimmiten marraskuussa, ei koskaan keväällä.

    Keväällä Thaimaassa on Songran, jolloin myös vesi lentää.

    Jos pitäisi päättää kaksi parasta kenttää Pattayan

    lähistöllä, niin mitkähän ne olisi? Pattayalle huhtikuussa ensimm. kertaa.

    Muutama viikko sitten kotiutuneena uskaltanen suositella Laemchabang, nicklauksen suunnittelema kenttä, sekä st. Andrews 2000. Ei Halvimpia mutta hyvässä kunnossa ja loistavat puitteet ( clubhouse ja ravintolat ym. ) St. andrews ja Green Valley golf toimii samalta klubitalolta. Niillä oli tarjous 2 GF + yöpyminen n. 75 euroa. Ton päälle caddyfeet ja auto muistaakseni n. 750 baht. Pattayalta minibus taxi maksoi 1000 baht lähes kenttä kuin kenttä, meno-paluu. Kentän hotelli siisti ja klubin ravintola auki ainakin 23.00 asti jolloin vetäydyimme unten maille, muut asiakkaat jäivät vielä jatkamaan. St. andrewsilla muuten kaksi par 6 väylää joista ensimmäinen ainakin sangen haastava…Kaiken kaikkiaan lähes kaikki kentät ok, ainakin tasoituksen 25 omaavalle joka lähinnä nauttii lomasta ja pelailusta talven keskellä.

    Itse siellä tammikuussa pelanneena edellisten lisäksi voin suositella: Phoenix (lähellä ja todella hauskat caddiet) ja Chrystal Bay. Molemmat hienoja kenttiä ja erinomaisessa kunnossa. Hyviä pelejä Sinulle.

    Parhaita Pattayalla ovat:

    Laem Chabang (27r)- kallis

    St.Andrews – korkeuseroja

    Khao Kheow (27r)- suosittelen

    Crystal Bay ja Mountain Shadow (27r)- vierekkäin, hienoja

    Valitse noista! Paremmuus on makuasia.

    Tulin itse takaisin jo muutama viikko sitten ja täytyy sanoa että kentät tuntui kaikinpuolin kuivemmilta kuin viime vuonna.

    Jos viime vuonna jäi Springfieldistä huono mieli oli fiilikset tänä vuonna täysin toisenlaiset. Yhtenä vaikuttavana tekijänä varmasti oli se, että Sprinkussa tuntui vettä riittävän kasteluun paremmin kuin muualla. Viimeiseksi muistoksi ko. kentältä jäi 18. missattu iikeliputti (…kele 🙂 ).

    Jylanille: jos haluat kokeilla enemmän ’paikallista’ golfia niin kokeile alueen Armeija-kenttiä. Hinta todella halpa (jää yleensä alle tonnin kuljetuksineen ja caddie palkkoineen), mutta näin näet enemmän miten paikalliset pelaa. Menet siihen ison tien varteen, missä on Eccon pieni kioskimainen putiikki (Hua-Hinin keskustassa). Bongaat Pu ja Kuisma …:n(perhana sukunimi lipsahti mielestä) auton. Ei voi erehtyä, tarra takalasissa jossa ihan tekstiä suomeksi. Auto on yleensä aina paikalla. Heiltä saat tarkempaa tietoa kenttien sijainnista ja kuljetuksen hinnoista. Voin sanoa että kokemus on varsin mielenkiintoinen.

    Katotaan otetaanko vielä ensi vuonna uusiksi vai vaihdetaanko jo kohdetta.

    Ketjussa kysyttiin Pattayan parhaita kenttiä ja moni onkin jo luetellut hyvät ja tasokkaat Laem Chabang. Khao Keow jne.

    Mielestäni alueen selvästi paras hinta/laatu -suhde on kuitenkin Eastern Starilla: hulppea kenttä, vielä hulppeampi klubitalo palveluskuntineen. Kentälle on tosin vähän enemmän matkaa kuin näille muille, joten edullista kyytiä pitäisi löytää.

    Kerrotteko kokemuksia ja vinkkejä Bangkokin kentistä. Ajattelin esim lähtöajat varata vasta paikan päältä. Kannattaako? Onko ruuhkia.

    Kyllä varmasti pääsee pelaamaan, vaikkei etukäteen aikoja varaakaan. Ainakaan Suomesta käsin tuskin kannattaa varauksia tehdä. Paremmilta kentiltä voi kysellä edellisenä päivänä. Viikonloppuisin on kentillä kuitenkin enemmän pelaajia.

    Joo, me ollaan perinteisesti kierretty ne armeijankentätkin. Viimeksi Fort Dhanarat tosin vain kertaalleen, vaikka onkin varsin kelpo kenttä (gf alle 500 bth caddiemaksun kera). Olemme käyneet myös muilla kentillä, jotka ovat myös edullisia, luokkaa alle 500 bth. Esim. Royal Ratchaburi (huippukuntoinen), Savang, ja muutamia joiden nimiä en nyt suoraan muista. Hintoihin kannattaa laskea myös golf-auto, yleensä 600 – 750 bth/kaksi henkilöä ja caddien tipit.

    Matkoja varten olemme vuokranneet taxi’n koko päiväksi, hinta on ollut n. 1500 bth, mikä tekee neljällä jaettuna jotain 8 euroa/nuppi. Olemme käyttäneet muutaman kerran Hua-Hin’issä Kuisman taksipalvelua, ja sitä voi suositella.

    Tyytyväisiä kun olemme, niin taidamme matkustaa samaan paikkaan myös ensi talvena. Vaikka Pattayalla voisikin olla hieman halvempaa. Kokonaisuus ratkaisee.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Terveisiä Thaimaasta

Etusivu Foorumit Matkailu Terveisiä Thaimaasta