Aihe: Teräsvartiset naistenmailat - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Teräsvartiset naistenmailat

Etusivu Foorumit Välineet Teräsvartiset naistenmailat

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #333983 Ilmoita asiaton viesti

  Hei, Vauhdikkaasti svingaava naispelaja haluaisi naistenmailat teräsvarsilla. Grafiittivartista mailaa painavampi vaihtoehto olisi parempi tuntumaltaan kuulemma. Onko kokemuksia, miltä merkeiltä löytyisi naisten mailoja tarjolla teräsvartisina? Vai mennäänkö suoraan mittatilaushommiin pro:lle?

  #301992 Ilmoita asiaton viesti

  Kipaiseppa vaikka PK-seudulla GolfBalanssiin niin sieltä luulis löytyvän melkein merkiltä kun merkiltä.

  Taitaa olla kolopallokauppureilla paremmat ’fittausvehkeet’ kun kenttien ’Roilla’, ja useimmin kai myös kokemusta asiasta.

  PS Toinen vaihtoehto on katsastaa Sennuvarsia, jotka on liki naisten vastaavia.

  #301993 Ilmoita asiaton viesti

  Vähän turhan pitkä matka on GB:hen… ja kun tän päivän tarjontaa katsoo niin nykyäänhän kaikki on niin että miehet –> teräs / naiset –> grafiitti. Eli rohkenen epäillä että ’merkiltä kuin merkiltä’ löytyisi…

  Siksi kysynkin onko jollakin tiedossa merkkejä / malleja?

  #301994 Ilmoita asiaton viesti

  Monella valmistajalla on teräsvarsista n. 90 grammaisia vaihtoehtoja tarjolla. esim. KBS tour 90,TT dynalite 90, Nipponilta jotain. Golfliikeiden fittauskärryistä varmasti löytyy vaihtoehtoja. Suosittelen kokeilemista esim. Flightscopessa tai muussa fittaamiseen soveltuvassa analysaattorissa.

  #301996 Ilmoita asiaton viesti

  Juu, muutama kevyempi varsi on tiedossa…esim itsellä Nipponin NS Pro 950 stiffinä käytössä. Harkinnassa olisi esim. vastaava varsi mutta esim. reguna, ja ei varmastikaan ole liian jäykkä tämän naispelaajan svingille (tämä varsi on aika ’pehmeä’ muutenkin).

  Tämän hetken ajatus olis hommata miesten rautamailat, jossa tällainen n. 100grammainen varsi esim regularina. Varresta todennäköisesti tuuma pitää katkaista mittaa pois, mikä tietysti vaikuttaa svingipainoon keventävästi ja hieman lie-kulmaan. Ainakin lyijyteippiä löytyy kohta itseltä jolla pystyisi hieman kompensoimaan ja mahdollisesti hommaamalla taotut mailat voisi ainakin lyhyemmät raudat käyttää väännettävänä.

  Sopivalta matolta kun harjoittelee, niin ei tarvitse edes lie-boardilta lyödä että itse voi nähdä onko tarvetta väännellä kulmia. Tämä matto mistä itse tulee lyötyä ’palaa’ hieman kiinni lavan pohjaan eli näkee melko hyvin onko lie liian upright jne.

  Miltä tämmöinen sotasuunnitelma kuulostaisi?

  #301997 Ilmoita asiaton viesti

  Mainitaan nyt myös tämä litsestäänselvyys, että vastaavasti onnistuu myös hard-steppaus regulle, jos kaipaat jotakin regun ja stiffin väliltä.

  Ja nyt, kun luin alkuperäisen viestisi uudestaan, niin pikakatsauksella eri valmistajien sivuille varsinaisista naistenmailoista ainoastaan Mizunon JPX 825 Pro-raudoissa on tarjolla Dynalite Gold XP R300 ja S300 ihan normivaihtoehtona grafiittien rinnalla,

  #301998 Ilmoita asiaton viesti

  Kannattaa kyllä suoraan tilata mailat oikeissa spekseissä. Ei tarvitse sen enempää säätää eikä teippailla. Varmasti sopivan matkan päästä löytyy liike, jossa kunnon fittaus onnistuu.

  #301999 Ilmoita asiaton viesti

  Sorsa kirjoitti: (16.3.2013 12:56:34)
  Ainakin kolme kevyempää vaihtoehtoa tulee nyt mieleeni:

  – Nippon Steel tekee 79-grammaisia teräsvarsia (N.S. Pro 750GH)
  – KBS Tour 90 on 95-grammainen varsi
  – True Temperillä on myös Gold Series GS75 – 78-grammainen varsi

  Nämä kaikki ovat miesten regulareja. Mikäli tuo on liian jäykkä, niin varsia voi ns. soft-stepata (liekö suomenkielistä vastinetta termille?). Eli esim. rautakasin varsi leikataankin seiskan mittaan ja asennetaan seiskaan, jolloin varresta saadaan löysempi, kuin normaali rautaseiskan varsi olisi. Näitä steppejä voi tehdä parin, ehkä kolmenkin välin verran.

  Toki näissä jutuissa kannattanee konsultoida jotain asiantuntijaa ennenkuin tilaa customoituja varsia tai mailoja maailmalta.

  hieman oikaisen ettei jää epäselvyyttä. Eli yllä siis hardstep. Soft= r7 varsi r8:siin ja leikataan lopuksi kasin mittaan. Näin stepit siirtyvät ylöspäin, eli varsi pehmenee.
  Ja olemassa on olemassa naistenkin teräsvarsia.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Teräsvartiset naistenmailat