Aihe: Teorietisoidaan golfia - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Teorietisoidaan golfia

Etusivu Foorumit Yleistä Teorietisoidaan golfia

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nainen flightissa ja etikettivääntöjen inspiroimana loihen kysymä hiukka syvällisempää pohdintaa vaativan aiheen: Oletus – tosigolffarille lajinomainen suorite on nautinto. Ristiriita 1. Kierros pitää pelata mahdollisimman lyhyessä ajassa ts. lajia pitää harrastaa mahd. lyhyen ajan. (tämä selviää singelipelaajien kommenteista eri viestiketjuissa) Ristiriita 2. Mitä vähemmän lajinomaisia suoritteita ’joutuu’ tekemään, sen parempi. (klubigolffarin kanssa ei ole mukava pelata, kun se lyö niin h*****n monta lyöntiä) Ristiriita 3. Mitä alempi händäri, sen enemmän näyttää ulkoiset tekijät aiheuttavan stressiä (vauvat vaunuissa, noutava pallokoira, kauluksen puute/ryppyinen pikee-paita, tupakansavu downswingissä, kännykkä)

  Jossain määrin totta mutta:

  1. Arvostelemasi singelipelaajat toivovat yleensä yhtenäistä linjaa ja ennustettavuutta peliakoihin. Eli noin neljän tunnin kierroksia. Eiköhän se ole kaikkien etu.

  2. Toki on sitä parempi mitä vähempi huitaisuja tulee mutta pelikavereiden lyöntimäärä on yhdentekevää. Taisi olla aika lailla yhden henkilön mielipide tuo ’klubigolffarin kanssa ei ole mukava pelata’.

  3. Seurasin tuota vauva, koira ym. keskustelua ja tunnistin useita avoimimmin suhtautuneita noin nolla tasoituksisiksi. Oli siellä ainakin yksi ammattilainenkin. Kriittisin ryhmä lienevät nuo 6-15 händärillä pelaavat. Poikkeuksiakin löytyy. Totta on että vähemmän pelanneet eivät ole yleensä kriittisiä.

  1. Tässä koiran kanssa samoilla linjoilla eli kyllä tuo ihanneaika tulee riittää. En kuitenkaan näe syytä alkaa tätä aikaa alittelemaankaan.

  2. define> ’lajinomainen suoritus’. Jos kyse on esim. pallon etsinnästä, niin silloin selkeästi on todella etua siitä että näitä ’suoritteita’ tulee vähemmän. Ja kyllähän se tulos aina jää kierrokselta jää mieleen eli siinä mielessä ’mitä vähemmän suoritteita sen parempi’. Mutta tämähän tosiaan ei kiinnosta kuin pelaajaa itseään.

  3. Niin, händärillä 54+ (siis ei tasurikorttia) ei ainakaan tunnu juuri mikään häiritsevän niin kauan kun pysytään ’perus etiketin’ mukaisessa golfkäytöksessä. En ole juurikaan seurannut mikä on kenenkin tasuri joten vaikea sanoa miten toi tasuri vaikuttaa henkilöön tässä suhteessa. Ainoa singelipelaaja jonka kanssa olen pelannut on alkeiskurssin proni ja näin ollen en voi hänestäkään vetää mitään johtopäätöksiä. Ehkäpä ensi kesänä pääsen tutkimaan tätä puolta.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Teorietisoidaan golfia

Etusivu Foorumit Yleistä Teorietisoidaan golfia