Aihe: Tenniskyynärpää / golfkyynärpää - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Tenniskyynärpää / golfkyynärpää

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Tenniskyynärpää / golfkyynärpää

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #170453 Ilmoita asiaton viesti

  Syksyllä tuli taukoa kuntoasliharjoittelusta ja kun sen taas alkuvuodesta aloitin, niin ehkä liian isojen painojen käytön seurauksena iski oikeaan kyynärpäähän tenniskyynärpääksi diagnosoimani vaiva. Odottelin pari kuukautta vamman paranemista levolla / vähällä treenillä, vaan kättää vihloopi edelleen. Toissapäivänä kokeilin heilutella golfmailaa kädessäni ja totesin, että oikean kyynärpään vamma taitaa vaikeuttaa golfinkin pelaamista. Siitä säikähtäneenä sitten tulikin jo eilen käytyä lääkärillä ja pyysin kortisonipiikin kyynärpäähän. Tänään kipu onkin hellittänyt jo yllättävänkin paljon. Minkäslaisia kokemuksia muilta palstan lukijoilta löytyy ko vaivan suhteen? Netissä oli maininta golfkyynärpäästä, joka on kaiketi hieman eri asia kuin tenniskyynärpää. Molemmat kuitenkin voivat tulla pitkään toistuvan rasituksen seurauksena. Onko kenellään oikeakätisellä kokemusta siitä miten oikean käden tenniskyynärpää vaikuttaa golfin peluuseen. Puristusotehan on kivulias, mutta aluksi ajattelin, että ei se oikeassa kädessä niin paljon haittaa, mutta mailoja heilutellessani tulin tosiaan toisiin ajatuksiin. Onko jollekulle tullut golfkyynärpää golfin peluusta? Onko silloin itseasiassa kyseessä vasemman käden vai oikean käden vamma? Kuinka kauan on mennyt näiden vaivojen paranemiseen?

  #227002 Ilmoita asiaton viesti

  Järvipallo kirjoitti: (31.3.2009 22:54:00)
  Syksyllä tuli taukoa kuntoasliharjoittelusta ja kun sen taas alkuvuodesta aloitin, niin ehkä liian isojen painojen käytön seurauksena iski oikeaan kyynärpäähän tenniskyynärpääksi diagnosoimani vaiva. Odottelin pari kuukautta vamman paranemista levolla / vähällä treenillä, vaan kättää vihloopi edelleen.

  Toissapäivänä kokeilin heilutella golfmailaa kädessäni ja totesin, että oikean kyynärpään vamma taitaa vaikeuttaa golfinkin pelaamista. Siitä säikähtäneenä sitten tulikin jo eilen käytyä lääkärillä ja pyysin kortisonipiikin kyynärpäähän. Tänään kipu onkin hellittänyt jo yllättävänkin paljon.

  Minkäslaisia kokemuksia muilta palstan lukijoilta löytyy ko vaivan suhteen? Netissä oli maininta golfkyynärpäästä, joka on kaiketi hieman eri asia kuin tenniskyynärpää. Molemmat kuitenkin voivat tulla pitkään toistuvan rasituksen seurauksena. Onko kenellään oikeakätisellä kokemusta siitä miten oikean käden tenniskyynärpää vaikuttaa golfin peluuseen. Puristusotehan on kivulias, mutta aluksi ajattelin, että ei se oikeassa kädessä niin paljon haittaa, mutta mailoja heilutellessani tulin tosiaan toisiin ajatuksiin.
  Onko jollekulle tullut golfkyynärpää golfin peluusta? Onko silloin itseasiassa kyseessä vasemman käden vai oikean käden vamma? Kuinka kauan on mennyt näiden vaivojen paranemiseen?

  Vuosi sitten, lyötyäni ensimmäistä kertaa talvikaudella säännöllisesti palloa sisätiloissa, helmi-maaliskuussa tuli oikean kyynärvarren (olen oikeakätinen pelaaja) puolivälin paikkeille kipualue, joka kevään aikana hiipi hiljalleen kohti kyynärpäätä. Diagnosoin itse sen johtuvaksi aivan liiallisesta työnteosta (hiiren käyttö), joten ryhdyin parantelemaan työasentoani PC:n ääressä. Ei auttanut. kipu jatkui.

  Kotona vaivaa valitellessani sain vaimolta kuivakkaan ja täysin epäammattimaisen diagnoosin, jonka mukaan olin treenannut liikaa golfia. Uskoin vaivan paranevan viimeistään kesälomalla päästessäni eroon tietokoneestani töissä. Ei parantunut, kipu jatkui. Pelasin 60 kierrosta + lukuisat treenikerrat kesällä. Vaimo toisti diagnoosinsa. Ihan lievä epäily omaa alkuperäistä arvioitani kohtaan alkoi hiipiä mieleeni.

  Tuli lokakuu ja vastentahtoinen kauden lopetus. Pidin joulukuulle ulottuneen lyöntitauon ja jatkoin työn tekemistä tietokoneella. Samalla aloitin pron opastuksella swingiremontin, jonka syynä ei kylläkään ollut kipu kädessä vaan mielessä, aina tuloskorttia kirjoittaessa. Swingi muuttui talven aikana. Kipu hävisi sillä syystauolla eikä ole tullut takaisin.

  Tälläkin tarinalla on opetus: en pyydä diagnooseja ainakaan vaimolta. Hän ei tiedä mitään golfista eikä ole lääkäri.

  #227003 Ilmoita asiaton viesti

  Veemäinen vaiva! Hanki kilpaurheilijoiden parissa toimivalta fysioterapeutilta venyttelyohjeet ko. vaivaan. Se auttoi minua yllättäen juuri ennen kuin olin jo luovuttamassa ja leikkaus odotti! kokemus vaivasta n 5vuotta kroonista kipua, yht 15kortisoni piikkiä plus 15 eri lääkärin lausuntoa. kortisoni auttaa aluksi,mutta sen tehoaika lyhenee mitä useamman otat. Lääkärillä käynti aivan turhaa ne ei saa sille mtn ja useat heidän antamat ohjeet vaivaan ovat huuhaata. Lepo ei auttanut minua kokeilin sitäkin 2kk, pää vaan meinas hajota kun ei päässyt urheilemaan. Oma vinkkini on myös tuon venyttelyn ohella se, että lopeta kynällä kirjoittaminen ja näppiksellä kirjoittaminen vuodeksi varma apu….tv nykyään ex veemäinen vaiva

  #227004 Ilmoita asiaton viesti

  2 kertaa ollut ja kummallakin kertaa kestänyt vuoden päivät. Kylmä ja venyttely helpottaa. Paska vaiva.

  #227005 Ilmoita asiaton viesti

  Golfkyynärpää on sisemmän kyynärnastan tulehdus, jonka aiheuttaa liian kireät kämmentä sisäänpäin kääntävät lihakset. Erotuksena siis tenniskyynärpäästä, joka on ulomman kyynärnastan tulehdus ja aiheuttajina puolestaan kämmentä ulospäin kääntävät lihakset. Kummankin vaivan voi hankkia vaikkapa pelaamalla kyseisiä pelejä tai tekemällä mitä tahansa muuta ko. nastoihin kiinnittyviä lihaksia ylirasittavia toimia. Golfissa hankittuna ko. vaiva liittyy yleensä teknisiin puutteisiin ( käsillä lyöminen ) ja hartiakierron vajavuuteen. Kylmiltään ilman lämmittelyä aloitettu muovimatolta lyöminen voi myös aktivoida vaivaa.

  Hoitona pidättäytyminen vaivaa aiheuttavasta toiminnasta ( = lepo ), fysioterapia ( = perinteinen hieronta ) ja kun kipu on poistunut venettely ja vaivaa aiheuttavien lihasten kuntouttaminen ja vahvistaminen, niin ettei rasitusvamma palaudu.

  Lääkäriä asialla on turha vaivata ja kortisonista ei ole muuta kuin väliaikaiseksi oireiden helpottajaksi.

  #227006 Ilmoita asiaton viesti

  Kannatta keilata kolme viikkoa joka päivä sillä oikealla kädellä, niin kipu siirtyy toiseen kohtaan kyynärvartta…

  Lisäksi hermoratahieronta auttaa yllättävän moneen kipuvaivaan ja rentouttaa pumpissa olevat lihakset perinteistä urheiluhierontaa syvemmältä.

  Ensikohtaamisella voi olla vähän kyllä vaikeuksia sulattaa tuskaa, jonka manipulaattori aiheuttaa. Epäilyksiä hoidon tehosta herättävät mörököllin kyselyt ja diagnoosit pimeähkössä huoneessa vaivan luonteesta:
  – Mikäs sulla on vialla?
  – Alaselkä on kipeä, ei oikein pysty nousemaan sängystäkään.

  Matalalta ja kokemuksen syvällä rintaäänellä kumpuava murahdus mustan pörröisen tukan ja vielä tummemman parran keskeltä:
  – Vika on jalassa, lisää epäuskoa tulevan hoidon tehosta.

  Kun sitten nousee plintiltä pää pilvissä ja jalat tukevasti ilmassa euforinen rentous vartalossaan ja kivut tiessään hämmästyy itsekin, miten näitä kansanparannuskonsteja ei hyväksytä minkäänlaisen lääketieteellisen tukimuodon piiriin.

  Kannattaa kokeilla kaikenlaista ja pakittaa vasta sitten, jos toteaa itse, ettei tää oo mun juttu. Akupunktiosta ei ollut apua hiihtäjän peukalonhoidossa. Lepo teki sille tehtävänsä. Itse kuulun siihen golffari-ikäluokkaan, joka keskimääräisen golfarin tavoin venyttelee liian vähän, vaikka tiedän sen olevan erityisen tärkeää. Harrastajalle ei tosin yhtä tärkeää kuin ammattilaiselle, jolle keho on työkalu.

  #227007 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tuttu juttu, itsellä tuli Golffia pelaamalla vasempaan kyynärpäähän (pelaan vasen käsi ylempänä mailassa). Fixinä auttoi kylmähoito joka ilta, käden lepuuttaminen/roikottaminen luonnollisessa asennossa (ei mitään kyynärnojaa vasten) autossa etenkin ja vian aiheuttajan eliminoiminen. Minulla tämä oli tekniikkavika swingissä: liikaa puristussa mailassa vasemmalla kädellä yhdistettynä ’paksut’ lyönnit tuupparin tyypillisellä käsiswingillä.

  Ongelmasta toipuminen voi kestää kauan, joten varaudu jopa 2 vuoden urakkaan. Koko prosessin aikana pelasin Golffia, kylmähoito on tällöin tärkeätä. Myös käsivarteen Apteekista saatava siden auttaa.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Tenniskyynärpää / golfkyynärpää