23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Tasoitusjärjestelyt maailmalla

Etusivu Foorumit Yleistä Tasoitusjärjestelyt maailmalla

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #189002 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kuinkahan monta eri tasoitushärdelliä maailmalta löytyy? Afrikassa näyttäis olevan yleistä max HCP24…

    #501159 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Varmaan kaikenlaista löytyy. Irlantilainen ystäväni aloitti golfin 90-luvun puolivälissä n. 40 v iässä. Klubin pron kirjoittaessa kaverille tämän ensimmäistä jäsenkorttia hän laittoi hcp-sarakkeeseen luvun 18 – ’there’s something for you to strive at’. Kaveri ei alkuvuosinaan kovin usein klubin kisoissa käynyt, mutta käyttää nyt ansaittua händäriä 16. Eli hcp parani 8 v aikana kahdella….

    #501160 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Euroopassa näytettäisiin sovellettavan noita EGA 2001 tasoitussääntöjä. Missäköhän tuo alkuperäinen paperi oikein luuraa? Ei tahdo osua silmiin vaikka kuinka hakee netistä…

    #501161 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Etelä-Afrikassa on klubeilla yhteinen tietojärjestelmä, johon jokainen harjoituskierroskin on kirjattava. Ilmoittautuessa magneettikortti vetäistään ja jälkeen päin tulos kirjataan taas kortin kanssa. Ei se silti händärihuijausta estä, voihan sitä ilmoitaa todellista huonompia tuloksia järjestelmään.

    Tasoituslaskennassa käytetään modifioitua bruttotulosta, niin että reiän maksimitulos reiän oma par +2 (eli sama kuin pienin tulos jolla tulisi 0 bogipistettä).

    En ole selvittänyt monestako viimeisetä kierroksesta HCP lasketaan ,mutta järjestelmä kyllä pitää tietoa tarkasta tasoituksesta yli 24:lle, vaikka kisoissa tuo raja onkin. Kentillä näyttäsi olevan vain Course Rating, ei Slopea.

    Useimmille kentille ei kuitenkaan tarvitse tasoitusta, jos ei osallistu kisoihin.

    Australian systeemi vaikutta aika samalta kuin Etelä-Afrikka, siellä tosin on paljon Public kenttiä (pay and play), joilla kukaan ei kysele mitään.

    USA:ssa käytössä myös tuo modifioitu bruttotulos, mutta kisoissa max HCP on toimikunnan määriteltävissä (laskentaesimerkistä löytyy 50 asti). Kentillä on sekä CR että Slope kuten Euroopassa.

    HCP:n saamiseksi on pitänyt pelata vähintään 5 kierrosta, jolloin HCP lasketaan parhaasta kierroksesta. Tästä lukumäärä kasvaa niin että maksimissaan huomoidaan 20 viimeistä kierrosta, joista HCP lasketaan 10 parhaan keskiarvona.

    Lisäksi jos kisoissa (kalenterissa olevat) on pelannut huomattavasti paremmin kuin HCP edellytää siitä saattaa tulla parannusta tasoitukseen seuraavasti:

    Jos toiseksi parhaan kisan on pelannut enemmän kuin 3 alle oman tasoituksen, niin mahdollinen HCP pudotus lasketaan kahden parhaan kisatuloksen keskiarvona, niin että HCP alkaa tippua kun k.a. on 4-8 alle, riippuen pelattujen kisojen kokonaismäärästä (enemmän pelaava saa enemmän bufferia).

    Systeemin ideana näyttää olevan että vähän kortteja jättävät eivät pysty pitämään helposti korkeaa tasoitusta, ainakaan jos menestyvät kisoissa.

    USA:n tarkat säännöt:

    Lue lisää: http://www.usga.org/handicap/index.html

    #501162 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    USA:n HCP rajat:

    Miehet +3.5 … 36.4

    Naiset +3.5 … 40.4

    Kentän slope tasoitus voi tietysti olla korkeampikin.

    #501163 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mistäs muuten sait tietoa Etelä-Afrikasta ja Australiasta?

    #501164 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tiedot Australiasta ja Etelä-Afrikasta perustuvat omiin havaintoihin (työmatkoilla pelatuista kierroksista). Web-sivuilta en ole löytänyt tarkempia tietoja.

    #501165 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Australian tasoitusjärjestelmä eroaa meikäläisestä aikalailla. Kentän ’slope’ määräytyy joka kisasta erikseen. Kisan tason tai pikemminkin olosuhteiden mukaan tasoituspar voi olla toisella kertaa 3 yli ja toisella 3 alle perusparin. Pelaajan matematiikkahandicap ei haittaa, sillä homma hoituu automaattisesti liiton valtakunnallisessa atk-järjestelmässä ja käytössä ovat tosiaankin viivakorttijäsenkortit, joista tasoitus paljastuu maan kaikkien klubien viivakorttilukijoista.

    Sitä, mikä on yleinen kentille vaadittava tasoitusraja, en tiedä. Tasoituksen perusteella (n. 20) olen aina päässyt pelaamaan, mutta kerran tyssäsi valkoisten sukkien puutteeseen. Oli ko. klubilla pakollinen shortsien kanssa.

    #501166 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    SSS zydeemeissä näyttäis olevan 28 maksimi. Ja tämä kotoinen EGA pohjainen Slope zydeemi määrää 36 maksimiksi.Austraaliassa on varmaan joku SSS pohjainen härdelli.

    Jenkkien täytyy slopensa kanssa olla tässäkin asiassa eksentrisiä ja maksimi on 36.4 – naisille 40.4. Virossa on aina tykätty jenkeistä ja siksipä naapurissa miehille max 36 ja naisille 40 – toki EGA pohjainen.

    Tää EGAn ryhmä 6 on aikas hämärä ja esim. Itävallassa seuratassari lähtee nelivitosesta. Useat EGA maat ei ota kantaa tälläiseen ’tasoitukseen’?!

    Missäköhän toi EGAn alkuperäinen paperi mahtaa luurata?

    #501167 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Tästä pitäisi kyllä antaa päätös EU.ssa ainakin unionin alueella.Komissio voisi antaa direktiivin.Kuka ottaisi yhteyttä urheilusta vastaavaan ministeriin.Mikäli Suvi Linden olisi vielä ko. ministeri ,hän varmaan hoitaisi asian,niinkuin Sankivaaran kentän avustuksenkin ripeästi.

    #501168 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ymmärtääkseni EGAn vaikutusalueella säännökset on samat ryhmien 1-5 osalta.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Tasoitusjärjestelyt maailmalla

Etusivu Foorumit Yleistä Tasoitusjärjestelyt maailmalla