Aihe: tasoitushuijausta(ko)!? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

tasoitushuijausta(ko)!?

Etusivu Foorumit Yleistä tasoitushuijausta(ko)!?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 56)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #187898 Ilmoita asiaton viesti

  Vuosi sitten firman kutsukilpailussa yksi asiakas pokkasi ykköspalkinnon – oli pisteitä muistaakseni 52-53 tai jotain sinnepäin. Kun tulos jukistettiin, niin aikamoista murinaa kuului salista. Edellisenä syksynä pelasin ko. asiakkaan kanssa pari kierrosta – ja yhtä huonosti pelattiin. Oltiin kumpikin aloittelijoita. Kaveri oli kuitenkin talven ankarasti harjoitellut ja sitten kevään ekassa kisassa tuli sitten toi veret seisauttava tulos. Huijaustako??? Nyt on sitten tuo sama tapahtuma edessä about kolmen viikon kuluttua. Itse olen nyt talvella treenannut ja ajattelin ehtiä vielä ennen kisaakin treenaileen ja ehkä pari tuntia prolta ottaa. Peli – / harjoittelukierrosta en tiedä pääsenkö tekemään. Kentällä olen kyllä käynyt pari kertaa yhden mailan kera kokeilemassa lyöntejä. Omat tuntuma on, että pelaan paljon parempaa golfia kuin viime kerralla, mutta…mutta.. Jos peli kulkee ja pisteitä rupee kertymään niin mikähän mahtaa olla raja jota enempää ei pisteitä kehtaa kerätä? Nyt tietty kun täällä harjoittelullani kehuskelen, niin peli menee tietysti päin seiniä, mutta ’arpa on heitetty’ ja mielnkiinnolla odottelen ekaa kisaa. Tämä sama juttu on varmaan edessä monen muunkin kohdalla jos on talven harjoitellut, ja tasoitus suht korkealla.

  #478588 Ilmoita asiaton viesti

  no ei tällaista nyt ihan händärihuijaukseksi voi sanoa… Jos tosin jättää sen kortin lähettämättä kotiseuraan niin sitten asianlaita on toinen. Kohta noikin murheet ovat taakse jäänyttä elämää kun ilmaston lämpenemisen johdosta meillä on etelä-Ranskan ilmasto ja palloa voi lyödä ulkona ympäri vuoden 🙂

  #478589 Ilmoita asiaton viesti

  Minä alan yleensä jarrutella siinä vaiheesa kun huomaan olevani buffer zonella. Pelaankin usein viimeiset reijät johonkin tuplabogiin, niin eipä ole minkään moista murinaa kuulunut.

  Olen kyllä joskus haaveillut tekeväni tuollaiset 52 – 53 pistettä koska luulen sen murinan salista kestäväni melko hyvin.

  #478590 Ilmoita asiaton viesti

  Jostain syystä juuri keväällä nämä suuret pb tulokset ovat aika yleisiä. Siinä on hieman paha mennä kilpailemaan 5 händärillä. Pitäis tuohon 52 pb pelata vissiin alle 11 parin.

  No mielestäni ei ole huijausta. Eihän sitä voi talven jälkeen tasoaan tietää. Sen sijaan tasoitustoimikuntien tulisi näiltä aloittelijoilta ensimmäisen hyvän kierroksen jälkeen laskea tasoitusta vielä ilman kertoimia 36 jälkeenkin eli suoraan realistiselle tasolle.

  Muistan, että suurin pb tulos minkä olen nähnyt taisi olla 64 pb. Taitaa pienillä tasoituksilla mennä jo aika mahdottomaksi… Kyllä hieman hävettäisi pokata palkintoja noilla pistemäärillä…

  Tästä taisi olla myös viime keväänä tai alkukesästä keskusteluja…

  #478591 Ilmoita asiaton viesti

  topix kirjoitti: (3.5.2007 12:27:00)
  Muistan, että suurin pb tulos minkä olen nähnyt taisi olla 64 pb. Taitaa pienillä tasoituksilla mennä jo aika mahdottomaksi… Kyllä hieman hävettäisi pokata palkintoja noilla pistemäärillä…

  Nooh, jos sitä vaikka alle kympinkin tasurilla pelaisi 64pb niin hävettäisi yhtään pokata palkintoa.=)

  #478592 Ilmoita asiaton viesti

  Niin että sekö on händärihuijausta että pelaa kykyjensä mukaisesti ja tuloksena on isot pisteet? Mutte se ei ole, että alkaa jarrutella 36 kohdalla ja säätää lopputulosta itselleen sopivasti- että voittaa mutta pisteitä ei tule liikaa.

  Että jotkus ihan viitsii ääneen moista pohtiakin? Kun dopingia on aineiden hallussapito niin mielestäni on myös tuollainen tuloksen säätämisen suunnittelu jo händärihuijausta ja oikeuttaa vetään lättyyn huijaria jos siltä tuntuu.

  Itsestä ei tunnu kun ei voisi vähempää kiinnostaa.

  #478593 Ilmoita asiaton viesti

  Tasoitushuijausta on se, että tietää pelaavansa korkeammalla tasoituksella kuin pitäisi, ihan tasoituksesta ja pistemääristä riippumatta.

  #478594 Ilmoita asiaton viesti

  Jep, kävi niin tai näin niin kritiikkiä tulee – aiheesta tai aiheetta. Tämä asia vain tuli mieleeni kun tuota Jennin ketjua lueskelin.

  Kyllä mulla on halu pelata niin hyvin kuin mahdollista ja nauttia onnistumisesta… jos sellaista nyt tulee – onhan tässä talven aikana investoitu välineisiin ja villinä harjoiteltu.

  Tulevassa tapahtumassa, jos joku isännistä sattuu keräämään eniten pisteitä – hänet kyllä tultanee ohittamaan palkintojen jaossa – eli ei mitään suurempaa hinkua voittaa tätä kisaa. Osallistun tietysti myös joukkuekilpailuun ja siinä ei varmaankaan voi itseään jäävätä ja poikkeuksellinen pistemäärä voi aiheuttaa jupinaa.

  No, tällä ’avautumisella’ olen kuitenkin kaiken järjen ja todennäköisyyden mukaan jo pilannut tulokseni 😉

  #478595 Ilmoita asiaton viesti

  Jos kolmea pistettä pystyy napsimaan kuin marjoja näin halutessaan niin händäri on auttamati poskellaan. Toisaalta hyvän päivän sattuessa saattaa niitä binnoja kertyä ruma läjä – tälläisessä tapauksessa rinta rottingilla pallipakettia pokkaamaan. Sitä päivää en omalta kohdaltani tule näkemään, tasoituksen 36 jälkeen ei yli neljänkymmeneen pinnat ole kertaakaan nousseet…

  #478596 Ilmoita asiaton viesti

  …niin, ja olkoon tämä myös viimeinen kerta kun jaan pisteitä itselleni, ennenkuin ensimmäistäkään lyöntiä on lyöty!

  #478597 Ilmoita asiaton viesti

  anssijokunen kirjoitti: (3.5.2007 13:46:31)
  …niin, ja olkoon tämä myös viimeinen kerta kun jaan pisteitä itselleni, ennenkuin ensimmäistäkään lyöntiä on lyöty!

  Nojatuoligolfissa juu 52 binnaa ei ole temppu eikä mikään.

  #478598 Ilmoita asiaton viesti

  Älä huolestu anssijokunen. Odottamalla hyvää tulosta, et tule takomaan 50 pinnaa :-).

  Välillä täälläkin tuntuu, että peli on parantunut talviharjoittelun myötä. Karu totuus paljastuu scoorista. Nyt pystyy pelaamaan sillä tasolla ja varemmin mihin viime vuonna jäin, mutta turha on odottaa 50 pisteen kierroksia. Bogitasolla 50 pinnaa ei salli yhtään isompaa mokaa ja pari pirkkua olisi hyvä tehdä. Toistoja ei ole tarpeeksi huippu tuloksen tekemiseen.

  Huipputuloksen tekeminen on helpompaa, jos händäri on yli 24 ja on harjoitellut hyvin läpi talven tai muuten vaan on lyönti on tikissä. Händärikisat on hauskan pitoa ja ei siitä pidä suuttua, jos 36 pinnalla ei voita. Ei myöskään pidä suuttua, jos 50 pb kierroksen jälkeen saa palkinnoksi esim. Pyyhkeen tai muuta krääsää.

  Ei yksi kierros kesää tee, ei edes vaikka pelaisi majorissa 62 rundin. Tulokset tehdään pitkäjänteisellä työllä.

  #478599 Ilmoita asiaton viesti

  Niin ja sanottakoon vielä, että itsehän kukin kisansa valitsee ja turha niistä sitten jälkeen päin on huudella ja murista. Kyllä se pelimuoto on selvillä ennen kisaa… 🙂

  #478600 Ilmoita asiaton viesti

  Katselin kotiseurani avajaiskilpailun (Pb) tuloslistaa ja se ei ainakaan tue millään tavalla väitettä että korkeahändäriset tulevat ja pokkaavat kaiken automaattisesti:

  Voittaja singelipelaaja, top-10:ssä kuusi singeliä, korkein händäri 22.

  Listan toisen pään top-10: kahdeksalla pelaajalla händäri yli 20.

  Olisiko niin että singelipelaaja on oikeasti hyvissä asetelmissa myös Pb-kisoissa, mutta itkevät täällä henkilökohtaista heikkouttaan?

  #478601 Ilmoita asiaton viesti

  Tohon top kymppiin monesti mahtuu useampi sellainen joka jo osaa pelata.

  Se mikä on händäri huijausta niin ei riippu pistemäärästä.
  Jos palauttaa kortit oikein (mitä nyt jättää nostavia harkkarundeilta pois) ja kuitenkin kisoissa pamauttaa XX pojoa niin ei se ole huijausta. Sama kaveri ei tosin montaa kertaa tuota tee.

  Itselle kerran osui kohdalle kun in meni 36 lyönnillä ja out oli pelattu händäriin.
  Palkinto puheessa kun sanoi että on mahtava fiilis kun tuli pelattua golffiakin 9 reikää niin näki naamasta että ei ollut vipitöntä ilon jakamista;)

  #478602 Ilmoita asiaton viesti

  Kyselin melkein samaa asiaa täällä muutama vuosi sitten:
  Vastaava keskustelu vm. 2002
  Ei siitä silloinkaan oikein selvää tullut.
  Mutta, IMHO, isännän tehtävänä tuollaisessa tilaisuudessa lienee pitää asiakas tyytyväisenä. Ei siihen oikein sovi, että isännät pelaavat kovia tuloksia ja jakavat kuitenkin palkinnot asiakkailleen. Niissä muutamassa vastaavassa tilaisuudessa, missä itse olen päässyt olemaan mukana, isännät ovat yleensä jääneet alle 30-32 pisteen. Näin tekisin itsekin samassa tilanteessa.
  Asiakkaanakaan en pelaa yli 36 pistettä, mutta ainakin tähän asti se on onnistunut ihan luonnollisella tavalla ilman ’putin katoamista’.

  #478603 Ilmoita asiaton viesti

  Korkein kilpailutasoitus 18 HCP, lyöntipelinä (scr ja tasoituksellinen sarja).Kaikille reilua. En ole koskaan nähnyt alle 10 lyönnin HCP tuloksia kilpailuissa kun tasoitukset ovat alle 20.

  #478604 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  anssijokunen kirjoitti: (3.5.2007 11:24:51)

  Nyt on sitten tuo sama tapahtuma edessä about kolmen viikon kuluttua. Itse olen nyt talvella treenannut ja ajattelin ehtiä vielä ennen kisaakin treenaileen ja ehkä pari tuntia prolta ottaa. Peli – / harjoittelukierrosta en tiedä pääsenkö tekemään. Kentällä olen kyllä käynyt pari kertaa yhden mailan kera kokeilemassa lyöntejä. Omat tuntuma on, että pelaan paljon parempaa golfia kuin viime kerralla, mutta…mutta.. Jos peli kulkee ja pisteitä rupee kertymään niin mikähän mahtaa olla raja jota enempää ei pisteitä kehtaa kerätä?

  Onko nyt ihan mahdotonta käydä heittämässä pari tasoitusrundia ennen kisaa ja hoitaa tuommoinen huolenaihe pois päiväjärjestyksestä??? Aikaa on.

  #478605 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  make61 kirjoitti: (3.5.2007 15:22:16)
  Korkein kilpailutasoitus 18 HCP, lyöntipelinä (scr ja tasoituksellinen sarja).Kaikille reilua. En ole koskaan nähnyt alle 10 lyönnin HCP tuloksia kilpailuissa kun tasoitukset ovat alle 20.

  Mitä ovat ’alle 10 lyönnin HCP tulokset’? Tarkoitatko kenties 10 lyöntiä alle tasoituksen, siis esim. 62 netto?

  #478606 Ilmoita asiaton viesti

  KL kirjoitti: (3.5.2007 16:02:24)
  Onko nyt ihan mahdotonta käydä heittämässä pari tasoitusrundia ennen kisaa …

  Hyvät rundit ovat rajallinen luonnonvara ja kun sellainen selkeästi on kiikarissa niin turha sellaista on ennen kisaa käydä tuhlaamassa poies. Parempi lähestymistapa onkin käydä korkeintaan yhden mailan kanssa kentällä ja sekin on syytä valita niin ettei arvele sitä kisassa käyttävänsä. Juu.

  #478607 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllähän mä mielelläni menisin pari kierrosta tekeen, kunhan nyt ensinnäkin saisivat ton kotikentän auki – toistaiseksi on griinit vielä kiinni ja väyliltä lyöminen kielletty. Viikonloput on kaikki kiinni, joten silloin en pääse, eikä iltaisin valo riitä. No, parin viikon päästä ehkä mahdollisuus pelata kierros Vierumäellä.

  Viime kesänä pelasin ehkä kymmenkunta sellaista täyttä kierrosta joissa kortti tuli täytettyä – muutama kilpailu ( taisi olla viisi kisaa) ja sitten muuten vaan kavereiden tai muun ryhmän mukana, mutta ei ne kovin hääppöisesti menneet.

  Valtaosan kierroksistani kiersin aikaisin aamulla ennen töihin menoa – yksin. Ja näin tulee varmaan tänäkin vuonna käymään. Aamurundissa on se hyvä puoli, että se menee suht nopeesti 2:10 – 2:20 mutta kortin täyttö tai keskittyminen tuloksentekoon ei siinä oikein onnistu. Tälle kaudelle on kalenterissa nyt viisi kisaa varattuna, ja aamuisin ajattelin panostaa enemmänkin harjoitteluun kuin vain kentän nopeaan kiertämiseen.

  #478608 Ilmoita asiaton viesti

  anssijokunen kirjoitti: (3.5.2007 11:24:51)
  Nyt tietty kun täällä harjoittelullani kehuskelen, niin peli menee tietysti päin seiniä, mutta ’arpa on heitetty’ ja mielnkiinnolla odottelen ekaa kisaa.

  Onnittelut anssijokuselle hyvin valitusta siteerauksesta pb-arpajaisia käsittelevään aiheeseen.

  Onko tämä paljon puhetta aiheuttanut händärihuijaus todellinen ilmiö? Tietääkö joku oikeasti henkilön – siis muun kuin anssijokusen ja hänen asiakkaansa -, joka panttaa tasoitustaan siinä tarkoituksessa, että pääsee pokkaamaan pb-bingona järjestetyissä asiakaskutsukilpailussa tms. ”suffelikisoissa” (luoja anna näiden hipsukoiden olla oikeaoppisesti sijoiteltu) risteilylahjakortin tai jotain golf-aiheista krääsää?

  Itse harvemmin osallistun pb-arvontoihin, mutta näin tehdessäni suhtaudun kisaan lähtiessäni menestysmahdollisuuksiini juurikin anssijokusen siteeraamalla tavalla. Mikäli oman onnistuneen kisakierroksen jälkeen voiton viekin 35 HCP:llä pelaava aloittelija 45 pb-pisteellä, pystyn vilpittömästi onnittelemaan voittajaa hänelle hyvästä kierroksesta.

  Jos kilpailusarjat on mitenkään järkevästi jaoteltu, eivät 2. ja 5. tasoitusryhmän pelaajat edes kilpaile samoista palkinnoista. Jos taas kilpailussa on yksi ainoa sarja, on kysymyksessä leikkimielinen kisailu, jossa tärkeintä on raittiista ilmasta nauttiminen.

  #478609 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  P. PersiMonni kirjoitti: (3.5.2007 14:23:04)
  Katselin kotiseurani avajaiskilpailun (Pb) tuloslistaa ja se ei ainakaan tue millään tavalla väitettä että korkeahändäriset tulevat ja pokkaavat kaiken automaattisesti:

  Olisiko niin että singelipelaaja on oikeasti hyvissä asetelmissa myös Pb-kisoissa, mutta itkevät täällä henkilökohtaista heikkouttaan?

  Ei tässä mitään itketä, vaan jäädään pois kilpailuista. Olen nyt parin vuoden aikana ollut kolme kertaa toiseksi paras scratch ja katsellut kun palkintopöytä tyhjenee muiden ahnaiden bägien sisuksiin. Harmittaa kun on pelannut kilpailun toiseksi parhaan kierroksen. Kerran pamautin 38 pb, mutta sillä ei paljon juhlita (viides). Onneksi olin sentään viime vuonna kerran paras scratch. No voisinhan minäkin pamauttaa vaikka 46 pb ja saisihan siitä nimensäkin klubitalon seinälle, meinaan kenttäennätyksen kohdalle.

  Tässä kun ruvetaan purkamaan, niin kilpailumaksut kausipelaajille ovat nousussa. Kilpailumaksu on jossain jo 15 eur. Miksi maksaa tämä maksu jos ei ole käytännössä mitään mahdollisuuksia notkuvan palkintopöydän runsaiden antimien suhteen.

  #478610 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  anssijokunen kirjoitti: (3.5.2007 17:06:24)
  Valtaosan kierroksistani kiersin aikaisin aamulla ennen töihin menoa – yksin. Ja näin tulee varmaan tänäkin vuonna käymään. Aamurundissa on se hyvä puoli, että se menee suht nopeesti 2:10 – 2:20 mutta kortin täyttö tai keskittyminen tuloksentekoon ei siinä oikein onnistu. Tälle kaudelle on kalenterissa nyt viisi kisaa varattuna, ja aamuisin ajattelin panostaa enemmänkin harjoitteluun kuin vain kentän nopeaan kiertämiseen.

  Vaikka yksin pelattua kierrosta ei tasoituskierrokseksi voikaan hyväksyä, on omasta mielestäni synti pienempi, jos joku kaverisi allekirjoittaa yksin pelaamasi kierroksen kortin, kuin että menet kisoihin tietäen, ettei tasoituksesi ole kohdallaan.

  No, ei tuo nyt sentään maailman tärkein asia ole, joskus se hyvä kierros sieltä kumminkin tulee. Tosin kokemuksesta tiedän, että asiakaskunnissa on aina niitä, jotka suuttuvat, jos eivät pärjää ja isännät ovat parempia…

  #478611 Ilmoita asiaton viesti

  En menisi kyllä asiakasta huijariksi nimittelemään. Mun mielestä tapahtuneeseen oli luonnollinen selitys – ainakin siihen haluan uskoa. Vaikka myönnettäköön, että itsekin hiukan asiaa mietin, kun kollegani oli minulle kertonut mitä tollainen pistetulos hänen mielestään merkitsee.

  Itsellä on kyllä vilpitön halu pudottaa tasoitustani ja tähtäimessä siintelee kunnianhimoinen 18, tällä kaudella. Saa nähdä onnistuuko. Mutta kuten jo aiemmin kerroin, mulla ei ole muuta kuin ’mutu’ tällä hetkellä ja se perustuu talven aikana tehtyihin harjoituksiin sisähallissa, myös pron opastuksella.

  Mitä noihin golfkrääsä ja risteilypalkintoihin tulee, niin niihin mulla ei mitään hinkua ole, eikä voittaa mitään pb kisaa, varsinkaan asiakaskutsukilpailussa. Kortti siellä on kuitenkin jätettävä, ja jos niitä pisteitä rupee liikaa tuleen, niin varmaankin sitten se putti täytyy jonnekin hukata.

  Huijausta, panttausta…!!??? Ja sitten tää juttu vaan kertautuu seuraavassa kisassa….

  Olenko loukussa :0

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 56)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä tasoitushuijausta(ko)!?