Aihe: Tasatuloksen sattuessa - Golfpiste.com

7.–14.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][9]
KilpailuaSuomalaista

Tasatuloksen sattuessa

Etusivu Foorumit Yleistä Tasatuloksen sattuessa

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190900 Ilmoita asiaton viesti

  Viime syksynä aikakin kotkassa liikui huhuja siitä miten avoimissa kilpailuissa HCP sarjassa tai pb sarjassa lopulliset sijoitukset tulisi ratkaista. Huhu kertoi niin että tasatuloksen sattuessa vähemmällä lyöntimäärällä kentän kiertänyt voittaa eli pienemmällä tasoituksella pelaava menee tuloslistassa suurempi tasoituksellisen edelle. Eli kysymys kuuluu onko tämä totta vai ratkaistaanko paremmuus edelleen sisääntulon s9 s6 jne. perusteella

  #524967 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Miten paremmuusjärjestys tulisi ratkaista on filosofinen kysymys, johon saattaa olla monta vastausta.

  Kyseinen asia tulee määrittää kilpailumääräyksissä.

  #524968 Ilmoita asiaton viesti

  Olen useamman kerran joutunut samaan tilanteeseen eri kentillä. Kokemuksestani sanon, että se on kentän tai järj. seuran valinnassa miten toimitaan tasatulosten kanssa. Useimmiten pienemmän händin omistava voittaa, joskus myös parempi sisääntulo voittaa. Tietenkin olisi hienoa, jos tällainenkin voitaisiin ilmoittaa kilpailukutsussa, mutta varmaankin mahdotonta, kun eivät kilpailutkaan usein ole sellaisessa muodossa, kun Golf liiton ’kilpailu kalenteri’ ne ilmoittaa. Esim. HCP onkin muuttunut yhtäkkiä pb:ksi ja sieltäkin löytyy tasoitus raja. Katso viime kesän kilpailut ’Droopy’ nimimerkillä kirjoitettu kirjoitus.

  #524969 Ilmoita asiaton viesti

  Kilpailun järjestäjän on ilmoitettava etukäteen, miten tasatulokset ratkaistaan.
  Sääntökirja suosittaa ensisijaisesti (tasoituksellista) uusintaa muutamalla reiällä. jos sellaista ei voi järjestää, suositellaan paras tasoituksellinen viimeinen 9-6-3 reikää jne.
  Golfliitto on lähtenyt ruotsalaistenm matkaan ja suosittelee, että pienempitasoituksellinen voittaa, koska on ’parempi pelaaja’.
  Jokainen voi tietysti filosofoida, onko tasoituksella +1 pelattu nettotulos 73 huonompi vai parempi kuin tasoituksella -1 pelattu 72, tai onko kauden aikana vain yhden, tasoitusta pudottavan kierroksen kortin jättänyt pelaaja, jonka tarkka tasoitus on 6,5, huonompi vai parempi kuin kesän aikana 10 nostavaa ja laskevaa korttia pelannut, jonka tarkka tasoitus on 6,6.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Tasatuloksen sattuessa