Aihe: Tarkimmat sääennusteet - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Tarkimmat sääennusteet

Etusivu Foorumit Yleistä Tarkimmat sääennusteet

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #188450 Ilmoita asiaton viesti

  Golfpisteen sivuilta löytyy kenttäkohtaiset sääennusteet ja nämä samat Ilmatieteen laitoksen tuottamat ennustegrafiikat löytyvät useimpien golfkenttien omilta kotisivuiltakin. Mutta valitettavasti nämä Ilmatieteen laitoksen ennusteet ovat kovin karkeat, sillä ne antavat vain kuluvalle päivälle tarkempaa kolmen tunnin väliajoin toistuvaa ennustetta; muuten seuraavista päivistä (yhteensä neljä) on vain yksi kuva per päivä. Vielä viime kesänä osoitteesta http://www.farmit.fi lötyi lähinnä maatalouden käyttöön suunnattu Forecan tuottama erittäin tarkka täsmäsääpalvelu. Siellä oli ennuste paikkakunnittain koko seuraavalle viikolle (7 päivää) niin, että kullekin päivälle oli ennustettu sään kehittyminen muistaakseni 6 tunnin välein ja vielä lisäksi lähimmälle parille päivälle jopa tunneittain. Grafiikka kertoi paitsi säätyypin, niin myös lämpötilan ja sademäärän millimetreissä. Lisäksi sivustolta löytyi satelliittikuvaa, jolla pystyi seuraamaan mm. saderintaman etenemistä. Tuon palvelun perusteella oli hyvä suunnitella pelaamistaan ja valita ajankohtaa/kenttää, jolle milloinkin mennä. Valitettavasti http://www.farmit.fi on nyt muuttanut käytäntöään ja tarjoaa tuota erinomaista täsmäsääpalveluaan enää rekisteröityneille jäsenilleen ja jäsenyys edellyttää sitä, että ilmoittaa maa- tai metsätilansa y-tunnuksen sekä tilansa maa- ja/tai metsäalan. Kun en nyt kuitenkaan ole maa/metsätalousalalla, niin eihän minulla moisia tietoja ole antaa, enkä siis enää pääse täsmäsääpalveluun. Nyt kysymys kaikille: Mikä on netissä paras ja tarkin sääennustepalvelu, joka olisi kaikkien golffarien käytettävissä? Mitä muita sääennustepalveuita te käytätte golfpelejä suunnitellessanne?

  #490849 Ilmoita asiaton viesti
  OG

  Kannattaa aktiivisesti etsiä netistä erilaisia tahoja. Itse pelaan St Laurencessa ja löysin tällaisen saitin (tosin siis vain Lohjan seudulle). Mutta aika vakuuttavaa, eikö? Voisi kuvitella, että vastaavia on eri alueilta.

  URL=http://http://www.vaski.net/lohja1.htm]Lohjan sää[/URL]

  #490850 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Itse olen käyttänyt tuota

  http://www.theyr.net

  Valitettavasti sekin muuttui joku aika sitten maksulliseksi, mutta ollut kyllä todella luotetva. Lämpötiloissa hieman heittoja, mutta esim sateiden ennustaminen toiminut todella hienosti.

  #490851 Ilmoita asiaton viesti

  Useinhan päätös palaamisesta on jo tehty aiemmin joten säätilan voi tarkistaa Tielaitokselta. Minä käyn kurkkimassa täältä kentän tämän hetkisen sään.

  #490852 Ilmoita asiaton viesti

  Maikkarin paikkakuntakohtainen ennuste on selkee ja useimmiten toimiva, mutta omalta kohdaltani paras konsti on astella kotipihaan ja tähyillä länteen kohti kotikenttää, haistella tuulen suuntia ja -voimakkuuksia, tutkailla pilvien liikkeitä, sammakoitten loikkia, kissantassujen asentoa, mopojen pakokaasuja yms.
  Onhan sään ennustaminen tosi vaikeeta, varsinkin tulevan sään.

  #490853 Ilmoita asiaton viesti
  Myy

  Observer kirjoitti: (15.5.2006 12:18:23)
  Valitettavasti http://www.farmit.fi on nyt muuttanut käytäntöään ja tarjoaa tuota erinomaista täsmäsääpalveluaan enää rekisteröityneille jäsenilleen ja jäsenyys edellyttää sitä, että ilmoittaa maa- tai metsätilansa y-tunnuksen sekä tilansa maa- ja/tai metsäalan. Kun en nyt kuitenkaan ole maa/metsätalousalalla, niin eihän minulla moisia tietoja ole antaa, enkä siis enää pääse täsmäsääpalveluun.

  Profiilin luonnissa on mahdollista laittaa täppä kohtaan: ’En ole ammattini puolesta tekemisissä maatalouden kanssa’. Eli siitä vain rekisteröitymään ja täppä kyseiseen kohtaan. Pakollista tietoa on vain nimi, osoite, puhelinnumero ja syntymävuosi. Minä käyn yleensä tarkistamassa sään juuri kyseiseltä saitilta – eikä tuossa takapihalla taatusti kasva muuta syötävää kuin ruohosipulia 😉

  P.S. Olen käyttänyt osoitten lopussa ’.net’ enkä ’.fi’ – molemmat näyttävät toimivan.

  #490854 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Saitko Myy tosiaan säätiedot näkyviin Farmit-sivulta. Itse olen rekisteröitynyt sinne joku vuosi sitten ja vielä viime kesänä täsmäsää avautui, mutta nyt ei. Vaatisko sittenkin sen Y-tunnuksen??? Vai ootko saanut lähipäivinä säätiedot katsottua.

  Ja tottatosiaan Theyr pyytää näköjään 50€ vuosi, se siitäkin ilosta.

  #490855 Ilmoita asiaton viesti

  Myy kirjoitti: (15.5.2006 15:10:34)
  Profiilin luonnissa on mahdollista laittaa täppä kohtaan: ’En ole ammattini puolesta tekemisissä maatalouden kanssa’. Eli siitä vain rekisteröitymään ja täppä kyseiseen kohtaan. Pakollista tietoa on vain nimi, osoite, puhelinnumero ja syntymävuosi. Minä käyn yleensä tarkistamassa sään juuri kyseiseltä saitilta – eikä tuossa takapihalla taatusti kasva muuta syötävää kuin ruohosipulia 😉

  Jos oikein ymmärsin, niin farmit.net on muuttanut käytäntöään 15.4.2006 eli muutama viikko sitten. Minä olen kyllä aikoinani tuon esittämäsi täpän ruksannut, mutta kyllä farmit siitä huolimatta nykyään kysyy noita maa/metsätilatietoja, jotta saisi uudistettua tälle vuodelle täsmäsääpalvelut. Vai oletko Myy itse ihan viime aikoina päässyt vanhalla profiilillasi katsomaan farmitin täsmäsäätä?

  #490856 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Ei minulla ainakaan ole ollut mitään ongelmia. Uusin sen profiilini silloin, kun sitä siellä pyydettiin. Eilen kävin viimeksi katsomassa säätä.

  #490857 Ilmoita asiaton viesti
  Myy

  Juur hetki sitten kävin tiirailemassa säätilaa. Huhtikuussa tuli sivuille viesti, että salasanat piti päivittää. Tässä kuussa ei siis enää toimi vanhoilla.

  Kun profiili on nyt päivitetty, en näe missään enää noita ly- ym. tunnuskyselyitä. Muistan kyllä ne nähneeni jossain vaiheessa, mutta ne ovat tietysti jääneet tyhjiksi, kun profiilia on luotu/päivitetty.

  #490858 Ilmoita asiaton viesti
  Myy

  Minua jäi Farmit palvelun käyttäminen sen verran kaivelemaan, että katkonaisesti nukutun yön jälkeen, menin Farmit klubin sivuille. Klubin esittelyssä ensimmäisenä ilmaispalveluna mainitaan sääpalvelu, joten siirryin rekisteröinti sivulle. Pakolliset tiedot olivat ne, jotka jo aikaisemmassa viestissäni mainitsin. Ly-tunnusta ei kysytä. Olisivatko sitten käyneet muuttamassa sivustoa jossain vaiheessa???

  Vapaaehtoisesti voi käydä ilmoittamasta mm.omistamansa metsäpinta-alan ja ilmaispalveluihin kuuluu mm.kalkitussimulaattori, sikojen ja siipikarjan tautikortit, liemitilan seossuositus sioille… Liekö noista apua tosigolffarille – ainakin palstalla on pähkäilty kentänhoitoa, lintutauteja ja ’liemiäkin’ on vertailtu…. 😉

  #490859 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Hmm.. tämmöistä löytyi tuolta

  Sääpalvelun aktivointi kaudelle 2006 – 2007 tehdään päivittämällä kaikki seuraavat klubitiedot. Päivitys tehdään kirjautumalla klubiin ja klikkaamalla ”Omat tiedot”.

  Maa- tai metsätilasi Y-tunnus (Y-tunnus -kenttä löytyy Perustiedot-sivulta, jos olet joko pää- tai sivutoiminen viljelijä, metsänomistaja tai muulla tavoin tekemisissä maa- tai metsätalousalalla) JA
  Tilasi pelto- ja/tai metsäala JA
  Sähköpostiosoitteesi ja/tai matkapuhelinnumerosi
  Tietojen tarkistamisen ja päivitysten jälkeen tulee aina klikata ’Muut tiedot’ -sivulla olevaa ”Valmis” –painiketta. Tämän jälkeen täsmäsääpalvelut ovat käytössä 14.4.2007 saakka

  #490860 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä toimii sivut vaikka juuri rekisteröidyin. Nettisivuilta löytyi myös oheinen teksti:

  Jos et ole klubijäsen, täytä rekisteröintilomake ja liity jäseneksi niin saat täsmäsääpalvelut käyttöösi 14.4.2007 saakka, mikäli olet täyttänyt klubilomakkeelle ylläolevat tiedot. Klubiin liittyminen on helppoa ja ilmaista, eikä jäsenyys velvoita sinua mihinkään.

  #490861 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Eipä suostu minulla toimimaan sääpalvelut vaíkka rekisteröitynyt olenkin:

  Nuin se kertoo:

  Sääpalvelu ei käytössä
  Mobiilisääpalvelu ei käytössä

  #490862 Ilmoita asiaton viesti

  Näin on, niinkuin ts sanoo. Vaikka itsekin asun maa- ja metsätalousalueella, niin eipä ole asiaa ko sääpalveluun. Täytyisköhän hommata kasvimaalle Y-tunnus? Onkohan golfkentällä semmonen?

  #490863 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Ei onnistu… Vaihdoin viimevuotisen salasanan uuteen mutta ei auta.
  Tarkistaakohan ne ton Y-tunnuksen…???

  #490864 Ilmoita asiaton viesti

  Olen helpottunut!
  Luulin jo hetken että kuuppani tehot ovat aika köykäiset.
  En saanut minäkään pelittämään.

  #490865 Ilmoita asiaton viesti
  Myy

  Muistan, että jotain hässäkkää oli silloin, kun noita salasanoja päivitettiin. Sääpalvelu ei toiminut ja jouduttiin tekemään vielä kerran uudet salasanat. Sen jälkeen ei ole ollut ongelmia. Voisit vielä kokeilla salasanojen vaihtoa + ulos- ja takaisin sisäänkirjautumista.

  #490866 Ilmoita asiaton viesti

  Yritin ensin farmit.net rekisteröintiä ilman tilaa mutta ei onnistunut.
  Sitten rekisteröin appiukon metsätiloineen ja välittömästi rupes näyttämään asiallisia ennusteita.
  Ehkä vanhoilla jäsenillä on rekisteriin jäänyt täppä sellaiseen asentoon että toimii vanhastaan vaikka ehtoja on nyt kiristetty.

  #490867 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Penncross kirjoitti: (16.5.2006 11:58:32)
  Yritin ensin farmit.net rekisteröintiä ilman tilaa mutta ei onnistunut.
  Sitten rekisteröin appiukon metsätiloineen ja välittömästi rupes näyttämään asiallisia ennusteita.
  Ehkä vanhoilla jäsenillä on rekisteriin jäänyt täppä sellaiseen asentoon että toimii vanhastaan vaikka ehtoja on nyt kiristetty.

  Ei muuta kuin appiukon tunnus tänne jakoon kaikille ja saavat farmit.netissä ihmetellä, että onpas aktiivinen metsänomistaja säiden suhteen ja välillä heiluu yli viidelläkymmenellä istunnolla sisällä (jos niitten järjestelmä moisen sallii). Tai no jos ei kuitenkaan.

  #490868 Ilmoita asiaton viesti

  Tännehän voi kirjoitella mitä potaskaa tahansa (siis minä)..

  Korjaus: Hmm, loggauduin sisälle nyt uudelleen ja eipä roikale suostu toimimaan. TS:n mainitsemat ’ei aktivoitu’ kohdat tulee mullekin omiin tietoihin.

  Eikö golfpiste voi ostaa tilkin metsää niin päästään katsomaan joukolla täsmäsäitä? Palautetta gp.comiin.

  #490869 Ilmoita asiaton viesti

  Erälehden tilaajille on tarkka Forecan sääpalvelu, vaatii asiakasnumeron. Niin ja kaupan päälle saa lehden.

  #490870 Ilmoita asiaton viesti

  palataan sitten alkuperäiseen kysymykseen ja unohdetaan maajussien sivua joke ei näköjään toimi.

  Eli löytyykö mistään täsmäsääennusteita/sateliittikuvia netistä ilmaiseksi.
  Tyyliin theyr.net tai kauppalehden sääsivut

  #490871 Ilmoita asiaton viesti

  Jäsen XXL kirjoitti: (15.5.2006 13:08:11)
  Useinhan päätös palaamisesta on jo tehty aiemmin joten säätilan voi tarkistaa Tielaitokselta. Minä käyn kurkkimassa täältä kentän tämän hetkisen sään.

  Hyvä Veli, oveluudellanne ei ole rajaa. Käytin itsekin samaa metodia eilen ennen kuin päätin mitä varusteita tulee pakata. Vihdin kohdalla ei kelikameraa ole, joten jouduin interpoloimaan itselleni arvion perustuen Myllylammen ja Hyvinkään kameroihin.

  Tähän yhdistin vielä Ilmatieteen laitoksen tutkakuvat sekä saman puljun ennustaman golfsään ja täsmäennuste oli valmis. Optimistinen arvio oli, ettei sada koko aikaa ja silloin kun vettä tulee niin ei tule paljon. Autosta kamoja ottaessani tuli rakeita, mutta itse kierroksen aikana vain pari pisaraa ensimmäisten reikien aikana ja loppu menikin mukavasti, joskin tuulisesti.

  ’Neither rain, nor snow, nor sleet, nor hail shall keep the golfers from their appointed rounds.’

  #490872 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tuolta voi jokainen käydä katsomassa farmilleen sopivan tuntuisen Y-tunnuksen:

  YTJ

  Rekistöröidyin äsken farmit-palvelun käyttäjäksi ja kun annoin farmini y-tunnuksen ja muita tietoja, niin hyvin näyttää ennusteet toimivan. Kiitos vinkistä! 🙂

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Tarkimmat sääennusteet