Aihe: Tarinani, miten muutin kehitykseni suunnan - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

Tarinani, miten muutin kehitykseni suunnan

Etusivu Foorumit Yleistä Tarinani, miten muutin kehitykseni suunnan

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1325518 Ilmoita asiaton viesti

  Minusta tällä palstalla voisi keskustella asioista, joista on yleistä hyötyä kaikille, tai oman tekemisen kyseenalaistamisesta yhtähyvin. Haluan kertoa, miten onnistuneesti näin jo varttuneella iällä ( > 60v ) sain tasoituksen huonontumisen muutettua toisinpäin, mitä konkreettista muuttui tai muutin.

  Kauden alkaessa tasoitukseni oli 12,2, siinä oli jo useamman vuoden huono kehitys ja tuntui välillä että 90:n alitus alkoi olla työn takana. No muutosprosessi alkoi keväällä, tai jo viime kesänä, jolloin päätin alkaa jättämään pääsääntöisesti tasoituskortteja (ensimmäinen muutos). Analysoin omaa peliäni ja siinä ei oikein ollut yhtään vahvaa puolta, heikkoja ja surkeita sitä enemmän. Päädyin seuraaviin aika oletettuihin ratkaisuihin.
  Swingi, opetus ammattilaiselta.
  Lähipeli
  wedgepeli
  bunkkerilyönnit ( kaikkein heikoin osa-alue )
  välineet
  strategia

  Ei muuta kuin opetukseen, no, opettaja yritti opettaa minulle jotain, joka minulle ei sopinut. Luovuin opetuksesta, en uskonut muutokseen monen tunnin jälkeen, olin jo luopumassa golfista, kun peli meni ihan palasiksi, tasoitus nousi 13:een. No sinnikkäästi aloin kuvaamaan itse itseäni ja muuttamaan pala palalta swingiäni omasta mielestä paremmaksi, siinä on edelleen työtä, mutta osumani parani ja lyön nykyään suoraan, lyönnin pituus on ikään nähden ihan okei.

  Päätin rangelyömisen lisäksi, että alan myös harjoittelemaan puttausta ja chippausta vähintääkin usemmman tunnin viikossa.

  Muutin välineitäni, välineet, jotka loivat uskoa onnistumiseen, putteri, wedget 54,58, raudat ( players distance ) pw-6, hankin hybridi 4,5 ja puut 19 astetta ja driver. Muut regular paitsi driver on stiff. Päätin myös alkaa pelaamaan aina saman merkkisillä laatupalloilla ( hyöty puttaamisessa ).

  Lyönneissä päätin ottaa 1-2 mailaa enemmän, mutta lyödä hiljempaa, ehkä 70-80% teholla.

  Strategiassa, lyön oman tasoitukseni mukaan väylät, jos saan väylällä tehdä bogin, en lähtenyt pelaamaan sitä parina, vaan bogina.

  Elokuussa pelasin hiljalleen paremmin ja kaikki kierrokset menivät alle 90 lyönnin. Sitten pelasin ensimmäisen kierroksen alle 80, toisen kierroksen melkein heti perään. Pelasin useita kenttiä, huonompaa kuin 84 en saanut aikaiseksi, mutta sen sijaan pelasin vielä pari kierrosta alle 80, parhaana 76 lyöntiä, vaikka hermo ei meinannut pitää. Aloin tekemään birdieitä, puttaaminen ( parhaat kierrokset 23 puttia ) ja chippaaminen oli hyvää ( scrambläys ehkä yli 50%) enkä suorien lyöntien ansioista enää ollut vaikeuksissa. Opettelin myös lyömään kierteitä. Sain laskettuani mainion loppukauden suorituksien ansiosta tasoitukseni 8:aan, alhaisin urallani. Kausi vain loppui kesken.

  Oppini: Älä yritä liikaa, harjoittele säännöllisesti, lähipeli on tärkein osa-alue tuloksen parantamiseen. Sopeuta välineet peliisi, viitoshybridi esimerkiksi on mun luottomaila, sillä voi lyödä hiljaa tai lujaa, tai väliltä. Kun en enää yrittänyt liikaa, aloin nauttimaan, paitsi silloin kun alkoi mielessä siintämään aivan uskomattomat tulokset, silloin ei pää kestänyt.

  Odotan seuraavaa kautta innolla.
  En tiedä oliko tästä hyötyä, mutta eipä ole palsta niin hiljainen.

  #1325522 Ilmoita asiaton viesti

  Itse tein samantyyppisiä ratkaisuja. Golfopetuksen sijaan aloin itse analysoimaan lyöntejäni, ja harjoittelemaan rangella pieniä muutoksia. Myös välineet päivitin ”helpommaksi”, eli ostin anteeksiantavammat mailat ja se kannatti. Kesän aikana peli kehittyi ja vakiintui merkittävästi. Nyt on hyvät lähtökohdat ensi kauteen.

  #1325692 Ilmoita asiaton viesti

  Ihan mielenkiinnosta: minkälainen tulos tuli kierroksella jossa 23 puttia? Mikäli et putannut kertaakaan kolmesti niin pelasit peräti 13 griiniä yhdellä putilla. Ja jos scramblaus oli vaan ”ehkä” yli 50% niin kuulostaa aika mielenkiintoiselta suoritukselta.

  #1325706 Ilmoita asiaton viesti

  ”23 puttia? Mikäli et putannut kertaakaan kolmesti niin pelasit peräti 13 griiniä yhdellä putilla.”

  Ei välttämättä, jos on yksi tai useampi griini nolla putilla. Silti kierroskeskiarvo oli tarinan mukaan hiukan yli 80 lyöntiä, jolloin muita kuin putteja tuli tuolla 23 putin kierroksella kierroksella noin 60. Vaikea uskoa, että nopeilla kesäkuntoisilla griineillä puttikeskiarvo olisi alle 30, joten aika mielenkiintoinen sattuma, että juuri tuolla kierroksella tuli muita kuin putteja 60, mutta muilla kierroksilla vain kymmenen vähemmän ? Mutta ihan hyvä tarina silti.

  #1325752 Ilmoita asiaton viesti

  Toki tässä pitäis tietää, että montako kertaa lähti fringeltä puttia, joka ei ole tilastossa puttina. Se selittäis aika pitkälti tota puttimäärää. Tai sitten on chipattu sisään useampi.

  #1325756 Ilmoita asiaton viesti

  ”Tarinani, miten muutin kehitykseni suunnan”. Ongelminani olivat ensisijaisesti putin pituuden hallinta ja puttiswingin vakioiminen.
  Ahaa -elämykseni puttaamisessa yksinkertaistettuna: putin pituus on kiinni vain puttiswingin taakseviennin pituudesta. Lähtökohtina ja edellytyksinä tähän, että backswing ja downswing saattoineen ovat yhtä pitkät ja, että tempo ja rytmi ovat aina samat. Itse olen hakenut 2:1 temporatiota, rytminä metronomilla 90 biittiä minuutissa.
  Aikoinaan havahduin paneutumaan puttiswingin tempoon ja rytmiin, kun ihmettelin esim. Jordan Spiethin &knien omaan puttiini verrattuna nopealta näyttävää, semminkin lyhyiden puttien, rytmiä. Ja edelleen, että tilastot näyttivät esim. Spiethin puttiswingin kokonaiskeston olevan aina suunnilleen sama riippumatta swingin pituudesta.

  Neljän metrin puttimatolla puttisulkeiset olohuoneessa ovat mukavaa ajankulua; tempon ja rytmin vakioimisen ohella suuntauksen harjoittelukin sujuu. Kesäkeleillä sitten näiltä pohjilta kallistusten ynnä muiden muuttujien huomioimisesta harjoitteluun lisähaastetta.

  #1325823 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitos kommenteista. Hyviä huomioita.

  Lasken putit greeneiltä, eli fringe on fringe, eli ei lasketa puteiksi. Itseasiassa loppukaudesta huippukierrokseni olivat aika eri tyyppisiä. Pelasin ensimmäisellä kerralla 23 putilla, puttasin käsittämättömän hyvin, tulos 79, toisella kerralla aivan mieletöntä chippaamista ja putit tap in. Kolmannella kerralla taas, putteja muistaakseni > 30, mutta GIR 13 ja 3 fringellä ja kolmannen kerran 79. Viimeinen paras kierros (76) oli tasaista, hyvää puttaamista, kohtuullista chippiä ja GIR hyvä.

  Minusta huomion arvoista on: Lähipelin vaikutus, strategia, pelipallon vaikutus puttaamiseen ( aina sama tuntuma ).

  Ps. Yksi olennainen osa harjoittelusta jäi mainitsematta. Pelasin paljon par-3 kenttää, minusta aivan olennainen tapa harjoitella. Suosittelen. Paras 9 reikää kesältä, -3.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Tarinani, miten muutin kehitykseni suunnan