Aihe: Talvisääntö vai ei ? - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

Talvisääntö vai ei ?

Etusivu Foorumit Säännöt Talvisääntö vai ei ?

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Olin eräällä kentällä kisoissa, jossa väylät oli kehnossa kunnossa, laikkuja sielä täällä ja silti piti pelata siten kuin pallo makaa. Ja välillä se makasi tosi huonosti, vaikka draivi oli keskellä väylää. Kilpailujohtajan kommentti oli tyypillinen ”kaikilla se on sama tilannne” ja ”ei joka laikkua voi merkitä sinisellä”. Ensimmäinen argumentti ei pidä paikkansa, sillä se on ihan tuurin kauppaa miten pallo sattuu väylällä makaamaan ja toisilla on parempi tuuri kuin toisilla joten ”kaikilla EI ole sama tilanne”. Toinen argumentti repair-merkinnöistä pitää paikkansa ja juuri siksihän talvisääntöä pitäisikin käytttää ??? Samana viikonloppuna Lohjalla FGT-kisoissa (vaikka väylät kaiken lisäksi olivat paljon paremmassa kunnossa kuin ym kentällä) pelattiin muuten talvisäännöllä… Onko niin että suomen kentillä ”pr-syistä” katsotaan talvisääntö joten kentän imagoa heikentäväksi ja turhan aikaisin siirytään ’kesäsääntöön’? Ja varsinkin jos on kisat, niin silloin ei enää talvisääntöä ”kehdata” pitää voimassa ? Mielestäni talvisääntöä tulisi käyttään niin kauan kun väylät ovat lai*******sia, jotta pelaajilla olisi tasapuoliset olosuhteet. Golf on jokatapauksessa haastava laji, joten miksi vielä tehdä se hankalammaksi ja pakoittaa pelaamaan laikkupaikoilta ? Vai mitä ootte mieltä ?

  Minä olen sitä mieltä, että pallo pelataan siitä, missä se on, eikä hiplailla sitä kesken pelin. Tämä sama keskustelu on jo käyty kertaalleen. Silloin tuli hyvä argumentti: Jos avaus menee metsään, mutta hyvällä tuurilla kimpoaa puusta väylälle, pitääkö pallo heittää takaisin metsään? Pelaajahan löi pallonsa metsään ja näin ollen hänen pitäisi metsästä myös jatkaa. Hän saa hyvän tuurinsa vuoksi kohtuutonta etua muihin pelaajiin nähden. Muilla pelaajillahan ei ole sama tilanne. Heillä oli huonompi tuuri.

  Sama toisin sanoin: kaikki joutuvat pelaamaan lai*******silta väyliltä, joten tilanne on kaikille sama. Se, että joillain on parempi tuuri kuin toisilla, pätee elämässä aina. Sitä ei saa pois. Jos olet valmis heittämään puusta väylälle kimmonneen pallosi metsään, ole hyvä vain ja käytä talvisääntöä. Jos taas haluat hyödyntää kaiken hyvän tuurin, joka kohdallesi osuu, ole hyvä ja kärsi huonostakin tuurista.

  Minusta talvisääntö on vain poikkeustapauksia varten. Jos on melkein normaalia, että tiettyyn vuodenaikaan väylät ovat lai*******sia, niin sitten ovat. Pelataan niissä olosuhteissa, jotka luonto meille suo.

  Pallon lyönti huonolta alustalta on vaikeaa ja jälkeenpäin helposti kiukuttaa, mutta sellainen peli tämä golf on… vaikea ja julma.

  Nimetön

  14.6. on samasta asiasta kirjoittanut halitepp ja kirjoituksia 26 kappaletta.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Talvisääntö vai ei ?

Etusivu Foorumit Säännöt Talvisääntö vai ei ?