23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Talma golfin viheriöt

Etusivu Foorumit Yleistä Talma golfin viheriöt

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • ”Syksyllä tehtiin Golf Talman viheriöistä maaperätutkimus yhteistyössä Bernerin ja Indigrow Ltd:n (UK) kanssa. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää viheriöiden koostumusta ja löytää keinoja viheriöiden laadun kehittämiseen. Muutamat viheriöt ovat erityisesti kuivina aikoina kärsineet paikoin ruohon kasvuongelmista ja ne ovat vaatineet ylimääräistä työtä.”

    KUTSU: Info viheriötutkimuksesta yhtiökokousta ennen

    Eli keskustellaan asiallisesti viheriöiden laadusta ja saadaanko tällaisilla lisätutkimuksilla lisäarvoa viheriöihin? Mikä voisi olla syynä kuiviin viheriöihin? Ilmastonmuutoksen osuus?

    En nyt laittaisi ilmastonmuutosta joka asiaan. Usein olen huomannut että kenttähoitohenkilökuntaa ei ole tarpeeksi palkattuna ja näin ollen niille muutamille henkilöille kasaantuu valtavat määrät töitä jolloin tavoitteeksi heille muodostuu saada se viheriö edes jonkinlaiseen pelikuntoon kauden ajaksi, ei ole aikaa enää huolehtia laadusta eikä motivaatiotakaan kun säästöjen takia pienellä palkalla he tekevät jo pitkää päivää pitkääseen edes kentän jotenkuten toimintanunnossa. Näin olen itse kuullut monilta kentiltä kun olen jututtanut kädimastereita tai joskus aamulähdöissä kentänhoitajiakin. Evoluutio toimii golfissakin ja heikot kentät pian tippuvat. Tuossa oli mietteeni siis mitä monilla muilla kentillä on tullut vastaan. Talmasta jos puhutaan niin siellä vaikuttaisi olevan väkeä hyvissä määrin tekemässä. Työtä.
    Joskus luin että laaksoissa olevat kentät ovat vähälumisina talvina kärsijöitä sillä vesisateet/vedenmäärä ovat noina talvina suuremmat ja se pakkautuu nurmen alle jopa tukkien juurien toimintaa (vaikka ne tarvitsevat vettä, ei liiallinenkaan vesi ole hyväksi). Talmassa ne alhaalla olevat väylät ovat vaarassa. Tuli mieleeni myös että oliko talman maa aikaisemmin kaatopaikkamaata. En löytänyt netistä tietoa. Chambers bay oli kaatopaikkamaata kuten muistatte 2015 usopenin näyttämöstä ja heillä oli suuri vaikeuksia viheriöiden saamisessa edes minimi pga-vaatimuksia täyttämään puhumattakaan major-tasosta. Toivotan Talmalle onnea ja menestystä onnea ja menestystä tuohon tutkimukseen. Mielestäni se on hyvä päätös ja pidän itse todennäköisen että siitä löytyy vastaukset jos vain tutkijat ovat laatumiehiä, noh berner ja indigo ukw UK on kyllä brittiläinen laatufirma, hyvä myös silloin tälläin tehdä peristeellinen tutkimus kentälle ja nähdä onko syvemmälläkin hometta tai nöyhtää yms uhkaavaa valtaamassa alaa, mikä on kauden aikana vaikempi tutkia yhtä tarkasti kuin nyt.

    Omia havaintoja Talmassa, aika menee nopeasti joten en muista oliko viime kesä vai edellinen, niin johonkin kisaan viritettiin greenit ja sen jälkeen tuli kuivajakso ja hellettä, mielestäni muutama greeni pääsi kärähtämään, olisiko kastelu voinut pelastaa?

    Nythän Talmassa on tehty muutama greeni uusiksi, mielestäni nämä pari vuotta sitten tehdyt on hyvässä kunnossa. En tiedä onko siellä vielä alkuperäisiä minkä verran, mutta jos on niin voisi kuvitella että niilläkin jokin elinkaari on.

    Onko kellään tietoa noista aikaisemminkin kehumistani Lakiston greeneistä, onko ne hiljattain uusittu? Sieltä olisi hyvä hakea oppia, toki se mikä toimii jossain ei välttämättä toimi toisaalla.

    Mitään järisyttävää ongelmaa en ole Talmasssa enkä muuallakaan greeneillä nähnyt, tai siis sellaista joka vaikuttaisi lopputulokseen. Hiekoituksen ja reitykset aiheuttavat ongelmia, mutta ne nyt vaan kuuluvat lajin luenteeseen.

    Hieman itseäni huolettaa, että aiheuttaako kuluvan talven sää ongelmia kentille.

    Talmassa ja Kytäjällä molemmilla on griinillä luhtarölli ja ongelmia on ollut. On hyvin haastava hoidettavaksi. Nythän Kytäjä lienee luopumassa luhtaröllistä kunnossapidon haastavuuden takia.

    Talmassa ja Kytäjällä molemmilla on griinillä luhtarölli ja ongelmia on ollut. On hyvin haastava hoidettavaksi.

    Siinä se vastaus on, ehdit ensin. Talmassa ollut ongelmia myös väylien reunoilla, eli ruohoa ei saada kasvamaan. Talmassa käytetään myös hiekkaa paljon ja jos kastelussa säästetään, niin muuta ei tarvita. Kenttärankingissa sekä Laakso ja Master eivät ole sijoittuneet kärkipäähän. Hyvä että ovat heränneet ja olisihan tuo selvinnyt ilman tutkimustakin. Ruoholajikkeen vaihtaminen on iso työ, mutta luhtarölli on vaativa.

    Ongelmista huolimatta on oikeaa puttaamista kun rullaa hyvin.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Talma golfin viheriöt

Etusivu Foorumit Yleistä Talma golfin viheriöt