Aihe: Taimen voitti golfin Gumbölen joella - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

Taimen voitti golfin Gumbölen joella

Etusivu Foorumit Yleistä Taimen voitti golfin Gumbölen joella

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1374671 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Artikkeli Länsiväylässä 16.11. kertoo vedenottoluvan käsittelystä hallinto-oikeudessa. Toivottavasti vedenottokiintiö säilyy eikä sitä rajoiteta liikaa. Vaikka kyllä taimenien pääsy Ylöspäin jokea pitäisi turvata.

  #1374695 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Eiköhän ne taimenet (ja muutkin kalat jne.) tarvitse vetensä, vähintään yhtä suurella oikeutuksella kuin golfharrastajat/kenttäyhtiö. Tämä, ikään kuin vanhan (perho)kalastajan näkökulmasta ajateltuna.

  Varsinkin kun golfkenttää sivuava Gumbölen joki (Gumböleån) on ainakin kartasta katsoen merkittävän oloinen vesireitti mereltä joen yläjuoksun hienoille järville, Nuuksion alueella.
  Sanoisin jopa niinkin että kenttäyhtiöllä on erityinen vastuu, huolehtia omalta osaltaan, kyseisen vesistön säilymisellä ns. luonnontilaisena ja elinvoimaisena.

  Tässä tapauksessa ei lähtökohtaisesti kuuluisi edes ajatella syntyvän kiistaa kyseisen vesireitin vs. golfkentän välillä.
  – kentän halki kulkeva luonnontilainen lohikalojen vaellus-/vesireitti on omiaan nostamaan golfkentän arvoa ja arvostusta niin kentänomistajien, pelaajien kuin muidenkin mielissä.
  – kenttäyhtiön kannalta ajatellen joki muodostaa upean vetovoimatekijän niin kentälle kuin liiketoiminnalle.

  Gumböle Golf’in on jatkossa syytä miettiä tarkasti miten ja mistä hankkii/ottaa tarvitsemansa kasteluveden ja toisekseen pitää huolta siitä ettei kentältä kulkeudu haitallisia valumia vesistöön.

  #1375732 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Eikös otsikko pitäisi olla että luonnonsuojelu voitti golfin, eikä keskittyä yhteen kalalajiin. Sanoisin että nuo golfkenttien myrkyt myrkyttää kalalajit siinä tahdossa että sergelin torin saastuneisiin kaloihin vetävät vain vertoja. Pakanallista meininkiä kun ei luonnosta välitä ja nyt vasta lautakunnan päätöksellä oppi.

  #1375809 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  En osaa sanoa myrkyistä..tuskinpa niitä missään enää päästetään vesistöihin.

  Mutta muuten pidän tuota kentän halki virtaavaa lohi-/taimenjokea jopa arvokkaana ja hyvänä markkinointi-argumenttina Gumbölen golfkentälle.

  Samaa mieltä golffaren kanssa! Mieelstäni suomalaiset kentät vaativat jotain erottuakseen, kuten saari griinejä ja hyvää asiakaspalvelua. Hirvihaara on muuten aika aliarvostettu, kun siellä tuotu maalaismaisemaa mukaan kun rekvisiittalatoja jne mut jos vertaat hanhivaaraa johonkin pete dyen suunnittelemaan kenttään niin kalpenee hetekssä!

  Nyt taisi nousta esille taimentakin isompi uhka EGS:lle ja Gumbölelle eli uusi Turun oikorata on linjattu kenttien läpi.
  Jos tämä toteutuisi, niin useampi väylä on jäämässä radan alle. Luonnollisesti asiasta varmasti valitettaisiin, joka ainakin
  viivästyttäisi hanketta. Ehkä tuon taimenpuronkn saisi jotenkin kytkettyä valituksen argumenteihin?

  Suunniteltu ratalinjaus tekee muutaman kilometrin ylimääräisen ”koukkauksen” jotta se on saatu juuri tuon Gumbolen kentän kohdalle.

  Parempi ja lyhempi reitti kulkisi Kauniaisista suoraan Turun väylän viereen. Siitä sitten moottoritien reunassa aina Veikkolaan asti ja Saloa kohden.

  Mutta tässä lienee vielä monta muutakin mutkaa matkassa ennen kuin kaivaminen alkaa.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: Taimen voitti golfin Gumbölen joella

Etusivu Foorumit Yleistä Taimen voitti golfin Gumbölen joella