23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Taas sääntökysymys

Etusivu Foorumit Säännöt Taas sääntökysymys

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Mikäli pallo häviää korjauksen alaiselle maalle, mutta on kiistatta jäänyt sinne, saako dropata ilman rangaistusta? Tapaus kysymyksen pohjana. Jokunen vuosi sitten Meri-Teijossa oli iso repair-alue väylän 14 sivussa. Kilpailussa seurueeni jäsen löi repairille (tuli maahan edessä ja rullasi sisään). Ao. repairin vasen reuna oli puhdas oja ja silloin ympärillä oli semiraffi. Palloa ei löytynyt ja lyöjä meni lyömään uuden avauspaikalta. Kun kerran vesiesteestä (tai tilapäisestä vedestä) ei tarvitse palloa löytää, pitääkö se löytää repairilta?

    hc

    Ei tarvitse löytää, vapaa droppi.

    Droppi kohtaan josta pallo ylitti repairin rajan.

    Kerrankin selkeä kysymys. Katsotaas kauan menee ennen kuin tähän selkeyteen saadaan juupas – eipäs väittely.

    Mikäli on selkeästi hävinnyt repairiin niin vapaa roppi 🙂

    Nimetön

    Riittävä näyttö 25-1c riittää.

    jatko 25-1b(i)

    Nimetön

    ’Droppi kohtaan, josta pallo ylitti (p)repairin rajan’.

    Ei mene ihan näin – tai ei siis mene sinne päinkään.

    Sääntökirjat esiin arkistojen kätköstä ja bägiin. Koskee myös minua – jo heti seuraavaan kisaan!

    Mitä tarkoittaa tuo suluissa oleva p- kirjain repairi-sanan edessä?

    Lisätään vielä vettä myllyyn. Rinkun 9 ja 18 tiiauspaikkojen välissä on iso ’pelto’, joka on aikaisemmin ollut normaalia pelialuetta (raffia). Nyt pelto on paalutettu sinivalkoisilla tolpilla eli pakko dropilla (Alueelle on tulossa jotain kukkaistutuksia). Viime kierroksella eräs herra sitten löi pallonsa keskelle ko. peltoa. Palloa oli turha mennä etsimään, maa oli pehmeää ja ruoho korkeaa. Pitääkö pallon löytyä ja mihinkä se droppi nyt tehdäänkään ?

    Nimetön

    Eikös repairista ropata lähimpään vapauttavaan paikkaa? Mutta mistä ihmeestä tietää lähimmän vapauttavan paikan jos palloa ei löydy?

    Nimetön

    Mitä tarkoittaa tuo i -kirjain repairi sanan lopussa?

    Nimetön

    Siis oikea muoto on repair = korjata. Kone pätkäisi edellisen viestini poikki kesken skrivaamisen. Juu, katsoin sanakirjasta!

    Koska pallo on hävinnyt repairiin, niin sen takia lähinnä repairista vapauttava paikka katsotaan siitä kohdasta, mista pallo viimeksi ylitti repairin rajan. Droppi siis sen perusteella sinne.

    KL

    Meni vähän yli puoli tuntia kysymyksen laittamisesta, mutta Senior onnistui siinä!! En olisi uskonut….

    Olihan siinä päiväkin välissä 🙂 Eipä sinällään lähestulkoon arvokkainta antia palstalla onkin asioista keskustelu ja väittämien esittäminen. Harmillista on vain se, että yleensä ei löydy lopputulemaa saatikka lopullista selvyyttä (no mielipiteisiinhän niitä on turha etsiäkään). Kiitos ja anteeksi on jo harvinaista herkkua, seuraavaksi inflaation kokee huomenta ja päivää. Oho nyt lipee rajusti OT… Eli repairista vapaudutaan lähinpään vapauttavaan paikkaan. Kun pallo häviää repairiin, on piirun verran vaikeaa määritellä sitä, joten vapaudutaan ylityspaikan mukaisesti. ilon kautta 🙂

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Taas sääntökysymys

Etusivu Foorumit Säännöt Taas sääntökysymys