16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Taas piti läheltä

Etusivu Foorumit Yleistä Taas piti läheltä

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    … meinaan hengenmeno. Ensin kajahti kallossa ja sitten kuului hentoinen fore-huuto. Lääkäri – jolta kävin hakemassa kipulääkettä – oli samaa mieltä siitä, että viisi senttiä alemmas tullut osuma olisi mennyt ohimosta läpi ja osoite olisi ollut kerrosta alempana sijaitseva hautausurakoitsija. Kuitenkin siellä ihan sääntökirjan alussa korostetaan, että älä lyö ennenkuin olet varma, ettei pallosi osu edellä meneviin pelaajiin. Hitaudestakaan meitä ei voine syyttää sillä pelasimme kahdestaan USPGA PRO Bobby Mitchellin kanssa suurin piirtein par-vauhtia. Bobby jopa vähän alle. Olisin vetänyt lyöjää turpaan, mutta hänen anteeksipyyntönsä olivat runsaat ja hän ehdoitta myönsi virheensä. Mutta vähät siitä onko täällä yksi senior enemmän tai vähemmän, yhtä kipeää se tekee, osui se keneen tahansa. PS. Bobbyn oma kommentti oli, että on suoranainen ihme kun kuolemantapaukset toureilla ovat jääneet niin ’vähiin’ kuin ovat. Yleisön päästäminen liian lähelle esim. avauslyöntipaikoilla on täysin edesvastuutonta toimintaa. Pitääkö jonkun todella saada draivi naamaansa ennenkuin konsulit heräävät?

    Samoin on liikenteessä. Turhan moni ottaa järjettömiä riskejä eikä ajattele liikenteen sujuvuutta. Mikä meitä ihmisiä riivaa?

    Joo’o, kipeetä tekee ja luitakin voi murtua. Sopivasti osuessaan lähtee uhri paikkaan jossa tii-aikoja ei tartte varailla.

    Mutta tuli mieleen, osaisko joku insinörtti tai muuten reipas henkilö kertoo minkä verran pallolla on nopeutta lentokaarensa päässä?

    Riippuu tietysti varmaan kulmasta millä pallo laskeutuu (tai on siinä n. 1,7 metrin korkeudella laskeutumassa), mutta esim. ajurilla tai jollain keskiraudalla joilla nuo pahimmat tilanteet syntyy.

    Lähtönopeus on jotain 200 km/h molemmin puolin riippuen lyöjästä. Loppunopeus riippuu sitten ilmanvastuksen määrästä. Vaikee mennä arvaamaan paljon vauhti hidastuu esim. yli 200 metrin drivella.

    … kutsuitte insinörttiä? 🙂

    Nopea tarkistus Trajectory Model -pc-ohjelmalla kertoo että 100 mph swinginopeus 10-asteisella draiverilla tuottaa n 142 mph pallon lähtönopeuden. Pallon nopeuden vaakakomponentti on n 200 m ilmalennon aikana pienentynyt vajaaseen puoleen siitä – n 60 mph:iin eli n 100 km/h nopeuteen. (Tämä vaakakomponentti on se tärkeä koska ohimo on pystysuorassa. 😉

    Jos mailanpäännopeutta on 110 mph draiverilla niin pallon lähtönopeus on noin 155 mph ja alastulonopeus vaakatasossa noin 54 mph. Tähän olisi lisättävä vielä pallon pystynopeus, mutta käyttämäni ohjelma ei sitä laske.

    Tämä viestiketju on hyvä pitää mielessä kun ryhmääsi seuraavan kerran osuu joku humppamuusikko, joka vetää kaljaa koko rundin ajan. On nimittäin sekin tullut koettua. Semmoisen pallo kun johonkin osuu ja asiaa ruvetaan tutkimaan niin onkohan siinä edes vakuutusturvaa enää?

    Nimetön

    Kiitos myötätuntoisista sanoista ja ennen kaikkea siitä, että kaikki ovat ymmärtäneet tämän ketjun olevan muuta kuin vitsien kerrontaa varten.

    Mitä väljemmäksi kuri turvallisuuden suhteen käy kentillämme, sen varmemmin ja sitä nopeammin jollekin käy todella hassusti.

    Lähes jokainen pitempään lajia harrastanut on saanut osuman enemmän tai vähemmän arkaan paikkaan.

    Tuli tästä mielleyhtymä eiliseen olympialaisten seiväshypyn karsijaan, joka käytti kypärää.

    Missäs kentällä tapahtuma sattui? Riveri, TG vai Vammala?

    Ja kyllä sen FOREn voi huutaa ihan reippaalla äänellä ja vaikka ihan varmuudeksikin.

    Seiväshyppääjä, josta puhut, ei olisi saanut nappulana äidiltä lupaa harrastaa ilman kypärää. Sittemmin se vaan jäi päähän. En ole tietoinen onko hän ikinä sen kummemmin loukkaantunut pään seudulle seiväshyppäämällä.

    Nimetön

    Stevensonilla on kypärä äidin määräyksestä.

    Otsikon väylä lienee se, jossa ensimmäinen vakava onnettomuus tulee tapahtumaan (toivottavasti kuitenkaa ei !).

    Olin eilen eka kertaa kiertämässä Sarasta. Kuutosgriiniltä kohti seiskatiitä kävellessämme huomasimme yhtäkkiä jalkojemme vieressä pallon. Kun aloimme ihmetellä mistä se on ilmaantunut, huomasimme seisovamme keskellä par3 – seiskaväylää ja vasemmalla olevalla tiipaikalla oli kaveri juuri lyömässä. Tiipaikka on korotettu, niin ettei väylältä oikein näe tiille eikä tiiltä väylän poikki käveleviä pelaajia.

    Eikä mitään varoituskylttejä ??????

    Mielestäni melko vastuutonta touhua. Joko isot varoituskyltit tai kulkutie toiseen paikkaan. Muutoin on onnettomuuksia odotettavissa, jos kentälle menee kenttää ennen kiertämätön pelaaja.

    Ko. kentällä oli pari muutakin hieman vaarallista sokkopaikkaa mutta yllämainittu oli kyllä huippu.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Taas piti läheltä

Etusivu Foorumit Yleistä Taas piti läheltä