28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

Swingivinkkejä driverille, hook & yläkierre!

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Swingivinkkejä driverille, hook & yläkierre!

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Driveri suoltaa kevyttä hookia, pallo ei saa ilmaa allensa ja tuntuu ottavan rajua yläkierrettä. Mikä avuksi? Onko jäykällä varrella, pienellä loftilla, mutta suurella COR-luvulla vaikutusta.. Mitä kannattaa swingissä ensimmäiseksi kokeilla?

  Minulla oli sama ongelma ERC 2 draiverilla.

  Huono ajoitus aiheuttaa tuon yläkierre-huukin, joka on aika piinaava. Toisaalta nykyisellä mailallani en yläkierrettä lyö. Osa siis mailan syytä. Kannattaa katsoa ’kysy expertiltä’ osiosta Huotelinin vastaus aikaisemmin esittäneeni kysymykseen yläkierteestä.

  Terve Iizei. Muistan että täällä oli aikaisemminkin keskustelu varsinkin ERCII:en hukki herkkyydestä ja silloin naureskelin itsekseni, että joku voi luulla mailan aiheuttavan hukkia. Nyt olen pelannut omalla ERCII:lla muutamia kierroksia ja nauru on muuttunut tuskaiseksi peloksi ennen draivia.

  Esimerkiksi Hyvinkään kisassa ykkös avauksen varmistin spoonilla, kakkosella avasin erkillä sikahukilla keskelle ykkösen väylää, nelonen spoonilla, vitonen erkillä griinille (par4). Loput draiveri avaukset toimivat paitsi kolmellatoista, jolloin tuli taas sikahukki metsään.

  Mid-am karsintaan en erkkiä enään uskaltanut ottaa mukaan vaan käytin vanhaa BBB:aa, joka toimi erinomaisesti.

  Olen keskustellut monen henkilön kanssa tästä ongelmasta ja useat ovat olleet sitä mieltä, että Callawayn mailoissa on niin suljettu lapa, että se aiheuttaa kyseisen ongelman. Itse en usko tähän, sillä speksien mukaa 9 asteisessa erkissä on vain puoli astetta suljettu lapa. 8 asteisessa BBB:ssa lapa on suorassa. Puoli astetta ei voi aiheuttaa niin voimakasta hukkia. Itse olen epäillyt enmmänkin vartta. BBB:ssa minulla on Graffaloyn Prolite +35 regular ja erkissä Callawayn firm.

  Season golfin avajaispäivänä (24.5) kokeilin eri draivereita ja täytyy sanoa, että eri mailat antoivat huomattavan suuria eroja lyöntituntumaan. Tämä herättikin uuden ajatuksen erkin hukki ongelmaan. Olisiko mahdollista, että erkin lavan painojakauma aiheuttaa svingissä tuntemuksen, jonka perusteella lyöjä sulkee lapaa osumahetkelle. Sama ajatushan on rautamailoissa, joissa on offsettia.

  Jos on muita henkilöitä, joilla on kokemuksia erkistä, olisi mukava kuulla teidän mielipiteitä. Itse pelaan vielä erkillä, enkä ole vielä luovuttanut, mutta yhtään täyttä kierrosta en ole onnistunut pelaamaan ilman tätä arvaamatonta hukkia.

  Pelaan Erkillä jo kolmatta kautta ja se toimii varmasti kuin junan vessa. Itse en ole saanut erkillä hukkia yrittämälläkään.

  Hukkiongelmat eivät ole mailan vika. Varren sopivuus lyöjälle voi olla syy, jota voi epäillä.

  Suurempi syy taitaa kuitenkin olla itse svingissä.

  Se, että Erkin lapa on hieman suljettu ei ole se suurin ongelma. On olemassa lapoja, jotka ovat enemmänkin suljettuja, mutta niillä ei vastaavaa ongelmaa ole.

  Mielestäni suurin ongelma on lavan painotus. ’Tavalliset’ Callyt on aika voimakkaasti painotettu sulkemaan lapaa osumahetkellä. Tämä on hyvä asia valtaosalle Callyn ostajapotetiaalista, jotka tuppaavat enemmän tai vähemmän lyömään oikealle kiertyviä lyöntejä.

  Toinen on Callyn varsi, joka myös tuppaa sulkemaan lapaa. Sinulla on Graffan varsi, joten tämä ei koske sinua.

  No onko nyt sitten kyseessä ongelma vai ei. Joillekin se on ongelma ja jotkut ei ilman sitä saa suoria lyöntejä.

  Callyn Pro Series mailat on sitten tarkoitettu niille, joilla ei fade-ongelmaa ole. Lapa on painotettu toisella tavalla ja lapakulmakin on suorempi.

  Itse olen myös havainnut saman ongelman Erkissä, mutta kylmä totuus on, että kaikki välineet eivät voi sopia kaikenlaisille lyönneille.

  Terve Tommy Armour. Kuten sanoit, suurin syy hukkiin on varmaan svingissä. Mutta täytyy tähän lisätä vielä yksi esimerkki erkistä. Pelasimme Peuramaalla ja 10 väylälle tultaessa puolet avauksistani olivat olleet sikahukkeja ja kaverillani, jolla on 10 asteinen Great Big Bertha regular varrella, kaikki avaukset olivat olleet hyviä. Kaverini sanoi, että annapa se erkki tänne niin näytän kunnon draivin. Sain mailan takaisin hyvin hiljaiselta kaverilta, joka lähti hakemaan palloaan uuden kentän 5 väylältä noin 150 metrin päästä ja sata metriä vasemmalta. En väitä, etteikö siinäkin svingissä olisi ollut jotain vikaa, mutta…

  Itsekin olen viettänyt parikin tuntia rangella ilman että erkkillä lyödessä olisi tullut yhtään hukkia. Mutta kuten sanoin, yhtään kierrosta en ole vielä pelannut ilman hukkia.

  Kiitos kuitenkin vastauksesta, sillä se antoi lisää uskoa siihen, että erkinkin voi kesyttää.

  Uskon myös, että lapa-varsi yhdistelmä saa ihan itsekseen aikaan sikahukin. Kokeilin peräkkäin XR-03:sta ja R540:stä. XR:llä meni ihan ok ja 540:llä pelkkää sikahukkia. Tässä oli jokunen toisto vuorotellen molemmilla kepeillä ja mielestäni lyönnit olivat kutakuinkin samanlaisia.

  Terve Hörhö. Pieni tarkennus, erkissä minulla on Callan oma firmi varsi ja BBB:ni Graffan varret. Juttelin tässä eilen ysväsi mailanrakentajan kanssa, jonka nimeä ei täällä saa mainita piilomainonnan takia ja ajattelimme hieman tutkia svingiäni ja mahdollista varren vaihtoa erkkiin.

  PS Miten mid-am karsinnat menivät sinun osaltasi?

  Karsinnoista vellikentällä en viitsi edes puhua. Viime viikonlopun Midin ensimmäinen osakilpailu meni surkeasti. Kyllä täältä vielä noustaan, kun vähän ehtii treenaamaan!!!!

  Olin jo päättänyt myydä oman ERC II:ni, mutta tänään otin sen vielä viimeisen kerran mukaan Season golfin rangelle. Pienten kokeilujen jälkeen päätin muuttaa grippiäni huomattavasti heikommaksi. Huomasin pitäväni mailasta kiinni niin, että gripin epäkesko on vasemman käden sormien välisessä nivelessä. Nyt siirsin gripin kohouman sormien ja kämmenen välisten nivelten kohdalle. Ote tuntui aluksi tosi vieraalta, mutta hukit hävisivät ja kevyt fade ilmestyi lyöntiin. Aikaisemmin BBB kehuessani en maininnut, että niissä on pyöreät gripit ilman mitään kohoumia tai epäkeskoja, joten niiden kanssa ote muodostetaan lavan asennon kanssa eikä gripin tuntuman mukaan kuten ERC:ssä. Seuraava operaatio on ilmeisesti gripin vaihto ERC:n ja maila takaisin bägiin.

  Tuolla w4 viestiketjussa haukuin Callawayn W9, ettei sillä lähde kuin draw tai hukki lyöntejä, mutta tarkistin senkin gripin, niin se on törkeästi ainakin 5 astetta vinossa vahvemman puolella. Sama operaatio kuin ERC:lle, eli grippi vaihtoon.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Swingivinkkejä driverille, hook & yläkierre!

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Swingivinkkejä driverille, hook & yläkierre!