23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Swingi ongelmia..

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Swingi ongelmia..

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Minulla on nyt tällä hetkellä yksi ISO ongelma lyömisessä, eritoten raudoilla Kun lyön palloa, pallo lähtee vasemman kautta ja tulee isolla fadella tai slaisilla, yleensä matalana. Lyöntijälki osoittaa rajusti vasemmalle, hyvin liikaa vasemmalle. Tulenko ulkoa sisään vai mitä, mikä olisi avuksia? Kiitos..

    Yritä saada lyöntijälki suoraksi ensin ilman palloa, huomaat miten kropan on toimittava jotta tämä onnistuisi. Sitten kun saat suoria lyöntijälkiä lisäät pallon mutta älä kadota tunnetta, minkä kehosi sai ilman palloa.

    Eli ulkoa sisäänhän tuo lyöntisi tuntuisi tulevan..

    Ymmärrykseni mukaan pieneen palloon tulisi osua ensin. Lisäksi lapa pitäisti kiertyä osumassa. Mihin pitäisi siis lyöntijäljen osoittaa? En tiedä. En kuitenkaan usko että divotista ennustaminen on kauhian palkitsevaa puuhaa. Pallon lentokaari sitten kertookin jo paljon enemmän.

    Nimetön

    Minusta divotologiaa ei pidä sekoittaa erilaisiin kyseenalaisiin rajatieteisiin. Hyvä divotologi voi päätellä maassa olevista jätöksistä paljonkin esim. melko tarkan arvion pelaajan tasoituksesta. Kyllä tämä jälki pitäisi olla tasasyvyinen (ei kuitenkaan kovin syvä) ja se saisi alkaa heti pallon paikan jälkeen sekä osottaa kohteen suuntaan. Itse slaissin korjaukseen on aika paljon ohjeita. Itsekkin olen kirjoittanut jotain alkurituaaleista, kuten suuntauksista.

    Vielä simppeli harjoite rangelle. Jos pääset lyömään 100 m lyöntiä siten, että 50 m paalu on samalla linjalla, niin ota joku rautakutonen ja paukuta puolivoimaisia moukkuja siten, että pallo kiertyy 50 m tolpan ohi hook puolelta 100 m paalulle ja rullit ovat hook rullit (eli oikealta vasemmalle oikealta lyövällä). Koita tehdä tämä neutraalilla stanssilla ja neutraalilla gripillä. Jos et niin katso joku muu piste (n 50 m päässä) rangella jonka hook puolelta pallot lentelevät. Itsekkin vanhana slaissarina joudun tekemään näitä harjoitteita aika ajoin.

    Svingi voisi olla ns. puolisvingi eli kädet nousevat noin vaateriin ja maila pystytsuoraan ylös.

    Kuulemani mukaan isojen poikien kisoissa divotsoidien suunta on järjestään vasemmalle. Tosin muutama oikiallekin osoittava löytyy sieltä tiiboxin vasemmasta reunasta.

    Kerran gof digestivessä näytettiin ruohorangella jälkiä kun Vijay Singh oli vähän treenannut fadea ja drawta. Kyllä oli sikin sokin uurteita äiti-Maan pinnalla!

    Nimetön

    Siis ymmärtääkseni tuon lyöntijälki pitäisi aina osoittaa hieman kohteesta vasemmalle

    Olin pitkään patologinen kainaloslaissari, lopulta pitkällisen ammatti-ihmisen pitämien terapiatuntien kautta olen löytänyt nykyisen push-hookkini. On mukava edistyä 😉

    Omakohtaisesti suurin edistyminen alkoi tapahtua kun otin päätavoitteeksi saada pallon lähtemään oikealle, välittämättä lainkaan siitä minne se päätyisi. Aika pian näinkin tyhmä sälli ymmärsi, että kaikkinainen hartiakierron ajatteleminen oli pahasta, selkä kohteeseen päin ja niskanikamat pallon takana niin kauan kuin mahdollista. Voima tulee muualta kuin hartioita kääntämällä tai kohteen suuntaan ryntäämällä.
    Kun palloon tulee oikeasta suunnasta, alka lapakin automaattisesti löytämään oikeaa asentoa osumassa.

    ps. Mielikuva on eri asia kuin todelliset tapahtumat. Divottini osoittaa melko tarkasti kohteeseen, ehkä pikkuriikkisen oikealle.

    Parti kirjoitti: (20.6.2006 0:26:00)
    Olin pitkään patologinen kainaloslaissari, lopulta pitkällisen ammatti-ihmisen pitämien terapiatuntien kautta olen löytänyt nykyisen push-hookkini. On mukava edistyä 😉

    Lieneekö sama kaveri joka lupaa poistaa slaissin viidessä minuutissa mutta ei takaa mitä tulee tilalle?! Tuo push tuntuu olevan tuttu kaveri myös täällä, tosin useimmiten slice hännällä 🙁 Tämä lienee edelleen sidoksissa tuon lavan asennon hahmotusongelman kanssa eli alkuperäisen slaissintorjutaan kehittynyt sulettu lapa kun alkaa pikkuhiljaa aukeamaan nin en tahdo saada sitä oikein osumassa kiinni. Edistystä tapahtuu khyl, eilen vejin rangella viimeiset kuusi palloa puhtailla osumilla suoraan kohteeseen nätisti oikian kautta vasempaan kiertyen. Pushista ei ollu tietoakaan 🙂 Divotin jälkiä tosin matolta on vaigia lukea…

    Paljon isoja slaisseja nähneenä voin sanoa, että yleisin yksittäinen syy slaissiin on väärä voimantuotto. Eli lyödään ylävartalolähtöisesti käsillä ja vielä kunnon puristuksella.

    Kun painonsiirron saa kuntoon ja rentouttaa kädet niin ne eivät voi tulla kovin ulkoa sisään.
    slaissaajathan usein heittävät kädet ulos painovoimaa vastustaen.

    Ammattilaisilla divotit lentävät vasempaan…

    Kyllähän ne fileet lentää joo vasemmalle kun lapa sulkeutuu ja lapa jatkaa vasemmalle ja ylös. Mutta väittäisin että itse divotti osoittaa kyllä melkolailla suoraan…

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: Swingi ongelmia..

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Swingi ongelmia..