Aihe: Swingejä ja sen sellaista - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Swingejä ja sen sellaista

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Swingejä ja sen sellaista

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 84)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #172726 Ilmoita asiaton viesti

  Avaanpa tässä ketjun, johon voisis linkittää kiinnostavia swingi- yms. flikkejä. Ajatuksella yksi ja sama ketju, josta löytää uusimmat pätkät. Korkkausflikkinä Justin Rose ennen ja jälkeen swingimuutosten. Rosehan oli aikanaan David Leadflobberin oppilas. Swingimuutosten jälkeen herra Rose on alkanut taas menestyä paremmin ja paremmin. Muutama viikko sitten, kun hän vetäytyi Heritage Classicista selkäkipujen vuoksi, David Leadbladder totesi asiantuntevasti, että syy on Rosen uuden opettajan, Nick Bradleyn swingioppien. Bradley vastasi asiasta suivaantuneena, että Justinin nykyinen swingi on biomekaanisesti pätevämpi ja kestävämpi kuin aiemmin, ja on itse asissa vähentänyt fyysisiä ongelmia. Kukin voi oheisesta flikistä päätellä, kumpi swingeistä on pätevämmän oloinen (vasen on tämän päivän kisasta, oikea muutaman vuoden takaa; laatu ei ole hääppöinen, mutta olennainen paljastunee…). Justin ennen ja jälkeen David Leadflipperin Ps. Hauskaa tässä on se, että Nick Bradley on sertifioitu David Leadgobbler-opettaja…

  #239343 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Heti tietysti muuta kuin pyydettiin, mutta tuo Bradleyn kirja on yksi visuaalisesti parhaita opuksia mitä on käsiini sattunut. Taitaa olla ensimmäinen kirja, jossa esim grippi opetetaan olkanivelestä asti ja muutenkin varsin havainnollisia kuvia lantion seudun asennoista ym..

  7 laws of Golf swing taitaapi olla teoksen nimi.

  #239344 Ilmoita asiaton viesti

  Hei siellä! Nyt kun on tällaine ketju avattu, niin kysynkin että mistähän löytyisi paras swingianalyysi-ohjelma tietokoneelle? Eikä haittaa vaikka olis ihan ’free to download’…

  #239345 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mitä enemmän olen tutustunut ja harjoitellut oikean käden käyttöä ds:ssä sitä enemmän olen ruvennut tykkäämään tämän miehen svingistä. Varsinkin rautalyönneistä.

  Normaalinopeuksisessa kuvassa oikean käden tykitys on niin rentoa mutta samalla tehokasta.

  smooth

  #239346 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Juu, hieno on Goosen svingi, tykkään myös katsella, kuten myös Luken ja jostain syystä myös Josen.
  Mutta tuo TS:n mainitsema opus on todella hyvä, ainakin siinä miten havainnollistaa kuvilla asioita. Sais vaan ne vielä vietyä omaan svingiinsä 🙂

  #239347 Ilmoita asiaton viesti

  WannaBeTiger kirjoitti: (25.5.2007 6:50:29)
  Mitä enemmän olen tutustunut ja harjoitellut oikean käden käyttöä ds:ssä sitä enemmän olen ruvennut tykkäämään tämän miehen svingistä.

  Totta. Jotakin rennon tehokasta Goosenin swingissä on aina ollut. Vaan eilenpä iski hook-tauti. Kuten oheinen pätkä näyttää, jotakin epägoosenmaista on tuossa Goosenin alakerran työskentelyssä. Smooth näyttää enemmänkin riuhtaisevalta… (btw – tämä on varapallo ensimmäisen paettua pitkälle vasemmalle metsään…).

  Goosenin hook-variaatio

  #239348 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Liekö yrittänyt vähän liikaa pituutta kun väylällä mittaa 557m. Vaatii 300m avauksen jotta pääsis yrittään toisella.

  #239349 Ilmoita asiaton viesti

  WannaBeTiger kirjoitti: (25.5.2007 8:00:51)
  Liekö yrittänyt vähän liikaa pituutta kun väylällä mittaa 557m. Vaatii 300m avauksen jotta pääsis yrittään toisella.

  Kannatti yrittää, kun nyt pääsi yrittämään päälle vasta viidennellä/kuudennella… 😉

  #239350 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä pieni kollaasi Johan Edforsin swingistä, kun sitä harvemmin missää näkee. Mielenkiintoinen tuo alakerran käyttö. Ei paljoa käänny lantio/lonkat bsw:ssä, mutta dsw:ssä kiertoa sitten löytyykin… Ja oikea puoli tulittaa niin maan…sti.

  Don’t do this at home

  #239351 Ilmoita asiaton viesti

  Scoop kirjoitti: (25.5.2007 12:11:32)
  Tässä pieni kollaasi Johan Edforsin swingistä, kun sitä harvemmin missää näkee. Mielenkiintoinen tuo alakerran käyttö. Ei paljoa käänny lantio/lonkat bsw:ssä, mutta dsw:ssä kiertoa sitten löytyykin… Ja oikea puoli tulittaa niin maan…sti.

  Don’t do this at home

  Vois kuvailla aika tehokkaan oloseks tota sivallusta…

  Eiks tuo seikka, että lantio ei juurikaan käänny bsw:ssä ja samaan aikaan kuitenkin hartiat kääntyy kutakuinkin 90 raatia, saa keskiropalle aikaan suhteellisen mukavan jousen/jännityksen??
  Varmaan tuossa sitten oikeellakin tulitellaan, mutta mä näkisin, että iso osa tohon swingin tehoon tulee tosta pivotin ja lantion toiminnasta…… ttu mää tiiä.

  #239352 Ilmoita asiaton viesti

  El ninó kirjoitti: (25.5.2007 12:25:38)
  Varmaan tuossa sitten oikeellakin tulitellaan, mutta mä näkisin, että iso osa tohon swingin tehoon tulee tosta pivotin ja lantion toiminnasta…… ttu mää tiiä.

  Näin on. Mutta ei se oikea puoli siinä hiljaksiin perässäkään tule… 😉

  #239353 Ilmoita asiaton viesti

  ts: Onko tuossa Edforsin rykäisyssä nyt nähtävissä sellainen Bradleyn jalkajousiperiaate? Aika ’ponnistava’ on nimittäin tuo läpilyönti.

  #239354 Ilmoita asiaton viesti

  Olen mielenkiinnolla aikaisemminkin katsellut tätä Edforsin swingiä.
  Mielestäni hän vetää vasemman käsivarren varsin läheltä rintaa alas palloon eli olisiko
  tässä suhteessa eri linjoilla Fukken ja ts:nkin esittämien teesien suhteen ?

  #239355 Ilmoita asiaton viesti

  Eilen taas tapani mukaan ulkoilin rangella ja ihmettelin miksi ihmiset vääntäytyvät
  mitä kummallisempiin asentoihin lyödessään palloa. Opetetaanko vääriä asioita ?
  Kiinnitetäänkö huomio yksityiskohtiin, kun liikkeen pitäisi olla kokonaisuus.
  Ainakin touhu olis kivempaa katsella kun palloa lyötäisiin rennommin ja todennäköisesti
  liikkeet olisivat tarkoituksenmukaisempia.

  #239356 Ilmoita asiaton viesti

  JuHan kirjoitti: (25.5.2007 13:56:32)
  Olen mielenkiinnolla aikaisemminkin katsellut tätä Edforsin swingiä.
  Mielestäni hän vetää vasemman käsivarren varsin läheltä rintaa alas palloon eli olisiko
  tässä suhteessa eri linjoilla Fukken ja ts:nkin esittämien teesien suhteen ?

  En mä ts:stä tiedä, mutta pistää silmään, että oikea lonkka liikkuu palloon päin ja siksi käsillä on ahdasta osuma-alueella. Jätkä on negatiivisessa kehitysluupissa ja liikkuu lantion suhteen kielletyn rajamailla. Pahoin pelkään, että slumppi on tulossa, jos korjausta ei pikapuolin tapahdu.

  #239357 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä pari high-speed kameralla otettua flikkiä lisää. Cink ja Na ovat vedossa tämän viikonlopun PGA-kisassa. Imada hävisi viime viikonlopun kisan Johnsonille ensimmäisellä uusintareijällä vetäessään par 5:lla toisen lyönnin raffista 3w:lla veteen. Niin kuin joku kommentaattori sanoi: that was not bold, that was bone-headed… Nämä kaverit ovat paremmin tunnettuja puttaajina ja lähipelaajina kuin draivaajina. Cink poikkeaa aika selkeästi Imadan ja Nan varsin kompakteista swingeistä.

  Steward Cink
  Kevin Na
  Ryuji Imada

  #239358 Ilmoita asiaton viesti

  ’Vanha herra’ Langer selvisi hienosti uusintaan asti viikonlopun US PGA-kisassa. Ja hyvinpä Bernhard vielä swingailee: tsekkaa itse

  #239359 Ilmoita asiaton viesti

  Toinen alla mainitun PGA-kisan uusijoista oli Jim Furyk. Ohessa erinomainen flikki JF:n swingistä ja harvinainen lähikuvaotos torsosta tuon hieman erikoisen swingin vielä erikoisemmasta palloontulosta (otettu sivusuunnasta, siis pallon suunnalta): katso ja ihmettele

  Ps. Nämä löytyvät parempilaatuisenakin. Eli jos joku ehdottomasti haluaa sellaisen kokoelmiinsa, niin ilmoitelkaa.

  #239360 Ilmoita asiaton viesti

  Joku lontoota puhuva voisi tokaista, että ’slightly unorthodox’. Eli ei kyllä aivan tavanomainen tuo letkautus ole.

  Jos ja kun hartialinjan pitäisi osumassa osoittaa kutakuinkin kohteeseen, ni sen perusteella Furyk on kyllä ihan jotain muuta. Mutta kai noinkin voi lyödä hyvin ja tehokkaasti….jos miettii kaverin saavutuksia :).

  Ois hauska kuulla Fukken ajatuksia tuosta. Jos Fukken mielestä Edforssin swingissä käsillä oli ahdasta, ni mites tuossa sitten? Ja tuossa swingissä ei kyllä noudateta tuota ’tracing a straight plane line’ -ohjetta, mikä monesti mainitaan yhdeksi tekijäksi toistettavan swingin aikaansaamiseksi.

  #239361 Ilmoita asiaton viesti

  El ninó kirjoitti: (28.5.2007 9:59:50)
  Ja tuossa swingissä ei kyllä noudateta tuota ’tracing a straight plane line’ -ohjetta, mikä monesti mainitaan yhdeksi tekijäksi toistettavan swingin aikaansaamiseksi.

  Epäselvyyksien välttämiseksi, määrittelepä ensin mitä tarkoittaa ’tracing a straight plane line’, niin ihmetellään sitten.

  #239362 Ilmoita asiaton viesti

  Kuinkahan sen selittäisi…..no, jos mailan persuuksiin laitetaan laseri kiinni varrensuuntaisesti, niin tuo laseri piirtää suoraa viivaa läpi ….hitto, ootas..

  Tuosta videosta sen pitäs käydä ilmi… http://chuckevansgolf.com/media/plane_drilla.mov

  #239363 Ilmoita asiaton viesti

  El ninó kirjoitti: (28.5.2007 12:03:36)
  Kuinkahan sen selittäisi…..no, jos mailan persuuksiin laitetaan laseri kiinni varrensuuntaisesti, niin tuo laseri piirtää suoraa viivaa läpi

  No eipä tuo Furykin swingi sitä linjaa piirtele, ei. Vaan onpa hyvä esimerkki siitä, miten bsw voi olla mitä tahansa, jos paluussa päästään slottiin. Siinä vaiheessa se laserkin alkaisi taas jo osoitella sinne mihin ’pitääkin’. En ole kovinkaan innostunut näistä erilaisista planeista ja viivoista sieltä sun täältä sinne sun tänne, mutta tässäpä kuitenkin siitä havainnollistus. Hyvä pelaajat kun jostakin kumman syystä aina löytävät sinne elbow planelle (tai mikä lie plane pallon swetarista oikean kyynärpään kautta avaruuteen), kun saavat dsw:n slottiin. Käsivarsi ja mailan nuppi seuraavat enemmän tai vähemmän tuota linjaa, samoin kuin maila käsivarren jatkeena osumahetkellä. Niinpä tekevät Z. Johnson ja J. Furykin, joskin molemmat omalla tavallaan. Johnsonin linja pitää bsw:ssäkin, Furyk hakee hieman toisenlaista linjaa. Takaisin ja palloon tullaan kuitenkin samoja linjoja (vaikka muuten swigin erot ovat huikeat).

  Tästä klikkaamalla saat suon alla olevan pikkukuvan isompana näkyviin.

  #239364 Ilmoita asiaton viesti

  Tätä olen viime aikoina katsellut melkein päivittäin. Tuossapa näkyy mielestäni hyvin vanhan mestarin voiman tuottoa.

  Hogani hommisa

  #239365 Ilmoita asiaton viesti

  Taika Rauta kirjoitti: (28.5.2007 16:52:51)
  Tätä olen viime aikoina katsellut melkein päivittäin. Tuossapa näkyy mielestäni hyvin vanhan mestarin voiman tuottoa.

  Hogani hommisa

  Löytyykö joltain tuo sama klippi jostain myös äänen kanssa? Scoop? Joko muistan väärin kts. tuon aiemmin audiovisuaalisena tai sitten tietsikka on mykkä…

  #239366 Ilmoita asiaton viesti

  Anton IX kirjoitti: (28.5.2007 23:37:11)
  Löytyykö joltain tuo sama klippi jostain myös äänen kanssa? Scoop? Joko muistan väärin kts. tuon aiemmin audiovisuaalisena tai sitten tietsikka on mykkä…

  Eipä lödy tähän hätään. Muuta kuin tämä hieman parempilaatuinen versio itse swingistä. Taitaa olla aikanaan ladattu Lynn Blaken foorumista.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 84)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Swingejä ja sen sellaista