16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Swingejä ja sen sellaista

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Swingejä ja sen sellaista

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 84)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Avaanpa tässä ketjun, johon voisis linkittää kiinnostavia swingi- yms. flikkejä. Ajatuksella yksi ja sama ketju, josta löytää uusimmat pätkät. Korkkausflikkinä Justin Rose ennen ja jälkeen swingimuutosten. Rosehan oli aikanaan David Leadflobberin oppilas. Swingimuutosten jälkeen herra Rose on alkanut taas menestyä paremmin ja paremmin. Muutama viikko sitten, kun hän vetäytyi Heritage Classicista selkäkipujen vuoksi, David Leadbladder totesi asiantuntevasti, että syy on Rosen uuden opettajan, Nick Bradleyn swingioppien. Bradley vastasi asiasta suivaantuneena, että Justinin nykyinen swingi on biomekaanisesti pätevämpi ja kestävämpi kuin aiemmin, ja on itse asissa vähentänyt fyysisiä ongelmia. Kukin voi oheisesta flikistä päätellä, kumpi swingeistä on pätevämmän oloinen (vasen on tämän päivän kisasta, oikea muutaman vuoden takaa; laatu ei ole hääppöinen, mutta olennainen paljastunee…). Justin ennen ja jälkeen David Leadflipperin Ps. Hauskaa tässä on se, että Nick Bradley on sertifioitu David Leadgobbler-opettaja…

    ts

    Heti tietysti muuta kuin pyydettiin, mutta tuo Bradleyn kirja on yksi visuaalisesti parhaita opuksia mitä on käsiini sattunut. Taitaa olla ensimmäinen kirja, jossa esim grippi opetetaan olkanivelestä asti ja muutenkin varsin havainnollisia kuvia lantion seudun asennoista ym..

    7 laws of Golf swing taitaapi olla teoksen nimi.

    Hei siellä! Nyt kun on tällaine ketju avattu, niin kysynkin että mistähän löytyisi paras swingianalyysi-ohjelma tietokoneelle? Eikä haittaa vaikka olis ihan ’free to download’…

    Nimetön

    Mitä enemmän olen tutustunut ja harjoitellut oikean käden käyttöä ds:ssä sitä enemmän olen ruvennut tykkäämään tämän miehen svingistä. Varsinkin rautalyönneistä.

    Normaalinopeuksisessa kuvassa oikean käden tykitys on niin rentoa mutta samalla tehokasta.

    smooth

    Juu, hieno on Goosen svingi, tykkään myös katsella, kuten myös Luken ja jostain syystä myös Josen.
    Mutta tuo TS:n mainitsema opus on todella hyvä, ainakin siinä miten havainnollistaa kuvilla asioita. Sais vaan ne vielä vietyä omaan svingiinsä 🙂

    WannaBeTiger kirjoitti: (25.5.2007 6:50:29)
    Mitä enemmän olen tutustunut ja harjoitellut oikean käden käyttöä ds:ssä sitä enemmän olen ruvennut tykkäämään tämän miehen svingistä.

    Totta. Jotakin rennon tehokasta Goosenin swingissä on aina ollut. Vaan eilenpä iski hook-tauti. Kuten oheinen pätkä näyttää, jotakin epägoosenmaista on tuossa Goosenin alakerran työskentelyssä. Smooth näyttää enemmänkin riuhtaisevalta… (btw – tämä on varapallo ensimmäisen paettua pitkälle vasemmalle metsään…).

    Goosenin hook-variaatio

    Nimetön

    Liekö yrittänyt vähän liikaa pituutta kun väylällä mittaa 557m. Vaatii 300m avauksen jotta pääsis yrittään toisella.

    WannaBeTiger kirjoitti: (25.5.2007 8:00:51)
    Liekö yrittänyt vähän liikaa pituutta kun väylällä mittaa 557m. Vaatii 300m avauksen jotta pääsis yrittään toisella.

    Kannatti yrittää, kun nyt pääsi yrittämään päälle vasta viidennellä/kuudennella… 😉

    Tässä pieni kollaasi Johan Edforsin swingistä, kun sitä harvemmin missää näkee. Mielenkiintoinen tuo alakerran käyttö. Ei paljoa käänny lantio/lonkat bsw:ssä, mutta dsw:ssä kiertoa sitten löytyykin… Ja oikea puoli tulittaa niin maan…sti.

    Don’t do this at home

    Scoop kirjoitti: (25.5.2007 12:11:32)
    Tässä pieni kollaasi Johan Edforsin swingistä, kun sitä harvemmin missää näkee. Mielenkiintoinen tuo alakerran käyttö. Ei paljoa käänny lantio/lonkat bsw:ssä, mutta dsw:ssä kiertoa sitten löytyykin… Ja oikea puoli tulittaa niin maan…sti.

    Don’t do this at home

    Vois kuvailla aika tehokkaan oloseks tota sivallusta…

    Eiks tuo seikka, että lantio ei juurikaan käänny bsw:ssä ja samaan aikaan kuitenkin hartiat kääntyy kutakuinkin 90 raatia, saa keskiropalle aikaan suhteellisen mukavan jousen/jännityksen??
    Varmaan tuossa sitten oikeellakin tulitellaan, mutta mä näkisin, että iso osa tohon swingin tehoon tulee tosta pivotin ja lantion toiminnasta…… ttu mää tiiä.

    El ninó kirjoitti: (25.5.2007 12:25:38)
    Varmaan tuossa sitten oikeellakin tulitellaan, mutta mä näkisin, että iso osa tohon swingin tehoon tulee tosta pivotin ja lantion toiminnasta…… ttu mää tiiä.

    Näin on. Mutta ei se oikea puoli siinä hiljaksiin perässäkään tule… 😉

    ts: Onko tuossa Edforsin rykäisyssä nyt nähtävissä sellainen Bradleyn jalkajousiperiaate? Aika ’ponnistava’ on nimittäin tuo läpilyönti.

    Olen mielenkiinnolla aikaisemminkin katsellut tätä Edforsin swingiä.
    Mielestäni hän vetää vasemman käsivarren varsin läheltä rintaa alas palloon eli olisiko
    tässä suhteessa eri linjoilla Fukken ja ts:nkin esittämien teesien suhteen ?

    Eilen taas tapani mukaan ulkoilin rangella ja ihmettelin miksi ihmiset vääntäytyvät
    mitä kummallisempiin asentoihin lyödessään palloa. Opetetaanko vääriä asioita ?
    Kiinnitetäänkö huomio yksityiskohtiin, kun liikkeen pitäisi olla kokonaisuus.
    Ainakin touhu olis kivempaa katsella kun palloa lyötäisiin rennommin ja todennäköisesti
    liikkeet olisivat tarkoituksenmukaisempia.

    JuHan kirjoitti: (25.5.2007 13:56:32)
    Olen mielenkiinnolla aikaisemminkin katsellut tätä Edforsin swingiä.
    Mielestäni hän vetää vasemman käsivarren varsin läheltä rintaa alas palloon eli olisiko
    tässä suhteessa eri linjoilla Fukken ja ts:nkin esittämien teesien suhteen ?

    En mä ts:stä tiedä, mutta pistää silmään, että oikea lonkka liikkuu palloon päin ja siksi käsillä on ahdasta osuma-alueella. Jätkä on negatiivisessa kehitysluupissa ja liikkuu lantion suhteen kielletyn rajamailla. Pahoin pelkään, että slumppi on tulossa, jos korjausta ei pikapuolin tapahdu.

    Tässä pari high-speed kameralla otettua flikkiä lisää. Cink ja Na ovat vedossa tämän viikonlopun PGA-kisassa. Imada hävisi viime viikonlopun kisan Johnsonille ensimmäisellä uusintareijällä vetäessään par 5:lla toisen lyönnin raffista 3w:lla veteen. Niin kuin joku kommentaattori sanoi: that was not bold, that was bone-headed… Nämä kaverit ovat paremmin tunnettuja puttaajina ja lähipelaajina kuin draivaajina. Cink poikkeaa aika selkeästi Imadan ja Nan varsin kompakteista swingeistä.

    Steward Cink
    Kevin Na
    Ryuji Imada

    ’Vanha herra’ Langer selvisi hienosti uusintaan asti viikonlopun US PGA-kisassa. Ja hyvinpä Bernhard vielä swingailee: tsekkaa itse

    Toinen alla mainitun PGA-kisan uusijoista oli Jim Furyk. Ohessa erinomainen flikki JF:n swingistä ja harvinainen lähikuvaotos torsosta tuon hieman erikoisen swingin vielä erikoisemmasta palloontulosta (otettu sivusuunnasta, siis pallon suunnalta): katso ja ihmettele

    Ps. Nämä löytyvät parempilaatuisenakin. Eli jos joku ehdottomasti haluaa sellaisen kokoelmiinsa, niin ilmoitelkaa.

    Joku lontoota puhuva voisi tokaista, että ’slightly unorthodox’. Eli ei kyllä aivan tavanomainen tuo letkautus ole.

    Jos ja kun hartialinjan pitäisi osumassa osoittaa kutakuinkin kohteeseen, ni sen perusteella Furyk on kyllä ihan jotain muuta. Mutta kai noinkin voi lyödä hyvin ja tehokkaasti….jos miettii kaverin saavutuksia :).

    Ois hauska kuulla Fukken ajatuksia tuosta. Jos Fukken mielestä Edforssin swingissä käsillä oli ahdasta, ni mites tuossa sitten? Ja tuossa swingissä ei kyllä noudateta tuota ’tracing a straight plane line’ -ohjetta, mikä monesti mainitaan yhdeksi tekijäksi toistettavan swingin aikaansaamiseksi.

    El ninó kirjoitti: (28.5.2007 9:59:50)
    Ja tuossa swingissä ei kyllä noudateta tuota ’tracing a straight plane line’ -ohjetta, mikä monesti mainitaan yhdeksi tekijäksi toistettavan swingin aikaansaamiseksi.

    Epäselvyyksien välttämiseksi, määrittelepä ensin mitä tarkoittaa ’tracing a straight plane line’, niin ihmetellään sitten.

    Kuinkahan sen selittäisi…..no, jos mailan persuuksiin laitetaan laseri kiinni varrensuuntaisesti, niin tuo laseri piirtää suoraa viivaa läpi ….hitto, ootas..

    Tuosta videosta sen pitäs käydä ilmi… http://chuckevansgolf.com/media/plane_drilla.mov

    El ninó kirjoitti: (28.5.2007 12:03:36)
    Kuinkahan sen selittäisi…..no, jos mailan persuuksiin laitetaan laseri kiinni varrensuuntaisesti, niin tuo laseri piirtää suoraa viivaa läpi

    No eipä tuo Furykin swingi sitä linjaa piirtele, ei. Vaan onpa hyvä esimerkki siitä, miten bsw voi olla mitä tahansa, jos paluussa päästään slottiin. Siinä vaiheessa se laserkin alkaisi taas jo osoitella sinne mihin ’pitääkin’. En ole kovinkaan innostunut näistä erilaisista planeista ja viivoista sieltä sun täältä sinne sun tänne, mutta tässäpä kuitenkin siitä havainnollistus. Hyvä pelaajat kun jostakin kumman syystä aina löytävät sinne elbow planelle (tai mikä lie plane pallon swetarista oikean kyynärpään kautta avaruuteen), kun saavat dsw:n slottiin. Käsivarsi ja mailan nuppi seuraavat enemmän tai vähemmän tuota linjaa, samoin kuin maila käsivarren jatkeena osumahetkellä. Niinpä tekevät Z. Johnson ja J. Furykin, joskin molemmat omalla tavallaan. Johnsonin linja pitää bsw:ssäkin, Furyk hakee hieman toisenlaista linjaa. Takaisin ja palloon tullaan kuitenkin samoja linjoja (vaikka muuten swigin erot ovat huikeat).

    Tästä klikkaamalla saat suon alla olevan pikkukuvan isompana näkyviin.

    Tätä olen viime aikoina katsellut melkein päivittäin. Tuossapa näkyy mielestäni hyvin vanhan mestarin voiman tuottoa.

    Hogani hommisa

    Taika Rauta kirjoitti: (28.5.2007 16:52:51)
    Tätä olen viime aikoina katsellut melkein päivittäin. Tuossapa näkyy mielestäni hyvin vanhan mestarin voiman tuottoa.

    Hogani hommisa

    Löytyykö joltain tuo sama klippi jostain myös äänen kanssa? Scoop? Joko muistan väärin kts. tuon aiemmin audiovisuaalisena tai sitten tietsikka on mykkä…

    Anton IX kirjoitti: (28.5.2007 23:37:11)
    Löytyykö joltain tuo sama klippi jostain myös äänen kanssa? Scoop? Joko muistan väärin kts. tuon aiemmin audiovisuaalisena tai sitten tietsikka on mykkä…

    Eipä lödy tähän hätään. Muuta kuin tämä hieman parempilaatuinen versio itse swingistä. Taitaa olla aikanaan ladattu Lynn Blaken foorumista.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 84)
Vastaa aiheeseen: Swingejä ja sen sellaista

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Swingejä ja sen sellaista