19.–26.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

Svinginopeusmittari

Etusivu Foorumit Välineet Svinginopeusmittari

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Tärkeimpiä asioita välineiden sovittelussa on svingin nopeus. Olen kevään aikana yrittänyt kehittää hieman lisää nopeutta ja nyt on hankinnassa oma mittari. Netistähän näitä toki löytyy, mutta onko joku hankkinut ihan kotimaisesta golfliikkeestä tälläistä?

  takkulasta kirjoitti: (4.6.2015 10:40:38)
  Tärkeimpiä asioita välineiden sovittelussa on svingin nopeus. Olen kevään aikana yrittänyt kehittää hieman lisää nopeutta ja nyt on hankinnassa oma mittari. Netistähän näitä toki löytyy, mutta onko joku hankkinut ihan kotimaisesta golfliikkeestä tälläistä?

  Aika vaikea vielä tuolla speksillä on tehdä hankintaa mutta jos haluat, että laite mittaa vain swingin nopeuden niin en usko että Suomesta löytyy. Sports Sensorilla on pari mallia.

  Sitten on mailaan varteen laitettavia analysaattoreita (esim. Swingbyte), jolla saa mitattua mailan nopeuden. Näitä saa mm. Peltomäestä.

  Liitteenä oleva Swing Caddie on aika mukava peli pienen kokonsa ja yksinkertaisen liittymän takia. Laite toimii tutkana, joka sijoitetaan pallon taakse. Se antaa analyysin mailan ja pallon nopeudesta sekä lentomatkasta.

  Swingcaddie

  Juuri meinasinkin kirjoittaa aiheen tiimoilta vinkin. Ostin pojalle n. 50 €:n lämäritutkan Stadiumilta viime talvena. No, tutka on ollut aika vähällä käytöllä viime aikoina, joten kokeilin sitä mailanpään nopeuden mittaamiseen ja hyvin tuntuu toimivan. Täytyy vaan valita nappuloista still/movement asetukset siten että laite ei mittaa nopeutta heti backswingin alusta. Ihan luotettavasti tuo tuntuu mailanpään nopeutta mittaavan, kun asettaa tutkan kuvitteelliselle lyöntilinjalle, siten että maila ei siihen osu.

  Juuri äsken kävin muutaman vedon repimässsä. 104 mph oli päivän ennätys. Aika hyvin tuntui lukemat korreloivan nuottikorvan kansssa swingisuhahduksesta.

  Järkevänhintainen laite. Mittaako se pelkän mailanlavan nopeuden vai pitääkö olla pallo?

  #921028 Ilmoita asiaton viesti

  Mittaa mailanpäännopeuden. Ei välttämättä kestä osumaa pallosta 🙂
  Oma mittari oli jäänyt pihalle lumien alle ja eihän se siitä enää toipunut paristojen vaihvolla. Voi olla että ostan vielä uuden ”lämäritutkan” ihan vain kesäiltojen swingailujen iloksi.

  #921196 Ilmoita asiaton viesti

  Tuossa toimiva linkki Golf-analysaattori Swing Caddielle, härpätin toimii paristoilla/akulla joten helppo kuskailla ympäri harkkapaikkoja.

  http://www.smartgolf.fi/product/1261/golf-analysaattori-swing-caddie?gclid=CM_iwan_qcwCFYLNcgod1dQBsw

  Siitä löytyy myös uusi versio..mallia 200

  #947870 Ilmoita asiaton viesti

  Mulla on käytössä Skypro. Skypro mittaa samoja mailanpään nopeuksia kuin Trackman joten ainakin tarkkuus riittää mulle.

  http://www.golfskypro.com/it-IT/skypro

  #947924 Ilmoita asiaton viesti

  Swing Caddie on hyvä, oli ahkerassa käytössä talvella hallissa. Mailanpäänopeus poikkeaa trackmanin/flightscopen arvoista draiverilla max 2 mph (kun vahtia n. 115 mph) eli ihan riittävä tarkkuus, toki jotain isompia virheitä voi tulla heijastumisista satunnaisesti. Toimii myös ulkorangella tai vaikka omalla takapihalla. Ei tarvitse mailaan mitään kiinnityksiä (tutka), swingbytet yms. ei tahdo kestää kun maila tärähtää mattoon tai maahan. Ebaysta löytyy välillä reilu satkulla ja edullisempi 1-versio ajaa asiansa.

  #959162 Ilmoita asiaton viesti

  Tässäkin kohdassa paras laite kun mietitään monikäyttöisyyttä on Garmin Approach S6-kello. Kaikki tarvittava tyylikkäässä paketissa ranteessa.

  #1149616 Ilmoita asiaton viesti
  GP

  Onko kellään kertynyt lisää kokemuksia tuosta Swing Caddie 2:sta? Entä Skyprosta? Onko niistä oikeasti hyötyä svingin analysoimisessa vai ovatko pelkästään hauskoja leluja?

  #1149645 Ilmoita asiaton viesti

  Swing Caddie 2 antaa kaikki samat luvut kuin Trackman, paitsi kierteet ja muut nippelitiedot. Mailanpään nopeus, pallon lähtönopeus, smash factor, joka on ehkä paras yksittäinen tieto, eli osuman tehokkuus, joka tulee pallon lähtö nopeus jaettuna mailanpään nopeudella. Tuolla netissä löytyvästä testistä Pro:t kehuivat Swing Caddieta ja on todella helppo käyttöinen ja kompakti, kun kaikki näkyy samassa aparaatissa. Tosin nyt monella rangella on jo omat wifiin perustuvat ohjelmat olemassa ja näet tulokset ihan omasta kännykästä tai tabletista, ainakin Mega Rangella on. Pelkkiä mailanpään nopeuteen perustuvia mittareita saa todella edukkaasti, vaikka Budget Sportista tai Motonetistä, 69€ muistaakseni on tällainen tutka jota voidaan käyttää futiksessa yms.

  Onko skyprosta minkälaisia kokemuksia ? Jenkkisivustojen mukaan laite ei oikein kestä eikä myöskään lataudu kunnolla ?

  Entä garminin vastaavanlainen, onko kokemuksia ?

  Nää kaikki mailan varteen laitettavat kikkareet on enemmän ja vähemmän leluja. Noi Budget Sportin ja Motonetin futistutkat on jopa parempia.

  Ja edelleenkin, mailanpään nopeus on vain yksi kiinnostava tekijä. Vielä kiinnostavampi on Smash Factor eli osuman tehokkuus. Tulet huomaamaan miten paremmalla, rennommalla svingillä, mailan pään nopeus ehkä hieman jopa laskee, mutta Smash Factor kasvaa ja samalla draivin pituus.

  Kaveri joka osti samaan aikaan viime talvena Swing Caddie 2:n on nykyään Trackman-mies ja voisi myydä omansa. Laita meili jos haluat ostaa karikoo@luukku.com

  Ymmärrän toki smash factorin merkityksen mutta olen enemmän kiinnostunut siitä, mitä tapahtuu lyönnin aikana kuin siitä mikä on lopputulos (toki siitäkin, mutta lopputuloksen perusteella ei voi arvioida mihin harjoittelussa kannattaa kiinnittää huomiota). Ilmeisesti noilla antureilla ei kuitenkaan tähän apua saa, ainakaan kovin pitkäksi aikaa, jos kestävyys on heikkoa. Harmi sinällään, koska toiminnallisuuden markkinointilupaushan on jopa parempi kuin ”Epic”-hehkutus.

  ”Mutulla” siis mennään edelleen.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Svinginopeusmittari