15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista

Suuntauskepin käyttö pelatessa

Etusivu Foorumit Säännöt Suuntauskepin käyttö pelatessa

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
  • Julkaisija
    Viestit
  • #180537 Ilmoita asiaton viesti

    Tyttöystäväni on juuri aloittanut golfin ja suuntauskepistä on hänelle verraton apu. Hän pelasi yhden kierroksen jokamieskentällä käyttäen suuntauskeppiä lyöntien suuntaamisen apuna ja se selvästi auttoi. Kysymys kuuluukin: kieltääkö jokin sääntö suuntauskepin käytön suuntaamisen apuna pelatessa?

    #283226 Ilmoita asiaton viesti

    Niklaus kirjoitti: (11.7.2011 11:05:41)
    Tyttöystäväni on juuri aloittanut golfin ja suuntauskepistä on hänelle verraton apu. Hän pelasi yhden kierroksen jokamieskentällä käyttäen suuntauskeppiä lyöntien suuntaamisen apuna ja se selvästi auttoi.

    Kysymys kuuluukin: kieltääkö jokin sääntö suuntauskepin käytön suuntaamisen apuna pelatessa?

    Riippuu siitä, miten keppiä käytetään.

    #283227 Ilmoita asiaton viesti

    Hän käytti keppiä aivan kuten rangellakin, eli asetti kepin maahan, suuntasi sen, otti stanssin kepin avulla ja löi.

    #283228 Ilmoita asiaton viesti

    Eipä kai harjoituskierroksilla mikään estä moista käyttämästä. Kilpailussa suuntauskepin käyttö johtaa diskaukseen, eikä varmaankaan tasoituskierroksen aikana ole sallittu.

    #283229 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    nickel kirjoitti: (11.7.2011 11:31:51)
    Eipä kai harjoituskierroksilla mikään estä moista käyttämästä. Kilpailussa suuntauskepin käyttö johtaa diskaukseen, eikä varmaankaan tasoituskierroksen aikana ole sallittu.

    Säännöt ovat yleensä samat kaikilla tasoitukseen vaikuttavilla kierroksilla, mutta meneekö suuntauskepin käyttäminen säännön 14-3 vai 8-2 alle?

    #283230 Ilmoita asiaton viesti

    greenillä suuntaa ei saa osoittaa greenillä koskettamalla koskaan, muualla voi käyttää keppiä jos nostaa sen maasta ennen lyöntiä.

    #283231 Ilmoita asiaton viesti

    Säännön 14-3 alta löytyi oikein suuntakeppiä koskeva deccari:
    14-3/10.3 Use of Rod During Round for Alignment or as Swing Aid

    #283232 Ilmoita asiaton viesti

    vieraspelaaja kirjoitti: (11.7.2011 12:20:17)
    muualla voi käyttää keppiä jos nostaa sen maasta ennen lyöntiä.

    Eikös tämä mene niin, että mailaa saa käyttää apuna kunhan nostaa sen ennen lyöntiä? Kepin käyttö olisi kielletty.

    #283233 Ilmoita asiaton viesti

    nickel kirjoitti: (11.7.2011 13:41:15)

    vieraspelaaja kirjoitti: (11.7.2011 12:20:17)
    muualla voi käyttää keppiä jos nostaa sen maasta ennen lyöntiä.

    Eikös tämä mene niin, että mailaa saa käyttää apuna kunhan nostaa sen ennen lyöntiä? Kepin käyttö olisi kielletty.

    Olet oikeassa, keppiä ei saa käyttää, vain kuljettaa mukana. Ei pitäisi vastata tarkistamatta.

    #283234 Ilmoita asiaton viesti

    Pieni vinkki, jota itse käytän jatkuvasti kentällä….

    Kannattaa kokeilla seuraavaa:

    Mene pallon taakse ja katso sieltä haluttu lyöntisuunta – ota noin 1/2-1 metrin päästä
    ’linjalta’ maasta joku kiintokohta, jonka yli haluat pallosi lyödä ja suuntaa mailasi sen mukaisesti. Itsellä ainakin toimii – myös putatessa, mutta tällöin otan tuon ’merkin’ yleensä hieman lähempää. Eli joku ’tupsu’ tai laikku greenillä.

    #283235 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    nickel kirjoitti: (11.7.2011 13:32:06)
    Säännön 14-3 alta löytyi oikein suuntakeppiä koskeva deccari:
    14-3/10.3 Use of Rod During Round for Alignment or as Swing Aid

    Aika jännä itse asiassa tuo suhtautuminen suuntauskeppiin. Samaan tulokseen pääsee mailalla tai vaikka osmankäämillä tahi pitkällä ruo’olla. Noista rangaistaan vain kahdella lyönnillä tai reiän menetyksellä, suuntauskeppi maksaa koko kisan.

    Mitä jos katkaisee kierroksen aikana metsästä suoran oksan ja kuskaa sitä mukanaan? Tuleeko DQ, jos sitä käyttää?

    #283236 Ilmoita asiaton viesti
    MOD Q8
    Moderaattori

    KL kirjoitti: (12.7.2011 8:40:26)
    Mitä jos katkaisee kierroksen aikana metsästä suoran oksan ja kuskaa sitä mukanaan? Tuleeko DQ, jos sitä käyttää?

    Golfin säännöistä en tiedä, mutta GF ja vuokrapelioikeudella pelaavien pitää olla varovaisia:

    Et saa kaataa tai vahingoittaa kasvavia puita, ottaa kuivunutta tai kaatunutta puuta, varpuja, sammalta tms. toisen maalta;

    (Jokamiehenoikeudet)

    #283237 Ilmoita asiaton viesti

    KL kirjoitti: (12.7.2011 8:40:26)
    Mitä jos katkaisee kierroksen aikana metsästä suoran oksan ja kuskaa sitä mukanaan? Tuleeko DQ, jos sitä käyttää?

    Tulee DQ ja lisäksi joutuu aikatarkkailuun. Tyttöystävä joutuu myös.

    #283238 Ilmoita asiaton viesti

    Joskus on kiva katsella kun tuupparit käyttää suuntauskeppiä. Luulevat lyövänsä kepin perusteella 30-40 metriä oikealle. Kun pallo menikin ehkä vain noin 5 metriä oikealle. Sitten aletaan korjaamaan ja kun pallo saadaan lähtemään vasuriin 30-40 metriä niin ollaan tyytyväisiä että nyt meni suroraan;)

    #283239 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Rauski kirjoitti: (12.7.2011 11:10:17)
    Joskus on kiva katsella kun tuupparit käyttää suuntauskeppiä. Luulevat lyövänsä kepin perusteella 30-40 metriä oikealle. Kun pallo menikin ehkä vain noin 5 metriä oikealle. Sitten aletaan korjaamaan ja kun pallo saadaan lähtemään vasuriin 30-40 metriä niin ollaan tyytyväisiä että nyt meni suroraan;)

    Eiväthän ne sitä lyöntiään suuntaa, vaan hajataitteista katsettaan! Pallo lähtee kyllä ihan sinne minne he tähtäävätkin, silmät vain katsovat kieroon.

    #283240 Ilmoita asiaton viesti

    Kun tuo tangon käyttö on kerran kielletty, niin missä kohdin sen käyttäminen poikkeaa mailan käyttämisestä niin olennaisesti, että mailan käyttö on sallittu?

    Jos käyttää toista mailaa (ei sitä, jolla on lyömäasä) ja poistaa sen ennen lyöntiä, eikö hyöty/haitta ja menettely vastaa erillisen kepin käyttöä ja olisi silloin kielletty myös mailaa käytettäessä?

    #283241 Ilmoita asiaton viesti

    Pekka Pelimies kirjoitti: (12.7.2011 12:02:11)
    Kun tuo tangon käyttö on kerran kielletty, niin missä kohdin sen käyttäminen poikkeaa mailan käyttämisestä niin olennaisesti, että mailan käyttö on sallittu?

    Jos käyttää toista mailaa (ei sitä, jolla on lyömäasä) ja poistaa sen ennen lyöntiä, eikö hyöty/haitta ja menettely vastaa erillisen kepin käyttöä ja olisi silloin kielletty myös mailaa käytettäessä?

    Logiikka lienee tässä se, että maila kuuluu aika olennaisesti lajiin, kun taas rottinkikepit eivät suoranaisesti ole samanlaista asemaa saavuttaneet.

    #283242 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Bogikone kirjoitti: (12.7.2011 17:51:24)

    Pekka Pelimies kirjoitti: (12.7.2011 12:02:11)
    Kun tuo tangon käyttö on kerran kielletty, niin missä kohdin sen käyttäminen poikkeaa mailan käyttämisestä niin olennaisesti, että mailan käyttö on sallittu?

    Jos käyttää toista mailaa (ei sitä, jolla on lyömäasä) ja poistaa sen ennen lyöntiä, eikö hyöty/haitta ja menettely vastaa erillisen kepin käyttöä ja olisi silloin kielletty myös mailaa käytettäessä?

    Logiikka lienee tässä se, että maila kuuluu aika olennaisesti lajiin, kun taas rottinkikepit eivät suoranaisesti ole samanlaista asemaa saavuttaneet.

    Tuo logiikka tässä nimenomaan kummastuttaakin. Miksi se keppi antaa enemmän tietoa pelaajalle suuntauksesta kuin maila? Pituus ei riitä selitykseksi, mailojahan voi laittaa peräkkäin maksimissaan 13, jos yhtä haluaa pitää kädessään sihtaillessaan linjojaan.

    Edelleenkin jää ilmaan myös edellä esittämäni kysymys, onko suuntauskepin käyttö rinnastettavissa luonnosta löytyviin esineisiin vai rinnastetaanko ne mailaan. Diskaus on joka tapauksessa kummallisen kova rangaistus ja siksi olisi kiva tietää mikä on moisen päätöksen takana.

    #283243 Ilmoita asiaton viesti

    Kyse lienee siitä, että peliä halutaan varjella epätavallisilta välineitä. Kyse ei ole niinkään sitä, kuinka suurta apua laitteesta on tai voidaanko sama tulos saavuttaa perinteisillä välineillä vai ei. Ratkaisu on linjassa sen kanssa, että mailaa saa roikottaa kallistuksen tekemiseksi, mutta luotilankaa ei saa käyttää samaan tarkoitukseen. Epätavallisen välineen ei tarvitse olla huipputeknologiaa.

    #283244 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    vieraspelaaja kirjoitti: (12.7.2011 20:39:02)
    Kyse lienee siitä, että peliä halutaan varjella epätavallisilta välineitä. Kyse ei ole niinkään sitä, kuinka suurta apua laitteesta on tai voidaanko sama tulos saavuttaa perinteisillä välineillä vai ei. Ratkaisu on linjassa sen kanssa, että mailaa saa roikottaa kallistuksen tekemiseksi, mutta luotilankaa ei saa käyttää samaan tarkoitukseen. Epätavallisen välineen ei tarvitse olla huipputeknologiaa.

    Luultavimmin juuri näin. Itse ajattelin lähinnä sitä, että pelaamiseen käytettävät ja mukana kannettavat/raahattavat välineet ovat niitä sallittuja ja niillä suoritetut kielletyt toimenpiteet johtavat vain pieneen rangaistukseen, muut sitten siihen diskaukseen. Onhan siinä tietenkin logiikkaa, kun noin ajattelee.

    #283245 Ilmoita asiaton viesti

    Onko sallittua vai kiellettyä tehdä suuntalinja jollain tiipaikalta löytvällä irtoroskalla? Eli löydän maasta tiinpätkän tai kaksikin ja asetan ne merkiksi haluamastani suuntalinjasta. Ei kulu ylimääräistä aikaa, mutta onko sallittua? Käytännössähän saman voi tehdä tiiaamalla pallon linjaan jo maassa valmiiksi makaavan roskan kanssa. Viime kierroksella kanssapelaaja teki näin ja jäin aprikoimaan oliko toimenpide sallittu…

    #283246 Ilmoita asiaton viesti
    MOD Q8
    Moderaattori

    Järvipallo kirjoitti: (17.7.2011 13:04:38)
    Onko sallittua vai kiellettyä tehdä suuntalinja jollain tiipaikalta löytvällä irtoroskalla? Eli löydän maasta tiinpätkän tai kaksikin ja asetan ne merkiksi haluamastani suuntalinjasta. Ei kulu ylimääräistä aikaa, mutta onko sallittua? Käytännössähän saman voi tehdä tiiaamalla pallon linjaan jo maassa valmiiksi makaavan roskan kanssa. Viime kierroksella kanssapelaaja teki näin ja jäin aprikoimaan oliko toimenpide sallittu…

    Ei ole sallittua. Reikä tai kaksi rankkua.

    Q
    May a player place his pipe or a club beside his ball, or an object behind his ball, to indicate the line of play and leave the object there while playing a stroke?
    A
    No. Such action would be a breach of Rule 8-2a.

    Saisikohan tästä vaikeamman tehtävän jos tiit laittaisikin osoittamaan jalkalinjaa, eikä lyöntilinjaa? Tulisiko nyt voimaan ’välineen outo käyttö’ -sääntö ja DQ?

    #283247 Ilmoita asiaton viesti

    Q8 kirjoitti: (18.7.2011 11:20:18)
    Saisikohan tästä vaikeamman tehtävän jos tiit laittaisikin osoittamaan jalkalinjaa, eikä lyöntilinjaa? Tulisiko nyt voimaan ’välineen outo käyttö’ -sääntö ja DQ?

    Ei oikeastaan, 8-2a soveltuu edelleenkin, tai sitten 13-3 (Building Stance), samat rankut.

    #283248 Ilmoita asiaton viesti
    KL

    JuKu kirjoitti: (18.7.2011 13:20:12)

    Q8 kirjoitti: (18.7.2011 11:20:18)
    Saisikohan tästä vaikeamman tehtävän jos tiit laittaisikin osoittamaan jalkalinjaa, eikä lyöntilinjaa? Tulisiko nyt voimaan ’välineen outo käyttö’ -sääntö ja DQ?

    Ei oikeastaan, 8-2a soveltuu edelleenkin, tai sitten 13-3 (Building Stance), samat rankut.

    13-3 ei todellakaan sovi tähän, 8-2a toki sopii.

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Säännöt Suuntauskepin käyttö pelatessa