26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Suosikki Whiskynne?

Etusivu Foorumit Yleistä Suosikki Whiskynne?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #190397 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tältä palstalta varmasti löytyy alan miehiä ja laajalti mielipiteitä? Oma suosikkini on Lagavulin, Skottilainen Single Malt, erittäin voimakas turpeen, mullan ja savun mieleen tuova jälkimaku. Normaali 12v on erinomainen ja parhaisiin hetkiin nautittavaksi esim. vk. 1984. Ikävä kyllä, on poistunut/poistumassa Alkon valikoimasta.

    #519037 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Enempi menee Koffin III:ta kotioloissa, mutta kun painaa liikaa bagissa niin olen kantanut Laphroaig merkkistä janojuomaa juhlistamaan onnistumisen hetkiä kentällä…

    #519038 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Se vaihtelee… Talvella tukevampi maltti kuten Lagavulin tai Laphroaig, kesällä kevyempää kuten Macallan tai Bowmore. Nämä siis systembålagetista löytyvistä. Paras viski jota jota olen päässyt maistelemaan on kuitenkin ehdottomasti St. Magdalena 25 years cask strenght, se oli namia 🙂

    ja pelko pois paddington, kyllä 16v Lagavulinia vielä saa alkosta, tosin 12 sitä ei käsitääkseni myydä ollenkaan…

    #519039 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    EFC

    Balvenie founders reserve on aika suuhun sopivaa. Toinen kiva maltti on Oban. Tosin suurin osan Scottien single malteista ovat aivan maukkaita ja kokeilemisen arvoisia. Hyvä paikka tehdä vertailua on St. Andrewsin clubin baari, siellä on myynnissä kaikki single maltit. Todettakoon se, että paikka on yhä bongaamatta.

    Oma suosikkini on Cragganmore 12v, mutta Lagavulin 16v on niukka kakkonen. Cragganmorea näkyy harvemmin Alkossa, kerran bongasin yhden ainoan pullon hyllyltä. Toki ulkomailta lajia löytyy paremmin.

    Connemara. Tulee mieleen Irlannin länsirannikon linksit. Joidenkin mielestä ehkä liiankin paljon turpeen savua mutta itse pidän.

    Highland Park on varsin suun mukaista. Suosittelen, jos pitää pehmeistä, ei kovin savuisista malteista.

    Bägin taskumattiin käy silti mikä tahansa. Olen tehnyt muutaman kerran sokkotestin ja suurin osa ihmisistä ei erota lämpimästä taskumatista edes viskiä ja konjakkia. Tuntuu oudolta mutta näin on.

    Single malteista 16-vuotias Lagavulin on se klassinen ykkönen niinkuin niin monilla muillakin. Heti perässä tulevat Lappari (Laphroaig siis 😉 sekä Balvenie single maltit, mitä vanhempaa sen parempi. Bowmoret ei oikein iske.

    Blended-puolelta Famous Grouse on IMO parasta ’talous’viskiä taskumattiin. Kuitenkin, niinkuin joku täällä mainitsikin, niin auringon lämmittämästä bägistä kaivetusta taskumatista nautittuna minkään viskin maku ei täyteen oikeuteensa pääse, joten ne kalliit harvinaisuudet on ehkä syytä säästää klubille tms jälkipeleihin.

    Paras viskivalikoima, mihin itse olen törmännyt täällä Suomemme maalla on Helsingin rautatieaseman yläkerrassa oleva Pullmans-pubi. Löytyy valikoimaa niin kalliiseen asti että on ihan tarpeen, että kaikista on saatavilla se 2cl annos vain maisteluun. 🙂

    Nimetön

    Lagavulin on OK, mutta parasta single malttia on vuonna 2012 valmistuva Bruiladdichin ’Port Charlotte’. Ostimme porukalla tynnyrin sitä (200 l) ja nyt siis odottelemme sen kypsymistä vielä 10 vuotta.

    Skoteista ehdottomasti Highland Park, savuttomista eli irkuista Tullamore Dew 12 v., whiskeystä eli bourboneista Four Roses Bourbon, ja tenneseeläisistä Jack Daniels, sekä kanadalaisista Crown Royal.

    Jos lämmin viski ei matista maistu, suosittelen kokeilemaan salmaria. Toimii erinomaisesti, myös hiukan lämpimänä. Tulee myös mukavassa muovipuketissa, josta ei nikkeliä irtoa.

    Hyi hitto kaikki Whiskyt. Jos nyt joskus sen ’böödiryypyn’ otta niin jotain muuta kiitos.

    Se joka irvistää whiskyryypyn jälkeen on tulossa alkoholisti ja se joka ei irvistä on jo 🙂

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Suosikki Whiskynne?

Etusivu Foorumit Yleistä Suosikki Whiskynne?