27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

Suomi golfkohteena ulkomaiselle tuttavalle

Etusivu Foorumit Matkailu Suomi golfkohteena ulkomaiselle tuttavalle

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Miten lähtisit esittelemään meidän vähän kajahtaneen kansan golfiamme ulkomaiselle kaverille?

  Tähän ei nyt kaivata mitään top3-kenttälistauksia, vaan sellaisia elämänmakuisia ja suomalaisia ominaispiirteitä ja erikoisuuksia esitteleviä tapoja, ilmiöitä ja paikkoja?

  Koitan saada kaverini toiselta puolelta palloa tulemaan tänne golfaamaan kesällä. Auta siis ystävää hädässä.

  Pitkät valoisat illat juhannuksen tienoilla ovat golfarin parasta aikaa. Leppoisaa golfia useimmiten erittäin hyväkuntoisilla kentillä (pk-seudun ulkopuolella). Disclaimerina hyttyset, mäkäräiset ja paarmat (ei pk-seudulla).

  Paloheinä golf. Siinä on elämänmakuista menoa, jota peräänkuuulutit. Terassi täynnä kännisiä golfharrastajia kierroksen jälkeen.

  Heti alkuunsa pitää huomioida ja hyväksyä Suomen luonto ja olosuhteet. Meillä paras golfkausi on aika lyhyt. Mutta jo juhannuksen jälkeen kotimaan kentät alkaa olla parhaassa kuosissaan. Valoa ja lämpöäkin riittää pitkälle iltaan. Samalla paras lomakausi on alkamassa joten kentiltä ja klubeilta löytyy sopivasti elämää. Kaikkialla osataan palvella ulkomaisia Asiakkaita vähintäänkin englanniksi jne. Lisäksi suomalaisten kenttien hintataso (GF ja klubit) ovat varsin edullisia moniin muihin maihin verrattuna.

  Suomen valoisa ja miellyttävällä tavalla lämmin kesä on erittäin hieno vaikka mihin vertaillaan. Voi sanoa että elämys jo itsessään. Joten kyllähän tänne kelpaa kutsua ulkomaisia vieraita. Kaiken lisäksi suurin osa kentistämme kestää vertailun lähes mihin tahansa. Ne sopivat erityisen hyvin kävellen pelattaviksi. Mahdolliset jenkkilän vieraat saattavat arvostaa golf-auton kanssa liikkumista joten heille voisi suositella tutustumista esim. Kytäjään. Toki muualtakin löytyy kelpo mahdollisuuksia auton käyttöön.

  Kokemuksistani voin kertoa että ulkomaiset vieraat ovat olleet poikkeuksetta tyytyväisiä ja osaavat arvostavat suomalaista luontoa, pelaamista sekä golfkenttien palveluita.

  Tornio Golf tai Santa Claus Golf juhannuksen tienoissa keskiyöllä.

  Kanadasta tulleelle vieraalleni tein kierroksen Suomessa. Hänen toiveenaan oli nähdä Suomea mahdollisimman paljon muutenkin kuin vain golfin kannalta. Golfia Torniossa kahden maan alueella valoisana yönä, Lappajärvi (lautta), Imatran golf (venäjän raja lähellä järven toisella reunalla), vänttigolf (kokemus sekin ja jäi kaverin mieleen), Linna golf ja Tali. Välipaloina savonlinnassa oopperaa, Tuusulan Krapilla kesäteatteria, Imatran ajot. Yöpymistä hirsimökissä, ajelua höyrylaivalla, majoitus linnagolfissa yms… Siinä osin suomalaista eksotiikkaa. Kaveri mainitsee vieläkin asiasta ja pahoittelee ettei ole pystynyt vastavuoroisesti tarjoamaan vastaavaa elämystä.

  Keskikesällä illat ovat valoisia, mutta niin ovat aamutkin. Kun aloittaa pelikierroksen vaikka viimeistään aamukuudelta, luonnon äänet ovat parhaimmillaan ja pelaamisen jälkeen päivään jää reilusti aikaa muille riennoille. Toki varhain aamulla ruoholla on usein kastetta, mutta sekin voi jollekin olla eksoottinen kokemus.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
Vastaa aiheeseen: Suomi golfkohteena ulkomaiselle tuttavalle

Etusivu Foorumit Matkailu Suomi golfkohteena ulkomaiselle tuttavalle