23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Suomenojalle ei kenttää

Etusivu Foorumit Yleistä Suomenojalle ei kenttää

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 43)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • (Metro-lehti 21.1.2005) Espoon Suomenojalle ei rakenneta 9-reikäistä golfkenttää. KHO:n mukaan Espoon kaupunginvaltuuston v.2002 hyväksymä asemakaava oli lainvastainen. KHO katsoi, että golfkentän keskelle suunniteltu kevyen liikenteen väylä ei olisi turvallinen. 10 hehtaarin kenttä olisi myös haitannut muuta virkistystoimintaa. Golfkentän suunnittelussa ei ollut otettu huomioon pohjavesien pilaantumisriskiä. – kaikki Suomenojan rangella käyneet tietävät, että alue, jolle kenttä olisi tullut on aivan karmeaa pusikkoa ja lepikkoa. Nyt ilmeisesti joku kuvittelee, että kaupunki raivaa lepikot nurin, kylvää kauniit ruohikot, joilla voi käydä piknikillä tai muuten vain virkistyä. Jään odottelemaan. Melkein toivoisi, että paikalle nousisi muutama massiivinen teollisuushalli hanketta vastustaneiden iloksi…

    Uskomatonta!

    Kannatan lämpimästi toivomustasi!

    Muuten, jollen erehdy, Uudenmaan ympäristökeskuksellakin taisivat olla sormensa pelissä. Häpeän tunnustaa olevani ympäristövirkamies.

    Kovastihan siellä Suomenojan risteyksessä pannaan kalliota ja metsää matalaksi että saadaan rakennettua Länsiväylän varsi täyteen ’konttoritilaa’ ja kauppoja. Ei tarvi kohta ulkoilijoiden miettiä että missä mennään kun kaikki paikat on aidattu.

    Harmi, todella harmi.

    Harjoitusgolfkenttä olisi siistinyt alueen ja se olisi ollut hyvä lisäys hyvin toimivalle ja kovasti käytetylle rangelle. Koska alueen yli menevät sähköjohdot, siihen ei kai koskaan rakenneta mitään eli ilmeisesti se pysyy pajukkona ja pusikkona tulevaisuudessakin.

    Voihan sitä liikenneympyrää ’konttoritilaksikin’ sanoa. Toivottavasti ympyrä toimii paremmin kuin ’V…tu risteys’.

    Käsittämätön päätös oikeasti. Teollisuusalueen ja sähköjohtojen seassa oleva lepikko-ryteikkö olisi saatu kerralla siistiksi, mutte ei. No jos kaatopaikkojenkaan maisemointi golf-kentäksi ei onnistu, niin kuinka sitten tämä.

    Alue on sellaista pusikkoa, että pahempaa saa hakea. Tuskin siellä kukaan pystyy liikumaan sen paremmin kesällä kuin talvellakaan, ei edes liito-orava. Mitähän hienoja suojelukohteita Espoosta vielä löytyykään Mankkaa kaatopaikan ja Suomenojan pusikoiden lisäksi.

    Aika erikoisia perusteita KHO on keksinyt, kuten suunnittelmattoman pohjavesien suojelun, jokamieskentän par 3 väylältä tuskin tulee enemmän ravinteita kuin hoidetulta omakotitalon pihalta.

    Hiihtelin Espoon keskuspuistossa viikonloppuna ja yllätys yllätys, sinnehän nousee rivitaloja, keskelle ulkoilualutta ja mitä hienoimpaan kalliomaisemaan Sama tilanne taitaa olla Leppävaaran kuntaradan ympäristössä.

    Kyllä taikasanalla golf on kummallinen vaikutus, sitä on vastuttava aina ja kaikkialla.

    Uskomaton temppu KHO:lta!!

    Linkissä on KHO:n päätös ja asian aikaisempi käsittely.

    Tässä on hyvä esimerkki siitä, miten ympäristöterroristit toimivat. Esitetään asiassa täysin vääriä ja vääristeltyjä väitteitä ja vain väitteitä, eikä mitään faktaa tai kunnon perusteluita. Monet itseään kunnioittavat ihmiset kutsuvat sitä valehteluksi. Ihmettelen suuresti, miten KHO on voinut perustaa päätöksensä pelkästään yhden tahon väitteisiin. Näistä väitteistä KHO sitten päätöksen perusteluissa mainitsee, että ’KHO katsoo selvitetyksi’.

    KHO on yrittänyt perustella päätöstään lainkiohtiin ja asiaperusteisiin, mutta on epäonnistunut siinä täydellisesti.

    Keskeisimpinä perusteina päätökseen on mm. se, että kaavassa ei ole määräyksiä, joiden tarkoituksena olisi kevyen liikenteen suojaaminen. Haloo!!! Siis kaavassa ei ole määräyksiä verkkoaidoista. Kyllä noi määräykset voidaan ja yleensä annetaankin ihan kaavan ’ulkopuolella’. Kyseessä oli siis kevyet verkkoaidat, jotka ovat paikallaan vain golfkaudella. Samanlaisia, mutta korkeampia verkkoaitoja on Suomenojan rangella nytkin.

    Lisäksi keskeisenä perusteluna on se, että ’Golfkenttätoiminnan harjoittaminen ei ole myöskään sellaisten lupa- ja valvontamenettelyjen piirissä, joissa kaikki pohjavesien suojelemiseksi tarpeelliset määräykset voitaisiin asettaa ja niiden noudattamista valvoa.’ Haloo!!! Tässä yhteydessä KHO on keksinyt ihan oman jutun, johon ympäristöterroristi A ei ole edes vedonnut tai väittänyt. Syy on siis itse liiketoiminnassa, jota valtiovalta ei suoranaisesti ja lupien osalta valvo. Kyllähän käsittääkseni kaikki golfkentät joutuvat kiikuttamaan erilaisia näytteitä tutkittavaksi ympäristökeskukselle tai jollekin muulle vastaavalle viranomaiselle, että ympäristö- ym. lupia noudatetaan. Vastakohtapäätelmä KHO:n perustelusta on siis se, että ympäristöä ja pohjavesiä voi pilata, jos toiminta ei ole lupa- ja valvontamenettelyn piirissä. Asiahan ei luonnollisestikaan ole näin.

    On käsittämätntä, että yksi terroristi voi vaikuttaa niin monen muun ihmisen toimintaan ja elämään. Alueen asukkaathan olivat selkeästi kentän kannalla ja pitivat sitä selkeänä positiivisena kehityksenä epäsiistille ja huonosti hyödynnettävissä olevalle alueelle.

    Ympäristöterroristi A on ilmeisesti käynyt lukemassa tällä palstalla sillä hän väittää golfpallon lentävän jopa aloittelevien pelaajien toimesta yli 300 m ja pallon nopeus on on näillä 275 km/h.

    Lue lisää: Päätös

    Niin vielä. Ympäristöterroristi A:n nimen saa selville, kun käy KHO:ssa katsomassa asiakirjat.

    Näyttää siltä, että asuntotuotannosta tutut kaavoitus-ongelmat ovat aina vain laajemmin myös golf-kenttien rakentamisessa.

    Kaavoituksen hitaus, valitusprosessien helppous ja se, ettei hävitessään joudu maksamaan vastapuolen kuluja tekevät valittamisen helpoksi ja riskittömäksi. Kaavoitetuillakin alueilla rakennusluvan haussa ’naapurien kuuleminen’ tulkitaan siten, että naapureilta pitää saada hyväksyntä. Näinhän se ei juridisesti ole; naapureita on vain informoitava.

    Lopputulos golfin kannalta: junnujen pelaaminen vaikeutuu, kun kenttiä rakennetaan vain kauas asutuksesta. Ja Hesan lähikenttien arvo entisestään nousee, kun kenttiä ei pysty rakentamaan Pickalaa ja Kytäjää lähemmäksi. Maasta Espoossakaan ei kuitenkaan ole puutetta.

    Kun nyt Mankkaan vanha kaatopaikkakin ilmeisesti suojellaan, niin onkohan kenellekään tullut mieleen, että jonkun pitää kaikki tämä maksaa. Ja vaarana on, että maksajat ja maksukykyiset siirtyvät myös yhä kauemmas Helsingistä. Käy kuten Helsingille on jo käynyt: veroäyri nousee, kun hyvätuloiset perheet siirtyvät omakotitonttien perässä Nurmijärvelle, Sipooseen, Kirkkonummmelle, Vihtiin. Jonne ne golfkentätkin rakennetaan. Ja Helsinkiin ja kohta Espooseenkin jäävät vain ne, joilla ei ole varaa muuttaa sieltä pois.

    No huh huh… Olipas ikävää luettavaa koko päätösdokumentointi. Hörhö – uskoisitko, että päätös olisi ollut erilainen ilman tuota ikävää jääviyshommaa vai oliko se vain sivujuonne ? Ikävä juttu lajille joka tapauksessa.

    Vai että pallokenttiä lapsille ja koirankusetusalueita … silloinkos se alue sitten on kaikkien käytettävissä … heh

    jos tämä tapaus on menetetty, kannattaisi tulevaa ajatellen muistaa nostaa esiin näissä yhteyksissä esim. työllistävä vaikutus. toinen mitä tulee mieleen, on tuo positiivinen vaikutus nuorison suhteen: liikunta ja järkevä toiminta, eli nuoret ovat poissa pahanteosta. vastaavia esimerkkejä löytyisi vaikka kuinka mutta uskon, että etenkin tuo uusien työpaikkojen luominen tänä päivänä on sen verran kova juttu, että se kannattaa vetää esiin vaikka siihen ei olisi tarvettakaan. parasta näissä esimerkeissä on tietenkin se, ettei tarvitse valehdella moista väittäessään.

    ihan tuli vaan mieleen.

    Nimetön

    Kukahan kertoisi ton A:n nimen? Ihme valittaja, ilmeisesti jotenkin nauttii terrorismistaan. On toki valituksessa pointtejakin, esim. kyllä YVA on fiksua tehdä erityisesti valuma/pohjavesialueilla. Muilta osiltaan päätös ja perustelut ovat kyllä aika sontaa, vrt. esim. anekdootti: miehen tappaa pienempi jouleannos kuin 130, mikä voi syntyä golfpallon osumasta. Voi jee, montako miestä on golfpallo tappanut Suomessa tämän pelin harrastuksen aikana? A kehiin, kutsun sinut saunan taakse katumushajoituksiin ..

    Nimetön

    Olipa valittaja A osannut asiansa! Ainoa tapa ’pärjätä’ näille jatkossa on ottaa oppia tästä ja muista valituksista ja löytää lääkkeet ennakolta hankkeen valmisteluprosessin aikana. Itse valittamista ja prosessin hidastamista sen avulla valmistautuminen ei tietenkään estä

    Linkki Espoo kaupungin hallituksen pöytäkirjaan kyseisestä asiasta.

    Lue lisää: Lue lisää:

    Eli Soukka-Seura oli siis asialla …

    On tämä netti vaan ihmeellinen… helposti löytyy ihmisen työpaikkatiedot, asuinaluetiedot, osoitteet, harrastukset, yhdistyskuuluvuudet jne jne 😀

    Nimetön

    No täähän on tuttua huttua. Mankkaan vanhan kaatopaikan päälle on jo jonkin aikaa kaavailtu golfkenttää, mutta nyt joku h….tin kaupunginosayhdistys ja sen (viherpiipertäjä-)aktiivit vastustaa sitä mm. keräämällä nimiadresseja, koska paikallisilta häipyis kuulemma hyvä yleinen virkistysalue (????!!!!).

    Just sillälailla… seura itsessään kyllä temmeltää kaupungilta saamassaan ja rahoilla korjatussa kiinteistössä… hienoo upeeta mahtavaa.

    ’Seurantalo Espoon kaupunki on luovuttanut seuran käyttöön entisen kansakoulukiinteistön osoitteessa Soukan rantatie 74. Kaupungin taloudellisella tuella seuralaiset ovat viime vuosina talkoilla kunnostaneet talon kauniiseen kuntoon’

    Tuntematta aluetta ja sen asujamistoa tarkemmin ko. tapahtuneesta itselleni tuli mieleen mm. seuraavaa:

    – Valittaja ja valitusprosessi on ammattitaidolla hoidettu. Vastaavaa ei voine sanoa Espoon kaupungista, joka muutosta on valmistellut.

    – Oikeudenkäynti käydään Suomessa argumenttien perusteella ja paras argumentti voittaa. Tuomareilta ei voida odottaa a. alueen tuntemusta tai b. golfin lajiosaamista.

    – Tuomarin jääviys on tökerö muotovirhe hallinto-oikeudelta.

    Tuntematta valittajaa/hänen motiivejaan, mutta lukemani perusteella ja liiton suositusten/vaatimusten mukaan, kuulostaa 9. reikäisen kentän rakentaminen noin 11 hehtaarille vaikealta yhdistelmältä. Paljon porua aihettaneessa Paloheinässäkin nykyistä kenttä oltaisiin oltu laajentamassa 13-15 hehtaarilla kentän säilyessä 9-reikäisenä.

    Golfliiton vaatimushan on vähintään 12 hehtaaria maata ja vähintään 6 reikää. Kuulostaa varsin ahtaalle kentälle varsinkin joukkoon pitäisi varata tilaan kevyen liikenteen väylillle.

    Nimetön

    Todella p-stä moinen vastustus.KHO:n pojat taitaa olla ’murtsika’tyyppiä,eivät ymmärrä että aika on ajanut ohi siitä lajista ja että kannattaisi panostaa nimenomaan golfiin,sillä saadaan tätä maata vietyä maailman kartalle ’hiukan’eri mittakaavassa.Esim.Palander ja Poutiainen ovat menestyksellään saaneet Lapin-matkailun nousemaan(hiihtoliitto ei heitä tukenut)joten Mikot ja Mineat saman lainalaisuuden mukaan aiheuttavat valtavan golf-massaturismin Suomeen!!

    Seuran tavoitteena on valvoa alueen kaavoitusta. Sääli, että tulivat myös Soukan ulkopuolelle.

    Onkohan kukaan selvittänyt kuinka paljon kuormitusta tulee noista viherpalstoista. Ja kuinka paljon ne häiritsevät ’normaalien’ ulkoilijoiden liikkumista alueillaan.

    Eipä silti, tuli sitä itsekin nuorempana ja notkeampana touhuttua viherpalstalla. Kunhan motkotan, kun meni hyvä paikka parin kilometrin päästä kotoa sivu suun.

    Lue lisää: Soukka

    Ko. herra käy tällä hetkellä ’sotaa’ mm. seuraavien asioiden puolesta (on niitä paljon muitakin vastaavia):

    Ilotulitusten kieltäminen. -aiheuttaa kohtuuttomia meluhaittoja, ilmansaasteita ja roskaa luontoa.

    Kaikkien tulisi kulkea töihin kävellen tai pyöräillen. Juupa juu. Toteutappa tämä Suomessa :))

    Herran mukaan ihminen on pilannut tämän maailman käyttämällä fossiilisia polttoaineita. -Toivottavasti ko. herran seuraavaa maailmaa ei pilata tuollaisilla turhuuksilla 🙁

    Ja näköjään seura osaa ainakin anoa rahaa hyviin tarkoituksiinsa… Kunnossa kaiken ikää on myöntänyt seuralle nimelliset 500€ ’KKI-ohjelma myöntää kaksi kertaa vuodessa taloudellista tukea terveysliikuntaa yli 40-vuotiaille järjestäville hankkeille.’ seura kiittää ja kuittaa. Edistämme jatkossakin vastustamalla kaikkien liikuntapaikkojen rakentamista.

    Lue lisää: KKI tuet

    Nimetön

    Tehän voisitte ottaa vaikkapa MOT:iin yhteyttä!

    Vakavasti puhuen, eiköhän tuo mene jo liian pitkälle, että aletaan kaivella jonkun yhdistyksen puuhamiesten henkilötietoja julkisesti. Varsinkin jos ko. henkilö(t) tai yhdistys käyttää vain lain suomaa oikeutta, vaikka eivät tekisikään sitä sillä tavoin kuin me toivomme.

    Sen verran oikaisua Poordin kommentteihin, että 11 hehtaarin alueelle oli tarkoitus tulla 6 reikää. Siinä olisi ollut turva-alueita ihan riittävästi.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 43)
Vastaa aiheeseen: Suomenojalle ei kenttää

Etusivu Foorumit Yleistä Suomenojalle ei kenttää