16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Suomen vaarallisimmat reiät

Etusivu Foorumit Yleistä Suomen vaarallisimmat reiät

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #190374 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Jatketaan nyt vielä tätä sarjaa.. Missä mielestänne on vaarallisimmat väylät/kenttä ylipäänsä. Itse pelaamistani kentistä Vuosaari kokonaisuudessaan on kyllä ylivoimaisesti hengenvaarallisin, siellä kaksi kierrosta viimekesänä pelanneena voin vain todeta että hirvittää vieläkin. Kolme kertaa viuhui pallo alle puolenmetrin päästä ja kerran vastaanotimme yhden bägiosuman, eikä foreista ollut tietoakaan. Ei golffia ole kivaa pelata jatkuvasti niska kyyryssä…

    #518766 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kaveri veti kyseisen väylän tiiauspaikalta kainalo topin kolmosen griinille. Kuolema oli todella lähellä eräällä junnulla, joka oli puttaamassa.

    Miten griini voidaan tehdä niin lähelle toista

    tiiauspaikkaa?

    #518767 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    MSn

    Pelasin itse toissa kesänä pari kierrosta ja jäi ihan samanlainen kuva. Palloja sinkoilee sokkona kumpujen yli puolelta toiselle. Välillä kukaan ei huutanut forea ja välillä sitä kaikui joka puolelta, ettei pystynyt peliin keskittymään.

    Yhtä kauhea kokemus, jossei kauheampi, oli sitten Peuramaa!! Kerran pelasin viime kesänä ja toiste en mene ilman että lainaan kaverilta lätkäsuojia. Väylät menivät pellolla ristiin rastiin ilman mitään järkeä ja siellä joutui olemaan melkoisessa pallosateessa ja odottelemaan kun muut lyövät toisen väylän lyöntejä oman väylän poikki. Kauhukseni minulle vielä esiteltiin uuden 18-reikäisen kentän väyliä, jotka entisestään sotkee tilannetta, kun menevät sekaisin vanhojen väylien kanssa. HUH HUH!

    #518768 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    MSn

    Kuvailin siis alussa Vuosaarta…

    #518769 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Empiirisesti Hyvinkään nro 5.

    Okei, ei se varmaan niin hirveän vaarallinen ole keskimäärin. Paitsi huonolla tuurilla.

    Olin silloisen pomoni kanssa pelaamassa, kun metsikön yli 4:lta tuli sopiva slaissi suoraan kulkusille. Siitä kuuluu veikeä ääni, POFFF! on aika lähellä totuutta. Äijä oli polvillaan maassa ja haukkoi henkeä. Ensimmäinen kommentti (muutaman minuutin päästä) oli, että onneksi ei tullut hampaisiin.

    En saanut lopputiliä, vaikka kikatin koko loppukierroksen.

    #518770 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Suomessa on muitakin ahtaasti rakennettuja kenttiä mutta Vuosaari on kyllä ihan oma lukunsa. Paitsi että viereisen väylän pelaajat ovat jatkuvasti vaarassa, myös liikenne on vaarassa: väylällä 3 slaissiavaus voi päätyä suoraan vilkkaasti liikennöidylle kadulle. Verkkohan siellä on estelemässä mutta ei se riitä. Vaatisi äärimmäisen hyvää pelikulttuuria ja taitotasoa koko klubin porukalta että Vuosaaressa tuntisi olonsa turvalliseksi. Sinsänsä kenttänä se on ihan mielenkiintoinen.

    #518771 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Allekirjoitan täysin kommenttinne Vuosaaren vaarallisuudesta.
    Viime kaudella kaksi bägiosumaa + pari muuten vaan metrin sisään ilmasta tipahtaneita lyöntejä.
    Ehdotus seuralle: pyöräilykypärät jakoon kaikille pelaajille!

    #518772 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Peri väylää tulee jo mainittujen lisäksi mieleen.

    Nurmijärven B2 ja Wiurilan 18

    Nurmijärvellä B2 kulkee rangen vasenta reunaa ja melkoisen usein rangelta eksyy hookkeja aidan yli väylälle. Eikä rangella taatusti huudella forea.

    W18:n viimeiset sata metriä lähestytään greenille korkean nyppylän yli täysin sokkona. Joka kerta käy mielessä, että onkohan edellinen ryhmä jo ehtinyt alta pois. Ensikertalaiselle aika omituinen kokemus muutenkin. Lähestymisen joutuu lyömään tyyliin ’tuolla päin se greeni luultavasti on’

    #518773 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Kuulostaa pahalta tuo vuosaari…

    Pahin minulle sattunut kenttä on kotojärven kenttä.

    Viime kaudella en pelanut siellä mutta edellisellä kaudella pelasin parikertaa kunnes tuli ykköstiin avaus suoraanpäin näköä kun tulin seiskaa pitkin takas, onneksi sain käsivarren eteen ja poks vaan ja kyynärpää kipee pariviikkoo. Lyöjä huusi fore kun minä jo makasin maassa tuskissani.

    #518774 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Todellista Extreme golfia voi kokeilla Helsingin Laajasalon 6 reikäisellä golfcoursella. Taatusti on Suomen vaarallisin!

    #518775 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    No Imatran 16. on kaiketi muille, kuin golfaajille vaarallinen. Par 4, keltasilta n. 310m. Onneksi,suurin osa käyttää rautaa avaukseen.

    Nimittäin väylän oikealla puolella (n. 15-20m) on moottoritie. Siis väylän lyhyeksi leikatun rajasta tuo 15-20 metriä. Muutaman kerran on jo joku onnistunut huitaisemaan auton tuulilasin sisään.

    Mahtaa olla mukava tunne kun yht’äkkiä pallo tulee n. 200km/h auton tuulilasista sisää, joka ajaa 100km/h vastapalloon…:)

    #518776 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Miten tommoisessa menee korvausvastuu, jos jokin slaissipallo menee esim. tuolla imatralla moottoritiellä auton tuulilasiin. Korvaako tuon tyyppisen vahingon liiton pelaajavakuutus, jos korvaa niin onko omavastuuta. Vai joutuuko kaivelemaan omaa kuvetta, tai meneeko se jotain muuten? Onko tietoa/kokemusta.

    #518777 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Wiurilan reikä 18 on toki sokkolähestyminen, mutta greenille ei pidä lähteä lyömään, ennenkuin edellinen ryhmä on soittanut kelloa merkkinä siitä että greeni on tyhjä. Kannattaa tutustua kenttäkohtaisiin paikallissääntöihin, niin ei tule vastaavan kaltaisia epäselvyyksiä.

    #518778 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tarkoitin tuolla lähinnä sitä, että vaikka kelloa olisi soitettu, ei se välttämättä tarkoita, että edellinen ryhmä olisi ehtinyt alta pois. Sen kummun yli lyötäessä ensikertalainen voi helposti missata greenin todella rankasti. Muistaakseni ensimmäistä kertaa siellä pelatessani löin lähestymisen 20 metriä pitkäksi eikä suuntakaan ollut läheskään oikea.

    #518779 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Totta tuo kellon_soittamisen_tarpeellisuus, mutta kun Wiurilan 18:lla on vielä kaksi sokkolyötiä peräkkäin. Varsin epämukava on olo silloin, kun edessä on ruuhkaa ja joutuu odottelemaan notkelmassa greenille pääsyä ja ei tiedä milloin joku tulee taakse ja avaa.

    #518780 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos pelaaja saadaan kiinni tai hän itse ilmoittautuu, autoon tms. osuneen pallon vahingonkorvaus menee Golfliiton vakuutuksesta.

    Jos pelaajaa ei saada kiinni tai ei ole vakuutusta (esim. ei Golfliiton jäsen), vastuussa on käsittääkseni ensisijaisesti golfkenttä. Tämän vuoksi kentät ottavat kovan riskin jos päästävät jonkun pelaamaan ilman green cardia. Myös ulkomaisilla pelaajilla taitaa olla aika vaihteleva vakuutusturva.

    #518781 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Korvauskysymyksiin semmoinen vastaus, että vakuutus korvaa. Pitää vain muistaa heti mennä kertomaan rikotun auton omistajalle, ottaa sieltä yhteystiedot ja tiedot vaurioista. Sitten lappu klubille ja tiedot sitä kautta vakuutusyhtiölle. Omavastuusta en ole ihan varma, mutta muistaakseni sitäkään ei tarvitse maksaa, jollei ihan tahallaan ole tielle palloa lyönyt.

    #518782 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Gumbölen range sijaitsee aivan moottoritien sivussa. Siellä näkee aina silloin tällöin moottoritielle eksyneitä slaisseja. Rangella ei tarvita greencardia, joten mahtaakohan kenttä tosiaan korvata mahdolliset vahingot.

    #518783 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Niin avaus on myös osittain sokko. Mutta muistaakseni väylällä on kyltti jos kehotetaan edellämenijöiden antamaan takaa tuleville lupa avukseen kun odotellaan sitä kellon soittoa. Eli 1. ryhmä avaa, menevät 1.notkelmaan alkuun, suojautuvat puiden taakse ja antavat luvan seuraavalle ryhmälle avaukseen. Kello soi ja 1. ryhmä voi jatkaa greenille. 2. ryhmä tulee 1. notkelmaan suojautuu puiden taakse ja antaa luvan seuraavalle ryhmälle. näin peli luistaa eikä ole pelkoa päälle avaajista. Tietysti Lukutaito on oleellista että osaa lukea kylttejä ja kenttäkohtaisia sääntöjä.

    #518784 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Vaarallisimmasta mieleen tulee Messilän 8. & 3. Avauksen alastuloalue on pimennossa ja about samalla kohdalla on vastaantulevan 3. avaukset. 8. pelatessa 3. väylä on out, mutta taas 3. safety avaus on kohti väylien välistä raffia. Vielä pahempi tilanne on jatkolyönnissä, jossa muutaman kerran (n. 10 kierrosta) on joku sankari tullut kummun yli pelaten 3. juuri jatkolyöntiin valmistautuessani. Huono kuvaus, mutta paikalla olleet ehkä ymmärtävät.

    Vuosaaresta sen verran, että jos ja kun ne väylien väliset raffit kasvavat sellaiseksi että tuurilla pallo sieltä löytyy ja jos löytyy niin jatko on SW:llä, tulee siitä kentästä turvallisempi. Nyt siellä pallo on käytännössä aina pelissä (pl. out ja greenin takana) ja driverin voi lämätä surutta melkein joka paikassa, mikä ei liene ollut tarkoitus. Se kenttä kyllä jakaa mielipiteet tasan kahtia.

    #518785 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Niinhän se teoriassa on. Käytännössä ei.

    Mielestäni reikä ei ole kuitenkaan vaarallinen. Olen pelannut aika monta kierrosta ko. kentällä, eikä ikinä ole sillä väylällä ollut noutaja lähelläkkään. 1. lyönti menee harvoin toisten päälle, koska ylhäältä näkee, kun edellinen ryhmä on poistunut. Toinen lyönti lähes poikkeuksetta varmistetaan siten, että joku ryhmästä kävelee viimeisen kummun päälle. Silloinhan ollaan jo aika lähellä kumpua. Ja jos ollaan kaukana kummusta, palloa ei saa helpolla lentämään griinille. Rinnettä alas vierivä pallo ei sinällään ole kovin vaarallinen, ärsyttävä kyllä, jos osuu lähelle.

    Mutta tarpeettoman paljon aikaa se kyttäily vie, se on totta.

    #518786 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Peuramaan uudenkentän väylä nro 5. voi olla ensi kesänä mielenkiintoinen. Tänä kesänä omat avaukseni väylällä 10 jostakin syystä hakeutuivat tälle väylälle. Vaikuttaa turhaan ahtaalta. Muutenhan uuden kentän väylät eivät juurikaan tule peliin vanhalla kentällä.

    Suurin ongelmahan ei ole ahtaasti rakennetut väylät vaan sokkolyönnit. Kun et näe edellä meneviä pelaajia tai rinnakkaisella väylällä olevia pelaajia, se aiheuttavaa vaaratilanteita.

    #518787 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Näistä kelloista kentällä on toki paljon hyötyä, kun pelataan täydellä kentällä.

    Mutta jos olet pelannut 17 reikää siten, että edessä on kokoajan pari väylää tyhjää, et ole joutunut odottamaan ollenkaan ja saavut sitten lyöntipaikalle missä pitäisi odotella kellonsoittoa.

    Kuinka moni teistä odottaisi?

    Näitähän on yritelty korvata myös elektroniikalla,

    mutta ainut tapa varmistua onko edessä vapaata on käydä katsomassa.

    #518788 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ainoat vaaralliset reiät ovat sokkoreikiä, muut vaaratilanteet johtuvat siitä että forea ei huudeta ajoissa.

    Tiedän tiedän, old news, mutta monen kannattaisi

    miettiä onko oma ego (?) tärkeämpi kuin pomon

    mu*at ? Tähän moni luonnollisesti vastaa että kyllä on, mutta jos ihan tosissaan ajatellaan niin ei varmasti lämmitä jos oma välinpitämätön käytös aiheuttaa vamman toiselle pelaajalle.

    Klubit voisivat aivan hyvin selkeästi ilmoittaa että ryhmä suljetaan kentältä jos forea ei huudeta ajoissa.

    Debatin välttämiseksi korostan että tämä varmasti tehoaa ilman sen kummempaa valvontaakin, panee varmasti miettimään kun näkee kyltin ennen kierrokselle lähtöä.

    #518789 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Paloheinän koko kenttä on vaarallinen (mikäli sitä voi kentäksi kutsua). Sain edellisellä kaudella kyseisellä kentällä kolme palloa käteeni, joista kaksi tuli rangelta. Vaarallisimmat reiät ovat dogleg par neloset, joissa ei näe griiniä kunnolla. Jos haluat hyvät vakuutusrahat ja aivovamman MENE paloheinään…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
Vastaa aiheeseen: Suomen vaarallisimmat reiät

Etusivu Foorumit Yleistä Suomen vaarallisimmat reiät