7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

Suomen parhaat harjoitusalueet ?

Etusivu Foorumit Yleistä Suomen parhaat harjoitusalueet ?

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kun täällä näyttää olevan kenttäranking niin nyt mielenkiinnolla odotankin lukijoiden kommenttia kenttien harjoitusalueista ? Ennenkaikkea niiden toimivuudesta, sijainnista eri vaihtoehdoista, kunnosta mahdollisuuksista harjoitteluun jne. Olen kierrellyt lähes puolella Suomen golfkentistä mutta monien kenttien harjoitusalueet eivät kyllä hirveästi ole innostaneet harjoitteluun. Tuntuvat kuin ne olisivat vaan lisänä kentälle kuin sellaiset pitää olla. Luulisi että hyvin suunniteltujen ja hoidettujen harjoituspaikkojen määrä lisäisi pelaajissa myös sitä harjoitteluintoa. Mistä siis teidän mielestänne löytyy hyvin rakennettuja harjoitusalue kokonaisuuksia ja mitä niistä toivoisitte ? Aina on parantamisen varaa näissäkin asioissa !!

    Omasta mielestä Suomen paras harjoitusalue löytyy varmastikin Talmasta.
    – Ruoholyönti range
    – chippi/pitchi alue / bunkkeri
    – puttialue
    – par-kolmonen
    Huonoa taas on se että alue sijaitsee kaukana klubilta ja kentiltä.

    Keimolan harjoitus alue on ok. Antaa mahdollisuuden ( mikäli alueella ei ole porukkaa ) lyödä n. 100 pitchejä.

    Ruukisaa on mukava harjoitusalue. Ruoholyönti range ( ei vielä hyvässä kunnossa ) kaks putti / chippi greeniä sekä bunkkeri greene. Kolme kpl. n. 100 metrin par-kolme väylää. Niiden kiertäminen on hyvää harjoittelua sekä lämmittelyä ennen kierrosta.

    Sekä Keimolan että Ruukin harjoitusalueet sijaitsevat klubin ja kentän välittömässä läheisyydessä.

    Muita ei tällä hetkellä tuu mieleen.

    Kertokaa muut. Löytyykö pk-seudulta hyviä harjoitusalueita? Ja missä voi harjoitella väyläbunkkeri lyöntejä?

    Nimetön

    Paltamossa on mielestäni loistavat harjoituspaikat.

    Golfkoulun käytössä on nurmelta lyötävän range. Laajuudeltaan rajallinen mutta hyvin suunniteltu ja nätisti muotoiltu lähipelialue. Alueella on pari isoa bunkkeria ja viheriötä sekä puttaus harjoituspaikka. Sopivasti matkalla 1. tiille on lisäksi oma puttigreeni. Tyhjänä harjoitusalueella voi toki nytkin vedellä 30-40m mutta treenatessa kaipaisi par3 väylää tai paria. Vaikka jos on hiljasta niin kai sitä voi parilla ensimmäisellä väylällä käydä lähipeliä harjottelemassa. 😉

    Sotkamo – ei Vuokatin Katinkultakaan ole huono paikka treenata. Ruohorange. pari isoa puttigreeniä ja pari par3 lähetymislyönti paikkaa ja yksi bunkkeri. Ei ihan niin siististi toteutettu kuin Paltamossa.

    Pääkaupunkiseudulla vaatimustaso olisi sama – mitä suosittelisitte?

    Talmassa on kyllä hyvät harjoitusalueet, sielläkin vain ruoho rangella on liian pitkää, kuten lähestulkoon kaikilla Suomen kentillä. Mutta hieman sivuten tuota toista keskustelua (ruohon leikkukorkeus), harjoitellaan samanlaisessa ympäristössä kuin pelataankin! (Valitettavasti…)

    Pickalassa on myös erinomainen lähipelialue, range siellä on aavistuksen lyhyt ja mielikuvitukseton, mutta lähipelialue on loistava.

    Kytäjälle on tulossa varmasti Suomen hienoin harjoitusaluekin, 12 hehtaaria!

    Lue lisää: Kytäjä Golf

    Minusta Tarinan harjoitusolosuhteet ovat parantuneet viime vuonna huomattavasti. Rangella lyödään molemmista päistä; toisella ruoholta ja toisella matolta. Lisäksi löytyy kolme puttiviheriötä, yksi chippi/pitchiviheriö sekä bunkkeri. Talviharjoittelua varten löytyy sisätiloista muutama lyöntipaikka, kaksi puttigreeniä ja bunkkerihuone. Näiden ilmaisten harjoitusmahdollisuuksien lisäksi golfsimulaattori on jäsenten käytössä kohtuuhintaan. Par-3 rata puuttuu, mutta todennäköisesti ensi vuonna tulee kolme par-3 väylää klubitalon viereen.

    Nimetön

    Nurmijärvellä on erinomainen par 3 rata ei mikään pellolle rakennettu vaan 9 reikäinen golfrata pienoiskoossa lyödään ylös ja alaspäin sekä laakson yli greenit hyvässä kunnossa ja lyödään ruoholta. lisäksi pari puttigreeniä ja golfkoulun chippialua.

    Range ei parhaasta päästä lyönti lavoilta mutta muuten hyvä paikka lähipeliharjoitteluun.

    Nimetön

    Masterista löytyy erinomaiset harjoittelu mahdollisuudet, range (sekä ruoho etta matto), 4 n. 60m par3 rataa (erinomainen paikka harjoitella lyhyita lähestymisiä), 3 putti viheriö sekä chippi ja pitch alueet.

    Vaikken kait viiteen vuoteen olekaan käynyt Kuusankoskella, muistelen sielläkin olevan kelvolliset harjoitteluolosuhteet.

    Kävin tuossa Tarinassa kesällä ja kyllä se range ja ne harjoitusalueet ei minun mielestäni kyllä hirveästi kehuja ansainneet !! Aikaisemmilta vuosiltakin on kokemusta sieltä. Onhan niitä toki kehitetty.

    Talmassa on hyviä harjoitusalueita. Mutta kyllä minun mielestäni hyviin harjoitusalueisiin pitäisi kuulua hyvin hoidetut ei raffi pituuteen jätetyt lyöntipaikat nurmelta. Pari erilaista puttiviheriötä-eri kaltevuuksia. Miksei jonkunlainen puttirata-tyyliin PAR 3 rata. Monipuoliset lähestymislyönti viheriöt, bunkkerit, nurmibunkkerit !!

    Ja sen lisäksi hyviin harjoitusalueisiin pitäisi kuulua mielestäni erilaisia apuvälineitä tekniikan kehittämiseen-svingitasoa jne.

    Siinä on Suomessa vielä paljon kehittämistä. Saapa nähdä mitä Kytäjä tuo tullessaan. Hyvää odotellessa kannattaa harjoitella omilla harjoitusalueilla !!

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: Suomen parhaat harjoitusalueet ?

Etusivu Foorumit Yleistä Suomen parhaat harjoitusalueet ?