-
JulkaisijaArtikkelit
-
Samaa mieltä, eniten ihmetyttää nämä nuoret ammattipelaajat jotka eivät ymmärrä että ei voi juhlia ja saada tuloksia samaan aikaan. Terävin kärki puuttuu Suomelta kokonaan, sekä miehissä ja naisissa, ei ole Mikko Ilosen jälkeen varsinaisia korkeimman huipputason pelaajia ollut:
”Timo Rauhala auttoi Mikko Ilosen golfhuipulle 2000-luvun alussa. Nykyisille Suomen lajihuipuille hän toivoisi lisää antautumista huippu-urheiluun.”
On hyvä muistaa, että kilpailu on 20 vuodessa koventunut aivan sairaasti, kuten monien muidenkin urheilulajien saralla. Eikä suomalaisella huipulle pyrkivällä golffarilla edelleenkään ole lähellekään yhtä hyvät harjoittelumahdollisuudet kuin tuhansilla muilla maailmassa. Rahaa tarvitaan aivan eri tavalla, jos ja kun täytyy matkustaa etelään harjoittelemaan useita kertoja talven aikana, kun monet voivat pienin kustannuksin harjoitella kotikonnuillaan liki täydellisissä olosuhteissa ympäri vuoden. Sillä on aivan pakko olla merkitystä.
Golflehdessä oli muuten vuosia sitten artikkeli otsikolla ”Voiko Suomessa kehittyä hyväksi puttaajaksi?”. Jos oikein muistan, sitä varten oli haastateltu tusinaa silloista ammattilaista ja mielipiteet menivät tasan 50/50. Tosin bermudasta taisivat kaikki olla samaa mieltä, että sillä puttaamista ei opi talvikaudella hallissa kokolattiamatolla harjoittelemalla.
Toki on ja erityisesti naisten puolella Aasiasta tulee paljon pelaajia, jotka eivät juuri mitään muuta tee kuin harjoittele ja pelaa.
Missä on muuten lähimmät bermudakentät, ainakin Espanjassa on joillain kentillä jo kokeiltu?
Suomalaisia on ET:llä enemmän kuin Ilosen aikaan ja menestystäkin tulee harvakseltaan, ja Matida Castren on jo selkeästi kaikkien aikojen paras suomalainen naisgolfari, vaikka taso kiertueilla on tosiaan nykyään paljon kovempi kuin Ilosen ja Blomqvistin aikaan. Eikä mikään ihme olisi vaikka Sami Välimäki vielä saavuttaisi Mikko Ilosen meriitit. Rauhalan opeilla tai niistä huolimatta tuli aikoinaan menestystä, mutta kehitys menee eteenpäin. Suomen huippugolfin taso ei missään nimessä ole romahtanut.
No joo. Olen aika samaa mieltä siitä ettei nykypelaaja pärjää tuolla juhla + treeni elämäntyylillä. Siitä seuraa nämä ikuiset lupaukset jotka nuorena vielä jaksavat pelata mutta parikymppisenä alkavatkin yökerhot kiinnostaa.
Jos nyt rehellisesti kysytään ja minulta sitä vastausta vaaditaan, niin voin myöntää että on romahtanut. Tuhat tulimmaista on romahtanut. Toivottavasti olette nyt ylpeitä ja voin jatkaa ajankohtaisiin asioihin.
Morikawa on hyvä esimerkki aasian voimasta.
Aasian voimasta ?
Niinhän se on että varsinkin naisten, mutta myös miesten golfissa monella huipulla on aasialaista sukujuurta. Hyvinä esimerkkeinä Colin Morikawa ja Tiger Woods.
Ai, nyt geeniperimäkin selittää hyvän suoritteen ? Voi perkele kun nuo suomalaiset näyttää ihan muulta kuin itäisiltä ihmisiltä !
Välimäen johtopaikan taustalla lienee hyvä harjoittelu ja viimeisenä silauksena aurinkolasit.
Aasian ihmeistä nyt mihinkään ole. Katsokaa vaikka kuinka paljon kuoriyhtiöitä siellä ja mihin tulokseen johtanut yhden lapsen politiikka, urheilussakaan ei ole motäön omaa vaan kaikki napattu DDR:stä ja Uwe Gabeleiniltä…
Golfissa tuskin on kyse geeneistä, vaan esikuvista. Tästä hyviä esimerkkejä ovat Korean ja Ruotsin pelaajat. Tästä syystä korealaistaustaiset tytöt ympäri maailman ottavat huippugolfarit esikuvikseen.
Voisiko johtua siitä, että par 6 ja par 7 väylät puuttuu ?
Voisiko johtua siitä, että par 6 ja par 7 väylät puuttuu ?
Niin mitä että? Saisiko jonkun selvennyksen miten Par 6 ja 7 väylät auttaisi suomalaista huippugolfia? Missä tuollaisia edes on? Ja jos on, niin miksi?
Saisiko jonkun selvennyksen miten Par 6 ja 7 väylät auttaisi suomalaista huippugolfia? Missä tuollaisia edes on?
En ota kantaa siihen miksi niitä on (sen enempää kuin miksi on par5- tai par4-reikiä) tai miten niiden olemassaolo tai puuttuminen auttaisi mitään tai ketään.
Ruukki Golf on näköjään muuttanut aiemman par6-reikänsä parvitoseksi, ja se lienee taitaa olla pisin parfemma tässä maassa (603 metriä takatiiltä).
Ei ole nyt näkyvissä että ketään isoa tähteä olisi Suomesta tekeillä, saati että ensimmäinen Major-voittaja joskus. Ruotsilla sellainen on.
Isosta porukasta on aina helpompi ammentaa menestyjiä, sen ymmärtämiseen ei tarvita suuria ponnisteluja. Helpottaa myös se, jos voi harjoitella luonnonnurmella ympäri vuoden ilman massiivisia matkakustannuksia.
On hämmentävää, kuinka joillakin on suuri henkinen trauma puuttuvasta suomalaisesta major-voittajasta. Golf on kuitenkin vain yksi urheilulaji muiden joukossa eikä edes Ruotsi menesty niissä kaikissa.
P.S. Ei ole vielä nähty yhtään islantilaistakaan major-voittajaa, vaikka Islannissa taitaa olla eniten golfkenttiä asukasta kohden maailmassa. Mistä kummasta tuo puute voi johtua?
Norjalaistenkin major voittoja saa hakemalla hakea ainakin miesten sarjassa. Samoin on laita tanskalaisilla, mutta ruotsin miehillä yksi voitto löytyy. Piankos me nuo ohitetaan.
Hovlandin FedEx Cupin voitto vastaa mielestäni helposti Major-voittoa!
Totta on että major voitto on jopa helpompi kuin fedexcup voitto, koska majoreihin pääsee helpommin osallistumaan. Pääsy Tour Championshipiin vaatii supertähden otteita.
Par 7 väylällä teoriassa ainakin voisi pelata 5 alle tuloksen.
Mikä se on muuten nimeltään ?
Par 7 väylällä teoriassa ainakin voisi pelata 5 alle tuloksen.
Mikä se on muuten nimeltään ?
Strutsi
Eipä taida vielä olla nimeä, mutta jos joku sen 5 alle joskus tekee, niin varmaan sillekin nimi keksitään.
Mikä sopisi sarjaan birdie – eagle – albatross – condor?
Isotrappi ja kuningastrappi ovat maailman painavimmat lentävät linnut. Olisko siis trapin englannin kielinen nimi bustard sopiva?
Par 7 väylällä teoriassa ainakin voisi pelata 5 alle tuloksen.
Ei voi, ei edes teoriassa.
Mikä se on muuten nimeltään ?
Minusta strutsi on osuvin. Kuvaa hyvin sen pelaajan tunteita hänen julkisesti väitettyään lyöneen kilometrin pituisella reiällä pallon kahdella reikään.
-
JulkaisijaArtikkelit