7.5. – 14.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

Suomen helpoimmat reiät?

Etusivu Foorumit Yleistä Suomen helpoimmat reiät?

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #190380 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Omat ehdokkaani pelaamistani, poislukien Par3 kentät: Par-3 Kotojärven 15, 60-70m lilliputtiväylä, pitchi hiekkamailalla, out griinin takana josta ei haittaa jos tiedossa, tasainen griini. Par-4 W-Golfin 1, n. 240m lievä dogleg oikealle, kaksi lyhyttä rautaa, outti oikealla ja griinin takana joista ei haittaa koska pelataan lyhyillä raudoilla, tasainen griini. Par-5 Kurkin 15, lyhyt n. 420m suora yllätyksetön väylä, aina yltää kahdella päälle, vaaraton lähestyä pitkällä raudalla, vastaanottava griini.

    #518839 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Joo siinäpä vasta golfreikä Suomen huipulta ! Siis yksi huonoimmista väylistä tai PAR kolmosista mitä olen koskaan pelannut ! Siitä piti kuulemma tulla hieno PAR 3 kahden par vitosen väliin mutta tulikin Suomen huonoin golfreikä ! Muutenkin tuntuu ettei Kotojärven PAR kolmosissa oikein ole onnistuttu. Vai mitä pidätte siitä nelosesta sinne kallion päälle ??

    #518840 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Olen pelannut Suomen kaikki 18-reikäiset kentät. Kotojärvi on juuri tyypillinen buumiin rakennettu kenttä. Piirrustuksissa väylät olivat vielä aivan normaalimittaisia, mutta mikä oli lopputulos?

    Mikki-väyliä koko kentän läpi. Jos olisin ostanut ensi annissa osakkeeen niin oikeustoimet olisivat käynnissä. Säälittävä kenttä joita emme Suomeen

    lisää tarvitse.

    #518841 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Par-4 Porvoo golf 9 reikä n. 210m suora par 4.

    Ei ole edes mikään kummallinen suoritus tavallisenkaan tuupparin tehdä eagle tuolla väylällä.

    Muuttunee par-3:ksi kun kenttä muuttuu 18 reikäiseksi.

    Käsittämätöntä miten tuo on joskus voitu par-4:ksi määritellä.

    #518842 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mitenkä voi olla noin lyhyt par nelonen. Eikö sille ole alaraja( n.230m) mitenkä lyhyt saa par nelonen tai viitonen olla?

    #518843 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    EFC

    Jos oikein muistan, niin par3 max 225 metriä, eli jos 226 niin väylä on par nelonen ja 426 metriä on sitten jo par vitonen.

    Onhan tuolla sitten maailmalla, kun isot pojat pelaa, niin useasti tuon 426 m ylittäviä par nelosia, mutta panoksetkin ovat isoja.

    #518844 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    hc

    Taas jotain hattuvakioita liikkeellä.

    Miehille luvut ovat seuraavat:

    Par-3 -220

    Par-4 200-450

    Par-5 400-

    Eli saa olla jo aika mikkihiirtä jos ei näihin rajoihin mahdu.

    #518845 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ritan 9 taitaa olla kortin mukaan jopa 240 m. Ei muuta sitä yhtään vaikeammaksi. Kovat kundit ei Ritassa puumailoja tarvitse! Mikki Hiiri-kenttä.

    #518846 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    EFC

    En sanoisi laittamiani lukuja miksikään hattuvakioiksi. Alla lainaus golfpisteen sivulta.

    Satuinpa vaan muistamaan luvuiksi 226 m ja 426 m.

    -Reiän par määräytyy sen pituuden mukaan: alle 220m = par3, 221-430m = par4 ja yli 430m = par5.-

    #518847 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kotojärvi golfia en koskaan ole kokenut, enkä Teidän puheidenne jälkeen koskaan tule kokemaankaan.

    Mutta onkos teistä kukaan ikinä ’eksynyt’ Peltola golfin kentälle? Siinä on kanssa sellainen kenttä jonka olisi saanut jättää rakentamatta…

    väylät&greenit järkyttävässä kunnossa…

    ei lainkaan kastelujärjestelmää, joten voitte varmaan kuvitella kentän kunnon kuivan kesän jälkeen…

    Kaiken kruunaa väylä numero 4 220m par 4 (dog-leg metsän yli aivan järkyttävään ylämäkeen, joutuu avaan SW:llä mäen alle dog-legiin, jonka jälkeen on vielä 120m vuorikiipeilyä että löytää lopulta ns. ’greenin’)

    #518848 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Käykääpä kiusallanne sivulla peltolagolf.com niin näette kuvvia tästä mainitsemastani nelosväylästä. Ja aika hyviä kuvia on myös väylästä 7 (par 3) joka avataan ladon yli!!!

    #518849 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    totta töriset – Peltola on yksi huonoimmista kentistä – onneks ainoastaan 9 reikäinen! Enpä oo muilla kentillä pelannutkaan voikukkien seassa…

    #518850 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    hc

    No golfpisteen tiedoista en nyt niin tiedä, mutta ainakin EGA:n laajemman tasoitusohjeistuksen mukaan rajat ovat ilmoittamani. Tarkemmin voit tutkia tuolta golfliiton sivuilta..

    Eli Suomessa ja muualla euroopassa ainakin näin. Tärkein pointti mielestäni tässä pilkunväännössä on kumminkin se, että reiän pituus ei välttämättä määrä suoraan reiän paaria, jos pituus on esim 400-450m.

    Lue lisää: tasoitusmääräykset

    #518851 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Ei sitä tarvitse mennä halpakentille tai jokamiehenkentille, jollainen Peltola golf on. Omituisuuksia löytyy myös ns. paremmilta kentiltäkin.

    Ei kaikista kentistä ole tarkoitus tehdä championship-hintaisia ja/tai -tasoisia. Onneksi.

    Kyllä järkyttäviä ylämäkiratkaisuja löytyy esim. Nordcenterin kentältä.

    Nordcenterin kentältä löytyy myös täysin alimitoitettu par3-väylä, oliko se nyt 70 m, jonka voi luokitella sinne Suomen helpoimpien golfväylien kategoriaan. Jos väylä nyt kuuluisi yleensä normaalimittaiselle golfkentälle.

    #518852 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Joo – Benzin 13 on alimittainen, mutta on se sentäs 90 metriä (ja takatiiltä jopa hieman enemmän).

    #518853 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Seve tosiaan on Nordcenter vastainen… Muuten niin loistava (ja ennen kaikkea faktapitoinen)kommentaattori! Taannoin laskeskelin Seven arviota ylimääräisistä bensakuluista, jos hesasta käsin pelaa NGCC:llä. Seven auto kuluttaa Pohjan matkoilla n. 20 litraa satasella, mutta aika lähelle keskiarvoa se meni, koska lähempänä oleville kentille kulutus olikin tasan 0 litraa satasella…;)

    Mainittu 90 metrinen par3 on muuten ’paha’ reikä, varsinkin jos tuolle matkalle ei ole sopivaa mailaa.

    Jos griinille ei osu (ok seve varmasti osuu aina). Edessa koko matkan bunkkeri ja takana sellainen viidakko, etten kovin monen ole sieltä nähnyt yhdellä lyännillä palloa griinille nostavan…

    #518854 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    EFC

    Ok. Voin joustaa, muistan vaan joskus vuosia sitten lukeneeni jostain aiemmin mainitsemani metrirajat. Vilkaisin golf.fi -linkkiä ja siellä tosiaan oli nuo mainitsemasi rajat luettavissa.

    #518855 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En ole missään nimessä Nordcenter-vastainen, vaikka ko. kenttä ei monesta syystä kuulu suosikkeihinikaan.

    Bensakuluja olet kommentoinut monta kertaa. Itse olin aikoinaan harkitsemassa jäsenyyttä eri kentille. Mukana olivat mm. Ruukki, Lohja ja Nordcenter lähikenttien lisäksi. Kyllähän paljon pelaavalle (5-7 kertaa viikossa) bensakulut Helsingistä Nordcenteriin ja Ruukkiin ovat todella korkeat ja aikaakin menee vähintään tunti suuntaansa Hesasta.

    Nordcenterissa on aivan käyvät hyvät kentät, mutta mielestäni yliarvostetut. Jokaisella meillä on omat suosikkimme.

    Kyllä tuo 90 m on helppo sändi väylä. Jos tehdään näin lyhyitä väyliä niissä tulisi olla jotain todella erikoista, esimerkiksi todella syvät bunkkerit, vettä ympärillä tms. Enkä silti pitäisi ko. väylästä. Mutta tämä on vain minun mielipiteeni.

    #518856 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Golfissa ei olekaan helppoja reikiä. Niitä ei yksin kertaisesti voi tehdä. Voi olla tylsiä, huonoja, vaarallisia mutta helppoja kenttiä ei ole. Näin se on MESTARIT.

    #518857 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Yep. Point taken. Totta kai kaikilla on suosikkimme. Taisin tosiaan tuosta bensakulu asiasta jo kirjoittaakin, sorry toisto. Se vaan pisti silloin silmään, koska oli vahvasti liioiteltu, vaikkeivat bensakulut tietenkaan mitaton kustannus ole.

    Asia lienee kuitenkin loppuunkasitelty ja enemmankin…

    Minun mielestani Nordcenterin hinta/laatusuhde on loistava (siis osakkeen ostoa ajatellen), mutta ei se tietenkaan ole ainoa kentta, jonka osalta nain on.

    Ja eihan se 13 vayla benzin paras todellakaan ole, itselleni se on vaan tuottanut kovastikin vaikeuksia – omaa huonouttani tietysti, taytyy varmaan hankkin oma sopiva wedge sita vaylaa varten…

    #518858 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tota noin….Benzin 13 vaikuttaa helpolta ja on lyhyt( 97 m keltaisilta normaalisti) ja valkoisilta 112 m….Ku nyt klubikisoissa tulee pelattua niin voin sanoa että keskiarvo kisoissa on noin 4 per pelaaja…muilla par 3:silla esim nr.4 on lähes kisassa kuin kisassa pienempi keskiarvo ku numerolla 13…..mielestäni 13 on helppo bogi reikä ja bogin tekee lähes mistä vaan…mutt paaria ei enää saakaa nii helposti jos missaa greenin ainakaan tämmönen klubipelaaja…ja usein siinä käy vielä silleenkin että ku lyö avauksen pitkäks muutta greenille jää alamäki putti ja sitten tulee väkisinki se bogi siitä….ja onhan muillakin kentillä saman pituisia par kolmosia esim..Park nr 10, tai Talin 9…´…

    #518859 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Faktaa: Talin 9. on klubitiiltä 129m ja takaa 151m, joskin kesän 2002 se klubitii oli n. 110 m.

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
Vastaa aiheeseen: Suomen helpoimmat reiät?

Etusivu Foorumit Yleistä Suomen helpoimmat reiät?