Aihe: Suomalainen tarina golfin aloittamisesta Jenkeissä - Golfpiste.com

14.1.–21.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

Suomalainen tarina golfin aloittamisesta Jenkeissä

Etusivu Foorumit Yleistä Suomalainen tarina golfin aloittamisesta Jenkeissä

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kaverin toivosta kerron tähän pienen tarinan golfin aloittamisesta suuressa ja kaunissa Yhdysvaltojen osavaltiossa, Etelä-Carolinassa.

    Asun täällä viidettä vuotta, ja asuu toinenkin suomalainen. Golfille lähinnä naurettiin vitsinä, tyhmäähän se on kävellä fiininä nurtsilla ja hutkia jotain valkoista palloa ees-taas. Laji näytti tyhmältä, tylsältä ja vielä kaiken lisäks Suomesta muistu mieleen kauhukuvat rahamääristä joita lajiin kaadetaan.

    About nelisen viikkoa sitten pyysi ystävämme Matthew meitä pelaamaan golfia. Me ei osattu yhtään mitään, lähinnä tiedettiin, että pallot pitää saada reikään. Matthew asuu Dunes Westin asuinalueella Mount Pleasantissa, Charlestonin itäisellä esikaupunkialueella. Dunes West Golf and River Clubilla saa pelata asukkaat jotka ylläpitävät halvempaa jäsenmaksua ja pelaavat ilmaiseksi, tai vieraat jotka maksavat verrattain korkeaa maksua. http://www.duneswestgolfclub.com/ Rata on ilmeisesti arvostettu ja pidetty Charlestonin alueella.
    Noh, ei tässä mitään. Luultiin ettei sinne päästä, mutta asukkaat saavat tuoda mukaan kolme muuta maksimissaan pelaamaan, eikä mitään jäsenkortteja tai tasoituksia siinä vaiheessa katsota. Pitää klubitalon kautta tosin käydä näyttämässä vaatteet, ja toki muistutettiin siitä, että sääntöjä pitää noudattaa. Mitä ne sit oli, ei vielä ollu hajua. Mutta hei, ollaankin asukkaan vastuulla, heh. Oltiin ostettu sopivat pikeepaidat ja khakihousut tätä varten.

    Rangella hutkittiin palloja pari sataa kappaletta ja opeteltiin swingiä, ja siitähän ne sit lähti pikkuhiljaa. Ennen pitkää jopa eteenpäin. Tunnin ähkimisen jälkeen ja pikaisen sääntökertauksen jälkeen seurattiin ystäväämme golfkentälle, hänen mailoilla, ja mentiin ykkös-tiille.

    Noh, aika surkeestihan se meni, mutta yleensä ne siitä 10 lyönnillä uppos pallot koloihin. Parilla reiällä nostettiin pallot ja mentiin eteenpäin, koska per reikä on aikaa 15 minuuttia ryhmälle, ja siirtymisiin on varattu kolme minuuttia. Jottei takanatulevat hermostuisi, noudattettiin aikarajoja. Vaikka golf olikin haastavaa ja hirveetä kateltavaa, oli se silti tosi hauskaakin.

    Seuraavaks oltiinkin parin päivän päästä menossa Charleston Municipal Golf Courselle. Verovaroin ylläpidetylle lähes satavuotta vanhalle kentälle ei oo edes paha kävelymatka mun talolta, ja se on ihan kivan näköinenkin. Sen omistaa kaupunki kokonaan, eikä sinne tarvitse jäsenyytta muuta kuin sen, että asuu Charlestonissa. http://www.charleston-sc.gov/golf

    Neljän jälkeen 18-reikää maksaa 10 dollaria, ennen sitä 15 dollaria. Jossei asu kaupungissa, ovat hinnat kovempia eikä kausilippua voi ostaa. Säännöt ovat letkeempiä, peliaikaa suositellaan 4 tuntia ja 15 minuuttia, mutta sitä ei natsintarkasti valvota. Kunhan peli about sujuu, ja välillä on kohteliasta päästää takana olevat ohi. Ennen tii-aikaa pitää lähinnä vaatteet käyttää näytillä ennenku saa biljetin käteen. Kentällä on myös täysi kaupungin vakuutus ja nähtiinpähän kun ysireiän ja kymppireiän välisellä maantiellä meni tuulilasi autosta. Klubitalolla on lomakkeet näitä tilanteita varten.

    Ensimmäinen bägi oli noin 45 dollaria. Mailat oli 3 dollaria käytettynä kirpparilta kipale, bägistä maksettiin 15. Driveri ostettuun uutena Amazonista 38 dollarilla siihen päälle ku ei niitä oikein halvalla löytyny.

    Peli on sujunut Municipal Coursella aika hyvin. Ekan kerran scoret on tässä, pelasin lankoni ja Pekan kanssa.
    Scorecardi ekalta kerralta
    Olihan se aika kyynelten taivallusta, mutta näytti jo vähän golfilta. Rangellakin oltiin pari tuntia ennen tätä.

    Nyt on kohta neljä viikkoa golf-uraa takana, ja yli 150 reikää pelattu.
    Saatiin kuudenkympin alle ekaa kertaa yheksän reiän scoret. Ostin käytettynä bägin ja pari hyvää mailaa uutena. Ens viikolla ois vissiin PGA-tason oppitunti jotta saan vähän ohjausta.

    En oo rahaa käyttäny, bägin ja mailojen, green fiiden ja rangetikettien kanssa edes kolmee sataa, ja golfia oon pelannu oikein olan takaa lähes joka ikinen päivä. Dunes West Golf and River Course

    Charleston Municiapl, reiällä 7. 220y draivi.


    Enhän mä, eikä Pekkakaan ole, mikään mestari. Ja vielä lähtee palloja puskan kautta takasin väylällä, ja välillä ongitaan vesiesteestä. Mutta rakastuinpa lajiin jota en koskaan olisi kokeillut Suomessa sen aloituskynnyksen takia. Mä tykkään ampua aseilla, pelata videopeleillä ja ajaa kilpaa muskeliautoilla. Kuukausi sitten en olisi uskonut ketään joka väittäisi mun seisovan khakihousut jalassa golfkentällä katsoen ja ihaillen muiden swingejä. Täällä aloitus oli aika pehmeä, ja parin osaavan kaverin kanssa aloitus oli ripeää ja oppimisrikasta. 25 celciusta on plussaa jo täs vaiheessa useina päivinä.

    Kaupungin kentän vuosimaksu olis vähän päälle 200 dollaria ja sillä sais tarpoa kenttää ees taas 365 päivää vuodessa niin paljon ku ikinä pystyy. Pitäis varmaan hankkia kohta. Välillä voi maksaa parin viereisein kaupungin kentille 25 dollarin greenfiin ja kuhan peli about kulkee ja vaatteet sopii, ei multa muuta vaadita. Tuskin ikinä pääsen Kiawah Islandin Ocean COurselle, tai kaikista rikkaimmille kutsukentille, mutta pelaanpahan golffia mukavasti ja opin joka päivä jotain uutta.

    Näitä foorumeita lukiessani ja niiden ystävien tarinoiden mukaan joita Suomesta tunnen, ei kotona ihan näin oltais aloitettu, eikä sitä näin halvalla pelattaiskaan.
    Tän postin tarkoitus ei ole mitenkään mollata Suomen golfkulttuuria, sillä aloittelijahan vasta olen, mutta aattelinpa vain, että on kontrastiltaan sellainen tarina, joka voisi suomalaista kiinnostaa huomattavastikin. Pari kertaa Suomessa peloteltiin, että ei kannata jossei kunnolla kiinnosta, ja on vaikeeta ja vähän kallistakin, että eikö minigolf riitä?

    Kuinka monta pelaajaa jää pelaamatta kovan aloituskynnyksen kautta? Monelle varmaan auttaisi, jos pääsisi klubilaisen mukana ja hänen vastuulla.

    Tutuissa maisemissa liikut! Olen pelannut useampia kierroksia Charlestonin Municipal Coursella, pari kertaa Dunes Westillä, kuten myös Patriots Pointissa. Jokunen muukin Charlestonin kaupungin luoteispuolen golfkenttä on tuttu muutaman vuoden takaa. Kiawah Islandin Ocean Coursellakin on käyty, ei tosin klubitaloa pidemmällä…

    Charleston on hieno kaupunki asua, mutta yksi outo piirre siellä on: alkoholia (olutta, viiniä) ei saa tarjoilla katujen varsilla terasseilla, ainoastaan sisätiloissa tai sisäpihoilla.

    USA:ssa minäkin golfharrastukseni 90-luvulla aloitin, mutta hieman Charlestonia pohjoisempana, nimittäin North Carolinassa Pinehurstissa, jota paikalliset kutsuvat nimellä ”Golf Capital of the World”.

    Tervetuloa koukuttavan lajin pariin!

    Mukava tarina. Kiitos 🙂

    Yläkäsi tälle,
    kiva stoori.
    Menestystä ”golf-uralle”

    ts

    Mutta rakastuinpa lajiin jota en koskaan olisi kokeillut Suomessa sen aloituskynnyksen takia

    Tuota… pitäisköhän tuo sittenkin kirjoittaa muotoon ”mielikuvastani aloituskynnyksen suhteen…”

    Niinpä. Kyllä Suomessakin on nykyään golfin aloituskynnys todella matalalla. Ei tarvitse kuin mennä lähinkentän cädärille heittämään kympin tiskiin, yläfemmat ja painella ykköstiille. Ei sitä CM:a kiinnosta, että oletko varannut ajan etukäteen tai että mihin seuraan kuulut. Nimi tai tasoitus on myös aivan toisarvoinen seikka nykypäivänä kun aloituskynnystä ei enää ole.

    Mielenkiintoinen kirjoitus ja jotain sellaistakin mukana, jota pitäisikin golfin tapaisen puuhan toisaalta ollakin. Suuressa maassa on vaihtelua ja erilaista tarjontaa, kun se asukasmäärä on sen verran suuri ja lajilla on historiasta johtuen pitkät perinteet.
    Mukavia mielenkiintoisia pelejä ja jatkoa golfin parissa. Vaikea on päästä eroon, infektio on kerran saatuna pysyvä…

    Toisaalta Suomessa kolfin aloitus voi onnistua samalla tavalla pääkaupunkiseudulla tai muissa suuremmissa keskuksissa, jossa eri tyyppisiä kenttiä on suhteessa eniten pinta-alaa kohden. Ehkä joissain seuroissa voi jo nytkin olla käytössä vastaavia hitaita kiihdytyskaistoja lajista kiinnostuneille, mutta mitenkään yleisiä nämä eivät kyllä kaikkialla maassa välttämättä ole.

    Kirjoituksessa oli eräs poikkeama, kunnallinen kolf-kenttä, näitä Suomessa ei taida olla, olisiko Ruotsissa muutamia ? Perinteisiä urheilukenttiä ja jääkiekkohalleja ja vastaavia tosin on, mutta kolfin areenoita ei, vaikka kolfin sopivuus ikääntyville suomalaisille olisikin liikuntamuotona suuresti hyödyksi.

    Kirjoittaja on siinä nähdäkseni varsin pitkälle oikeassa että aloituskynnys kyllä on edelleen olemassa, kolf on pitkälle organisoitunut seura-sisältöiseksi ja sidoksissa golf-liiton jäsenyyteen ainakin kilpailuihin osallistumisen osalta.
    Ilman näitä vaihtoehdoiksi voivat jäädä pay and play -kentät, joita on, mutta näitä ei ole kuin satunnaisissa osissa maata.

    Näiden vaihtoehto on sitten joko pelioikeuden vuokraus pidempiaikaisena pelikauden kestävänä tai pelikohtaiset greenfeet tai jokin lyhytaikaisempi pelioikeus.
    Oma osake on sitten sopiva, jos asuinpaikka on pysyvä ja pidempiaikainen pelioikeus kiinnostaa ja pelikierroksia on riittävästi kautta kohden.

    Kirjoituksen 200 $ vuoden pelioikeusmaksuun ei taida kuitenkaan Suomessa päästä millään 18-reiän kentällä, siihen verrattuna kolf on Suomessa suhteessa hintavaa, onhan pelikausikin vain noin viisi-kuusi kuukautta.

    Hyvä kirjoitus ja mitä tulee siihen, onko aloituskynnyt oikeasti korkea, kannattaa muistaa hokema ”asiat ovat niin kuin ne näyttävät”.

    En malta olla kritisoimatta golfin (ja ehkä tässä erityisesti kansallisen golfliiton) viestintää. Lähes kaikki kirjoitukset golfista keskittyvät teemoihin
    – golfosakkeen omistaminen on painajainen
    – golfin toiminta salamyhkäistä tai ainakin läpinäkymätöntä
    – golfin rahojen käytössä on jotain moitittavaa (esim. ministeritason palkkoja, jne)
    – golfkentällä on kaikenlaisia ”ongelmatapauksia” jotka esim. hidastavat peliä

    … siis kaikki sellaisia teemoja, jotka ovat omiaan luomaan negatiivista ilmapiiriä lajin ympärille ja lisää aloituskynnystä (lue: muilla kuin sisäpiiriläisillä ei asiaa kentälle).

    Tästä on ihan turha syyttää vanhojen poliitikkojen tapaan ”Etelän mediaa”, kyllä viestintä lähtee toimijoista itsestään ja siinä on kosolti parannettavaa.

    Vähäkylä kirjoitti: Peli on sujunut Municipal Coursella aika hyvin…. Nyt on kohta neljä viikkoa golf-uraa takana, ja yli 150 reikää pelattu.

    Viimeistään muutaman kuukauden päästä alat kaivata vaihtelua ”Munilla” (= Charleston Municipal Coursen lempinimi) pelaamiselle, vaikka se ihan mukava kenttä onkin. Siksi muutama sana muista alueen kentistä, joita löytyy mm. West Ashleyn suunnalta.

    Kokemusteni perusteella suosittelen suuntaamaan sellaisille kentille kuten Shadowmoss ja Legend Oaks. Varsinkin jälkimmäisestä kentästä on jäänyt mieleen positiivisia fiiliksiä. Sen sijaan pysy toistaiseksi poissa Westcott Plantationin ja Coosaw Creekin kentiltä. Westcott’issa on ahtaita väyliä lammikoiden ja talojen välissä, Coosaw Creekissä taas kummallisia, väyliä katkaisevia ja palloja nieleviä vetisiä marsh-alueita. Vähän kyseenalainen vaikka edullinen kenttä Summervillessä on Summerville Country Club, jonka taso jää kauas ”Munista”.

    Lähimpänä kaupungin keskustaa Cooper Riverin idänpuoleisella rannalla on Patriots Point Golf Links. Tämäkin hyvätasoinen kenttä soveltuu hyvin aloittelijalle. Enjoy!

    Asiallinen tarina..

    Juuri näin voi golfaamisen aloittaa seudulla jossa talvisinkin on reilut kymmenen astetta lämmintä ja lajia harrastettu jo pitkään. Turha ”bullshit” on vuosien varrella karissut pois harrastuksesta. Siitä huolimatta (tai ehkä juuri siksi) peruasiat ovat etikettiä ja sääntöjä myöten hallinnassa. Kuten tuossa jutustakin tuli ilmi niin yleinen mielikuva golfaamisesta on meillä edelleenkin erilainen kuin USA:ssa. Siis (kertojan mukaan) Suomessa ei harrastusta olisi tullut aloitettua, vaikkei meilläkään ole aloittamiselle enää kovin suuria kynnyksiä. Ei edes taloudellisia.

    Kenttiähän jenkkilästä löytyy jokaiseen makuun ja kilpailu pitää niin palvelutarjonnan kuin hinnatkin asiallisessa suhteessa. Huomioiden lisäksi vertailussa (mm. Suomeen) sen että pelikausi on noilla South Carolina’n seuduilla ympärivuotinen.

    Vaikka en nyt osaa tähän juuri nimetä yksittäisiä paikkoja niin veikkaan että sieltä Charleston’in maisemista löytyy (country-, resort-
    ym.)klubeja joilla on hieman suuremmat aloitus-, vuosi- ja jäsenmaksut. Jopa huomattavasti suuremmat kuin missään/millään suomalaisella kentällä. Niissä toki on palvelutkin huippuluokkaa. Isosta maasta löytyy Asiakkaita kaikenlaisille palveluille..

    Eipä muuta kuin kiitokset ja lyhyitä putteja kirjoittajalle!

    KL

    Juuri näin voi golfaamisen aloittaa seudulla jossa talvisinkin on reilut kymmenen astetta lämmintä ja lajia harrastettu jo pitkään. Turha ”bullshit” on vuosien varrella karissut pois harrastuksesta. Siitä huolimatta (tai ehkä juuri siksi) peruasiat ovat etikettiä ja sääntöjä myöten hallinnassa.

    Mitä on tullut juteltua kyseisen mantereen asukkien kanssa ja seurattua ko. alueen nettikeskusteluja, niin perusasiat ovat kaikkea muuta kuin hallinnassa. Kentälle mennään rahatukko kourassa ja sixpack toisessa, ajetaan autolla missä sattuu, lyödään palloa (jos siihen ylipäätään osutaan) mihin sattuu seurauksista välittämättä ja ihmetellään, kun marshall tulee hätistämään pois takaa tulevien tieltä.

    Oma mielipiteeni kentällä liikkumiseen kokemuksesta ja taitotasosta riippumatta on edelleen se sama:
    – pelaa turvallisesti
    – noudata etikettiä
    – päästä nopeammat ohitse, jos et pysy edellisen ryhmän kannassa

    Näillä ohjeilla ja mukana kulkevan kokeneemman harrastajan suosiollisella avustuksella laji on helppo aloittaa, tapahtui se sitten Suomessa, USAssa, Mongoliassa tai Kongossa.

    Hyvä kirjoitus joka tapauksessa, kiitos siitä ketjun aloittajalle ja lykkyä valitsemallesi koukuttavalle harrastukselle!

    Ostin nyt sit koko vuosilipun kaupungin kentälle.
    Sain myös kuulla, että ainoa päivä jolloin klubitalo ei ole auki on joulupäivä, mutta silloin saa myös pelata, ja se on ilmaista silloin.

    Siitä, millaista golfin pelaaminen on Suomessa, en tiedä. Kuten totesin, en siellä pelannut, enkä edes kokeillut. Muistan, että kummisetä yritti saada kiinnostumaan golfista, mutta tsäänssinä oli ainoastaan pääsy rangelle. Kentälle itselleen ei olisi kuulemma helposti päästy. Pallojen lätkiminen pelkästään johonkin seinään tai pellolle vaikutti kuitenkin tyhmältä puuhalta.

    Jokuhan jo totesi, että asiat ovat kuten näyttävät. Tuntui aina siltä, ettei ole oikeastaan mitään mahdollisuutta kokeilla sillä mielellä, että kiinnostaisko.
    Toki on täällä kaupunginkin kentällä joskus pyydetty pelaajia vaihtamaan paremmat vaatteet, ja joskus hätistelty rangerien toimesta liian hitaita. Yhden kerran oon myös nähny kun draivit tiiltä oli sitä luokkaa, et pyydettiin poistumaan turvallisuuden nimissä. Mut pääasiallisesti täällä ihan normaalisti pelataan ja peli sujuu.

    Patriot’s Point on kohta tulossa kalenteriin, ja Dunes Westin Golf and River Clubilla on jo pelattu, ja kohta lisää.

    Tänään pääsin alimpaan scoreen ikinä, 18. reiän jälkeen oli scorecardissa 107 ja hyvältä tuntu. Aikaa meni 4 tuntia ja viis minuuttia, bägiä kantaen.

    Löysin paikallisesta goodwillistä Top FLiten stand bagin täysin upouutena muoveissa. Se oli siellä 15 dollaria. Joku oli selvästikin kyllästynyt peliin. Uutena ostin nettikaupasta putterin, lofting wedgen, ja rautafemman. Driverin sain pomolta lahjaksi.

    Loput mailat ovat 2.99$ kirpparilta kipale. Koko bägissä on 9rauta, 4rauta, 7rauta, 6rauta. Lofting wedge, driveri, puufemma ja putteri. Ja tietty mun käytetyin maila, eli ball retrieveri vesiesteita ja keskikokoisia alligaattoreita varten. Kaikkia rautamailoja eikä wedgejä oo, mutta koen pärjääväni ihan hyvin toistaiseksi, ja koska sen verran vähän on rahaa näihin mennyt, oli mukava ostaa vuosilippu.

    Puttaukset menee ihan ok, driverilla kans. Wedgellä haarukka etäisyyden kanssa on iha hirvee, enkä vielä luotettavasti saa sitä greenille. Välillä yli, välillä ali.
    Jos joudun hiekkaan, alkaa olemaan tippa linssissä.

    Rautamailoilla meen monesti armeijaan tyyliin väylää. VASEN OIKEE VASEN OIKEE VASEN OIKEE. Ainoa ”luotettava” rautamaila on seiska, jolla saan about 100 jaardia about suoraan yleensä.



    KL kirjoitti: Mitä on tullut juteltua kyseisen mantereen asukkien kanssa ja seurattua ko. alueen nettikeskusteluja, niin perusasiat ovat kaikkea muuta kuin hallinnassa. Kentälle mennään rahatukko kourassa ja sixpack toisessa, ajetaan autolla missä sattuu, lyödään palloa (jos siihen ylipäätään osutaan) mihin sattuu seurauksista välittämättä ja ihmetellään, kun marshall tulee hätistämään pois takaa tulevien tieltä.

    Tämä KL:n kuvailema näkymä voidaan hyvin rinnastaa savolaisten kalajuttuihin. Joskus ääritapauksessa saattaa tuollainenkin täysin poikkeuksellinen näkymä kohdalle sattua, mutta tyypillistä se ei amerikkalaisilla golfkentillä missään tapauksessa ole. Mutta näinhän värikkäästi liioitellen näitä tarinoita kerrotaan…

    Pelattuani runsaan 20 vuoden aikana yli 50:llä amerikkalaisella public- tai semiprivate- golfkentällä joitakin satoja kierroksia ei KL:n kuvailemaa tilannetta ole kertaakaan vastaan tullut. Suomessa olen kyllä nähnyt, kun golfautolla ajetaan lähes foregriineille, Amerikassa vastaavaa en koskaan. Kaljaakaan en ole pelaajilla USA:n golfkentillä bägivarustuksena nähnyt, täällä sen sijaan olen.

    Yhden kerran oon myös nähny kun draivit tiiltä oli sitä luokkaa, et pyydettiin poistumaan turvallisuuden nimissä.

    Edes tuota Vähäkylän näkemää tilannetta ei ole kohdalle sattunut.

    Vähäkylä: Mut pääasiallisesti täällä ihan normaalisti pelataan ja peli sujuu.

    Tuo on todenmukainen, liioittelematon kuvaus golfin pelaamisesta Jenkeissä.

    Näillähän meitä pelotellaan, että siksi pitää olla jäsenyys hankittuna, kurssit käytynä, sata sääntöä muistissa, koska ”muuten TIETENKIN menee kaikki asiat sekaisin”.

    Itse kokeilin golfia eka kerran 90-luvun alussa ulkomailla, meitä oli ryhmässä 4 aloittelijaa, kaikki eka kertaa kentällä, ei tiedetty säännöistä mitään, eikä juuri osuttu palloon. Cädäri oli sanonut että jos takaa on tulossa joku, nostakaa pallot taskuun ja kävelkää seuraavalle.

    Niin teimme. Joitakin väyliä ehdittiin pelata jopa ihan loppuun asti.
    Ei rikottu mitään eikä häiritty ketään, ja hauskaa oli!

    Suomalaisia kaiketi on syytä holhota erityisesti, varsinkin golfissa. Muutenhan kaikki ryhtyvät heti juopottelemaan, tähtäämään toisiaan päähän, kaivamaan kuoppia griineille ja ties mitä.

    Vielä pientä jatkoa aloittajan fiksuun juttuun..

    Tässä kun oli mainio esimerkki siitä että harrastuksessa oli helppo päästä alkuun kun ensimmäisillä kerroilla mukana ryhmässä oli lajia harrastanut kaveri. Hän osasi neuvoa ystävilleen ne muutamat tärkeät asiat (etiketistä ja säännöistä, ehkä lyönneistäkin?) jotka on tarpeellista tietää ja hallita heti alusta alkaen. Ei aloittamisessa tarvita välttämättä mitään kursseja tai kokeita jne. Vaikka tuskin niistä on välttämättä haittaa. Esim. jollei ensikertalaisella satu olemaan sopivaa lajia tuntevaa ”isäntää”. Itsekin olen aloittanut harrastuksen kiertämällä muutaman vuoden kavereideni caddienä.

    Mutta, kaikkein tärkein asia aloittajalle (niin amerikassa kuin meilläkin) olsi ottaa muutaman tunnin opetus oikeaan lyöntitekniikkaan heti alkuunsa. Oikeastaan olisi parasta jos jo ennen ensimmäistäkään mailan heilautusta hakisi opin ammattilaiselta. Hyvin harva osaa lyödä palloa oikealla tavalla luonnostaan ja väärin opitun lyöntitekniikan poisoppiminen on viheliäisen vaikeata. Monet eivät opi koskaan.

    Tästä opetuksesta ei kannata säästää niitä muutamia kymppejä tai satasia. Ne saa moninkertaisesti takaisin kun ei tarvitse ostella uusia mailasettejä toisensa perään siksi että saisi pallot lentämään pitkälle ja suoraan. Hyvällä alkuopetuksella saattaa välttää myös erittäin tärkeän etiketti-asian. Nimittäin golfkentillä ei ole suotavaa kiroilla ääneen..

    Jenkeissä mailat ja varusteet ovat erityisen edullisia kun vain viitsii hieman katsella ja kysellä. Itsekin olen ostellut sieltä käytännössä kaikkia mahdollisia mailojen osia jne..

    Myös Suomessa aloittelijan kannattaa hyödyntää alkuunsa käytettyjä mailoja. Ja, kaikkihan sitä loppuviimeksi pelaavat käytetyillä mailoilla. Golfarit (ainakin osa) ovat siitä ”hulluja” että kuvittelevat lyöntien parantuvat hankkimalla aina uusimpia uutuuksia. Siksi kavereilta, golfliikkeistä ja shopeista saa aina lähes uusia/erittäin vähän pelattuja vaihtarisettejä, todella edullisesti. Sellaista voi/kannattaa käydä näyttämässä pro-mailanrakentajalle ja säädättää itselleen sopivaksi..

    Edelleenkin hyvää jatkoa harrastuksen parissa… ja samoin kaikille muillekin.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Suomalainen tarina golfin aloittamisesta Jenkeissä

Etusivu Foorumit Yleistä Suomalainen tarina golfin aloittamisesta Jenkeissä