Aihe: stanssin leveys (kapea/leveä) - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

stanssin leveys (kapea/leveä)

Etusivu Foorumit Yleistä stanssin leveys (kapea/leveä)

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #189015 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Lyöntini oli sekaisin ja korjailin sitä vaihtamalla kapeaan stanssiin (n. 20 cm kenkien välissä tyhjää). Ja voila homma alkoi pelittää. Nyt lyönti tällä kapealla stanssilla tuntuu mukavalta ja toimii tarkasti. Kuitenkin kanssapelaajat ovat tätä stanssia ihmetelleet ja kehoittaneet siirtymään ’normaaliin’ noin hartioiden levyiseen stanssiin. Mutta, mutta… Onko tuosta kapeasta stanssista haittaa? onko kellään kokemuksia mitä vahinkoa se aiheuttaa? vai pidänkö pääni ja parantuneet lyöntini. Lyöntipituudetkaan eivät ole juuri kärsineet (spoon 180m. ilmassa, rauta 5, 135 m. ilmassa)

  #501296 Ilmoita asiaton viesti

  Itse lyönnistäsi päätät. Mutta veikkaisin että lisää mittaa lyönteihisi et kyllä noin kapealla stanssilla saa.

  Itse kokeillessa lyödä jalat yhdessä menen helposti lantiolla ’yli’, jolloin normaalikovuinen lyöntiyritys jää auki. Tasapaino on muutenkin silloin heikko. Pikku pitcheissä kapea stanssi taas helpottaa leg actionia, lyöntiä on helpompi viedä polvista lähtien.

  Mutta täydestä swingistä joku pro joskus sanoi ’respect the left leg’, eli periaate on kai vähän sama kuin keihäänheitossa, lyönti ’puntataan’ vasenta jalkaa vasten, yli ei saisi mennä.

  Kapeampi stanssi helpottaa lantion ja täten myös hartioiden kääntämistä, joten olisiko siinä ongelmasi? Vaikea sanoa enempää kun ei tiedä muuten lyönnistäsi mitään.

  #501297 Ilmoita asiaton viesti

  Joo en tiedä voiko stanssin leveys vaikuttaa niin paljon lyöntiin, joten sanosin että kyllä se lyönti lähtee 60cm stanssillakin. eli normaalilla.

  #501298 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  entäs jos on tällänen kaappi(175cm ja ainaki yhtä leveä hartioista) nii laitetaanko sit niin levee stanssi.. eihän siinä jalkojen mitta riitä enää heh heh 🙂 ois melkein tonne pakkotoiston foorumeille tää parempi =/

  #501299 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  175cm kaappi….just..

  #501300 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Draivi-ohjelmassa Pasi Purhonen esitti drillin, jossa svingaillaan keskiraudalla jalat kokonaan yhdessä.

  Minäkin tätä heti kokeilemaan ja kappas pentelettä: rauta seiskalla pallo lensi ihan saman matkan kuin hartianlevyisellä stanssillakin.

  Olen miettinyt Pasin tarkoitusta: panna maila tekemään työ? Käyttää optimaalisesti ranteita? Kehittää tasapainoa? Tai näitä kaikkia yhdessä.

  #501301 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Niinpä. kun lyön leveemmällä stanssilla toki tulee (muutaman kymmenen metriä parhaimmillaan) pituutta lisää, mutta tarkuus kärsii melkoisesti (siis epäonnistumisen riski kasvaa suhteettoman paljon), ja johtunee, että alan käyttää lähes jokaista ruumiin solua lyömiseen. Selvästi tuo kapea stanssi pelkistää liikkeitä ja vähentää reuhtomista jne… jolloin tarkkuus paranee. Jääneekö siis ainoaksi haitaksi että en koskaan lyö spoonillani 250 ilmassa, vaan joudun tyymään 180 metrisiin?

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä stanssin leveys (kapea/leveä)