23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Soittokello

Etusivu Foorumit Säännöt Soittokello

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Meillä täällä Pöllölässä on laitettu kello sokkoväylän greenin taakse. (Singelipelaajat yletyvät greenille yhdellä hyvällä yönnillä.) Onko se oikea paikka vai pitäisikö se siirtää greenin etupuolelle lyhyempilyöntisiä ajatellen? Hidastaako kellot peliä kentällä vai onko ne laitettu yleensä turvallisuutta ajatellen?

    KL

    kille kirjoitti: (27.6.2008 17:15:08)
    Meillä täällä Pöllölässä on laitettu kello sokkoväylän greenin taakse. (Singelipelaajat yletyvät greenille yhdellä hyvällä yönnillä.) Onko se oikea paikka vai pitäisikö se siirtää greenin etupuolelle lyhyempilyöntisiä ajatellen? Hidastaako kellot peliä kentällä vai onko ne laitettu yleensä turvallisuutta ajatellen?

    Hidastavat. Se johtuu siitä, että Pöllölän pöllöt eivät viitsi ohi mennessään soittaa sitä kelloa ja turvallisuuteen vakavasti suhtautuvat takanatulijat eivät uskalla avata, koska eivät ole vielä kuulleet kellon ääntä. Siinä sitten odotellaan turhan panttina.

    Kellot pitäisi kieltää ja korvata torneilla ja peileillä.

    KL kirjoitti:(27.6.2008 17:49:01)

    kille kirjoitti:(27.6.2008 17:15:08)Hidastaako kellot peliä kentällä vai onko ne laitettu yleensä turvallisuutta ajatellen?.

    Hidastavat. Se johtuu siitä, että Pöllölän pöllöt eivät viitsi ohi mennessään soittaa sitä kelloa ja turvallisuuteen vakavasti suhtautuvat takanatulijat eivät uskalla avata, koska eivät ole vielä kuulleet kellon ääntä.

    NIINPÄ, miksi h++++++ssä ei kyetä soittamaan TURVALLISUUDEN takia laitettuja soittokelloja. Onko se niin vaikeata toimia ohjeistuksen mukaan???

    Alunperin ei pitäisi suunnitella golfkentälle ns. sokkoväyliä ym. epämääräisiä doglegejä tai muita turvallisuusriskejä. Kenttäyhtiön on mielestäni huolehdittava, että soittokellot ovat toimintakunnossa sekä selkeästi on olemassa ’soitto’ohjeet velvollisuudesta ilmoittaa takana pelaavalle ryhmälle. Monella kentällä tämä on puutteellista, koska kentän ’oma väki’ tietää asian, ja osa heistä toimii ihan miten huvittaa. Vieraspelaajat taas yrittävät hahmottaa väyliä tiiauspaikalla, joten kellonsoitto-ohjeet on oltava selkosuomella myös siellä. Lisäksi minua hämmästyttää halu piilottaa nämä kellot maisemaan, mielummin oranssitolppa sekä kirkasvärinen kellonaru…. (ohi ei pääse reagoimatta)

    Siitä pitää olla iloinen, että melkein kaikki pitkälyöntiset koti/vieraspelaajat ovat hereillä turvallisuuskysymyksissä ainakin meidän peliseurassa eri kentillä. Pallot eivät aina lennä minne halutaan, mutta FORE huuto on lähtenyt todella raikkaasti ja äänekkäästi. Usein on odoteltu vielä joku aika lisää, että edessä menevä ryhmä on varmasti altapois.

    KL

    Tähän soittokelloasiaan tekee mieleni tuoda toinenkin näkökulma eli kentänhoitajien turvallisuus. Pelaajat kyllä saattavat kelloa soitellakin, mutta miten kentänhoitajien turvallisuus taataan sokkoväylillä? Leikkuukoneen ääni ei välttämättä kuulu lyöntipaikalle, erityisesti sopivalla tuulella.

    Tästä(kin) syystä olen sitä mieltä, että kellot pitäisi ehdottomasti poistaa ja tilalle asentaa näkötorneja tai peilejä, joista lyöntivuoroiset pelaajat voivat itse todeta kohdealueen olevan vapaan. Näkötornista on myös kiva katsella pelikavereiden pallojen lentoa niiden kadotessa väylän ulkopuolelle ja painaa koordinaatit mieleen pallon löytämisen helpottamiseksi ja pelin nopeuttamiseksi.

    r

    KL kirjoitti: (29.6.2008 21:37:39)
    kellot pitäisi ehdottomasti poistaa ja tilalle asentaa näkötorneja tai peilejä

    Ennenkuin tuo tapahtuu niin jokaiselle annetaan gps-navigaattori tsydeemi bägiin. Eiköhän noiden hinnat ala kohta oleen sillätasolla.

    r

    Tarkemmin ajatellen noi gpsät ei taida välittää mitään tietoa ylöspäin et ehkä ollaan vielä melko kaukana. Laitetaan ne peilit sitten.

    r kirjoitti: (30.6.2008 1:09:58)
    Tarkemmin ajatellen noi gpsät ei taida välittää mitään tietoa ylöspäin et ehkä ollaan vielä melko kaukana. Laitetaan ne peilit sitten.

    Jenkeissä olen pelannut golf-autolla, jossa oli isohko monitori, joka näytti väyläkartalla mm. lähistöllä olevien muiden autojen sijainnit ja etäisyydet niihin.

    Emmä niitä kuitenkaan tänne kaipaa. Kellot toimivat ok, kunhan kenttä on täynnä ja porukat muistavat soittaa kelloa. Jos edessä on hieman enempi tyhjää saa kellonsoittoa odotella aamunkoittoon asti. Peilit ja tornit ovat minustakin parempia. Ne eivät kuitenkaan auta jos halutaan jonkun lyhyen ja tiukan doglegi nelkun kernin vapautuminen ilmoittaa. Pitäsiköhän tuollaisiin virittää webbikamerat, niin tiillä olisi ’viihdettä’ tarjolla odottelun ajaksi 😮

    Multa ääni peileille.
    Vois tsekata onks tukka hyvin ja näkyyks kello.

    Myy

    Paksupekka kirjoitti: (30.6.2008 9:01:54)
    … Peilit ja tornit ovat minustakin parempia. Ne eivät kuitenkaan auta jos halutaan jonkun lyhyen ja tiukan doglegi nelkun kernin vapautuminen ilmoittaa. Pitäsiköhän tuollaisiin virittää webbikamerat, niin tiillä olisi ’viihdettä’ tarjolla odottelun ajaksi 😮

    Pöh!Pitääkös sinne kernille olla aina suoraan yrittämässä?! Sivustakatsojan syvällä rintaäänellä voi vain todeta, että nämä suoraankernille-yritykset päätyvät yleensä pariin varapalloon…Sullakin riittää pari chippiä ja putti sisään – vaikkapa Stix-tyyliin…

    Olen sen verran vakuuttunut Pikkulan jälkeen, että tuo ehdotuksesi webbikamerasta kutkuttaa mieltä…esimerkiksi sinun jäljessäsi tulevassa ryhmässä olisi varmasti hauskaa!

    Täältä ääni myös tornille. Eniten tällä hetkellä pelaamallani kentällä on sellainen tupla dogleg par5 jotka ei ongelmia tuota kunhan porukka muistaa sitä kelloa kilauttaa mutta väylä avataan korkealta ja notkoon ei nää millään eikä kello auta kun on sadan metrin päässä notkosta. Varsinki vieraspelaajat eivät ymmärrä että väylälle jätetyt bägit eivät näy tiipaikalle ollenkaan. Oma kokemus asiasta on kun jätin bägin väylälle omasta mielestäni näkyviin ja hetken päästä suhina kuului. Jonka jälkeen minun huuto tiipaikkaa kohti. Siellä vieraspelaaja sanoi että ei näkynyt bägiä. Joten tässä tapauksessa torni paikallaan. Mutta tuo torni ei auta sellaisissa paikoissa joissa greeni on mäen päällä, jonne ei nää, eli peilit tai jotkut muut systeemit olisi tervetulleita.

    Mitenkähän soittokello liittyy sääntöihin? Sääntö nro?

    HCP99 kirjoitti: (1.7.2008 22:38:26)
    Mitenkähän soittokello liittyy sääntöihin? Sääntö nro?

    Sääntökirja, s. 23, kohta 1 – turvallisuus (safety) & sääntö 33-7, s. 122

    Kellon paikkaa määriteltäessä on tietysti huomioitava että singelimiehetkin voivat pelata sinisiltä tai punaisilta tiipaikoilta! Turvallisuus ennen kaikkea.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
Vastaa aiheeseen: Soittokello

Etusivu Foorumit Säännöt Soittokello