15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista

SM-kisat

Etusivu Foorumit Yleistä SM-kisat

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #184033 Ilmoita asiaton viesti

  Johan oli tiukat kisat :) Naisissa Ruutilalta vain 12 lyönnin voitto ja miehissä Stenmanilta 8 lyönnin voitto. Erik oli ainoa alle parin mies ja kaiken lisäksi näin tammerilaisena ilahduttaa katsoa kortteja 🙂 ei yhtään ysiä yli parin :) Jostain pitäisi saada vain sinne kärkeen lisää väkeä, aika tylsää seurattavaa. Lue lisää: tulokset

  #373708 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Myös tammerilaisena onnentoivotukset Erikille unohtamatta pro Kari Järvenpäätä. He ovat tehneet yhdessä hyvää, pitkäjänteistä työtä.

  Erik on muuten niitä harvoja nuoren polven pelaajia, jotka osaavat myös tervehtiä klubilla vaikkei vastaantulijan tasoitus olekaan ’alle’ nollan.

  #373709 Ilmoita asiaton viesti

  Pitäisikö nämä ’SM -kisat’ lopettaa, kun ne näyttävät olevan aivan pelleilyä. En voi ymmärtää, että miesten kisan voittaa KAHDEKSALLA lyönnillä ja naisten kisan KAHDELLATOISTA lyönnillä!

  Miten voi olla mahdollista, että vain pari pelaajaa edes yrittää pelata golfia? Nelosen lähetyksessä mainittiin erittäin nopeat viheriöt, joita kuulemma Suomessa on harvoin. Miksi tämä itku on aina sama vuodesta toiseen? Muuten peli muka kulkee, mutta putit ei sitten millään.

  Miten Suomen amatöörigolf on näin surkealla tasolla? En hyväksy yhtään selitystä tyyliin, että Suomessa golf on vielä nuori laji tai meillä on niin vähän pelaajia jne. Näitä selityksiä on kuultu viimeiset parikymmentä vuotta.

  Milloin golfin pelaajat ottavat oikean asenteen harjoitteluunsa? Tällä hetkellä Suomesta löytyy vain yksi pelaaja, jolla asenne tuntuu olevan kohdallaan, Minea Blomqvist!

  #373710 Ilmoita asiaton viesti

  Ei voi muuta sanoa kuin että ihmetellä täytyy. Olin mukana 21.6. liiton järjestämässä mediatapahtumassa Ahvenanmaalla ja totesin kierroksen jälkeen, että kenttä on liian helppo SM-kisoihin. Pelasin neljäntoista tasoituksella 86 lyöntiä ja 38 pistettä (slope 16). Samassa ryhmässä ollut Roope Kakko veteli epävirallisen kenttäennätyksen 65, vaikka kiersi Kungsbanan ensimmäistä kertaa. Oli täysin selvää, että muutama väylä on takatiiltä reilusti pidempi ja griinit jyrätään nopeammiksi, mutta kyllä tuo tulostaso tuntuu hämmästyttävän heikolta. Mainittakoon, että Anna-Karin Salmen pelasi myös tuona päivänä oman ja kenttäennätyksen 65 lyöntiä.

  #373711 Ilmoita asiaton viesti

  ehkä jotain kentän kunnosta ja griineistä sitten sanoo se että ei tainnut salmen ihan 65 tuloksia nyt paukutella 🙂

  taisi olla kuitenkin jonkin verran hankalammat lipunpaikat.

  #373712 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä noin lyhyellä kentällä pitää edes parin pintaan päästä vaikka olisi kuinka liukkaat viheriöt ja pahat lipunpaikat. Koko kentän voi tuon tasoiset kaverit helposti pelata pelkillä raudoilla, jolloin ei paljoa tarvitse metsiä koluta. Lähestymiset sitten keskelle viheriötä ja parilla putilla sisään, joskus yhdelläkin.

  Mutta valitettavasti ei suomalaisilla pojilla taida olla päätä tuollaiseen peliin. Nöyryyttä ei valitettavasti löydy tarpeeksi.

  Tuossa taitaa olla suurin ero suomalaisilla ja ruotsalaisilla pelaajilla. Ruotsin poika jaksaa jauhaa loputtomiin ennakkosuunnitelman mukaan, mutta suomalaisella katkeaa pinna ennen pitkää. Näin se Ruotsi tulee aina tasoihin esim. jääkiekossa tai jalkapallossa.

  Suomalaisen luonne on enemmän riskiä ottava, jolloin pärjätään paremmin esim. autourheilussa. Naisten puolella tilanne on ehkä parempi, koska tytöt jaksavat päntätä ja harjoitella pidempään.

  Eli ainoa tie parempaan suomalaisgolfiin on käyttää enemmän resursseja henkisen puolen valmennukseen.

  #373713 Ilmoita asiaton viesti

  Stenmanihan tuossa jossain haastattelussa sanoi että 2 avausta per kierros draiverilla 🙂 että spooni ja raudat ollu aika tiuhaan avauksissa kädessä 🙂

  #373714 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Ainakin naisten tasossa näkyy se että kolme peluria siirtyi viime vuonna PROksi,ja kaikenlisäksi hyvällä menestyksellä…

  #373715 Ilmoita asiaton viesti

  Koska itse pelasin kenttää kisavireessä ja myös seurasin useiden huippujen peliä siellä voin kertoa, että griinit olivat paikoitellen lähes pirulliset. Lipun paikat olivat myös sellaiset että siinä olisi klubipelurilla ollut ihmettelemistä. Tietysti klubipelaajan lyönnissä on se ero että pallot eivät tule griiniosuman jälkeen takaspäin, kuten näillä pelureilla tekee. Asia josta Kungsbanalla oli lähes ainoastaan haittaa.

  Miten muuten voitte kuvitella että esim. US open voitettiin tuloksella, joka hädin tuskin on alle parin, kun näiden miesten pitäisi tasoituksen perusteella mätkiä n. 4-5 alle parin per kierros.

  Muistatteko kun eräs Metsä Tiikeri voitti jonkun ameriikan piirikunnallisen Masters kisan 12 lyönnin erolla. Huonoja nuo kyseisen kisan muut pelaajat eikö vain?

  Käykää pikaisesti kiertämässä Kungsbana kun se vielä on ’kisakunnossa’ niin tiedätte mistä puhutte.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä SM-kisat