Aihe: SM -kisat Salossa!?!?!? - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

SM -kisat Salossa!?!?!?

Etusivu Foorumit Yleistä SM -kisat Salossa!?!?!?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Miksi SM -kisoja vielä nykyaikana pelataan Salon tasoisella kentällä? Ei ihme, että suomalaisilla pelaajilla on vaikeuksia pärjätä kansainvälisellä tasolla, kun maan mestaruuskilpailuille ei ’löydetä’ vaativampaa kenttää. Mielestäni SM -tason kisakentillä pitäisi olla minimivaikeusate. Onhan se tietysti kiva, kun saadaan Urheiluruutuun alle parin lukemia pitkä rivi, mutta kyllä tämä on lähinnä itsensä pettämistä. Kansainväliselle huipulle päästään vain pelaamalla kovia kisoja kovilla kentillä! Ei ihme, että vain yksi pelaaja Suomesta pystyy pelaamaan Euroopan Tourilla.

  eikös kisassa etsitä vain ja ainoastaan voittajaa? Olen aivan varma, että kun tuloslistaa vilkaisee puolenvälin alapuolelle kahden kierroksen jälkeen, yli parin olevia tuloiksia löytyy ihan kiitettävästi.
  Tilanne on ihan sama isommissakin kisoissa, US Openin kentät ovat aina vaikeita, ja voittajista suurin osa on värittömiä tyyppejä, joiden nimiä ei meinaa muistaa millään, eikä haluakaan. Mastersista ei meinaa raffia löytyä mistään, mutta voittajaksi on valikoitunut huomattavasti mielenkiintoisempia nimiä.

  ’voittajista suurin osa on värittömiä tyyppejä, joiden nimiä ei meinaa muistaa millään, eikä haluakaan’ ???????? Mitä sä selität vieraspelaaja?? Muistin virkistykseksi voittajat 10 vuoden ajalta:

  94 Els, 95 Corey Pavin, 96 Steve Jones, 97 Els, 98 Lee Janzen, 99 Payne Stewart, 00 Woods, 01 Goosen, 02 Woods, 03 Furyk.

  Siinä sulle värittömiä tyyppejä joiden nimiä kukaan ei muista. Osoitit kyllä mainiosti tietämyksesi kilpagolfista. Huhhuh.

  Nimetön

  Rupesin itsekin kelaamaan, että kyllähän US Openin on aina voittanut jokin tunnettu golfari.

  Lisäksi pisti silmään, kun vieraspelaaja tässä vähän US Openin jälkeen sanoi, että viime majorin voitti fadea lyövä pelaaja. Furyk on tyypillinen draw pelaaja, mutta eikö US Open ole major, vai oliko edellisen majorin voittaja fade-pelaaja…

  Nimetön

  21.7.2003 kentällä SM-rääppiäiset, jossa kenttä pelataan ymmärtääkseni siinä kunnossa kun se kisojen jäljiltä on.

  Ne ketkä meinaa että kenttä on helppo kavennettuine väylineen, pitkine raffeineen ja aina mielenkiintoisen tuulen kanssa niin mukaan vaan.

  Kilpailu on avoin eli tulkaa messiin ja uhotaan sekä kommentoidaan sen jälkeen uudelleen.

  Veikkauksia voittajan tuloksesta tällä ’helpolla’ kentällä.

  oma arvio max -12

  Jim Furykin svingin erikoisuus lähtee siitä, että pallo on huomattavasti normaalia lähempänä. Tästä paikasta hän pystyy lyömään joko suoria lyöntejä tai sitten hallittua fadea. Hallitun drawn lyöminen on lähes mahdotonta, hänen huonot lyöntinsä ovat joko suoria pulleja tai pull-hookeja vasemmalle.
  Väyläosumatilastoissa hän on sijoittunut seuraavasti:
  2003 5., 2002 3., 2001 7., aina yli 75% tarkkuudella.
  Draivipituustilastossa vastaavasti
  2003 143., 2002 173., 2001 164. Keskiarvo 277 jaardia, noin 250 metriä, nelisenkymmentä jaardia kärjen perässä.

  Kuulehan, tulostaso riippuu aina siitä, kuinka hankalaksi kenttä on viritetty. Minkä tahansa kentön voi virittää niin hankalaksi, ettei kukaan pelaa alle parin. On naurettavaa alkaa haukkua kenttää jos sitä ei edes ole pelannut.

  Salon kenttä on tällä hetkellä niin hankalassa kunnossa, että harva pelaa edes lähellekään omaa tasotustaan.

  Raffit on kasvatettu 8 cm:iin, väyliä on kavennettu 7m/väylä, sekä muotoiltu griinien ympäristöstä niin, että huonolla lyönnillä pallo ei pompi griinille. Lisäksi väyliä on lyhennetty, teepaikkoja vedetty taakse ja siirretty lyöntisuuntaan nähden sivuun. Griinejä on ilmastoitu ja dressattu lähes viikottain. Nyt niiden annetaan kasvaa jotta kisoihin ne saadaan sliipattua alas.

  Kentän eteen on tehty kaikki, samoin oheispalveluiden, harvoihin SM-kisoihin on jaksettu rakentaa katsomoita(!)

  Katsotaan miten kenttä kestää haasteen, on naurettavaa, lapsellista ja amatöörimäistä alkaa haukkua kenttää ennen kuin kisat ovat edes alkaneet!

  Kyseisen viestiketjun aloittaja osoitti jo älykkyytensä, toivottavasti kaikki tämän sarjan lukevat oppivat hänen tyhmyydestään jotain.

  Lainaus golfliiton sivuilta:

  ’Amatöörien lyöntipelin Suomen mestaruuskilpailut alkavat torstaina Salo Golfin kentällä. Aivan Salon keskustan tuntumassa sijaitseva peltokenttä ei pelillisesti aivan haasteellisimpia olosuhteita tarjoa, mutta seuran vankka kokemus suurten kilpailujen järjestämisestä taannee ainakin puitteiltaan onnistuneet SM-kilpailut.

  SM-kilpailujen tulostasoa voitaneen tänä vuonna ennustaa varsin alhaiseksi. Esimakua tulevasta antoi hallitseva Suomen mestari Roope Kakko, joka laittoi kilpailua edeltäneessä am-am -tapahtumassa Salo Golfin kenttäennätyksen uusiksi.

  Kakon tuoretta kenttäennätystä 65 (-6) lähtee jahtaamaan koko maan amatöörikärki.’

  Niinpä niin, nimim. Salolainen kirjoitti:

  ’Kuulehan, tulostaso riippuu aina siitä, kuinka hankalaksi kenttä on viritetty. Minkä tahansa kentön voi virittää niin hankalaksi, ettei kukaan pelaa alle parin. On naurettavaa alkaa haukkua kenttää jos sitä ei edes ole pelannut.

  Salon kenttä on tällä hetkellä niin hankalassa kunnossa, että harva pelaa edes lähellekään omaa tasotustaan.’

  Kakon tulos lienee oiva vastaus Salolaisen kommentteihin. Valitettavasti niin se vain on, että kyllä Suomen amatöörikärjen taso sen verran kova on, että Salon kentän tapaiset kentät murskataan. Vain kova tuuli tai muuten yllättävät sääolot voivat tulostasoa laskea.

  Ja sitten Salolaisen lopetus: ’Kyseisen viestiketjun aloittaja osoitti jo älykkyytensä, toivottavasti kaikki tämän sarjan lukevat oppivat hänen tyhmyydestään jotain.’

  Valitettavasti Suomessa on vain liian kauan pelattu isoja kisoja liian avoimilla kentillä, joilla pelaajat tottuvat liian helppoihin olosuhteisiin. Toisaalta ei täältä Suomesta vielä kovin montaa golfkenttää vielä löydykään. Onhan Suomi täynnä ’amatööriarkkitehtien’ kyhäelmiä. Lähiaikojen uudet hankkeet toivottavasti korvaavat tätä ongelmaa.’

  Salossa on kuitenkin tehty ilmeisesti hyvää työtä kisojen eteen, joten kaikki kunnia sille.

  BZ

  Hienoa ’Suomigolf nousuun’, olit oikeassa sittenkin – ja sait sanoa vielä toistaiseksi viimeisen sanankin – lähes kaksi viikkoa ’Salolaisen jälkeen’. Hiljentykäämme tämän absoluuttisen totuuden äärelle.

  Ja selvyydeksi, itse asiasta olen kanssasi samoilla linjoilla.

  Nimetön

  jaaha,

  katsotaan miten käy kun kenttä on pelattu 4krt. ja jätkät/ladyt kiertää sen numerolappu rinnassa.

  Ei tosta Press-am kisasta kannata kauheasti ottaa tulosennakkoa.

  edelleen veikkaus voittajalle max. -12.

  ja raffit sen kun kasvaa …. !!

  niin ja edelleen tervetuloa maanantaina kisaamaan.

  Nimetön

  Nooh… nyt on pojilla numerolaput rinnassa ja täytyy sanoa, etten ole ennen nähnyt moisia kentän murskajaisia!! Ja täytyy vielä ottaa huomioon, että kenttää kiertää ainoastaan amatöörit…

  Veikkaus -12 taitaa olla aika lähellä voittajan (johtajan) tulosta… meinaan ekan kierroksen jälkeen!

  Nimim. Suomigolf nousuun taisi siis puhua aika lailla asiaa jo muutama viikko sitten, jonka muutamat Salolaiset ottivat henkilökohtaisena loukkauksena. Huomauttaisin kuitenkin, että tässä viestiketjussa ei ole missään tapauksessa aiheena, että kenttä olisi huono, vaan ainoastaan sen olevan liian helppo ko kilpailuun.

  Jännittävä kisasta toivotaan silti tulevan ja paikan päällä olen satavarmasti viikonloppuna. Toivottavasti mainostetut järjestelyt ja katsomorakennelmat pelittää hyvin!

  Kyllä pistettiin Salon pahat raffit ojennukseen…kärki -9 !!! JA parikytä äijää alle paarin…kyllä turhan helppo on kenttä…pakko myöntää teidänkin salolaiset…sori vaan…

  Tais olla vaikeeta… -9 eka runda. No onneks oli Savolainen eikä Salolainen 😉

  tarkoittaako tämä helppo kenttä-keskustelu sitä, että väärä mies on tai olisi edes hetken jossain vaiheessa kärjessä tai suorastaan voittaisi koko kisan? Jotenkin tuntuu, että olisin ennenkin kuullut kaikista, jotka kärkikymmenikköön mahtuvat. Ja mites on häntäpään laita, +16 ensimmäisen kierroksen jälkeen, ja oliko hcp-raja kisaan luokkaa -2?. Tuntuisi siltä, että kärjen ja häntäpään välille saadaan jonkinlainen ero syntymään tälläkin kentällä.

  Savolaisen Arilta upea uusi kenttäennätys heti kärkeen, 62, hienoa!

  Jos kenttä onkin helpohko tämän tason kavereille, on se sitä kaikille tasapuolisesti. Ehkäpä helppo kenttä suosii kuitenkin enemmän aggressiivista pelityyliä, riskien ottamisesta palkitaan… Minua ei tällainen birdie-iloittelu haittaa ollenkaan.

  Mutta vieraspelaajan kommentit ovat nyt vähän pois linjasta; muistan hänen kirjoittaneen joskus siitä miten tylsää nykyinen kilpagolf on, kun kaikki pelaajat ovat persoonattomia robotteja jotka mättävät birdietä birdien perään. Ja sitten puolustetaan helppoa kenttää SM-areenana?

  Eikös kisassa etsitä parasta pelaajaa? Onko voitto jotenkin vähemmän arvokas, kun se on saatu helpoksi väitetyllä kentällä? Onko tuloksella +12 saatu mestaruus jotenkin arvokkaampi, muut ovat joka tapauksessa pelanneet vielä huonommin?

  Eikö eroja muka synny Salossakin, taitaa olla nyt neljän lyönnin johto, ja ero häntäpäähän on 25 lyöntiä yhdellä kierroksella?

  Nimetön

  Nyt kuule vieraspelaaja eksyit vähän aiheesta. Kukaan ei ole väittänyt, että voittajien menestystä mitenkään alentaisi kentän helppous, sillä samahan se kenttä on kaikille. Tuopin pointti pitää paikkansa, että erilaista pelityyliä se tietenkin hyödyttää, mutta parhaat voittavat silti.

  Mutta jos luet aloitusviestin kuitenkin uudestaan, niin huomaat että kilpailujen järjestäminen vaikeammilla kentillä hyödyttäisi yleisesti suomalaista kilpagolfia. Säännöllinen par’in murskaaminen lyhyellä peltokentällä (en tarkoita Saloa, vaan yleistän) ei oikein valmista suomalaisia kilpagolfareita kansainväliselle huipputasolle. Kyllähän me ilman muuta kaivattaisiin mikolle kavereita…

  Eiköhän se ole niin, että kilpailun tason määrää kilpailijoiden kovuus eikä kentän ’vaikeus’. Niin kauan kuin pelaajia ei ole tarpeeksi, kovuutta ei synny, vaikka SM-kisat pelattaisiin US Open-kentillä.

  Kilpailun tason määrää pelaajien kovuus? Tottakai, sehän on itsestään selvyys, mutta oliko siitä kyse?

  Kyse ei nimittäin edelleenkään ollut siitä, että onko SM-kisat kovatasoiset, vaan siitä että onko kenttä kovatasoinen ja haastava. Faktahan on se, että kansainvälisellä tasolla kentät ovat huomattavsasti haastavampia kuin Suomen keskiverto kisakentät, eivätkä anna anteeksi hehtaaripyssyllä paukuttamista. Ja Salon kentässä erityisesti minua harmittaa lyhyet väylät. Jotta saataisiin maahamme enemmän kansainvälisen tason kovia pelaajia, jotka pärjäisivät vaikeilla kentillä, pitäisi mielestäni Suomenkin ’huippukisat’ pitää hastavammilla kentillä. Tätä mielestäni Nimim. ’Suomi golf nousuun’ ajoi takaa ja olen hänen kanssaan samaa mieltä.

  Jotta näin. Tervetuloa kuitenkin Saloon katsomaan, kuinka Suomigolfia yritetään nostaa kv-tasolle, oli kenttä helppo ta ei. Ehkä omatkin suojattini ovat tässä mukana nostamassa Suomi-golfin tasoa ylöspäin – eräs heistä ainakin onnistui mukavasti birkkuilottelussa… 😉

  tää on kyl hauskaa kun miehet ottaa mittaa toisistaan sanoilla. esim. toi toisen tyypin lainaaminen, ja sit lainauksen murskaus tavalla tai toisella. jeejee! mutta silti oon samaa mieltä ’suomigolf nousuun’ nickin kaa.

  Puhutaan ’Champion-tason’ kentistä. Esim Masters, Talma, Espoo, Aura jne. Mitenkä tämä taso määritellään? Kuka sen tekee, henkilökunta vai joku liiton komitea? Tuli vaan mieleen, että en muista Salon esitelleen itseään sellaisena. Vai muistanko väärin.

  Championship -tason määrittelee osakeantia markkinoiva mainostoimisto ja kenttä itse. Pääasialliset kriteerit ovat tarpeeksi suuret parkkipaikat ja riittävästi vapaata peltoa mainostelttoja, yleisön ruokintaa ja siirrettäviä saniteettitiloja varten.

  Millä tavalla Suomen golfin taso nousee siitä, että SM-kisa pelataan vaikealla kentällä, jos samat pelaajat ottavat osaa kilpailuun? Vaikeammalla kentällä voittajan tulos ja cut-raja on vain korkeampi. Sitä paitsi, pelataanhan toureillakin kilpailuja, joissa -20 ei riitä voittoon.
  Lisäksi kyseessä taitaa olla ensimmäinen kerta kun mestaruuksista Salossa pelataan, eikös niitä kovia pelaajia jo pitäisi olla muilla kentillä pelattujen SM:ien jäljiltä?

  No sitä mä vähän pelkäsinkin…

  Nimetön

  Reikäkohtaisissa keskiarvoissa vain neljällä reiällä on pelattu punaisille. Kärki taitaa olla kuitenkin aika kapea…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 26)
Vastaa aiheeseen: SM -kisat Salossa!?!?!?

Etusivu Foorumit Yleistä SM -kisat Salossa!?!?!?